01-08-2010, 12:00 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Beden eğitimi ders saatlerinin azaltılmasına yönelik kararın öğretmenler üzerinde
Reklam Alanı
KARARIN ÖĞRETMENLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Toplumda bilimsel ve teknolojik gelişmeler beraberinde hareketsiz bir yaşam tarzını da getirmiş, buna paralel olarak beden eğitimi ve sporun insan yaşamındaki önemi giderek artmış ve önemli bir disiplin haline gelmiştir. Genel eğitimin de bir parçası olan beden eğitimi; çocukların bedensel gelişimi, hareket-beceri gelişimi, sinir kas koordinasyon gelişimi, kişisel ve sosyal uyum sağlaması açısından da son derece önemlidir. Okullarda beden eğitimi dersi ile bireysel yeteneklerinin geliştirilmesi ve dengesiz gelişimi engellenirken, kişilik gelişimine de katkı sağlanabilmektedir. Bu şekilde eğitimin bütünlüğü içerisinde sağlıklı bir yaşamı mümkün kılar. Bu yönü itibariyle beden eğitimi dersinin okullardaki işlev ve etkinliğinin artırılmasında karşılaşılan sorunları belirlemek önemli görülmektedir.
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
azaltılmasına, beden, ders, eğitimi, kararın, saatlerinin, üzerinde, yönelik, Öğretmenler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|