Beden Eğitimi ve Spor Portalı  


Go Back   Beden Eğitimi ve Spor Portalı > Genel Bölüm > Sohbet ve Tartışma

Sohbet ve Tartışma Hep birlikte sorunlarımızı görüşelim, tartışalım, görüşlerimizi bildirelim, birbirimize yardımcı olalım.

beden eğitimi
beden eğitimi
Sitemize hoş geldiniz. Konuları beğenmeyi unutmayalım.

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 22-03-2009, 16:55   #1
webceren
Çalışkan Üye
 
webceren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Ara 2008
Bulunduğu yer: Niğde
Mesajlar: 4.065
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
webceren is an unknown quantity at this point
Standart

Reklam Alanı
Çocukları anlamak için “doğru iletişim”

Eyüboğlu Eğitim Kurumları tarafından velilere yönelik olarak, “Etkili Aile İletişimi” başlıklı bir eğitim programı düzenlendi. Çocuk ve anne-baba ilişkisinde doğru iletişim ve doğru yaklaşım yöntemlerinin interaktif bir biçimde paylaşıldığı 6 ila 10 haftalık eğitimlere 93 veli katıldı. Anaokullarından ilköğretim 8. sınıfa kadar tüm sınıf seviyelerinde verilen eğitim, 23 Ocak’ta yapılan sertifika töreni ile son buldu.
Eyüboğlu Eğitim Kurumları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından velilere yönelik olarak gerçekleştirilen 6 haftalık ‘Etkili Aile İletişimi’ eğitim programını tamamlayan veliler, katılım sertifikalarını Çamlıca Kampüsü’nde düzenlenen törende aldılar.
Anaokulu ve ilköğretimin tüm sınıflarında eğitim gören çocukların velilerine yönelik düzenlenen eğitimlerde, anne-babaların, çocuklarıyla yaşadıkları ya da yaşamaları olası iletişim zorluklarının üstesinden gelmelerini kolaylaştıracak konular ele alındı.
“Kabul”, “iletişim engelleri”, “etkili dinleme yöntemleri”, “çatışma çözme yöntemleri” gibi başlıkların ele alındığı eğitimde, bilgi aktarımı dışında bazı grup oyunları ve etkileşimli etkinlikleri de içeren interaktif bir yöntem izlendi.
Veliler eğitim boyunca; kendi çocuklarının yaş grubu gelişim özellikleri hakkında bilgi edindiler ve herhangi bir sorun yaşadıklarında çocuklarına karşı nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda farklı yöntemleri uzmanlarla tartıştılar. Bazen istemeyerek de olsa çocuklarına karşı kullandıkları iletişim engellerinin farkına vardılar. Ayrıca olumlu iletişim konusunda atılacak adımlar ve çocukları ile daha etkin bir iletişim için neler yapabilecekleri hakkında uzmanlardan detaylı bilgiler aldılar.
Neden doğru iletişim?
Eğitimleri düzenleyen Eyüboğlu psikolojik danışmanları, çocuğun okul ve yaşam başarısı için sadece zihinsel ve fiziksel sağlığının iyi olmasının yeterli olmadığını belirttiler. Uzmanlar, çocukların kendine ve başkalarına saygı duyan, uygun yerde, uygun biçimde ´evet´, ya da ´hayır´ diyebilen, sorumluluk alabilen, kendine güvenen, sorun çözme becerisi gelişmiş, bilgili, yenilikçi, duyarlı bireyler olarak yetiştirilebilmeleri için etkili iletişimin önemine dikkat çektiler.
__________________
Kontrolsüz Güç Güç Değildir...! Bizler Gücümüzü Kontrol Ederek Ve Birliktelik İçerisinde Daha Doğru Ve Güzele Ulaşacağız...!
webceren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
Alt 22-03-2009, 22:27   #2
proksi
Girişken Üye
 
proksi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eki 2008
Bulunduğu yer: bursa
Mesajlar: 281
Teşekkürleriniz: 2
7 Mesajına 14 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 17
proksi is on a distinguished road
Standart

hocam yazınız için teşekkür ederim.bende bir yazı ile size katılmak istiyorum.

AİLE İÇİ İLETİŞİM VE ÇOCUK EĞİTİMİ

Çocuk yetiştirmek dünyanın en zor işi. Unutmayın ki çocuğunuzu dünyada en iyi siz yetiştirirsiniz. Çünkü onu en çok siz sevdiniz. Tabii ki, anne baba olarak çocuk yetiştirme sürecinde bir çok hatalarınız olmuştur. Ama önemli olan geçmişte hata yapmış olmak değil, hata yaptığını farkederek bunu kabul edip, gelecekte aynı hatayı yapmamaktır. Prof.Dr. Üstün Dökmen’in bir sözü var. Anne babaların genelde, sayılabilecek miktarda hatası, ama sayılamayacak kadar da çok doğru davranışı vardır. diyor. Önemli olan gelişmektir.
Çocuk dünyaya hiçbir davranışı biliyor olarak gelmez. Dünyaya gelen bebeğin ‘ iyi-kötü, güzel-çirkin doğru-yanlış’ gibi değer yargıları yoktur. Çocukta gözlemlediğimiz iyi yada kötü davranışları, çevresiyle özellikle de en yakınındaki ailesiyle ilişkileri sırasında öğrenir. Örneğin yemek yememekte direnen çocuğa ‘hadi kızım açıver ağzını. Yoksa ablan abin yiyecek’ diyerek kıskançlığı öğrenmesini sağlıyoruz. Ya da çocuğumuz küçükken kafasını duvara çarpmıştır. Çocuğun kafasını kendisinin çarptığını düşünmesini sağlamak yerine tepkimiz ne olur bir düşünün. Eşek kapı neden kızımın kafasına vurdun. Ah sana Ah sana diyerek bizde kapıyı döveriz. Bu şekilde onlara kendi davranışlarımızı ya a hatalarımızı kabul etmeden direkt karşıdakini suçlamayı ve şiddet kullandırmayı öğretiriz. Sonra da örneğin bebeğini parçalayan çocuğumuza kızarız. Onlara çok sinirlendiğimiz, sabrımızı taşırdıkları zamanlarda aşırı tepkiler vererek kendilerine güven duymalarını engelleyip sağlıklı kişilikler geliştirmelerini engelliyoruz. Sonra da danışmaya gelen birçok velimizde gözlemlediğimiz ‘çocuğum ders çalışmıyor, sözümü dinlemiyor, ne yapacağımı şaşırdım’ şeklinde yakınmaya başlıyoruz. En önemli özelliğiniz sakin olmak olmalı. Çocuklarınızla ilişkilerinizde öfke ve telaş gibi aşırı tepkilerden kaçınmak ve sakin olmayı başarabilmek profesyonel anne baba olmanın bir gereğidir. Çocuklarımız genellikle İlgi görmek istediklerinde ‘Beni gör, farkıma var, beni dikkate al, benimle ilgilensene’ demenin bir yolu olarak bizi kızdırmayı kullanırlar. Çocukların yaramazlık diye tabir ettiğimiz davranışlarının birçoğunun temel sebebi budur. Bizden bekledikleri ise sinirlenmemiz yani onlarla olumsuz bile olsa ilgilenmemizdir. Tıpkı bir caddede röportaj yapılırken diğer insanların zıplayarak kameraya el sallamaları gibi. Sakin olmak ve ‘Benim ilgimi bu şekilde çekemezsin. Olumlu davranışlar gösterdiğinde benim dikkatimi çekebilirsin’ mesajını verip, onun ilgisini çekecek fırsatlar sunmak. İşte yapılması gereken bu.
Kendi çocukluğunuzu hatırlayın. Anne babamız bizim bir davranışımızdan yola çıkarak uzun nutuklar attıkları zamanları bir düşünelim. O bitmek tükenmek bilmeyen ve genellikle konusu kısa sürede sapan nutukları dinlerken neler hissettiniz. Dahası, bu nutuklar bizim davranışlarımız üzerinde ne kadar etkili olmuştu.

Tüm kalbimizle inanıyoruz ki, bütün anne babalar iyi niyetlidir. Umurlarında değilmiş gibi görünseler de çocuklarımız için de biz ve bizim davranışlarımız çok önemli. Dünyaya yeniden gelecek olsalar inanın, anne baba olarak yine sizi seçerlerdi. Biz onlar için değerliyiz.
Çocuklarımızda istemediğimiz davranışlar gözlemliyorsak ve çocuklarımızın bu davranışlarını değiştirmek istiyorsak işe kendi davranışlarımızı gözden geçirmekten başlamalıyız. Çocuğun bu istemediğimiz davranışı yapmasında bizim mutlaka önemli bir payımız vardır. Kendimizi objektif, cesur ve dürüst bir şekilde eleştirmeliyiz. Suçlu arayarak ya da bahaneler üreterek değişim gerçekleştiremeyiz.

Çocukların problemli bir kişilik geliştirmelerine neden olan bazı anne baba beklentilerinden söz etmek istiyorum.
Bazı kişilik yapılarından örnekler verip düşünmenizi sağlamak istiyorum.
Çocuğum söz dinleyen, itiraz etmeyen, yaramazlık yapmayan, kurallara tamamen uyan, izin verilmeden konuşmayan, çok çalışkan biri olsun.
Çocuklarım için neyin en uygun ve en iyi olduğunu ancak ben bilebilirim. Hangi alanda başarılı olacaklarına ben karar veririm.
Eşiniz ve siz, hem okulda hem de evde kolayca yönetilebilen, edilgen, uyumlu bir çocuk yetiştirmenin gerekliliğine inanıyorsunuz. Çevreyle problem çıkarmadan ortama kolayca uyum sağlayan insanlar olmasını istiyorsunuz.
Bütün çocukların dünyaya iyi ve güzel olarak geldiklerini biliyorsunuz ama yine de çocuklarınıza her an kontrol altında tutulması gereken zararlı bir varlıkmış gibi davranıyorsunuz. Çocuklarınızı, şaşırtıyor, korkutuyor ve onları bağımlı hale getiriyorsunuz.
Kesinlikle bütün anne babalar gibi siz de çocuklarınızı çok sevdiğiniz için ilerde işlerine yarasın, zorluk çekmesinler diye evler, arsalar, miraslar bırakmanın yollarını düşünüyorsunuz. Bu mirası bırakabilsek bile çocuklarımızın bu mirası korumakta güçlük çekecekleri aklınızın ucuna gelmiyor.
Çocukların eğitim sorumluluğunun okula ve öğretmene ait olduğuna inanıyorsunuz. Baba olarak çantasını, kitaplarını, almalı, giydirmeli ve karnını doyurmalıyım yeter diye düşünüyorsunuz. Öğretmenlerin çocuklarınızı hem akademik hem kültürel, hem psikolojik, hem sosyal, hem mesleki ve hem de ahlaki yönden geliştirmesini bekliyorsunuz. Çünkü öğretmen herşeyi iyi bilen ilim sahibi bir kişidir.
Ancak değişen ve gelişen dünyada ve ülkemizde, bu zihniyette yetişen çocuklarımızın değişime sağlıklı bir şekilde uyum sağlayıp, ruh sağlığı yerinde kişilikler oluşturması mümkün müdür?mine özkemahlı
__________________
Düşünceleriniz pozitif olsun
Çünkü düşünceleriniz sözleriniz olur.
Sözleriniz pozitif olsun,
Çünkü sözleriniz davranışlarınız olur.
Davranışlarınız pozitif olsun,
Çünkü davranışlarınız alışkanlık
proksi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-03-2009, 16:57   #3
webceren
Çalışkan Üye
 
webceren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Ara 2008
Bulunduğu yer: Niğde
Mesajlar: 4.065
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
webceren is an unknown quantity at this point
Standart

PAYLAŞIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
__________________
Kontrolsüz Güç Güç Değildir...! Bizler Gücümüzü Kontrol Ederek Ve Birliktelik İçerisinde Daha Doğru Ve Güzele Ulaşacağız...!
webceren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Popüler Sitelerde Paylaş

Etiketler
anlamak, Çocukları, için, iletişim”, “doğru


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Velilerin çocukları için tercih ettkleri spor branşları binali Beden Eğitimi ve Spor 1 04-11-2009 17:27
Sporda iletişim. binali Beden Eğitimi ve Spor Kütüphanesi 0 02-11-2009 19:30
Çocukları Anlamak İçin “Doğru İletişim webceren Sohbet ve Tartışma 2 29-01-2009 23:18
Çocuğu anlamak... binali Çocuk ve Spor 1 09-01-2009 02:14
iletişim testi burçak Sohbet ve Tartışma 6 14-06-2008 14:14

Reklam Alanı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2006 - 2024, Türkiye'nin Beden eğitimi ve Spor Portalı
2007-2024 Türkiye'nin Beden Eğitimi ve Spor Portalı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159