Beden Eğitimi ve Spor Portalı  

Go Back   Beden Eğitimi ve Spor Portalı > Genel Bölüm > Sohbet ve Tartışma

Sohbet ve Tartışma Hep birlikte sorunlarımızı görüşelim, tartışalım, görüşlerimizi bildirelim, birbirimize yardımcı olalım.

beden eğitimi
beden eğitimi
Sitemize hoş geldiniz. Konuları beğenmeyi unutmayalım.

Seçenekler Stil
Alt 06-03-2008, 01:51   #1
webmaster
Administrators

webmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürleriniz: 0
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10
webmaster is on a distinguished road

Reklam Alanı
= o ns = /> Sevgili meslektaşlarım, Beden eğitimi dersi neden gereksiz bir ders olarak görülüyor. Beden eğitimi dersi boş bir ders mi? Beden eğitimi gibi çok önemli bir dersin neden gereksiz bir ders olarak görülüyor bir türlü anlayamadım, gereksiz görenleri de anlamadım. OKS’ye hazırlanan bir öğrenci aynı zamanda spor yapamaz mı? Ya da dersaneye giden bir öğrenci aynı zamanda bir futbol takımında oynayamaz mı? Beden eğitimi dersinin gereksiz bir ders olarak düşünülmesinin en büyük nedeni budur. Öğrenci başarısının düşeceği görüşü hakimdir. Başıma gelen bir hadiseyi sizinle paylaşmak istiyorum. Böylelikle kişilerin beden eğitimi dersi hakkında düşüncelerini daha rahat analiz edebiliriz. İlk atandığım okulda bana denilen ilk kelime şu idi: “Keşke Fen Bilgisi öğretmeni atasalardı, çocuklara daha faydalı olurdu”. Evet işte beden eğitimi dersinin ne kadar gereksiz bir ders olduğunu vurgulayan bir cümle. Peki matematikte bir pisagor bağıntısı günlük hayatımızda çok mu önemli? Bir kimya dersinde mol kavramı çok mu önemli? İşte alın size çok gereksiz dersler. Günlük hayatta bile işimize yaramayacak konular. Daha örnek verebileceğim bir çok konu var böyle. Oysaki insanlar spor yapabilmek için spor salonlarına bir sürü para ödüyorlar. Beden eğitimi gibi ruhu, aklı, bedeni çalıştıran başka bir ders var mı? Atamız ne demiş, “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” Başka söze hacet var mı?

Gelelim diğer sebeplere; biz sürekli eşofmanla gezdiğimiz için bu durum diğer öğretmen arkadaşlarımızın zoruna gitmektedir. Ve bize her zaman söylenen kelimeler şunlardır, “yine pijama ile geldin okula ya da yataktan kalktığın gibi gelmişsin”. Evet bu kıskançlığın belirtisi değil de nedir?

Başka bir sebep ise bizim hiç ders yapmadığımız kanısıdır. Her zaman bize söylenen meşhur kelimelerden bir tanesi de, “Ver topu oynasın çocuklar”. Sanki biz hiç ders işlemiyoruz, ya da sürekli derslerimiz boş geçiyor. Tabi günde 6 saat beden eğitimi dersine giren bir öğretmenin halini düşenen yok. Olmaz çünkü biz ders işlemiyoruz (!) 6 saat ayakta öğrencilere bir şey öğreten arkadaşlarımızı düşünüyorum da ne kadar talihsiz kelimeler bunlar. Olsun biz her zaman göreve hazırız.

Başka bir sebep ise binbir çile ile yaptığımız ders dışı egzersizlerimiz. Ne gereği var bu ders dışı egzersizlerin (!) diyenler var, Havadan para alıyorsunuz. Derse bile girmiyorsunuz. Oysaki ülke sporuna katkı sağlayacak bu kadar önemli bir etkinliğe bile gereksiz diyorlar. Sonrada televizyonlarda çıkıp bu senede olimpiyatlarda başarı sağlayamadık. Sağlayamayız tabiî ki, beden eğitimi ders saatlerini bir saate düşürdük, spor etkinlikleri diye dersi çıkardık okullarda seçebilene aşk olsun. Siz büyüklerimizde beden eğitimi gibi önemli bir derse gereksiz ders derseniz, bırakın başarıyı bu ülke de spordan bile söz edilemez.

Okulda bir Beden eğitimi öğretmenin bulunmasının faydaları: Öncelikle günlük mıntıka temizliği yapılıyor. Dışarıda aylak aylak gezen hiçbir yabancı okul içerisine giremiyor. Yöneticiler rahat, okulda disiplini sağlayan bir beden eğitimi öğretmeni var. Öğrenciler beden eğitimi öğretmenin farkında. Spor etkinlikleri üst düzeyde yapılıyor. 23 Nisan ve 19 Mayıs gibi resmi törenler beden eğitimi öğretmenin görevi. Peki, başka ne olsun. Daha ne yapalım. Nede olsa okulun kadrolu amelisi biziz.

Kerem BALYEMEZ
www.bedenegitimi.gen.tr site editörü
Alt 06-03-2008, 02:21   #2
Ahmet Köseoğlu
Moderator

Ahmet Köseoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
Ahmet Köseoğlu is an unknown quantity at this point

Sevgili Kerem hocam; aslında daha söylenecek o kadar şey var ki........ ama neyse diyorum....
Biz yine de işimizi en güzel şekilde yapıp kıskananlar çatlasın diyeceğiz...
Zaten Güzel ülkemizin en büyük sorunlarından birisi de, afedersiniz ama; bu yobazca düşüncedir...
ve sportif anlamda neden başarısız olduğumuzun en büyük kanıtı da bu zihniyeti taşıyan insanlardan kaynaklanmıyor mu?????
Neyse ya......
Alt 06-03-2008, 02:28   #3
25bedenci25
Üye

25bedenci25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
25bedenci25

hocam bu yazının bir şekilde yazılı ve görsel basında yer alması lazım... altına atalım imzaları verelim , walla düşüncelerime, düşüncelerimize tercüman olmuşsun... yukarıda bahsettiğin olayın bir benzeri zamanında banada oldu... matematik öğretmeni ile beraber askere gitmeye karar verdik, çıktık milli eğitim müdürünün yanına , ben eşofmanlıyım ya girmedim odaya dışarıda kapının hemen yanında bekliyorum arkadaşı... arkadaş ikimizin adına durumu izah etti,müdürün dediği laf hala kulaklarımda " keşke sen tatilde falan gitseydin çocuklar fazla mağdur olmasaydı o ne zaman giderse gitsin zatenfuzuli ders, olmasa da olur " işte ülkemden milli eğitim müdürü zihniyeti fuzuli dersin fuzuli öğretmeni diyor ama kendi fuzuliyetinden bihaber..... ALLAH hepimizin yardımcısı olsun ... ekmeğimizle oynayanlar bir dilim ekmeğe muhtaç kalsın....
25bedenci25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2008, 02:36   #4
Ahmet Köseoğlu
Moderator

Ahmet Köseoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Ahmet Köseoğlu is an unknown quantity at this point

Zaten sevgili öğretmenim, benim de en büyük korkum da bu maalesef. yani bu ülkenin önde gelenleri diye tanımladığımız insanlar bile böyle konuşuyorlar... gerisi ne derse haklıdır zaten....
Alt 06-03-2008, 13:27   #5
enjoyment333
Moderator

enjoyment333 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
enjoyment333 is an unknown quantity at this point

keremciğim yüreğine sağlık bu sözlerin üzerine ne söylense boş bende göreve başladığım yıl okuluma gittim idarecileri inandırmak için neler çektin ben beden eğitimi öğretmeniyim diyorum onlar bize matematikçi gelemsi gerek ben buyum diyorum bize sosoyal bilgiler öğretmeni gerek diyorlar bu tür şeylerle her zman karşılaşırız bu düşüncelerr devam ettiği sürece ama biz yine işimiz en layıkıyla yapmaya devam edeceğiz tüm olumsuzluklara karşın.....
Alt 08-03-2008, 09:46   #6
hsyntrn
Yeni Üye

hsyntrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

hsyntrn

bütün yazılanlara katılıyorum,ben de zaten beden eğitimi öğretmeni değilim ben şu an batıda bir ilçede 4 okulda çalışmaktayım dört okulun üçünde nöbet tutmaktayım mart ayı geldi mi ders mers yok zaten19 mayıs kız ve erkek grubu cimnastik takımı ve bando takımı çalıştırmak zorunda kalıyorum tam bir amele zihniyeti yani anlayacagınız sörarım sizlere öğretmenliği hangi arada yapacagıız
hsyntrn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-03-2008, 00:31   #7
calimero
Girişken Üye

calimero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

calimero

arkadaşlar bu işe bu kadar niye şaşırıyorsunuz kii??bizim derslerimiz hatta müzik ve resim dersleri de bu ülkeye göre lüks dersler..ne gerek var bu derslere..ders saatlerimizi azaltan zihniyetlere bir bakın yahuu..ne bekliyorsunuz ki??yakında tamamen kalkarsa da şaşırmayacağım..bu dersler zaman kaybı,para kaybı!!insanın dünya görüşlerini de geliştirir mazallah..dikkat etmek lazım!! [img]smileys/smiley2.gif[/img]
calimero isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-03-2008, 02:26   #8
besyo_imadoglu
Yeni Üye

besyo_imadoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

besyo_imadoglu

millet beden egitimi ders mi ne olacak diyor, ögretmenlik de kolay der ama hiç demez ki en cok bunlar yoruluyo,ulusal bayramlarda en cok onlar emek sarfediyo,cocukların rahatlamasını saglıyo diye.birgün gel gir diyeceksin derse bir bando takımı hazırla diyeceksin birgösteri hazırla diyeceksin görecek bos ders kavramını.

milli eğitime sporcu biri gelmedikce beden eğitimi dersleri hep böyle boynu bükük dıslanmıs bi sekilde gereksiz ders olarak görülmeye devameder.hiç alman tarihini okudu mu acaba bizim egitimciler, adamlariki dünya savasına girdi.ikisinide kaybetti simdi baksınlar yinede bizden ne kadar güçlü ekonomilerivar.bu ülkede beden egitimi zorunlu ve öncelikli ders bizde ise gerksiz.biran önce sporcu vekiller göndermeliyiz meclise yoksa yakında 1 saat olandersimizde elden gidecek
besyo_imadoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2008, 22:42   #9
fujiyama
Yeni Üye

fujiyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fujiyama

Bende karadenizde görev yapan 1 yıllık öğretmenim sevgili meslektaşlarım 2002 yılında okuldan mezun oldum 4.5 yıl bekledim zorla kpss belasını geçtimde öğretmen oldum ben aynı zamanda milli bir sporcuyum bende sizler gibi müdür yardımcılarındangereksiz ders olarak görüldüğü için zıt düşmekteyim size bir olayımı anlatacağım benim okul takımına seçtiğim başarılı öğrencilerle konuşan afedersiniz ama yobaz adam sporu top diyerek benim seçtiğim öğrencilere topa gitmezseniz çok başarılı olacaksınız demesi beni çileden çıkardı. ama benim öğrencilerim ve velilerim bana güvendikleri için onu takmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz ama okulda sporu seven bir müdür başyardımcım olduğu için çok şanslıyım hocam bana çok güveniyor vede benim işime saygı duyuyor bir okulun bel kemiği beden eğitimi öğretmenidir diyor sağolsun onun sayesinde rahatım afedersiniz ama arada mide bulantısılarıda çıkıyor onları eğitime davet ediyorum Allah yukarıda kimin çalışıp kimin yattığını biliyor Allah hepimizin yardımcısı olsun.........
fujiyama isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-03-2008, 12:09   #10
belloni
Üye

belloni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

belloni

slm ben de bir iki cümleyle katılmak istedim.malesef bizim ülkemizde bırakın okulu aileyi mecliste oyuran saygıdeğer yaratıklarımız boş gördükleri için sorunumuz gerçekten büyük.ama fenerbahçeninde çeyrek finale çıkmasına çok sevinirler çünkü büyük bi zafer bizim için ama futbolcuların çoğu yabancı.diğer branşlarda başarılarımız ortada.bunları görüyorlar ama yinede o asya kafalarını değiştirmiyorlar.
belloni isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Popüler Sitelerde Paylaş

Etiketler
beden, dersi, diyenlere, eğitimi, gereksiz

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)