04-09-2009, 00:03 | #1 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü yayınladığı 24/04/2009 tarih ve 15047 sayılı yazıda ek ders uygulamasıyla ilgili bazı açıklamalarda bulunuyor. Açıklamalarının 3.maddesinde "Beden eğitimi Öğretmenleri, 4. ve 5. Sınıfta Spor etkinlikleri dersini okutamayacak." İbareleri yer almaktadır. 4. maddesinde ise "İlköğretim 6-7-8 sınıfta Spor etkinlikleri dersi seçilmişse ve okulda beden Eğitimi Öğretmeni varsa bu öğretmene maaş karşılığı 15 saat verildikten sonra (Spor Etkinlikleri ve Beden Eğitimi Dersleri toplamı) kalan Spor Etkinlikleri derslerini okulda Branşı Sınıf Öğretmeni olan yöneticiler okutacak, eğer artan spor etkinlikleri dersi varsa ücretli olarak beden eğitimi öğretmeni okutacaktır." ibareli yer almaktadır. Evet, yanlış okumadınız, 4. ve 5. Sınıfta Spor etkinlikleri dersine beden eğitimci giremez diyor yazı. Ayrıca bununla da yetinmiyor. Branşı sınıf öğretmeni olan yönetici spor dersine girecek diyor. Tabi tüm bunların gerekçesinin yazının birinci maddesindeki ifadelerden anlaşılıyor. Bu uygulamanın sonunda ne olacak Yönetici ek ders alacak, Beden Eğitimci alamayacak. Yöneticin girdiği spor derslerinde de öğrenciler bahçede top tepecekler. memurlar net |
Reklam Alanı |
04-09-2009, 00:21 | #2 |
Yeni Üye
Arkadaşlar ne diyeceğimi bilemiyorum beden eğitimi dersine her önüne gelen girebiliyorsa bu kadar basitse neden akademik bir eğitimden geçiyoruz, neden bizlerin atamasını yapıyorlar şaşırdım kaldım kaldırsınlar hepsini ne bu ya............................
|
04-09-2009, 00:29 | #3 |
Administrators
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Böyle bir şey hukuka aykırı. İlköğretim Kurumlar yönetmeliğini 64. Maddesininderki: <I mso-bidi-font-style: (R.G: 2.5.2006/26156) [/I] İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen; beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil ve <I mso-bidi-font-style: (R.G:24.12.2008/27090) [/I] bilişim teknolojileri dersleri branş öğretmenlerince okutulur. Ancak, ihtiyacın branş öğretmenlerince karşılanamaması hâlinde bu dersler, yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler, sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir. <I mso-bidi-font-style: />[/I] <I mso-bidi-font-style: (TD: 2566) [/I] İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen beden eğitimi, müzik, resim-iş, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil, iş eğitimi ve bilgisayar dersleri, aylık karşılığı ders saatini dolduramayan branş öğretmenleri ya da sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler veya yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan diğer sınıf öğretmenleri tarafından ders mübadelesi yoluyla okutulabilir. Ayrıca > Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Öğretim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Çizelgesindebelirtilmiştir. . > > border=1 borderColor=#008080 > =govde_sun height=162 width="10%"> Beden Eğitimi =govde_sun height=162 >
>Beden Eğitimi >Spor >Trafik ve İlk Yardım Eğitimi >Sağlık Bilgisi >Spor ve Beslenme >İnsan Anatomisi >Grupla Çalışma Teknikleri >Halk Oyunları >Spor Psikolojisi >Antrenman Bilgisi >Spor Yönetimi ve Organizasyon >Beden Eğitimi ve Spor alanının diğer dersleri Madde açık ve nettir. Arkadaşlar, Hatay ilinde bulunan arkadaşlar bu uygulama ile karşılaşırsalar, bakanlığa dilekçe olmadı idari mahkemeye başvursunlar. |
04-09-2009, 00:30 | #4 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 2
adamların gözü herzaman beden eğitiminde işlerine gelince amele gibi kullanırlar işine gelmeyince dersten saymazlar.girsinlerde çocuklar boş boş bahçede dolaşsın yada müdür hoca al o öğrencileri onlarada ders ver der.(ben olsam bana dese asla vermemde neyse)arkadaşlar hatay milli eğitim yapmış bu uygulamayı lütfen herkes tepkisini dile getirsin.
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
beden, dersine, eğt, etkinlikleri, girmeyecek, spor, Öğrt |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|