18-10-2008, 19:05 | #1 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
İşte ben de henüz alamadığım bu paketteki ilk TBL maçını yayın saatinde izleyememenin üzüntüsünü yaşadım bu akşam.Bu üzüntümü gidermek için,gece bilgisayarımın başında sahibi olduğum basketbol eğitim sitesi www.potaforum.com ' da binlerce üye ve ziyaretçimize güzel,faydalı bilgi,kaynak,eğitim videoları eklemek ve yazılar yazmak ile meşgulken içeriden hanım seslendi.." Fenerbahçenin maçını FB TV banttan veriyor.." O anda bu sesten daha hoş birşey olamazdı benim için herhalde.. Hemen çalışmamı bıraktım ve Televizyonun başına koştum.Üçüncü perioddu ama olsun..Zaten neticesini öğrendiğimiz bir maçı büyük bir heyecanla izleyecek değildik..Önemli olan Fenerbahçe ve TED Kolejliler hakkında bu ilk TBL maçında bir bilgi sahibi olmak ve Pazar akşamı MELTEM TV' de 20.15-21.15 arasında canlı yayınlanacak RİBAUND programında konuklarım İhsan Bayülken ve Hurşit Baytok ile FB Ülker hakkında yorumlar yaparken daha bilinçli ve güvenli konuşabilmekti.. Neticede maçın üçüncü ve dördüncü periodunu izledim.Hani daha önce hazırlık turnuvalarında hiç de boş takım olmadığını gördüğümüz Casa Ted Kolejliler'i sahadan sildi Fener..Silerken de basketbolun doğruları adına herşeyi ortaya koydu.Müthiş dirençli bir savunma..Toplu adama baskı..Her topu çelmek için eller ve kollar devamlı faaliyette..Savunmanın en önemli uzvu ayaklar müthiş çabuk bir şekilde çalışıyor..Topsuz oyuncu ve yardım tarafı savunmalarında rotasyonlar harika..Savunmanın olmazsa olmaz psikolojik ögeleri,Kararlılık, Arzu ve İstek had safhada..Ribaund için herkes alarmda..Maçın son saniyesine kadar da bu savunma direncinde eksilme yok.. Hücumda da tıpkı savunmada olduğu gibi basketbolun doğruları oynandı.Top paylaşımı..En boş adamı arama..Shot Selection/İsabetli Şut Seçimi..Hızlı hücum..Primary/İlk fast break girişimleri sonuçlanmazsa Secondary Break/Transition Geçiş oyunları..Uzunların Fast break'de ve Transition'da süratle koşmaları..Kısaların uzunlara asist yapmadaki yarışı..Çok süratli top çevrilmesi ve keskin katlar..Çabuk ama telaşsız,acele etmeden yapılan doğru hücumların sonucunda bulunan hem içeriden hem dışarıdan doğru atışlar..vs. Şimdi baktığımız zaman hem hücumda hem de savunmada mükemmel oynayan bu takımın üç point guardından ikisi Marcus Green ve Hakan Demirel sadece 3 ' er sayı,Damir Mrsic'de 5 sayı atmış..Bu bir devrim niteliği bile taşıyor diyebiliriz Fener için.Geçen sezon Solomon atarsa kazanan,atamazsa kaybeden Fener gitmiş yerine skorun bütün oyunculara eşit dağıldığı,yepyeni bir Fener gelmiş..Kötü mü olmuş?..Hayır!..Peki Marcus Green'in sayı potansiyali yok mu?..Tabii ki var!..İstese 20,zorlasa 30 atar,hele karşılarında direnci kaybolmuş böyle bir takım varken.. Sanıyorum bu tablo Tanjeviç'in Fenerbahçede en çok istediği,özlediği ve hayal ettiği bir tablo..Bu oyun taraftarları da salona çeker ve de coşturur.. Fenerbahçe'nin İstanbulda ve deplasmana gittiği her şehirde biraz da Spormax'in katkısıyla taraftarları tribünleri dolduracak gibi gözüküyor bu sene.. İnşallah aynı güzel basketbolu Euroleuge'de de oynar ve büyük başarılara imza atarak Final Four'a kalır bu sene Fener.. Ahmet Dedeoğlu Basketbol Antrenörü RİBAUND Programı Editörü adedeoglu@potaforum.com www.potaforum.com |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
fener, izlenir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|