Beden Eğitimi ve Spor Portalı  


Go Back   Beden Eğitimi ve Spor Portalı > Spor Branşları > Atletizm

Atletizm Atletizm'e dair herşey

beden eğitimi
beden eğitimi
Sitemize hoş geldiniz. Konuları beğenmeyi unutmayalım.

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 07-04-2008, 00:25   #11
bodypedagogue
Üye
 
bodypedagogue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nis 2008
Bulunduğu yer: Kahramanmaraş
Mesajlar: 40
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
bodypedagogue
Standart

Reklam Alanı


lise yıllarımda (13 yıl önce )sırıkla atlama dalında kulüplerde yarışıp ardından milli takıma seçmelerine bile katıldım. Fakat bu antrenmanların ve egzersizlerin 10 da 1 ini yapmadım.Umarım artık gelecek nesil atletlerimiz uygun ellerde bilinçli bir şekilde yetişir.
bodypedagogue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
Alt 07-04-2008, 21:07   #12
binali
Super Moderator
 
binali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Şub 2008
Bulunduğu yer: Samsun
Mesajlar: 2.731
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19
binali will become famous soon enough
Standart

Alıntı:
bodypedagogue Nickli Üyeden Alıntı


lise yıllarımda (13 yıl önce )sırıkla atlama dalında kulüplerde yarışıp ardından milli takıma seçmelerine bile katıldım. Fakat bu antrenmanların ve egzersizlerin 10 da 1 ini yapmadım.Umarım artık gelecek nesil atletlerimiz uygun ellerde bilinçli bir şekilde yetişir.
Sevgili arkadaşım..
Haklısınız bizler gazetelerde tabiki eski yıllarda sporcu neler yapıyor,sabah kahvaltılarında, akşam yemeklerini nasıl aldıklarınıonları takip ederdik.Bir forma aldığımızda örme forma oluyor bunlar, ıslandığı zaman ağırlaşıyordu.Şükürler olsun şimdiki nesil bazı konularda şanslı.
Bu genç nesilin iyi yerlere gelmesi siz eğitimli öğretmenlerin ve biz antrenörlerin vereceği bilgiler içinde olacak.
__________________
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum.
binali isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-04-2008, 20:24   #13
binali
Super Moderator
 
binali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Şub 2008
Bulunduğu yer: Samsun
Mesajlar: 2.731
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19
binali will become famous soon enough
Standart

SIRIKLA ATLAMANIN TEMELLER = o ns = />
Sırık atlamanın amacı Linear hareketi,açısal harekete dönüştürerek atletin ağırlık merkezini yukarı fırlatmaktır. Ulaşılabilecek yükseklik büyük oranda sıçrama anındaki yaklaşma koşusu süratine,sıçrama sırasında koşu hızını açısal harekete dönüştürebilme etkinliğine ve sırığa kinetik enerji depo edebilmeye bağlıdır. Bunun başarılabilmesi şu noktalara bağlıdır:
àÖne hareketin yukarı harekete dönüşümü sırıkçının sıçrama sırasında yatay momentumunu sıçrama ile sırığa kinetik enerji olarak aktarması ile sağlanır. Tüm diğer noktaların düzgün ve doğru yapıldığı kabul edilirse,sırıkçının atlayış sırasında ulaştığı yükseklik sıçrama süratinin karesi ile orantılıdır

àKinetik enerjinin sırığa depo edilmesi sıçrama sırasında sırığın bükülmeye başlaması ile olur. Sırığın bükülmesiyle meydana gelen potansiyel enerji sırığın bükülü pozisyondan açılması ile sırıkçının ağırlık merkezinin yukarıya kaldırarak hazır hale gelecektir.

àSıçramayı takiben sırıkçı sırıkta hızla sırığa aktarılarak elde edilen ve arta kalan açısal momentumu kullanır

àAtlayış vücudun iki pendilum hareketi etrafında düzenlenmesi ile yapılır. Pendilumlardan birincisi sırıkçının elleri ve omuzları etrafında sallanması hareketi olurken;ikincisi sırık kazanında sırığın ucu etrafında sırık ve sırıkçının dönmesidir. Sırıkçının ağırlık merkezinin maximal yüksekliğe çıkarılabilmesi için her iki penduluman iyi bir şekilde koordine edilmesi gerekmektedir (Şekil 1)


àSırıkçının elleri ve omuzları etrafında sallanması sırasında iyi bir şekilde sırığın gerisinde kalmalı ve açısal hızını arttırmak için uzun olan pendulumu bacaklarını hızlı bir şekilde yukarı kaldırarak ve geriye yuvarlanarak kısaltmaktadır.

àGeriye yuvarlanma sırığın bükülmesini devam ettirdiği gibi daha fazla bükülmesine yardımcı olurken potansiyel enerjinin açığa çıktığı anda sırıkçının dikey olarak yukarı çıkmasında ağırlık merkezinin sırığa yaklaşmasına ve uygun pozisyona girmesine yardımcı olur.

àSırık açılarak potansiyel enerjisi açığa çıkarken sırıkçı dikey pozisyona yakın bir şekilde iken kollarla kendisini yukarı çekerek sırığın ortaya çıkardığı enerji ile yukarı hareket hızına hız katarak çıtayı geçmek için maksimal kalça yüksekliği kazanır.

Sırık atlamayı antrene ve tekniği analiz etme amacı ile birbirine bağlı sürekli bir hareket olan sırık atlamayı beş ayrı bölümde ele almak daha kolay olur.
SIRIKLA ATLAMANIN BÖLÜMLERİ
-Yaklaşma koşusu
- Saplama ve sıçrama
-Sallanma ve geriye yuvarlanma
-Çekme
-İtme ve çıtadan kurtulma
Her bölümün kendi içinde bir temel amacı olup, ayrı bir uygulama şekli vardır.
Yaklaşma Koşusu: Yaklaşma koşusunun amacı sıçrama hareketini engellemeyecek şekilde maksimal yatay hızı açısal harekete dönüştürmektir
Yaklaşma Koşusu Tekniği
*Koşu uzaklığı doğru ve etkili bir sırık saplamayı ve sıçrama hareketini olumsuz bir şekilde etkilemeyecek sıçramada maksimal sürati sağlayabilecek bir uzaklıktan ve süratte olmalıdır
*Koşu hızı istikrarlı ve düzgün olmalı ve böylece sırıkçının önceden belirlenmiş olan sıçrama noktasına doğru bir şekilde gelmesini sağlamalıdır
*Sırık,geniş tutuş aralığı ile taşınmalı koşu sırasında sırık ucunun yüksekliği kişisel farklılığa ve tercihe göre ayarlanmasına izin verilmeli ,sırık tam koşu yönünde veya bir miktar vücuda çapraz olacak şekilde taşınmalıdır
*Koşu uzaklığı yeni başlayanlar için 24-30 m ve deneyimli sırıkçılar için ise 36-45 m olup koşu sonrasında ivmelenme sağlanmaktadır
*Koşu uzaklığı ne olursa olsun sırıkçı süratlenmeli ve sıçrama öncesinde herhangi yavaşlama meydana gelmemelidir
Saplama ve Sıçrama
Saplama ve sıçramanın amacı yatay hızı açısal momentuma dönüştürerek sırığa potansiyel enerjiyi depolanmayı sırığın bükülmesinin başlaması için gerçekleştirmek
Saplama ve Sıçrama Tekniği
*Saplama sırık atlamanın en önemli bölümü olup;erken yüksek ve kuvvetle yapılmalıdır
*Saplama sıçrama noktasından iki fule önce sırık ucunun aşağı indirilmesi ile başlar ve sıçrama noktasında sırığın sırıkçının tam başı üzerinde olabilmesi için düz bir çizgide gerçekleşir
*Sırığın bükülebilmesi için yatay hızın önemli olması nedeni ile sıçrama atlama minderinin sonuna doğru olacak biçimde yapılmalıdır.
*Sıçrama ayağının yere konulduğu nokta sırığın tutmakta olan üst elden aşağı inen bir dikey çizgi üzerinde olmalıdır.
*Sırıkçının üst kolu sırığa mümkün olan tüm momentumun aktarılmasını gerçekleştirebilmek için tamamen gergin olmalıdır.
*Sırıkta ön bükülmeyi sağlamak amacıyla kinetik enerji üst kol gergin tutulurken ön kol dirsekten yaklaşık olarak 90 derece bükülü olarak sırığa aktif direnerek sağlanır.

<H3 LINE-HEIGHT: normal" >
Sallanma ve Geriye Yuvarlanma
Sallanma ve geriye yuvarlanmanın amacı sırığın bükülmesini artırarak sırığa depolanacak kinetik enerji miktarını artırmak ve sırıkçının vücudunu sırık açılmaya başladığı zaman açığa çıka enerji ile dikey yükselmeyi sağlayabilmek için en iyi pozisyona getirmektir.
Sallanma ve Geriye Yuvarlanma Tekniği
*Sallanma göğüs sırığın gerisinde olacak şekilde yapılmalı sol kol sırığa direnerek sırığa yaklaşma engellenmelidir
*Sırıkçı alçaktan sallanarak arka bacak ,üst elin gerisinde olacak şekilde bulunur ve böylece kalçanın sağ el ve sırık ucundan geçen çizginin önüne geçmesi engellenir
*Kısa sallanmayı hızlı bir şekilde yapılan geriye yuvarlanma takip eder. Yuvarlanmada dizden bükülü bacaklar hızla üst ele doğru gerilir.
*Yukarıya doğru sallanarak kalça ve bacakların kalkması sırığın bükülmesini arttırır ve gövde sırığın üst kısmı ile paralel duruma geldiği zaman maksimale ulaşır.
*Geriye yuvarlanma sırasında üst kol gergin tutulur. Sırıkçı eller etrafında değil omuzlar etrafında geriye yuvarlanır ve böylece dönme çapı ve dönme kütlesi kısalarak açısal hız arttırılır.
*Geriye yuvarlanma sonunda sırıkçı bacaklar tam yukarı kalmış durumda kalçalar bir miktar sırığın gerisinde olacak şekilde ve hala üst kol düz pozisyonda olmalıdır.
Çekme
Çekmenin amacı sırıkta depo edilmiş olan açığa çıkan enerjiyle elde edilen sürate katkıda bulunmak ve çıtayı geçmek için maksimal kalça ve bacak yüksekliği kazanmaktır.


Çekme Tekniği
*Çekme hareketi sırıkçının ağırlık merkezinin sırığa yaklaştığı ve sırığın depolu enerjiyi vermeye başladığı açılmada başlar
*Geriye yuvarlanmayı takiben sırığın yukarı hareketi boşluğa kadar sırıkçı beklerken daha pasif bir bölüm yer alır.
*Çekme sırığın uzunlamasına çizgi boyunca ve pandulum ile yaratılan açısal kuvvetlerle birlikte uygulanmalıdır. Bükülü durumda iken çekmenin uygulanması çekme kuvvetinden o ölçüde kayba uğranılmasına neden olur.
*Çekme sırasında yukarıya doğru hareket sırıkçının elleri ile ağırlık merkezi yönünde meydana geleceğinden ağırlık merkezinin sırıkçının...
İtme ve Çıtayı Geçme
İtmenin amacı vücudun yukarıya doğru hareketine ek bir hız kazandırmak ve böylece vücudun çıtayı geçmesinde en uygun pozisyonu yaratabilmektir
İtme ve Çıtayı Geçme Tekniği
*İtme hareketi üst kolun çekme hareketinde kalça hizasına ulaşması ile başlar.
*İtme hareketi basit olan çekme hareketinin devamı şekline yapılmalı ve sırığın uzun olan ekseni boyunca uygulanmalıdır.
*İtme hareketinin başında sırık 85-90 derece açıya ulaşmış olmalıdır.
*Sırığı bırakmadan önce sırıkçı çıta etrafında bir dönme hareketi yaratır. Dönme hareketi ayakların bir miktar aşağı düşürülmesi ve sırığa yapılan itme hareketi ile meydana gelir


Sırıkla Atlama Antrenmanı
Sırıkla atlama antrenmanının amacı aşağıdaki noktaların gelişimini sağlar:
àKoşu için süratin geliştirilmesi
àSıçrama için gücün geliştirilmesi
àSırık üzerinde hareket için kuvvet güç ve çevikliğin geliştirilmesi
àAtlama tekniğinin diğer özellikler için geliştirilmesi tam süratte yaklaşma koşusu gerektirir. Ancak gerekli bükülmenin orta veya yumuşak sırıkla sağlanması halinde daha kontrollü süratte de atlayışlar yapılabilir.
àTekniğin tüm parçalarını içeren tam mesafeden atlayışlar düzenli olarak antrenman programlarında yer almalıdır. Sırıkçının sık olarak tam mesafe koşularla yüksek mesafeden ve hatta en iyisine yakın veya daha iyi yüksekliklerden atlayış yapması önerilir
Antrenman İçeriği
*Sürat,sırıklı ve sırıksız yapılan sprint çalışmaları ile geliştirilir
*30-60 metre üzerinden ve tam normal dönmelerle yapılan hızlı tekrar koşuları ile tam koşu mesafesinden yapılan tekrar koşuları sürat için önemlidir
*Sprintler ile yapılacak antrenman önerilmekle birlikte sprintlerin yaptıkları süratte devamlılık ve takoz çalışmaları sırıkçılar için önemli değildir
*Sırık üzerinde hareketler için kuvvet,güç ve çevikliğin gelişimi,ağırlık çalışması,aletli cimnstik,taklalar,ve trambolin üzerinde alıştırmalar ile geliştirilebilir.
*Sıçrama için güç gelişimi üç adım ve uzuncuların yaptıkları sıçrama hareketlerine benzer şekilde hareketlerle geliştirilebilir.
*Ağırlık çalışmalarında spesiyal alıştırmalarla sağlanan vücut kontrolü ve üst vücut kuvveti gelişimi aletli cimnastik ile geliştirilmesi tercih edilmelidir.
*Halat ile yapılan sırık atlama taktik çalışmaları çok yararlı ek hareketlerdir.
*Trambolin ve takla hareketleri vücut çevikliğini geliştirmek için özel hareketlerdir.
*Teknik en iyi şekilde ayrı ayrı koşu ,sıçrama,sallanma,saplanma,geriye yuvarlanma,çekme ve çıta geçme hareketlerindeki zayıf noktalar ele alınarak geliştirilir.
*Atlayışın belli bölümlerindeki teknik antrenman örneğin koşu saplanma ve çıta geçme gibi kısa mesafe koşudan yapılan atlayışlarla yapılabilir. Ellerinden daha yukarıda olması gerekir.
*Çekme sırıkçının dönme hareketi ile tamamlanır. Çekme sol omuzdan sol elin hizasına gelince başlar.
*Dönme üst kol ile yapılır ve başlatılması çekme hareketinin göğse değil kalçaya doğru yapılması ile başlar. Bacak ve kolların dönmesi ile harekete yardımcı olur.
*Çekme ve dönme sırasında bacaklar herhangi bir dikey hız kaybına neden olmamak için devamlı yukarıda tutulur.
__________________
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum.
binali isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-04-2008, 22:14   #14
bodypedagogue
Üye
 
bodypedagogue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nis 2008
Bulunduğu yer: Kahramanmaraş
Mesajlar: 40
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
bodypedagogue
Standart

Binali hocam atletizme olan sevginizden dolayı tbrk ediyorum. ii çalışmalar.
__________________
BESIKTASIM SEN BANA BABAMDAN KALAN MIRAS DEGIL OGLUMA OLAN BORCUMSUN...
bodypedagogue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-04-2008, 23:26   #15
binali
Super Moderator
 
binali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Şub 2008
Bulunduğu yer: Samsun
Mesajlar: 2.731
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19
binali will become famous soon enough
Standart

Öncelikle teşekkür ederim.Sizlerin desevgisi ile genç talebelere spor sevgisini aşıladığınızda inanıyorum ki spor daha da ileriye gidecektir.
__________________
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum.
binali isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-04-2008, 23:35   #16
özlem58
Girişken Üye
 
özlem58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eyl 2007
Bulunduğu yer: Tekirdağ
Mesajlar: 339
Teşekkürleriniz: 0
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
özlem58
Standart

bu çok güzel bilgiler için çok tşkler arkadaşlar....
özlem58 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-05-2008, 17:52   #17
binali
Super Moderator
 
binali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Şub 2008
Bulunduğu yer: Samsun
Mesajlar: 2.731
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19
binali will become famous soon enough
Standart

<I mso-bidi-font-style: SIRIKLA ATLAMANIN EN İYİ REHBERİ[/I] <I mso-bidi-font-style: [/I]
1962 yılında yüksek yoğunluklu fiberglas sırıklar Uluslararası Atletizm Federasyonu tarafından resmi olarak geliştirildi ve tanıştırıldı. Bu değişiklik tüm sırıkla yüksek atlamayı da değiştirdi. 1962 ve 1970 tarihleri arsında fiberglas sırıklarla dünya rekorları da 4.80’den 5.50’ye kadar hızla gelişti. = o ns = />
Bugün dünya rekoru hala gelişmektedir.Fakat bu gelişim ilk zamanlardan daha yavaş bir şekildedir.Son 23 yılda bu gelişim 63 cm. olmuştur.1980 Moskova Olimpiyatlarında Polanyalı Wladislav Kozakiewicz başarılı bir atlayış yaparak 5.78 m. İle dünya rekoru kırmıştı.
1983 yılında, Finlandiya, Helsinki’deki ilk Dünya Atletizm Şampiyonası çok kötü hava koşulları altında 5.70 m.lik derece ile yarışmayı kazanan çok kabiliyetli bir sırıkçının keşfine sahne oldu. Onun ismi, Kiev,Ukrayna’da Spor Akademisi öğrencisi olan Sergei Bubka’ydı. Bubka, dünya rekorunu yaklaşık 30 kez yenileyerek sırıkla yüksek atlamaya yeni boyutlar kazandırdı.Onun tüm rekorları, ihtişamla kırıldı ve binlerce seyirci tarafından ayakta çılgınca alkışlandı.
Sergei Bubka, 4 Kasım 1963’de doğdu. 1.83 cm. boyunda ve 77 kg. ağırlığındadır. Sergei’nin kullandığı sırık 5.10 m. Uzunluğunda ve 2.95 kg. ağırlığındadır.ve kendi ağırlığından 10 kg. fazla olan bir sırıkçının kullandığı sırığı kullanmaktadır. yarışlarda sırığın en yüksek yerinden tutmaktadır. Yani yaklaşık take-off seviyesinden 4.80 m. Yukarıdandır. Bunun anlamı, son dünya rekorunda tuttuğu yerin 1.23 m. Üzerinden geçmiştir. Sergei,100 m.yi 10.3 sn.de koşabilme yeteneğine sahiptir. Ona, sıçrama kuvveti ve esnekliği, tekniği ile birleşince, sırığın yüksek yerinden tutmasını sağlar.
Sergei’nin büyük kardeşi olan Vasili Bubka onunla sırıkla yüksek atlamayı tanıştırdı.
Şu anda sürekli 5.60 m ile 5.80 m arasında atlayan az bir grup sporcu vardır. İlk yüz sırıkçının boyları 1.80 m den uzun ve ağırlıkları 70 kg. den fazladır. 100 m hızları 11 sn veya 11 sn.nin altındadır. 6 m.lik halata 4.5 sn.nin altında tırmanabiliyor ve vücut ağırlıklarını %130’u kadar bench pressleri vardır. Üstelik bu süper atletler kendi vücut ağırlıklarının %80’i kadar düzkol pull-ovar yapabilmektedir.



Bütün bunlar; eğer birisi kaliteli bir sırıkçı olmak isterse, hiçbir fiziksel zayıflığının olmaması gerektiğini gösterir. Teknik alıştırmalar ve fiziksel yapıdaki gelişim işleminde sırıkçı, birkaç seviyeden geçmek zorundadır. Aşağıdaki tablo, fiziksel parametrelerin sekiz seviyesi ve sırıkla ilgisini gösterir:
Bu tablo kendi amacına ulaşmak için, eksik yönünü geliştirmeye rehber olabilir.Örneğin; 4.70 m.ye geliştirmek isteyen bir sırıkçı, egzersizlerinin yoğunluğunu ve yükünü artırmalıdır.Ek olarak, teknik alıştırmalarla 4.70 m.yi atlayabilecek düzeye getirecektir.

0cm 5.4pt 0cm 5.4pt"


5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
Seviye
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
6 m.lik
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
100 m
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
Dikey
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
Durarak
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
Koşarak
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
Düzkol
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
Bench
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
Tutuş
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
Tek minumum
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>


5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>

5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
Halata tırmanma (sn)
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
(sn) (cm)
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
Sıçrama
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
Uzun atlama (m)
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
Uzun atlama (m)
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
Pull-over 50(%)
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
Press (%)
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
Yeri (m)
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
Yard. (m)
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
Yüksek (m)

5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
1
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
5.4
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
11.7
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
70
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
2.70
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
6.40
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
50
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
90
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
4.30
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
0.40
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
4.50

5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
2
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
5.1
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
11.5
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
73
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
2.75
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
6.60
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
55
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
100
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
4.40
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
0.50
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
4.70

5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
3
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
4.8
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
11.3
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
76
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
2.80
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
6.75
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
60
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
105
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
4.50
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
0.55
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
4.85

5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
4
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
4.6
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
11.1
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
79
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
2.85
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
6.90
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
65
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
110
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
4.60
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
0.65
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
5.05

5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
5
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
4.4
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
10.9
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
82
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
2.90
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
7.10
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
70
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
115
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
4.70
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
0.70
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
5.25

5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
6
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
4.2
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
10.7
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
85
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
3.00
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
7.50
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
73
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
120
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
4.80
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
0.90
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
5.50

5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
7
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
4.1
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
10.5
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
88
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
3.10
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
7.80
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
76
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
130
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
4.90
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
1.05
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
5.75

5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
8
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
4.0
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
10.3
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
91
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
3.20
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.85pt; 0cm" width=56>
8.00
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
80
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
140
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
5.00
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
1.15
5.4pt; 5.4pt; 0cm; WIDTH: 41.9pt; 0cm" width=56>
5.95

R PAGE-BREAK-BEFORE: always" clear=all>
TEKNİK:
Ellerin tutuşu:
Üst kol düz ve başparmak ve parmaklarla sırığın 20 cm. altında tutulur.Alt kol bükük olarak, başparmak ve parmakların arasında üst kolun yaklaşık 60 cm. altındadır.alt kolun dirsek ile bilek arasındaki kısmı dikey ile 45 derecelik açı yapar.El tutuşu değiştirilmeden sırık,vücudun yan kısmına kalça hizasına getirtilir.Şimdi alt el saat yönünün tersine, üst el ise saat yönüne çevirilir.
Tutuş yerleri: temel olarak üç tutuş şekli vardır; alçak tutuş,4.00 m. Veya daha aşağıdan; orta tutuş üst el,4.50 m. Veya daha aşağıdan; yüksek tutuş,4.50 m. Den yüksek tutuş yerleridir.
Sırığın taşınması : tutuş yerine göre, üç taşıma şekli vardır : alçak sırık taşıma, sırık ucu göz hizasında;orta sırık taşıma,sırık ucu yerden yaklaşık 2.50 m. Ve yüksek sırık taşıma,sırık ucu yerden 3.50 m. Daha yüksek olan taşıma şeklidir.Sırık hep aynı pozisyonda taşınmalı ve sırıkçının kazanı görmesine engel olmamalıdır.Üst vücut,sırıkla birlikte hafifçe yanlara sallanmalı ve her iki dirsek rahat ve kasılmadan taşınmalıdır.
Yaklaşma koşusu: Yaklaşma koşusu,15 ile 21 fule arsında değişir. Koşu hızı, kontrollü bir biçimde take-off’a doğru hızlanır. Adım frekansı, koşuya başlarken ve sonlara doğru yaklaşırken yükseltilir.Koşu adımları gittikçe daha kuvvetli ve daha çabuktur.Sırık ucu kazana gelmeden son beş adımda gittikçe indirilerek yatay pozisyona getirilir.Yaklaşma koşusunun doğrulunu kontrol etmek için,take-off’dan 5 yada 7 fule öncesine bir kontrol işareti koymak uygun olur.
Saplama : Saplama son üç adım ile başlar.(şekil 1A) üst elin ileri doğru kalçayı geçmesi ile kazana doğru son iki adımda ileri ve yukarıya doğru olur.(şekil 1B). Bu üst kol düz olarak başın yukarısına gelene kadar devam eder . Gerçekte taka-off adımının konusu,üst kolun pozisyonu ve sırık ucunun kazana yerleşmesi aynı anda olur (şekil 1C)
Take-off :
Sırıkçı, maksimum sıçrama kuvvetini, tümüyle üretilen kinetik enerjiyi yerden sırığa transfer etmek için üretir (şekil 1 d) Take-off bacağı, yeri iterek, kollarla sırığın altından sırığa dik kuvvet uygulanır. Diğer bacak, take off bacağı hizasına geçtiğinde kollar yukarı ve ileriye doğru bir biçimde pres yapar Kollardaki basıncı artırmak, sırık üstüne geçmek ve sırıkçının yerden çabuk ayrılması için omuzlar ve kalça ile bir süre blok vardır.
Salınım :
Take-off ayağının parmakları yeren ayrıldığında, önde olan bacak yatay pozisyona gelir ve yukarı devam eder. Take-off bacağı, kalça ekseninde düz olarak hızla salınır (şekil E) kalçalar, omuz ekseninde geriye takla hareketiyle kaldırılır. Alt kol, sırıktan kurtulana kadar take-off’daki direnişini burada da devam ettirip omuzdan çekişe başlar. Salınım hareketi, kalça omuzların üstüne geldiğinde dizlerin çıtanın üst ve yakın seviyesine geldiğinde tamamlanır. (şekil 1 F).
Uzanış ve çıta hareketi:
İyi zamanlama ile vücudun amut hareketinin düzlüğü, sırık açılmadan önce tamamlanır. (şekil 1G) Bu noktaya kadar üst kol hala düz bir biçimdedir ve bu noktada vücudun dönmesiyle kalçanın daha yüksek düzeye getirilmesi için maksimum güçle çekişe başlar (şekil 1 H). Alt kolun sırıktan ayrılmış ve üst kolun presi, amut pozisyonunda aşağı doğru devam eder şekilde vücut çıtayla karşı karşıyadır (şekil 1 I ) Çıta hareketinin son hareketi ise, sırıkçının uçuşu ve geçişidir. Sırıkçının başı ve boynunun bel kemiği ile aynı çizgide oluşu, gerektiğinde yatay ve dikey harekete elverişli olduğu için önemlidir. Sadece, kollar ve bacaklar sırığın üstünde mancınık gibi atışını sağlayabilir.
SIRIK ATLAMADA KONDİSYONLANMA
Sırıkla atlamanın amacı maksimum yüksekliği geçmek olmasına rağmen, daha önemlisi, sadece sırıkla atlama değil, sırıkçının fiziksel ve psikolojik gelişimidir. Fiziksel aktivite sırasında akıllı ve hayalci düşünmesi, sırıkçının psikolojik yapısının gelişimine yardımcı olacaktır. Fiziksel egzersiz; sürat, güç, koordinasyon, esneklik, kasların dayanıklılığı ve denge gibi öğelerin gelişmesi amacındadır. Bu öğelerin birisindeki gelişim, bile daha yüksek mesafelere ulaştırır. Fakat, ideal olanı, bütün öğelerin en yüksek seviyeye getirilmesidir. Örneğin; süratin artışı sırıkla atlamaya en önemli yardımcı faktördür.
Sırıkla atlama için sürat gelişimi özel antrenman gerektirir. Çünkü, bu gelişim diğer branşlardaki sürat antrenmanlarından biraz farklıdır. Fark şudur; sırıkçının yan tarafında taşınan sırık, özellikle koşu fuleleri arasında havadaki uçuş anında, onun dengesini bozacak bir faktördür. Koşarken yerle daha çok temas bu etkeni minimuma indirir. Bu, sırıkçının yaklaşma koşusundaki adım frekansının, önemli olduğunun nedenidir. Momentum kazanmak için, koşu adımlarının gücü, yaklaşma koşusunun sonuna doğru artar.
Sırıkçıların, Sprint çalışmasının yarısından çoğu sırıkla birlikte yapılır. Koşu mesafesi her tekrarda, sırıkla 40 ile 50 m. Sırıksız 60 ile 80 m.dir. koşu süratinin gelişiminde sık kullanılan metot; güç gelişiminde tepe yukarı, rahatlama ve adım frekansı için tepe aşağıdır. Düz zeminde koşu her ikisinin etkisini birleştirecek ve sonuçta rahatlık, frekans ve gücü birleştirecektir.
Bacak gücünün gelişimi, ağırlıkla squat sıçramaları ve step-up’lar ile de mümkündür. En önemlisi tekrarlar ve patlayıcılıktır. (şekil 2 3 )
Dayanıklılık ve karın kaslarının kuvveti (şekil 4 ) ve sırt kaslarının kuvveti de ağırlıklarla (şekil 5 ) geliştirilebilir. Beklide geliştirilebilecek en önemli nokta kol kuvvetidir.
Kollar için önerilen hareketler, sırtüstü yatar pozisyonda düz kol pull-ovarlar, gülle atışları, paralele barda amut presler ve geriye takla ve pres ile çıta geçmeleri içerir. (şekil 6.7.8.9).
Yatay barda bileğe yada bele bağlı bir ağırlık ile salınım hareketi pratiği yapılabilir.(şekil 10 .A e 10.B ).ek ağırlıklarla yapıldığında daha yararlı olacaktır. Çünkü ,sırıkçı daha yüksek bir dirence karşı koyacaktır, koymak zorunda kalacaktır. Sırıkçı, barı alt kolu ile çektiğinde, kalça ve bacaklar omuz ekseninde rotasyon yapar ve daha doğru salınım hareketi olur. Üst kol vücudun aşağı ve yukarı hareketinde daima düzdür.
YAPI: Sırıkla yüksek atlama büyük miktarda fiziksel ve vücudun bütün bölümlerinin karıştığı, canlı enerji gerektirir. Sırıkçı derecesini geliştirmek için,hangi yönün eksik olduğunu, tecrübe ile öğrenmek zorundadır. Özellikle yarıştan birkaç gün öncesine kadar, çok atlayışa tercihen az atlayış en iyisidir. Öğrenme işlemi fiziksel olarak sırıkçının,diri kalmasıyla ve yüksek derecede kendini kontrole sahip olmasıyla mümkündür. İstenilen alıştırmanın pozitif takviyesini temin etmek için bir teknik antrenmanda sırıkçı, 9 fuleden 20 atlayış, veya 13 fuleden 15 atlayış gerçekleştirilmesi yeterlidir.






SİMÜLASYON EGZERSİZLERİ:
Sırık tekniğinin, neuro-muscular öğrenimi ve kuvvetin doğru tatbiği, tekniğe benzer hareketlerin pek çok tekrarı ile oluşturulur. Bu simülatif egzersiz antrenmanı, özel aletler gerektirir. Değişik yüksekliklere ve açılara ayarlanabilir olan, duvara sabitlenmiş bir bar, bir makara; yine duvara yaklaşık 3 metreye sabitlenmiş ayarlanabilir bir bar;bir makaradan geçen bir metrelik fiberglas bir barın ucuna bağlanmış halat ve bir kontrol kemiği.
45º’de sabitlenen barda, geriye salınım hareketini canlandırmak için, sırıkçı, ileri, geri, yukarı ve aşağı salınır. İleri salınım da, take-off pozisyonunu gösterir ve önde olan diz hemen yukarı hareket eder (şekil 11/A ) Take-off bacağı düz olarak pozisyonunu korur ve kalçayı kaldıracak şekilde yeri tarayarak hızla salınır. Salınım hareketi başladığı anda alt kol aktif bir şekilde çekişe başlar; üst kol düz olarak pozisyonunu korurken, omuz ekseni yere paralelliğini korur. Kalça omuz ekseninin üzerine geldiğinde (şekil 11/C). Bu egzersizi, sırıkçı, hafif koşup bari tuttuktan sonra aynın salınım yapabilir.





Sırıkla atlamanın devamı olan simülasyon sırıkçının sırık üstünde bir makara ve halat kullanarak,dönüşü;çekişi ve itişidir.halatın bir ucu,sol ya da sağ bileğe ya da kalçaya bağlıyken;diğer ucu,bir parça fiberglass sırığın ucuna bağlanır.rock-beck pozisyonundan başlayarak.sırıkçı vücudu ile direk eksende hafifçe dönerek yukarı uzanır ve böylece üst el kalçaya yakın bir yere gelir.ve tam bir dönüş için çeker.sadece kuvvetli aletler bu hareketi gerçekleştirebilir.genellikle bu harekette, sırık parçasını aşağı doğru çekişine yardım eden bir kişiye ihtiyaç vardır.
Sırıkla atlamanın yaklaşık bütün simülasyonu,bu iki aracın birleşimi ile yapılabilir. Şekil 13A, ipin bir ucunu sırıkçının kemerine bağlı olduğunun gösterir. Diğer ucunu ise yardımcı kişi tutar. Sırıkçının geriye alışı ve uzanışından sonra, yardımcı kişi çekerek tam bir amut pozisyonuna getirir(şekil 13 B-C). Bu hareketler sırıkçıya, doğru neuro-muscular kontrolü sağlayacak ve gerçek sırıkla atlama için ona mükemmeli sağlayacaktır.
SONUÇ :Aşağıdaki temel noktalarla sırıkla atlamayı kabaca özetleyebiliriz:
1- sırıkçının sırıkla yüksek atlama hakkında bilgili olması, fiziksel, psikolojik ve tekniksel ihtiyaçların gerekliliğini ve gelişmelerinin şart olduğunu anlamasını sağlar.
2- İdmanda veya yarışta sırıkçı daima belli bir disiplin içinde olmalı ki rahat bir atlayış yapsın. Kazan etrafındaki, sert yüzeyle beton alanlar,en az 60 cm. yüksekliğindeki minder ile kaplanmalıdır. Sırıkçılar % 100 güvence haricinde her şeyi reddedebilirler.
3- Sırıkla atlamanın tekniğinin eksiksiz anlaşılması potansiyeli geliştirecektir. Sadece; insan anatomisini, egzersiz fizyolojisini, spor piskolojisini ve biyomekaniği bilen eğitilmiş antrenörler sırıkçıya esas, sırıkla atlama tekniğini öğretebilirler.
4- Düzenli sırıkla atlama alıştırmalarının pratiği teknik alıştırmaları geliştirmelidir.
5- Atlama sezonundan hemen sonra hareketliliği arttırmak amacıyla simülasyon egzersizleri yapılmalıdır.
6- Hazırlık periyodundaki 7 günlük idman egzersizleri şunlardır:
a-)Ağırlıklı veya ağırlıksız sıçrama alıştırmaları
b-)Simülasyon egzersizleri, özel egzersizler, kasa sıçramaları, halata tırmanma ve saplama egzersizleri.
c-)Sırıklı ve sırıksız sprintler. Trambolinde jimnastik alıştırmaları.
d-)Kros koşuları, esneklik ve rahatlama egzersizleri ve saplama alıştırmaları.
e-)Sırıkla atlama tekniği ve sırık üstündeki çalışmalar.
f-)Tepe yukarı, tepe aşağı ve düz zeminde sprinter tekrarları (120 metreler)
g-)Pasif dinlenme.
7- Sırıkçının en büyük amacı, sırığın üzerinde gözle görülemeyecek kadar hızlı olmaya çalışmasıdır.



__________________
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum.
binali isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-05-2008, 17:23   #18
lescol
Yeni Üye
 
lescol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mayıs 2008
Bulunduğu yer: Balıkesir
Mesajlar: 2
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
lescol
Standart



tesekkurler
lescol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-06-2009, 18:44   #19
proksi
Girişken Üye
 
proksi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eki 2008
Bulunduğu yer: bursa
Mesajlar: 281
Teşekkürleriniz: 2
7 Mesajına 14 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 17
proksi is on a distinguished road
Standart



Her iki hocama da verdikleri değerli bilgiler için teşekkürler.
__________________
Düşünceleriniz pozitif olsun
Çünkü düşünceleriniz sözleriniz olur.
Sözleriniz pozitif olsun,
Çünkü sözleriniz davranışlarınız olur.
Davranışlarınız pozitif olsun,
Çünkü davranışlarınız alışkanlık
proksi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
proksi adlı üyenin yazısını beğenenler:
emre9emre (04-10-2013)
Alt 16-12-2014, 21:15   #20
enjoyment333
Moderator
 
enjoyment333 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Ağu 2007
Bulunduğu yer: OSMANİYE
Mesajlar: 2.034
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
enjoyment333 is an unknown quantity at this point
Standart

Tskler hocam
__________________
GÜL SUNAN BİR ELDE DAİMA BİR MİKTAR GÜL KOKUSU KALIR...
enjoyment333 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Popüler Sitelerde Paylaş

Etiketler
atlama, atletizmde, sırıkla, yüksek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sırıkla yüksek atlama drill binali Atletizm Eğitim Videoları 0 09-02-2010 20:03
Atletizmde Sırıkla Atlama webmaster Sunular ve Slaytlar 8 02-02-2009 00:56
Atletizmde Sırıkla Yüksek Atlama Drilleri - 1 webmaster Atletizm Eğitim Videoları 0 28-10-2008 16:17
Sırıkla yüksek atlama müsabaka resimleri. binali Atletizm 0 01-08-2008 23:51
Sırıkla Yüksek Atlama enjoyment333 Atletizm Eğitim Videoları 7 11-04-2008 23:39

Reklam Alanı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2006 - 2024, Türkiye'nin Beden eğitimi ve Spor Portalı
2007-2024 Türkiye'nin Beden Eğitimi ve Spor Portalı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159