![]() |
![]() |
#3 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]()
borderColor=#111111 >
align=left > o kadar zor durumda olan öğretmenlerimize birlik olarak sahip çıkalım... aklıma bu çok sevdiğim şiir geldi... bu vatan bizim Kardelenler Kara İnat Büyür Bu şiir görevi başında şehit edilen Mustafa GÜMÜŞ öğretmen ve O'nun şahsında tüm şehit öğretmenlere ithaf edilmiştir. Kardelenler Kara İnat Büyür Batmanın dağlarında bir kardelen büyür, Karın acımasız soğuğuna inat Ulaşır güneşe, buluşur dünyayla, Bazen bir Mustafa'dır o, bazen bir Murat. Öğretmen Mustafa gençti, idealistti. Gözleri pırıl pırıl, yüreği sevgi dolu. 'Ana' dedi. 'Batman'a çıktı tayinim.' 'Oğul' dedi anası: 'Gitme, ıraktır oralar, hem de tehlikeli.' Güldü, Öğretmen Mustafa: ' Ana ' dedi. 'Bayrağın dalgalandığı yer değil midir vatan toprağı? ' 'Sen, ben kaçarsak kim aydınlatır karanlığı? ' Gül yüzlü Mustafa öğretmen, yanında 20 günlük karısı Eşkıyanın zulmüne, karın soğuğuna inat vardılar batman'a. Cehaletin karanlığına inat, Eşkıyanın zulmüne inat, Karın soğuğuna inat, Kara tahtanın karanlığına inat... Elinde beyaz tebeşiri, yüreğinde vatan sevgisiyle Mustafa öğretmen tüm aydınlık düşmanlarına inat... Mutluydu Mustafa öğretmen. Gül yüzlü çocukları, gül bahçesi misali sınıfı vardı. Evde onu bakleyeni, seveni, sevileni vardı. Ama çok sürmedi mutluluk, Kara kalpli, kara kaputlu eşkıya alıp gitti onu, karlı bir Batman gecesi. 20 günlük karısı, gül yüzlü yavruları günlerce boşuna bekledi yolunu... ............... Beyaz karlar üstüne cansız düşerken gövdesi, Karın soğuğuna, Eşkıyanın zulmüne, Cehaletin karanlığına inat Bir kardelen büyüdü. Kara kalpli, kara kaputlu zalim anlayamadı gerçeği, Öğretmen bir ölür, bin dirilir, Bugün Mustafa, yarın Aslı, diğer bir gün Mehmet gelir. Kardelen misali... Eşkıyaya, cehalete inat. Her yıl, her gün, her an yeniden büyür, Bu ülke için, Bu ülkenin gül yüzlü çocukları için... Batman'ın dağlarında bir kardelen büyür. Karın acımasız soğuğuna inat, Öğretmen Mustafa misali, Ulaşır güneşe, buluşur aydınlıkla Cehaletin karanlığına inat > align=left > Derya Akgün
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
cihan, dramı, öğretmenin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Öğretmenin Dünyası | binali | Sunular ve Slaytlar | 0 | 12-11-2009 01:26 |
Avrupalılarla güreşmeyi cihad kabul eden cihan şampiyonu pehlivan | hardwrestler27 | Güreş | 0 | 05-05-2009 20:41 |
Sözleşmeli Öğretmenin İsyanı | webceren | Eğitim Haberleri | 0 | 09-04-2009 08:37 |
687 Bin Öğretmenin Bilgileri Çalındı | binali | Eğitim Haberleri | 0 | 12-02-2009 19:31 |
İlk kadın öğretmenin buruk kutlaması | Cem | Eğitim Haberleri | 0 | 22-11-2007 18:33 |
Reklam Alanı |