beden eğitimi dersi öğrenciler için 1.sırada. bu derste daha fazla zaman geçirmek istiyorlar. bugün dersi bitirdiğimde; ne çabuk geçti zaman diye bana sitem ettiler. ben bu yıl ders içi faaliyetleri arttırmak istiyorum. yani dersler daha çok yarışma, turnuva formatında olacak. önce sınıf içi yarışma, sınıftan birinci çıkan takımlar sınıflar arası turnuva yapacaklar. değişik uygulamalarla tabiki: dart, bocce, halat, ip çekme, bowling, sportif branşlar vs.. örneğin almanya' da okullar arası müsabakalar diye bir şey yok. benim önerim, bu müsabakaların kaldırılmasını sağlayalım. okulumuzdaki yetenekli öğrencileri kulüplere yönlendirelim. işimiz 15- 30 öğrenciyi iyi seviyede yetiştirmek değil. bu iş kulüplerin işi. bizim işimiz bütün öğrencilerin derse etkin bir şekilde katılımını sağlamak. artık sportif branşları aynı düzlemde vermekten bıktım. ezber gibi hep aynı şeyler. sonunda da al topu oyna diyoruz çocuklara. hem bizim için hem onlar için aktviteleri çeşitlendirmek gerek... birde müsabakalara hazırlama döneminde çeşitli sorunlar çıkıyor veli ve öğrenci tarafından. emeğimize yazık.ayrıca derslerden alıyoruz çocukları.onları turnuvaya götürürkenokuldaki derslerimiz boş geçiyor.diğer çocuklar kendi halinde kalıyor.biz dersimizi yapıp yetenekli öğrencilerimizi kulüplere gönderelim derim.....