![]() |
![]() |
#1 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]() Reklam Alanı
=news_detail_content> ="content content_12" id=news_content>Avrupa Parlamentosu'nun alt birimlerinden Kültür ve Eğitim Komitesi, üye devletlerin okullarında haftada üç saat zorunlu beden eğitimi dersi okutmalarına yönelik çağrıyı içeren raporu kabul etti. Öneri çocuklar arasında artan obezite ve aşırı kiloluk dolayısıyla yapıldı. Avrupa Parlamentosu Kültür ve Eğitim Komitesi Üyesi Pal Schmitt kendi girişimiyle bir rapor hazırladı ve öğrencilerin Avrupa çapında haftada üç saat zorunlu beden eğitimi dersi almalarını önerdi. Rapor komitede oy çokluğuyla kabul edildi. Rapora göre, Avrupa'da her yıl 400 bin çocuk obez ya da aşırı kilolu oluyor. Yıllık artış rakamı da devamlı büyüyor. 2002 yılından bu yana ilk öğretim okullarında işlenen beden eğitimi dersi, 2 saat 1 dakikadan, 1 saat 49 dakikaya düştü. Raporda AB'ye üye ülke yönetimlerine beden eğitimi dersinin, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında haftada en az üç saat zorunlu olarak işlenmesi çağrısında bulunuldu. Derslerde sporun akademik biçimiyle uygulanıp öğretilmesi de istendi. Raporla ilgili görüşlerini belirten Avrupalı parlamenterler AB fonlarının gelişmemiş bölgelerde spor tesislerinin yapılması için daha fazla kullanılmasını da istediler
Reklam Alanı |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 1
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
![]()
adamlar işi biliyor .bencede 3 saate çıkarılmalı ve zorunlu olarak okutulmalıdır
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 2
2 Mesajına 2 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 18 ![]() |
![]()
3 saate cıkmalı bencede
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
![]()
bencede ilköğretimde zorunlu 3 saat ortaöğretimde ise 4 saat olmalı beden eğitimi ders konularının yanında olimpizm, fair play, spor kültürü gibi konular da verilmelidir öğrencilere
|
![]() |
![]() |
![]() |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
beden, dersi, eğitimi, olsun, zorunlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
4. ve 5. sınıflarda beden eğitimi dersi | mindivan | İstek Bölümü | 7 | 15-09-2010 15:32 |
1 saatlik beden eğitimi dersi | gülkar53 | İstek Bölümü | 1 | 22-09-2009 18:52 |
Beden Eğitimi, Resim ve Müzik dersleri "Seçmeli zorunlu" oldu.. | webmaster | Eğitim Haberleri | 1 | 17-09-2009 18:48 |
1 Saatlik Beden Eğitimi Dersi | besyohaber | Sohbet ve Tartışma | 2 | 21-12-2008 17:14 |
Plajda Beden Eğitimi Dersi | Cem | Eğitim Haberleri | 5 | 17-12-2007 00:26 |
Reklam Alanı |