12-02-2008, 01:44 | #1 |
Üye
Teşekkürleriniz: 0
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
BM' in beden eğitimi yılı ilan ettiğin yıldan beri kademeli olarak beden eğitimi dersleri 1 saate düşürülmeye başladı. çok ilginç ki müfradatta değişti. farkettiyseniz düzün alıştırması işleyemiyoruz. hazır oyunları oynatıyoruz ki bazı formlar falan bana çok saçma geliyor. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK yeni Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra beden eğitimin ne kadar önemli olduğunu sürekli dile getirmiş ve okullarda beden eğitimi dersini 3 saat olarak işlenmesini sağlamıştır. 1- beden eğitimiyle kazanılan disiplin yok ediliyo. 2- sporcu toplumdan git gide uzaklaştırılıyoruz. 3- okul ve dershanede enerji ve stresle dolan öğrenci nasıl rahatlayacak ve enerjisini boşaltacak. 4- diğer bazı derslerin sayısı arterken neden beden eğitimi??? 5- teknoloji ve tasarım dersi neden 2 saat. 6 - bu benim tahminim; bulunduğum yerde ilköğretimde tek beden eğitimi öğretmeni benim, 1 tanede lisede öğretmen var.ilçede 5 ilköğretim 3 lise var. ders saati 1' e indiği için ben 3 okula gitmeye başladım. amaç az öğretmenle çok okulu doldurmak ve açık yok demek mi? ayrıca beni burda 23 nisan tören komutanı ve 19 mayısta teknik komitede görevli ve çalışma gurubuna aldılar doğal olarak.şimdi hem 3 okulun 23 nisanı ve 19 mayıs, bu bayramlarda hakemlik de cabası. biaz amele olduk gibime geliyor. sizlerinde yorumlarını bekliyorum.
14-02-2008, 16:00 | #2 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
biraz değil fazlabıyla ameleyiz hocam yüreğine sağlık
14-02-2008, 18:02 | #3 |
Yeni Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
hocam çok doğru söylüyorsunuz,size sonuna kadar katılıyorum,öğrencilerin bütün disiplinleri bizden soruluyor,bütün sosyal etkinlikler bizden soruluyor,neredeyse bütün bayramlar bizden soruluyor,birde ben sözleşmeli öğretmenim geleceğimde belirsiz,bu durumdan çok rahatsızım,konuları ise deftere yeni plana göre yazıyorum,dersi daha çok eski sisteme göre işlemeye devam,yani düzen alıştırmalarına devam ediyorum. |
14-02-2008, 19:08 | #4 |
Administrators
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Bir de beden eğitimi dersi önemsiz ders diyerek adam yerine koymazlar. bizden fazlası istenir, sürekli dışarıda bizlere nöbet verirler, takım çıkarmamızı isterler, dışarıdan gelen serserileri okula sokmamamızı isterler, sürekli sosyal etkinlik isterler... |
14-02-2008, 21:04 | #5 |
Moderator
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Sevgili Barış Hocam,,, çok güzel yazmışsın.... Aslında yazacak o kadar çok şey var ki daha...............
Ben sadece iki kelime söylemek istiyorum; bunu bu hele getirenlere LANET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!
14-02-2008, 22:46 | #6 |
Yeni Üye
evet hocam çok haklısınız.beden eğitimi dersinin önemini kavrayabilen kaç kişi var ki
|
14-02-2008, 23:54 | #7 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Spor yapmayanlar idareci olursa olacağı bu tabiiki! İdarecisi spordan gelenlerde hiç sorun varmı? spor adamın içine işleyen bir hastalık. Hayatında sporu sevmeyen yada uzak tutulmuş insanların önünde takla atsak gene de sporun yararını anlatamayız. Gene de bizlere iş düşüyor arkadaşlar, bu kişileri de katacağız yanımıza götüreceğiz maçlarımıza. Ufak ufak da olsa sahaların tozunu üstlerine tozutmak zorundayız..
Yoksa uzaktan davulun sesi tabi ki hoş ve kolay gelir, ver topu oynasın çocuklar. Ne acı ki, idareci beden eğt. öğretmenleri de aynı şeyi yapmıyormu? 6 saat için eşofmanını giyip dersine çıkan idareci bed.eğt. öğrt. meni varsa helal olsun. ellerinden öperim. Öncelikle biz derslerimize ciddi bir şekilde sahip çıkmalıyız. Yoksa ..Kırklareli'den Barış ...arkadaşımızdan aldığım sorular sonsuza dek uzayacak. 1- beden eğitimiyle kazanılan disiplin yok ediliyor, 2- sporcu toplumdan git gide uzaklaştırılıyoruz. 3- okul ve dershanede enerji ve stresle dolan öğrenci nasıl rahatlayacak ve enerjisini boşaltacak.
15-02-2008, 00:54 | #8 |
Yeni Üye
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
eminim ki çok yakın bir zamanda yine 2 saate çıkacak arkadaşalr..hiç kuşkunuz olmasın...
|
15-02-2008, 01:38 | #9 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
haaa, bu arada buradan bir uyarım olacak bazı arkadaşlarıma yada kardeşlerime. Sınıf öğretmenleri beden eğitimi derslerine girerken bayanlar el çantalarını mühim ziynet eşyaları içindeymiş gibi omuzlarına asıp bahçede çocukların arasında dolanırlardı yaa.! kendilerini eleştirir ve çok kızardım. İnanın geçenlerde kadrolu bir kardeşimi de aynı şekilde ders alanında gördüm ve utandım inanın.Bel veya, çapraz asılançanta da değil , resmen uzun saplı bayan çantası!!!!!
lütfen arkadaşlar, kendimize çeki düzen verelim ve sonrada ders saatlerimiz bitti diye haklı yeremücadele edenmeslektaşlarımızın arkasına sığınıp timsah gözyaşları dökmeyinnnnnnn.!!!!!!
15-02-2008, 01:54 | #10 |
Üye
Hatice hocam en son yazdığınıza katılıyorum sonuna kadar.İlk önce biz kendimizi düzeltmeliyiz daha sonra eleştirmeye hakkımız olsun.Bu mesleği vede branşımızı yüceltecek olanda aşağılatacak olanda bizleriz.Saygılar.
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
beden, dersi, düştü, eğitimi, neden, saate |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|