![]() |
![]() |
#1 |
Administrator
Teşekkürleriniz: 325
1.137 Mesajına 2.464 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 ![]() |
![]() Reklam Alanı
Basketbolda numaralar
Basketbolda numaralardan bahsetmemiz gerekir. Basketbolda numaralar 1′ den 5′ e kadardır. 1 numara oynar, 2 numara oynar diye söylenir. Basketbolda numaralar forma numaraları ile karıştırılmamalıdır. Forma numarası ile bağımsız bir konudur, basketbolda numaralar. 1 numara: Point guard, oyun kurucuyu ifade eder. Türkiyeden 1 numaraya örnek vermek gerekirse; kerem tunçeri. 2 numara: shotting guard, skorer gardı ifade eder. Kobe bryant örnek olabilir. 3 numara: small forward, kısa forveti ifade eder. Hidayet Türkoğlu 4 numara: Power forwerd, uzun forveti ifade eder. Kevin Garnett 5 numara: center, pivotu ifade eder. shaquille o’neal PG | Point Guard, Oyun Kurucu Genellikle topu rakip sahaya taşıyan, oyunu kuran ve oyuna yön veren oyuncu. SG | Shotting Guard, Skorer Gard Basketbol pozisyonlarında iki numara olarak isimlendirilir. Point Guard ile birlikte oyunu kurmaya ve topu taşımaya yardımcı olmasıyla birlikte şuta yönelik setlerde kullanılan oyuncu. Oyun kurucu ile skorer gard arasındaki en büyük fark skorer gardın sayı üretmeye yönelik oynamasıdır. SF | Small Forward, Kısa Forvet Kısa forvetlere üç numara denir. Kısa forvet olan oyuncular kısa ve uzun oyunculara yardım ederken şut ve ribaunt konusunda iyi olmaları gerekir. Kısa forvetlerin en önemli özelliklerinden biride iyi savunma yapmalarıdır. Gerektiğinde gard görevinide üstlenebilirler. PF | Power Forward, Uzun Forvet Pota altında etkili olmalarıyla birlikte pivota yardım ederler ve gerektiğinde şut atabilen oyunculardır. C | Center, Pivot Pota altı oyuncusudur. Pivot pozisyonunda oynayan oyuncular uzun boylu olurlar. Ribaunt ve bloğun en önemli mevkileridir. Genel olarak pivotlar uzak mesafeli şutlarda iyi değildirler. Eke bakınız. |
![]() |
![]() |
webkerem adlı üyenin yazısını 2 kişi beğendi: | Adem Tırpancı (05-12-2013), kortex (06-12-2013) |
Reklam Alanı |
![]() |
#2 |
Üye
Teşekkürleriniz: 36
6 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 14 ![]() |
![]()
saolun hocam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 6
8 Mesajına 35 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]()
Teşekkür ederim hocam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 11
24 Mesajına 26 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]()
ellerinize sağlık
![]() |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
basketbolda, mevkiler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Basketbolda savunma-1 | webkerem | Basketbol Eğitim Videoları | 0 | 26-11-2011 19:41 |
Basketbolda şut çalışması | webkerem | Basketbol Eğitim Videoları | 0 | 26-11-2011 19:37 |
Basketbolda Pas ve Pas çeşitleri | webmaster | Basketbol | 9 | 27-07-2009 17:25 |
Basketbolda Turnike | webkerem | Basketbol Eğitim Videoları | 3 | 13-11-2008 21:26 |
Reklam Alanı |