31-10-2009, 15:58 | #11 |
Üye
Teşekkürleriniz: 0
3 Mesajına 15 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
genel yetenek derslerinde notu kaldıracaklar performans ve proje konusunda yoğunlaşma olacak gibime geliyor öğrencileri bırakma konusuna gelince gecen dönem okulun en haylaz öğrencisi karnesinde birtek beden eğitimini 5 görünce boynuma sarıldı yapmacık değil ama. takidir sizin ama bence bırakmak yerine kırık not verin derim 55-60 gibi bunu yaparkende dikkat etmek lazım müzik öğretmenimiz performansı getirmeyen öğrenciyi bırakınca 45 den başına iş aldı getirmeyen öğrenciye neden not verdiniz diye bide tenkit yedi öğrenci bırakamk prosedürü cok zahmetli ve titiz bir iş gözden birseyi kacırmamamk lazım...
01-11-2009, 12:43 | #12 |
Yeni Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
hocam dersten bırakmak sadece beden egitimi için zahmetli degil ilkögretimde bütün dersler için geçerlidir.
Ama liselerde olay farklı daha titiz davranılabilir |
10-11-2009, 23:54 | #13 |
Yeni Üye
beden eğitimi dersinden bütün öğrencilere 100 veriyorum ve 8 yıldır okulda en sevilen ders beden eğitimi dersi,dersimizin ve diğer yetenek derslerinin notla değerlendirilmesi bana saçma geliyor.Eğer resim ve müzik dersleri adamgibi notla değerlendirilseydi çoğumuz liseyi bile bitiremezdik....öğretmende olamazdık.
|
15-11-2009, 22:39 | #14 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 114
40 Mesajına 85 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 16 |
sayın hocalarım ilköğretim ve lisede özel yetenek derslerinden öğrenciyi bırakmak saçma ancak alan olursa öğrenci yeteneği doğrultusunda branş seçip o alanda okursa ve bir hedefi olursa o zaman bırakılabilir aynı üniversitede olduğu gibi yoksa öğrencilerden çoğu sürekli kalacaktır.
23-11-2009, 21:56 | #15 |
Yeni Üye
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Bizler beden eğitimcileriz ve buna göre hareket etmemiz gerek bizler beden eğitiminden öğrenci bırakarak inanın hiç bir yere varamayız ama sonuçta bizim insiyatifimize kalmış bi konu ama öğrencilerimize şunu öğretmemiz daha faydalı olacağı kanısındayım aldıkları notun ne kadar değerli ve önemli olduğunun farkına vardırmamız bunu yaparsak bence bazı sorunlar zaten kendince çözülür artı sadece öğrenci değil ki bizlerin sorunu okul idaresi öğretmenler her yönden sorun...Keşke bizlerde beden eğitimci olsaydık sözünü kimbilir hepimiz kaç defa duymuşuzdur inanın bizlerin yerinde olmak isteyen o kadar çok insan var ki bu yüzden öğrencilere dersi sevdirmek cazibeli hale getirip bu dersten alınan puanın ne kadar değerli olduğunun önemini kavratmak bence en güzeli :)) |
29-11-2009, 01:30 | #16 |
Yeni Üye
sayın besyo 0001 öğretmenim sizi çok iyi anlıyorum sorun ve sorunlarımız çok malesef. beden eğitimi dersini sevmeyen öğrenciyoktur diyemiyorum çünkü sevmeyen öğrencilerde doğal olarak olabilir siz bir okulun yüzde yüzünden başarı bekleyemezsiniz sevmeyen öğrenciler vardır ve olacaktır öğrencilere ders geçme kalma durumlarını az çok açıklayabılırsek sonradan gelebilecek öğrenci tepkileride önlemiş olunacaktır öğrenci bırakma konusunda ise malesef özellikle beden eğitimi dersinde bırakamıyoruz bu bizim değil yıllar öncesinden süregelen büyük yanlışlardan birisidir. o yaramaz veya... tipli öğrencilerinde notlarını diğerleriyle aynı tutmayabiliriz not konusunda bizlere kimse karışamaz düşük notla değerlendirebilirsiniz malesef ilköğretimdeöğrencileri ne kadarda yaramaz olsalar dahi bırakamıyoruz veya çok zor bırakabiliyoruzBizler beden eğitimi öğretmenleri olarak derslerimizi öğrencilere sevdirmekten ve çevremizdekilere kabullendirmekten başka çaremiz yoktur [img]http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley18.gif[/img]diye düşünüyorum...
|
07-12-2009, 13:56 | #17 |
Yeni Üye
değerli öğretmen arkadaşlarım selamlar, ben geçen yıl bir öğrenci bıraktım hatta müdürüm bile çok memnun oldu ve diğer öğrenciler net bir şekilde bu dersin de desr olduğunu görmüş oldular .not değerlendirmem çok basit öğrenciye her eşofmanlı katıdığı ders için 4 puan veriyorum, sevkli olduğu günler hariç devamsızlık yada malzemesiz gelen öğrenciye puan vermiyorum.tam olarak eşofmanla katılınmış bir dönemin toplamı aşağı yukarı 60 yapıyor,kalan 40 puanlık bölümüdeyaptığım sınavlar sonucunda belirliyorum. bu uygulama çok geçerli nerdeyse 6 yıldır uyguluyorum uygulamaya başladığımdan beri hiç problem yaşamadım. öğrencilerde bariz bir düzelme oluyor denemennizi tavsiye ederim.hem sportif yeteneği olmayan öğrenciler detüm sınavlardan sıfır alsalar bile(zaten böyle birşey olmaz) en az 60 almış oluyor başarılı olanlar zaten 80 90 alıyor. hem öğrenci dersi ciddiye alıyor hemde adil bir not dağılımından dolayı memnunlar. bizim yapmamız gereken sadece dönem boyunca her sınıf için ayrı bir çizelge oluşturupmuhafaza etmek ve düzenli olarak her ders malzeme kontrolü yapmak.dersten kalan öğrenci yıl boyunca bu kurallara uymadığı için haliyle zayıf aldı hatta kendisi bile bu duruma hiç itiraz etmemişti. saygılar.
|
08-12-2009, 00:42 | #18 |
Yeni Üye
diğer yorumları okuyuncabirde şunu demek ihtiyacı hissettim bi arkadaşımız "ben herkese 100 veriyorum 8 yıldır okulun en sevilen öğretmeniyim" diyor. hocamın okul şartlarını bilmiyorum ama bana göre herkese haddinden fazla not vermek sadece dersimizi biraz daha basit ve değersiz hale getirir bu sayede sevildiğini düşünmek te yanlış bence öğrenciler kolay not alabildikleri öğretmenleri severler haliyle ama bu sadece not sevgisidir:)Dersini layıkıyla işleyip konuları anlatan arkadaşlarımın hiç birinin okuldaki bütün öğrencilere 100 vereceğini düşünmüyorum önemli olan sapla samanı karıştırmadan adil not vermektir o zaman öğrenci zaten sizi sever ekstra birşey yapmaya gerek yok. okulumda notu 60 düştü diye mutluluktan elimi öpmeye kalkan öğrenciler var çünkü kendisi de ancak 60 alabileceğinin farkında. tabiki okullar askeriye değil ama bilmem farkındamısınız çok yılışık ve boş bir gençlik geliyor, umursamazlık had safhada her istediğine kolayca ve haksızlıkla bile olsa sahip olma istekleriağır basıyor bir de biz onlara haketmeden 100 leri verirsek bu boş gençliğin içini daha da boşaltmış oluruz. katılır mısınız bilmem ama emek harcayıp karşılığını almayı ve hakkına razı olmayı bir nebze de olsa öğretmemiz lazım diye düşünüyorum...
|
09-12-2009, 18:09 | #19 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 114
40 Mesajına 85 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 16 |
[b]hkn07[/b] hocam öncelikle saygılar. yazınızı okudum ve dikkatimi çekti. gerçekten adil bir uygulama olacağına kanaat getirirsem 2. dönem hemen uygulamaya başlıyorum. Teşekkürler.
04-02-2010, 09:03 | #20 |
Yeni Üye
Tek çözüm
Slm değerli meslektaşlarım Ben özel bir kolejde 20 beden eğitimi öğretmenin zümre başkanlığı görevini yürütmekteyim bana göre Eğer bir beden eğitimi öğretmeni kendi mesleğine saygı duymuyorsa başkasından saygı beklemek çok anlamsız olur önce kendimizi düzelteceğiz sonra veli ve idarenin bakış açısını değiştireceğiz.tek çözüm idarenin ve velinin bakış açısını değiştirmek.Ya düşüne biliyormusunuz veli toplantısında veli çocuğunun çok başarısız olduğunu bu gidişle üniversiteye falan giremeyeceğini söylerken hiç değilse bi beden eğitimi öğretmeni olmasını istiyor biz bukadarmı ayağa düştük arkadaşlar.Saygılar
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
beden, bırakmıyoruz, bırakmıyoruzs, eğitiminden, neden, Öğrenciyi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|