02-01-2008, 00:07 | #1 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
2 Mesajına 2 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
Bakan Çelik: 13 bin öğretmen açığı var Öğretmen açığı konusunda kafalar iyice karıştı. Öğretmen açığı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile öğretmen sendikaları farklı rakamlar telaffuz ediyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yaklaşık 13 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu öne sürerken, Eğitim-Sen ise bakanlığın rakamlarla oynadığını belirterek, öğretmen açığının on binlerce olduğunu savundu. Bakan Çelik, DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert’in, öğretmen ihtiyacına ilişkin soru önergesini cevaplandırdı. Bakan Çelik, “Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarımızın Eylül itibariyle öğretmen ihtiyacı 25 bin 83 olmakla birlikte bazı alanlardaki norm kadro fazlası konumunda bulunan 12 bin 278 öğretmen dikkate alındığında gerçek öğretmen ihtiyacının 12 bin 805 olduğu görülecektir” dedi. MEB RAKAMLARLA OYNUYOR Öte yandan, Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, 2 yıl önce öğretmen açığını 165 bin 826 olarak açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) rakamlarla oynadığını savundu. Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer, “İki yıl önce, bizzat MEB tarafından açıklanan öğretmen açığı rakamları ve iki yıl içinde yapılan öğretmen atamalarının sayısı ortadadır. Halen bakanlığa bağlı kurumlarda 575 bin kadrolu, 29 bin sözleşmeli (4-B), 14 bin usta öğretici ve on binlerce ücretli öğretmen görev yapmaktadır. Son 5 yılda, güvencesiz istihdam sayısında ciddi artışlar söz konusudur. Bununla birlikte, on binlerce öğretmen açığı ve bu açığı kapatabilecek 200 bine yakın işsiz öğretmen adayı bulunmaktadır” dedi. Son beş yılda emekli olan öğretmen sayısı, artan öğrenci sayısı ve derslik sayısı dikkate alındığında yapılan atamaların yetersiz olduğunu savunan Dinçer, şöyle konuştu: “Kadrolu öğretmen açığı sadece ilköğretimin ikinci kademesinde 40 bin civarındadır. Aynı hesaplama yöntemi ile gidildiğinde; ilköğretim 1. kademe ve orta öğretim branş öğretmenliğinde de öğretmen açıklarının hâlâ önemli bir sorun olduğu görülmektedir.” |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
aÇiĞi, bakan, bİn, Çelİk, var, öğretmen |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|