![]() |
![]() |
#1 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]() Reklam Alanı
![]() Türk Eğitim-Sen,İl Valiliklerine ve Sendika şubelerine tedavi yolluklarını alamayanların listeleri ve ödenmeyen miktarların ne kadar olduğunun bildirilmesini talep etti. Türk Eğitim-Sen, tedavi yolluklarının eğitim çalışanlarımıza ödenmediği konusunda almış olduğu şikâyetler üzerine harekete geçerek konu ile ilgili ülke çapında bütün İl Valiliklerine ve Sendika şubelerine tedavi yolluklarını alamayanların listeleri ve ödenmeyen miktarların ne kadar olduğunun bildirilmesini talep etti. 2008 VE 2009 YILINDA ÖDENMEYEN TEDAVİ YOLLUĞU TAM 3.669.931,96 TL Araştırmada 81 ilden bilgi istenilmiş ancak 46 ilden cevap gelmiştir. Buna göre 46 ilden 41’inde tedavi yolluklarının ödenmediği tespit edilmiştir. Yaptığımız araştırmaya göre Türkiye genelinde 2008 ve 2009 yıllarında eğitim çalışanlarının toplam 3.669.931,96 TL tedavi yolluğu alacağı bulunmaktadır. Ayrıca bazı valilikler tedavi yolluğu konusunda rakam belirtmemiştir. Bu nedenle eğitim çalışanlarının tedavi yolluğu alacağı bu rakamdan çok daha fazladır. TEDAVİ YOLLUĞU ALACAĞINDA ADIYAMAN İLK SIRADA Hatırlanacağı üzere Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, tedavi yolluklarının 17 aydır ödenmediğini söylemiş, bunun üzerine eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK, yollukların ödendiğini iddia etmişti. Ancak ortaya çıkan tablo ÇELİK’in iddiasını çürütmüştür. Öyle ki tedavi yolluğu alacağında ilk sırada Adıyaman bulunmaktadır. Adıyaman’da eğitim çalışanlarının 2008 ve 2009 yıllarında toplam 550.838,67 TL yolluk alacağı vardır. Adıyaman’ı Konya takip etmektedir. Konya’daki yolluk alacağı 2008 yılında 373.331,19 2009 yılında 54.050,90 TL’dir. Yolluk alacağında üçüncülük Tokat’tadır. Tokat’ta eğitim çalışanlarının 2008 yılı için 365.851,32 TL, 2009 yılı için ise 41.641,54 TL olmak üzere toplam 407.492,86 TL alacağı bulunmaktadır. Yolluk alacağında Tokat’ı Kütahya izlemektedir. Kütahya’da eğitim çalışanlarının 2008 ve 2009 yılları için toplam alacağı 273.231,33 TL’dir. Artvin’de de eğitim çalışanlarının 266. 175,20 TL alacağı vardır. Artvin’i 221.360,59 TL ile Kırıkkale takip etmektedir. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK şunları söyledi: “Sendikamızın yaptığı araştırmaya göre tedavi yollukları birçok yerde ödenmemiştir ve eğitim çalışanlarının 3.669.931,96 TL alacağı bulunmaktadır. Bu nedenle Türk Eğitim-Sen, tedavi yolluklarının ödenmediğini belgeleyen Valiliklerden gelen listeleri Milli Eğitim ve Maliye Bakanlıklarına 24.04.2009 tarihinde ileterek, ödemelerin tamamlanmasını, mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasını talep etmiştir. Bu araştırma eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK’in tedavi yolluklarının ödendiği yönündeki iddiasını da çürütmüştür. Tedavi yolluklarının ödenmemesi eğitim çalışanları arasında büyük rahatsızlık yaratmaktadır. Zira eğitim çalışanları konaklama ve yol masrafını cebinden karşılamaktadır. Ekonomik krizin de etkileri göz önünde bulundurulduğunda eğitim çalışanlarının yaptığı bu masraf, ciddi bir yüktür. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU bu konuda gerekli hassasiyeti en kısa sürede göstermelidir.”
Reklam Alanı |
![]() |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
tedavİ, İlde, yolluklari, Ödenmedİ |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SPOR YARALANMALARINDA AKUT TEDAVİ | binali | Spor Sakatlıkları ve İlk Yardım | 0 | 29-04-2009 00:19 |
Öğrenci Pasoları Her İlde Geçerli Olacak | binali | Spor Haberleri ve Güncel Olaylar | 2 | 03-03-2009 16:50 |
OCAK AYINDA (2009) 4 İLDE MASA TENİSİ ANTRENÖRLÜK KURSU DÜZENLENECEK | hat64 | Antrenör ve Hakem Kursları, Seminerler | 4 | 17-01-2009 15:40 |
SPOR YARALANMALARINDA AKUT TEDAVİ | binali | Spor Sakatlıkları ve İlk Yardım | 1 | 24-04-2008 12:07 |
FİZİK TEDAVİ İÇİN İMZA YETKİSİ | ozgurkacar | Sohbet ve Tartışma | 6 | 14-03-2008 20:35 |
Reklam Alanı |