31-05-2008, 23:43 | #1 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
Küresel Isınmanın Önemi "Küresel Isınmanın Önemi"nin okullarda anlatılabilmesi amacıyla Milli Eğitim ve Çevre ve Orman bakanlıkları ve Deniz Ticaret Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Tevfik İleri Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle protokole Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan imza attı. Tören öncesinde, ABD Eski Başkan Yardımcısı Al Gore'un hayata geçirdiği, 2006 Amerikan Akademi "En İyi Belgesel" ödülü alan "Uygunsuz Gerçek" isimli belgeselin bir bölümünün sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Deniz Ticaret Odası ile bugüne kadar pek çok başarılı çalışmaya imza attıklarını söyledi. 5 Haziran'da Türkiye'deki okulları tatil ederek, "Temiz Sular Temiz Türkiye Kampanyası" başlatacaklarını anımsatan Bakan Çelik, "bu, Türkiye'de bugüne kadar başlatılmış, harekete geçirilmiş bence en büyük çevre inisiyatifidir" dedi. Bakan Çelik, kampanyanın öğrencilere çevre bilincinin verilmesi, çevreyi kirletmenin doğuracağı felaketlerin gösterilmesi açısından çok anlamlı olacağını ifade etti. Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu da, küresel ısınmanın önemine değinerek, 70 milyon vatandaşın bunun farkında olmasıyla her şeyin halledilebileceğini söyledi. Kürsel ısınmanın sadece Türkiye için değil, dünya için önemli olduğunun altını çizen Eroğlu, son 3-4 yıldır bu konuda önemli adımlar atıldığını, küresel ısınma konusunda emisyon çalışmaları yaptıklarını anlattı. Karbondioksit tutan en önemli alanların ormanlar olduğunu belirten Eroğlu, Milli Ağaçlandırma Seferberliği ilan ettiklerini, bu şekilde 2010 yılının sonuna kadar 2 milyon 300 bin hektar alanın ağaçlandırılmış olacağını bildirdi. Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, imzalanan protokolle küresel ısınma konusunda gençlerin bilinçlendirilmesi yolunda ilk adımı attıklarını söyledi. Kalkavan, işbirliği protokolü kapsamında, ABD Eski Başkan Yardımcısı Al Gore'un hayata geçirdiği "Uygunsuz Gerçek" isimli belgeselin 40 bin adet çoğaltılan kopyasının okullara ve öğrencilere dağıtılmasının sağlanacağını belirtti. kaynak: www.meb.gov.tr
31-05-2008, 23:49 | #2 |
Moderator
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
sağolun Cem hocam...
01-06-2008, 00:00 | #3 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 2
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
vay bee inş. tatilolur bu amaçla yoksa haziran ayı bitmezdiii hmmm ben yanlış anlamışımmm
01-06-2008, 00:02 | #4 |
Girişken Üye
4 Mesajına 4 teşekkür edildi.
teşekkürler cem hocam bilgilendirdiğiniz için..
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
haziranda, okullar, tatil |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|