Beden Eğitimi ve Spor Portalı  

Go Back   Beden Eğitimi ve Spor Portalı > BESYO Öğrencileri ve Mezunları > BESYO ve Antrenörlük Özel Yetenek Sınavları > 2013 Beden Eğitimi Özel Yetenek Sınavları

2013 Beden Eğitimi Özel Yetenek Sınavları BESYO ve Antrenörlük Bölümlerinin Sınav Tarihleri, Sınav Sistemleri, Kitapcıkları ve Dahası

beden eğitimi
beden eğitimi
Sitemize hoş geldiniz. Konuları beğenmeyi unutmayalım.

Seçenekler Stil
Alt 23-06-2013, 20:21   #1
mj_23
Yeni Üye

mj_23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürleriniz: 0
Tecrübe Puanı: 0
mj_23 is on a distinguished road
Standart 2013 TOKAT GAZİOSMANPAŞA Üniversitesi Besyo Özel Yetenek Sınavı Klavuzu

Reklam Alanı
T.C.
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

2013–2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
ÖZEL YETENEK BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ

TOKAT–2013

DEĞERLİ ADAYLAR
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Beden Eğitimi
Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi I. Ve II. Öğretim Bölümlerine 2013 –2014 Eğitim-Öğretim yılında özel yetenek başvurusu ile öğrenci alınacaktır. Başvuru değerlendirme koşullarına ilişkin uygulama esaslarının belirtildiği bu yönergeyi dikkatle okumanız ve değerlendirme sistemi hakkında bilgi sahibi olmanız, başarınıza katkı sağlayacaktır.

A. AMAÇ

Madde 1:
Bu yönerge; Gaziosmanpaşa Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Antrenörlük Eğitimi Bölümleri özel yetenek başvurusu ve değerlendirme kriterleriyle ilişkin esasları düzenler.

Madde 2:
Yönerge; Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümlerine giriş için ön kayıt yaptıracak adayların başvuru, değerlendirme, asıl ve yedeklerin tespit usulleri, başvuru değerlendirme sonuçlarının ilanı, kesin kayıt koşulları ile ilgili hükümleri kapsar.

B. TANIMLAR

Madde 3:
Bu yönergede geçen terimler ve kısaltmalar aşağıdaki şekilde tanımlanmıştır.
BESYO: Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
YGS: Yükseköğretime Geçiş Sınavı
OBP: Orta Öğretim Başarı Puanı.
ÖYSP: Özel Yetenek Sınav Puanı
SÖP: Spor Özgeçmiş Puanı
YP: Yerleştirme Puanı
LYS: Lisans Yerleştirme Sınavı

C. ÖZEL YETENEK BAŞVURUSU DEĞERLENDİRME
KOMİSYONU VE GÖREVLERİ

Madde 4: Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yönetim Kurulu Kararı ile Değerlendirme Komisyonunda görev alacak öğretim elemanları belirlenir. Yönetim Kurulu Kararı ile belirlenen komisyonun görevleri;

a) Özel Yetenek Başvuru koşullarının belirlenerek ilan etmek.
b) Özel Yetenek Başvurularını, yönergeye uygun olarak yapılmasını sağlamak.
c) Özel Yetenek Başvurularının yönergeye uygun olarak değerlendirmek.
e) Gerektiğinde alt kurullar oluşturarak görevlendirmek.
f) Adayların itirazları konusunda incelemeler yaparak karar vermek.

D. ÖZEL YETENEK BAŞVURULARI

Madde 5:

BÖLÜMLER
1- Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü
2- Antrenörlük Eğitimi Bölümü I. Öğretim
3- Antrenörlük Eğitimi Bölümü II. Öğretim

Madde 6:
BAŞVURU ŞARTLARI

1- T.C. vatandaşı olmak.
2- 2013 yılı YGS’ ye girmiş olmak ve YGS puan türüne bakılmaksızın en az 140 veya daha fazla puan almış olmak.
3- Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda eğitim görmesini engelleyecek herhangi bir zihinsel, fiziksel veya bedensel engeli bulunmamak (Kesin kayıt hakkı kazananlardan sağlık kurul raporu istenecektir).
4- 2013 LYS’de merkezi yerleştirme sistemi ile herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar da bu programlara başvurabilir.

E. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Madde 7:
1- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi.
2- Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek başvuru dilekçesi(Ek -1).
3- Spor Özgeçmişlerini gösteren resmi kurumlardan alınmış belgeler
4- Milli sporcular için, ilgili spor branşının federasyonundan alınan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylanmış millilik belgesinin aslı ve noter tasdikli sureti.
5- Liselerin Spor Bölümü mezunları; diplomalarının aslı ve noter tasdikli sureti.
6- Adaylardan özel yetenek başvuru ücreti olarak;
1 tercih için 100 TL
2 tercih için 125 TL
3 tercih için 150 TL alınacaktır.
Sınav ücretleri Ziraat Bankası Tokat Merkez Şubesi 50584136 (IBAN: TR41000100023950584136) nolu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu hesabına yatırılması gerekmektedir. Banka dekont’unun aslı başvuru esnasında teslim edilmesi zorunludur.
7-Başvurular şahsen yapılacaktır.

F. ÖZEL YETENEK DEĞERLENDİRMESİ ve KONTENJANLAR

Madde 8:
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Başvurularının değerlendirmesi adayların spor özgeçmişleri üzerinden yapılacaktır. Yüksek Öğretim Kurulu tarafından açıklanan kontenjanlara göre bölümlere alınacak öğrenci sayıları Tablo 1’de yer almaktadır.

Tablo 1. Bölümlere Alınacak Öğrenci Kontenjanları

*BRANŞ KONTENJAN TABLOSU

BRANŞLAR
BEDEN EĞİTİMİ
ÖĞRETMENLİK BÖLÜMÜ ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
I. ÖĞRETİM ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
II. ÖĞRETİM
BAYAN ERKEK BAYAN ERKEK BAYAN ERKEK
FUTBOL 1 6 1 8 1 8
VOLEYBOL 4 4 4 6 4 6
BASKETBOL 4 4 3 4 3 4
GÜREŞ 1 3 1 4 1 4
HENTBOL 2 3 3 5 3 5
ATLETİZM 2 3 2 4 2 4
DİĞER BRANŞLAR
(Tablo-2) 1 2 1 4 1 4
TOPLAM 15 25 15 35 15 35

G. ÖZEL YETENEK BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TARİHLERİ

Madde 9:

Futbol Branşı Başvuru Ve Değerlendirme
15 Temmuz 2013 Pazartesi – Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Saat 09.30

Voleybol Branşı Başvuru Ve Değerlendirme
16 Temmuz 2013 Salı- Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Saat 09.30

Hentbol Branşı Başvuru Ve Değerlendirme
17 Temmuz 2013 Çarşamba- Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Saat 09.30

Atletizm Branşı Başvuru Ve Değerlendirme
17 Temmuz 2013 Çarşamba- Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Saat 13.30

Basketbol Branşı Başvuru Ve Değerlendirme
18 Temmuz 2013 Perşembe- Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Saat 09.30

Güreş Branşı Başvuru Ve Değerlendirme
18 Temmuz 2013 Perşembe- Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Saat 13.30

Diğer Branşlar Başvuru Ve Değerlendirme
19 Temmuz 2013 Cuma - Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Saat 10.30(Başvuru bitiş saati 17.00)

Not: Başvuru ve değerlendirme günü- saati komisyon tarafından değiştirilebilir.

H. BAŞVURU

Madde 10:

1) Her branş için madde 9’da belirtilen gün ve saatte başvurular alınır.
2) Adaylar başvuru esnasında bir veya birden fazla bölüm için tercih sıralaması yaparak başvuru yapabilirler ancak adaylar başvuru esnasında yaptıkları tercih sıralamasını başvuru onaylandıktan sonra kesinlikle değiştiremezler.
3) Adaylar; başvuru sırasına göre aynı gün değerlendirme komisyonuna spor öz geçmişlerini içeren belgeleri sunar.
4) Komisyona sunulan belgelerde herhangi bir eksiklik tespit edilirse, o adayın değerlendirmesi yapılmaz ve bütün branşların başvuruların bitim tarihine kadar kendisine süre verilir. Başvuruların tamamı bittikten sonra evrak kabul edilmez.
5) Özel Yetenek başvurusu yapan her aday bu yönergede bulunan bütün kuralları kabul etmiş sayılır.

İ. DEĞERLENDİRME VE KESİN KAYIT

Madde 11:

1) Değerlendirme komisyonu; aday tarafından kendisine sunulan spor özgeçmişine ait evrakları inceler varsa eksiklikleri tespit eder, evraklar üzerine araştırma yapar ve adayın spor özgeçmişinden kaç puan alması gerektiğini belirler.
2) Başvurular bittikten ve değerlendirme tamamlandıktan sonra tüm adayların puanları branş branş en yüksekten aşağıya doğru sıralanır.
3) Kontenjanı dolmayan branşların kontenjanları; spor özgeçmiş puanı en yüksek olan fakat kontenjan barajına takılan adaydan başlanılarak adayın kendi branşına aktarılır.
4) Her bölümün Tablo 1’de belirtilen branş kontenjanın iki katı kadar adayın; ÖSYM 2013 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilen ve yerleştirmeye esas olacak puan formülü (madde12) kullanılarak yerleştirme puanı (YP) belirlenir.
5) Spor özgeçmişinden puan alamayanlar değerlendirmeye alınmazlar.
6) Spor özgeçmiş puan sıralaması sonrası; kontenjan sayısının son sırasında aynı puanlı adaylar var ise; YGS puanı fazla olan aday listeye dahil edilir, bu puanın eşitliği halinde ise OBP(ortaöğretim başarı puanı) yüksek olan aday değerlendirmeye alınır.
7) Yerleştirme puanı (YP) hesaplaması sonrası adaylar; Yerleştirme puanı(YP), tercih sıralamaları ve branş kontenjanları dikkate alınarak her bölümün ve branşın asil- yedek listeler belirlenir.
8) Yerleştirme puanlarının(YP) eşit olması durumunda YGS puanı yüksek olan aday tercih edilir, bu puanın eşitlik halinde ise OBP yüksek olan tercih edilerek yerleştirme yapılır.
9) Aday ilk tercihi ile bir bölümün asil listesinde yer alamayıp 2. veya 3. tercihi ile asil listeye girmeye hak kazanmış ise; puanı yeterli olmak kaydı ile öncelikli tercihlerinden birinin yedek listesinde yer alabilir.
10) Asıl listede bulunan adayların kesin kayıt döneminde kayıt yaptırmamaları durumunda o bölümün ve branşın yedek listesinden adaylar sırayla kayıt hakkı kazanır.
11) Asıl listede bulunan adayların, kesin kayıt döneminde kayıt yaptırdıktan sonra başka bir bölümün yedek listesinden kayıt hakkı kazanır ise, kayıt yaptığı bölümden kaydını sildirip diğer bölüme kayıt süresi içinde kayıt yaptırabilir.
12) Bir branşın yedek listesinde aday bulunmaması durumunda bu branşa kayıt hakkı doğar ise aynı bölümdeki Yerleştirme Puanı (YP) en yüksek olan farklı bir branştaki yedek adaya tercihi de dikkate alınarak sırasıyla kayıt hakkı verilir.
13) Kesin kayıt döneminde asil veya yedek listede olup da kayıt günü kayıt yaptıramayan adaylar; kayıtların son günü ad okuma sistemine göre o an orda bulunur iseler kayıt yaptırabilirler.
14) Yedek listede bulunanların kayıtların, son günü olmasına rağmen bayan veya erkek kontenjanların birinde açık kalır ise diğerinin yedek listesinden Yerleştirme Puanı (YP) en yüksekten başlayarak adayları tercihi de dikkate alınarak sırasıyla kayıt hakkı verilir.
15) Beden Eğitimi Yüksekokulu Müdürlüğü gerekli gördüğü durumlarda özel yetenek öğrenci kontenjanı aktarımı konusunda gerekli değişikliği yapma hakkını saklı tutar.

I.ÖZEL YETENEK YERLEŞTİRMEYE ESAS OLAN PUAN FORMÜLÜ:

Madde 12:
1- Özel Yetenek yerleştirme puanının hesaplanması; ÖSYM tarafından yayımlanan “2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYS) Kılavuzunda belirtilen esaslar içerisinde yapılacaktır. Yerleştirmeye esas olan puanın hesaplaması için aşağıdaki üç puan belli ağırlıklarla çarpılarak toplamı alınacaktır.
a) ÖYSP Standart Puanı (ÖYSP-SP)
b) Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)
c) 2013-YGS Puanı (YGS-P) (YGS puanlarının en büyüğü)

Hesaplamalarda adı geçen terimlerin açıklanması
ÖYSP = Özel Yetenek Sınav Puanı ( Spor Özgeçmişinden Alınan Puan- SÖP)
ÖYSP-SP = Özel Yetenek Sınavı Standart Puanı
OBP = Ortaöğretim Başarı Puanı
YGS-P = Yüksek Öğretime Giriş Puanı
YP = Yerleştirme Puanı

Özel Yetenek Sınavı Puanının (ÖYSP-SP) ağırlıklandırmaya girebilmesi için bu puanların standart puanlara çevrilmesi gerekir.

ÖYSP’lerin Toplamı
Ortalama = ---------------------------------
Aday Sayısı

ÖYSP’lerin ÖYSP’lerin Toplamının Karesi
Standart Sapma= Karelerinin Toplamı Aday Sayısı
Aday Sayısı -1

ÖYSP’lerin standart puana çevrilmesi için önce ÖYSP dağılımının ortalaması ve standart sapması hesaplanacak, daha sonra da her aday için aşağıdaki formül kullanılarak ÖYSP Standart Puanı hesaplanacaktır.
Adayın ÖYSP Puan
ÖYSP --- Dağılımının
ÖYSP Standart Puanı Ortalaması
Puanı (ÖYSP-SP) = 10 x + 50
ÖYSP Puan Dağılımının
Standart Sapması

Bu durumda her adayın bir ÖYSP Standart Puanı (ÖYSP-SP) olacaktır. ÖYSP-SP dağılımının ortalaması 50, standart sapması 10’dur.

Yerleştirme Puanının (YP) Hesabı:
a) Aday aynı alandan geliyorsa (Milli sporcular, Liselerin spor bölümü ve Güzel Sanatlar Liselerinin Spor alan/kol/bölümünden mezun olan adaylar)
YP = (1,17 x ÖYSP – SP) + (0,11 x OBP) + (0,22 YGS-P) + (0,03 x OBP)
b) Aday diğer alanlardan geliyorsa
YP = (1,17 x ÖYSP-SP) + (0,11 x OBP) + (0,22 YGS-P)
3- 2012-ÖSYS'de, YGS/LYS puanı veya Özel Yetenek Sınavı sonucu ile örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayıları yarıya düşürülecektir. Bu kural Açık Öğretimin kontenjan sınırlaması olan programları için de uygulanacaktır. Sınavsız geçiş ile Meslek Yüksekokullarına veya Açık Öğretim’in kontenjan sınırlaması olmayan programlarına 2012-ÖSYS'de yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacaktır.
4- Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) ÖSYM tarafından LYS sınavları açıklandıktan sonra öğrenileceğinden puanların hesaplanabilmesi için LYS sınavlarının açıklanması beklenecektir.

J. SPOR ÖZGEÇMİŞİNE AİT ONAYLI BELGELER
VE KABUL EDİLME KOŞULLARI

Madde 13:
1-Milli Sporcu; Adaylarla, ilgili federasyon ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın milli sporcu belgesi verilmesi ile ilgili yönetmeliğine (Resmi Gazete, Sayı: 27932, 12 Mayıs 2011) uygun olarak düzenlenmiş millilik belgesinin aslı ve noter onaylı örneği ile müracaat edeceklerdir.
2- Her branşa ait spor özgeçmişi ile ilgili istenen belgeleri eksiksiz olarak teslim etmek zorundadır.
3-Ulusal ve Uluslar Arası Faaliyetlerde; adayın bu müsabakada yer aldığını, yaptığı dereceyi gösterir belgeleri ilgili federasyonlardan onaylatılarak aslının getirilmesi zorunludur.
4- Yerel faaliyetlerde adayın yer aldığını ve yaptığı dereceyi Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüklerinde onaylatılarak aslının getirilmesi zorunludur.
5-Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından imzalanmış sporcuların oynadıkları lige ait müsabaka kâğıtları ve oyuncu hareketlerini gösteren lisans tescil belgelerin aslının kayıt sırasında getirilmesi ve kayıt görevlilerine teslim edilmesi zorunludur.
6- Amatör lig futbolcuları için; Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden futbolcu bilgileri sayfasından çıktı alınarak, bulunduğu ilin Futbol İl Temsilcisi ve ASFK başkanlığı tarafından onaylı belge.
7- 01 Haziran 2013 tarihinde sonra yapılan lisans vizeleri geçersiz kabul edilir.
8- Sahte evrak verenler hakkında yasal işlem başlatılır.

K. BRANŞLARIN DEĞERLENDİRME TABLOLARI
Madde 14;
Puan ve Kategori FUTBOL VOLEYBOL
100 1-Milli Olmak; A,A2,U21,U20,U19,U18,U17,U16,U15
2-Profesyonel Süper Lig, 1. lig ve 2. ligde oynamış olmak(erkek).
3-Futsal milli olmak.
4- Bayanlar 1. ligde oynamak.
5- Okul sporları (Genç) Türkiye şampiyonluğu. 1-Büyük,Genç veya Yıldızlar kategorilerinde milli olmak.
2-Kulüpler Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında ilk 3 dereceye girmek.
3- En üst ligde oynamış olmak. ( Federasyondan onaylı belgeler)

90 1- 3. profesyonel ligde oynamış olmak.
2-Bal Ligi ve A2 liginde oynamış olmak.
3-Okul sporları (Genç) Türkiye şampiyonasında 2.-3. olmak.
4- Bayanlar 2. ligde oynamak(2 sezon oynadığını belgelemek). 1-Plaj Voleybolunda Milli olmak
2-Okullar arası Dünya veya Avrupa Şampiyonalarında ilk 3 dereceye girmiş olmak.
( Federasyondan onaylı belgeler)
3- 2. ligde oynamış olmak. (1 sezon oynadığını belgelemek).
70 1-Süper Amatör Lig, 1. Amatör, Gençlik Geliştirme, Akademi Liglerinde oynamış olmak
(Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden futbolcu bilgileri sayfasından çıktı alınarak, bulunduğu ilin Futbol İl Temsilcisi ve ASFK başkanlığı tarafından onaylı belge )
2- Bayanlar 2. ligde oynamak (1 sezon oynadığını belgelemek). 1-Genç, Yıldız veya Küçükler kategorisinde Türkiye Şampiyonalarında ilk 3 dereceye girmiş olmak( Federasyondan onaylı belgeler)
2- 3. ligde oynamış olmak (son 2 yıl en az 5 maç oynadığını belgelemek).
40 1-Okul sporları (Yıldız-Genç) Türkiye şampiyonası finallerinde oynamak.( Federasyondan onaylı belgeler)

1- Türkiye Bölgesel liginde oynamış olmak.
(2 yıl ve her yıl için en az 5 maç oynadığını belgelemek)
2- Türkiye Plaj Liginde oynamış olmak.
20 1- Okul takımlarında en az 3 yıl futbol oynamış olmak. (Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüklerinden alınmış onaylı lisans tescil belgesi ve son yıla ait 3 müsabaka kâğıtları) 1-Altyapı liglerinde oynamış olmak
( en az 3 yıl oynadığını belgelemek).
2- Okul takımlarında en az 3 yıl oynamış olmak. (Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüklerinden alınmış onaylı lisans tescil belgesi ve son yıla ait en az 3 müsabaka kâğıtları)
Adaylar sadece bir kategoriden puan alırlar
Puan ve Kategori BASKETBOL HENTBOL
100 1- Milli olmak.
2- 1. Lig kadrosunda yer almak. ( Federasyondan onaylı belgeler)
3-Okullar arası Dünya veya Avrupa Şampiyonalarında ilk 3 dereceye girmiş olmak 1-Milli olmak.
2-En Üst Ligde oynamak.
3-Okullar arası Dünya veya Avrupa Şampiyonalarında ilk 3 dereceye girmiş olmak.
90 1- 2. Ligde oynamak. (en az 3 maç oynadığını belgelemek)
2- Gençler ve Yıldızlar Türkiye şampiyonasında oynamak.
3- 3. Lig finallerinde oynamak (en az 1 maç müsabakada oynadığını ve belgelemek) 1- 1. Ligde oynamak( en az 5 maç müsabakada oynadığını ve oyuna girdiğini belgelemek)
2- Gençler ve Yıldızlar Türkiye şampiyonasında oynamak. ( Federasyondan onaylı belgeler)

70 1- 3. Ligde oynamak (En az 5 maç takım kadrosunda olup oyuna girdiğini belgelemek)
2- Anadolu Şampiyonasında oynamak.
3- Okul müsabakalarında Türkiye Finallerinde oynamak.
4- Bölgesel ligde 2 sezon oynamak (Her yıl için en az 5 maç oynadığını ve oyuna girdiğini belgelemek.Oyuna girmeyen oyuncu değerlendirmeye alınmaz). 1- Klasman Liginde oynamak ( en az 5 maç müsabakada oynadığını ve oyuna girdiğini belgelemek)
2- Türkiye Şampiyonası Finallerinde oynamak.
3- Okullar arası Türkiye Şampiyonasında ilk 8 takım arasında yer almak.( Federasyondan onaylı belgeler)
4- Hentbol Federasyonu Ulusal Gençler Liginde oynamak (en az 5 maç müsabakada oynadığını ve oyuna girdiğini belgelemek)
40 1-Bölgesel ligde 1 sezon oynamak (en az 5 maç takım kadrosunda olup oyuna girdiğini belgelemek.Oyuna girmeyen oyuncu değerlendirmeye alınmaz)
2-Okul müsabakalarında Türkiye Yarı Finallerinde oynamak.(En az 3 maç müsabakada oynadığını ve belgelemek) 1- Kulüpler Yerel Liginde oynamak ( Büyükler-Gençler-Yıldızlar)

20 1- Okul takımlarında en az 3 yıl basketbol oynamış olmak. (Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüklerinden alınmış onaylı lisans tescil belgesi ve son yıla ait en az 3 müsabaka kâğıtları) 1- Okul takımlarında en az 3 yıl oynamış olmak.(Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüklerinden alınmış onaylı lisans tescil belgesi ve müsabaka kâğıtları)

Puan ve Kategori ATLETİZM
GÜREŞ
100 1-A Kategorisi Millilik belgesi sahibi olmak.
2-IAAF Puan cetveline göre Ulusal veya Uluslararası yarışmada 950 ve üzeri puan alabilecek dereceyi yapmış olmak (Atletizm Federasyonunun veya IAAF resmi yarış takviminde yer alan yarışlar -2010-2013 yılları arasında yapılan dereceler).
3-Büyükler Türkiye Kulüpler Arası Kros Liginde ilk 5’de yer almak. (Federasyondan onaylı belgeler-2010-2013 yılları arasında yapılan dereceler) 1-Büyükler, Gençler veya Yıldızlar kategorilerinde Olimpiyat Oyunları, Dünya
Şampiyonası veya Avrupa Şampiyonalarına katılmış olmak.(Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden alınan belge)
90 1-B Kategorisi Millilik belgesi sahibi olmak.
2-IAAF Puan cetveline göre Ulusal veya Uluslararası yarışmada 949–850 arası puan alabilecek dereceyi yapmış olmak (Atletizm Federasyonunun veya IAAF resmi yarış takviminde yer alan yarışlar-2010-2013 yılları arasında yapılan dereceler).
3- Büyükler ve Gençler Türkiye Kulüpler Arası Kros Liginde ilk 8’de yer almak. ( Federasyondan onaylı belgeler-2010-2013 yılları arasında yapılan dereceler) 1-Bireysel müsabakalarda Büyükler, Gençler, Ümitler veya Yıldızlar kategorilerinde Türkiye Şampiyonalarında ilk üçe girmek.( Federasyondan onaylı belgeler)
2- Türkiye 1. Güreş liginde takım olarak ilk üçe girmek. (Federasyondan onaylı belgeler)
3- Uluslararası turnuvada ilk 3dereceye girmek

70 1-C Kategorisi Millilik belgesi sahibi olmak.
2-IAAF Puan cetveline göre Ulusal veya Uluslararası yarışmada 849–750 arası puan alabilecek dereceyi yapmış olmak (Atletizm Federasyonunun veya IAAF resmi yarış takviminde yer alan yarışlar-2010-2013 yılları arasında yapılan dereceler).
3- Büyükler-Gençler Türkiye Kulüpler Arası Kros Liginde ilk 10’da yer almak.(Federasyondan onaylı belgeler-2010-2013 yılları arasında yapılan dereceler) 1-Büyükler veya Gençler kategorilerinde Türkiye Şampiyonalarında üçüncü olmak
.( Federasyondan onaylı belgeler)
2-Türkiye 2. Güreş liginde takım olarak üçe girmek. (Federasyondan onaylı belgeler)
3-Güreş Eğitim Merkezlerinden 3 yıl eğitim almış olmak. (Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüklerinden alınmış onaylı belge)

40 1-IAAF Puan cetveline göre Ulusal veya Uluslararası yarışmada 749–750 arası puan alabilecek dereceyi yapmış olmak (Atletizm Federasyonunun veya IAAF resmi yarış takviminde yer alan yarışlar-2010-2013 yılları arasında yapılan dereceler). 1-Türkiye Güreş Federasyonunun düzenlediği bölgesel grup müsabakalarında Büyükler veya Gençler kategorilerinde ilk üç dereceye girmek.
2- Yıldızlar kategorilerinde Türkiye Şampiyonalarında ilk üç dereceye girmek
3-Gençler veya Yıldızlar kategorilerinde Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında düzenlenen Türkiye müsabakalarında ilk üçe girmek
4- Güreş Eğitim Merkezlerinden 2 yıl eğitim almış olmak. (Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüklerinden alınmış onaylı belge)
5- En az 5 yıl güreş lisansı olmak. (Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüklerinden alınmış onaylı lisans tescil belgesi )
20 1- IAAF Puan cetveline göre Ulusal veya Uluslararası yarışmada 749–650 arası puan alabilecek dereceyi yapmış olmak (Atletizm Federasyonunun veya IAAF resmi yarış takviminde yer alan yarışlar-2010-2013 yılları arasında yapılan dereceler). 1-Güreş il müsabakalarında Büyükler veya Gençler kategorilerinde ilk üç dereceye girmek.
2-Güreş Eğitim Merkezlerinden 1 yıl eğitim almış olmak.

IAAF PUAN CETVELİNE AŞAĞIDA VERİLEN LINKTEN ULAŞILABİLİR.
http://besyo.gop.edu.tr/birimFormlar...4&menuKod=form

Tablo -2
Puan ve Kategori DİĞER BRANŞLAR
(Cimnastik- Masa Tenisi- Boks- Badminton- Taekwondo- Karate-
Kıck Boks-Halk Oyunları-Yüzme-Judo- Halter- Tenis- Okçuluk)
100 1- Federasyondan alınan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylanmış,
Katıldıkları yarışma türüne göre A ve B sınıfı milli sporcu belgesi.

90 1-Federasyondan alınan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylanmış,
katıldıkları yarışma türüne göre C sınıfı milli sporcu belgesi.
2-İlgili federasyon tarafından düzenlenen Büyükler kategorisinde Türkiye Şampiyonaları’nda veya Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası’nda ilk 3 dereceye girmek veya herhangi bir kategoride Türkiye rekoruna sahip olduğunu ilgili federasyon onayı ile belgelemek.
3- Halk Oyunlarında Uluslararası organizasyonlara katılmış olmak. ( Federasyondan onaylı belgeler)
70 1- İlgili federasyon tarafından düzenlenen Gençler kategorisinde Türkiye Şampiyonaları’nda veya Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası’nda ilk 3 dereceye girmek. ( Federasyondan onaylı belgeler).
2-İlgili federasyon tarafından düzenlenen Büyükler kategorisinde; Türkiye Şampiyonaları’nda veya Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası’nda ilk 8 içerisinde yer almak.
3-Ulusal ligi olan branşlarda 1. Ligde 5 resmi müsabakada oynadığını
müsabaka cetveli ile belgelemek. ( Federasyondan onaylı belgeler)
4- Halk Oyunlarına ait eğitmen belgesi (usta öğretici).

40 1-Türkiye Okullar arası ikinci ( Yarı Final) kademe müsabakalarında ilk üç dereceye girmek (Müsabakada yer aldığını belgelemek zorundadır).
2-Ulusal ligi olan branşlarda 2. Ligde 5 resmi müsabakada oynadığını
müsabaka cetveli ile belgelemek. ( Federasyondan onaylı belgeler)
20 1-Ulusal ve yerel liglerde faaliyet gösteren 5 resmi müsabakada yer aldığını müsabaka
cetveli ile belgelemek. (2010-2013 tarihleri arasında)
2- Halk Oyunları branşında il, bölge veya final yarışmalarında en az 2 defa lisanslı olarak oynamış olmak. (Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüklerinden alınmış onaylı lisans tescil kağıdı ve yarıştığını belgelemesi)

L.GENEL KURALLAR
Madde 15:
1) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu için başvuru yapan tüm adaylar, özel yetenek yönergesini okumuş ve yönergede yazılı şartları kabul etmiş sayılırlar.
2) Özel yetenek başvurusu esnasında sahte evrak veren ve yalan beyanda bulunan adaylar diskalifiye edilir. Bu adaylar kesin kayıt hakkı kazansalar ve eğitime başlasalar dahi okulla ilişkileri kesilir.
3) Kurallara aykırı davranışta bulunan, düzenini bozan, komisyonuna sözlü veya fiili saldırıda bulunan, uyarılara uymayanların adaylarla ilgili tutanak tutulur ve adayın başvurusu geçersiz sayılır.
4) Özel yetenek başvuru sonuçları genel kontroller yapıldıktan sonra üniversitemiz internet (www.besyo.gop.edu.tr ) sitesinden yayınlanacaktır.
5) Puanların ilanını müteakiben ilk mesai günü içerisinden yapılmayan itirazlar dikkate alınmaz.
6) İtiraz yapacak aday Değerlendirme Komisyonu’na, durumunu anlatan bir dilekçe ve ilgili banka hesabına (Ziraat Bankası Tokat Merkez Şubesi 50584136 IBAN: TR41000100023950584136) yüz (100,00) TL yatırarak dekontu ile başvuracaktır.
7) Zamanında yapılmayan itirazlara ait dilekçeler dikkate alınmaz. İtiraz ile ilgili yatırılan ücretler iade edilmez.
8) Adaylar sadece kendi puanlarına itiraz edebilirler. Başka bir adayın puanına itiraz etme hakları yoktur.
9) Özel Yetenek Değerlendirme Komisyonu gerekli gördüğü durumlarda aday tarafından
İbraz edilen belgelerle ilgili yetkili kurumlar tarafından yeniden incelenmesini talep
edebilir.

M. YÜRÜRLÜK

Madde 16:

Özel Yetenek Başvuru Yönergesinde yer almayan hususlarda karar verme yetkisi Değerlendirme Komisyonu’na aittir.

Madde 17:
Bu yönerge Gaziosmanpaşa Üniversitesi Senatosu’nun onayı ile yürürlüğe girer.

Madde 18:Bu yönerge Gaziosmanpaşa Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından yürütülür.

http://besyo.gop.edu.tr/birimDefault...&birimlerId=14

2013 ÖZEL YETENEK BAŞVURU VE YÖNERGESİ
IAAF-Bayanlar atma atlama Puan Cetveli
IAAF-Bayanlar orta mesafe Puan Cetveli
IAAF-Bayanlar sprint-engelli Puan Cetveli
IAAF-Bayanlar uzun mesafe 3000 engelli Puan Cetveli
IAAF-Bayanlar yol koşuları Puan Cetveli
IAAF-Bayanlar yürüyüş Puan Cetveli
IAAF-Erkekler atma atlama Puan Cetveli
IAAF-Erkekler orta mesafe Puan Cetveli
IAAF-Erkekler sprint engel Puan Cetveli
IAAF-Erkekler uzun mesafe 3000 engelli Puan Cetveli
IAAF-Erkekler yol koşusu Puan Cetveli
IAAF-Erkekler yürüyüş Puan Cetveli

BENDE BU ÜNİVERSİTEDE OKUYORUM SORULARINIZ OLURSA MUTLAKA SORUN.
mj_23 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
mj_23 adlı üyenin yazısını 2 kişi beğendi:
Adem Tırpancı (23-06-2013), webkerem (23-06-2013)
Reklam Alanı
Alt 01-07-2013, 13:22   #2
mj_23
Yeni Üye

mj_23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mj_23 is on a distinguished road

sınavv yok kardeşim sadece lisansınla geleceksin
mj_23 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-07-2013, 21:53   #3
alp_1147
Yeni Üye

alp_1147 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
alp_1147 is on a distinguished road

hile adam kayırmaca çok olur bu gop da başvuru tarihleri geçti mi ?
alp_1147 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Popüler Sitelerde Paylaş

Etiketler
2013, besyo, gazİosmanpaŞa, klavuzu, sınavı, tokat, yetenek, üniversitesi, özel

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)