20-07-2009, 07:59 | #1 |
Administrators
Teşekkürleriniz: 0
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Reklam Alanı
Madde 2- (1) Alınacak öğrenci sayıları, ilgili bölüm kurullarının önerisi doğrultusunda Yüksekokul Kurulu ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosunun onayından sonra Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca belirlenir. 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 40(20 kız + 20 erkek), Spor Yöneticiliği bölümüne 40 (19 +1 engelli bayan, 19 +1 engelli erkek) öğrenci, Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 50 (24+1 engelli bayan, 24+1 engelli erkek) öğrenci alınacaktır. Sınav başvuru koşulları Madde 3- (1) Özel Yetenek Sınavının yapıldığı yılın ÖSS puan türlerinin en az birinden, ÖSYM’nin belirlediği puan kriterlerine göre (2009 Sınav Kılavuzu) ÖSS puanı almış olmak. · Engelli Adaylar: En düşük düzeyde kol, bacak felci ve uyum kusuru olan, tek taraflı diz altı kesiği olup takma bacağı işlevsel düzeyde kullanabilen ya da geçirilmiş çocuk felcine bağlı bacak güçsüzlüğü bulunan, bağımsız ve desteksiz uzun süre yürüyebilen, koşabilen, merdiven inip çıkabilen, günlük yaşam etkinliklerinde tam bağımsızlığı kazanmış, iç protez takılmamış, bacaklarda sportif donanım (kayak ayakkabısı gibi) giyme sorunu olmayan, iletişim kurma ile ilgili konuşma, anlama ve kavrama sorunu bulunmayan, Beden Kazanma Gücünden azalma oranı % 25-50 olan ortopedik engelliler ön değerlendirme kurulunun oluru ile başvurabilirler. Başvurular adayın kendisi veya yakını tarafından yapılabilir, postayla başvuru kabul edilmeyecektir. Başvuruda gerekli belgeler Madde 4- · Özel yetenek sınavının yapıldığı yılın ÖSS Sınav Sonuç Belgesi, · Lise diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesi, · İki adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf, · Nüfus cüzdanının aslı, · T.C.Kimlik numarası, · Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu giriş sınavlarına girmesinde sakınca olmadığını belirten resmi bir sağlık kuruluşundan alınmış rapor, · Engelli Adaylar İçin: Adli Tıptan “Beden Kazanma Gücünden Azalma Oranı” hakkında alınmış rapor, · Antrenörlük Eğitimi Bölümü ile Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği İçin: Adayların kaç kez ulusal takımda yer aldıklarını, ulusal ve uluslararası derecelerini Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce, Futbol branşında federasyonca verilen onaylı belgelerle kanıtlamaları gerekmektedir. Başvuru tarihi Madde 5- (1) Başvuru tarihi Yüksekokul Yönetim Kurulunca belirlenir. Sınav tarihi Madde 6- (1) Sınavlar EĞİTİM- ÖĞRETİM’in başladığı tarihten bir hafta önce yapılır. Kesin sınav tarihi Yüksekokul Yönetim Kurulunca belirlenir. Sınav sonucunun duyurulması, düzeltilmesi ve sınava ilişkin ortak kurallar Madde 7- (1) Sınav sonuçları sınavların bitiminden en geç bir gün sonra Müdürlük tarafından yazılı, görsel ve sanal ortamda ilgililere duyurulur. Yanlışlık olasılığı durumlarda sınavların duyurulmasını izleyen iki gün içinde adaylar yazılı olarak Sınav Kuruluna başvurabilir. Dilekçe Sınav Kurulunca incelenir. İncelemenin sonucu kesindir. Herhangi bir yanlışlık varsa giderilir. Yanlışlığın olmadığı anlaşılırsa durum ilgilinin dilekçesine işlenir, ve kendisine yazılı olarak bildirilir. (2) Sınav sırasında uyulması gereken kurallara uymayanlar, sınav disiplinini bozan ve kendi yerine başkasını sınava sokan adaylar belirlenirse sınava alınmaz, durum tutanağa işlenir ve gereğinde yasal işlem yapılır. Başvuru yeri Madde 8- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Terzioğlu Yerleşkesi, Çanakkale Telefon: 0 286 2180018, Faks: 0286 218 21 77 2009-2010 BESYO Özel yetenek sınav kılavuzunu indirmek için tıklayınız... |
Reklam Alanı |
23-07-2009, 18:36 | #2 |
Yeni Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
parkurunu yazarsanz sevinirim.205 puanım var girme şansım ne kadar çanakkaleye?
|
24-07-2009, 13:25 | #3 |
Yeni Üye
evet parkur ne zan acıklancak |
24-07-2009, 13:26 | #4 |
Yeni Üye