04-11-2009, 23:17 | #11 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 10
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM VE ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİ cellSpacing=1 cellPadding=1 width=351> =YAYIN width=149>Resmî Gazete =YAYIN width=195>:13.1.2005/25699 =YAYIN>Tebliğler Dergisi =YAYIN>: ŞUBAT 2005/2569 width=404> colSpan=5>Ek ve Değişiklikler: width=15 1) width=149>12.8.2005/25904 width=23>RG width=150>(EYLÜL 2005/2576 width=33>TD) 2) 25.8.2005/25917 RG 3) 2.3.2008/26804 RG (NİSAN 2008/2607 TD) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 — (Değişik:2.3.2008/26804 RG) Bu Yönetmeliğin amacı; resmî, özel ilköğretim ve ortaöğretim okul, kurumlarında ders programlarının yanında öğrencide güven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya ve beceriler kazandırmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ile toplum hizmeti çalışmalarının usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam Madde 2 — (Değişik:2.3.2008/26804 RG) Bu Yönetmelik; resmî, özel ilköğretim ve ortaöğretim okul, kurumlarında; bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda yapılacak etkinlikler ile törenler ve diğer çalışmaların düzenlenip yürütülmesiyle ilgili esasları kapsar. Dayanak Madde 3 — (Değişik:2.3.2008/26804 RG) Bu Yönetmelik, 14/6/1973 tarihli ve 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununun 62 nci maddesi, 30/4/1992 tarihli ve 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanunun 2 nci maddesi, 5/6/1961 tarihli ve 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 11 inci maddesi, 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanununun 11 inci maddesi ile 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun 11 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. |
Reklam Alanı |
04-11-2009, 23:18 | #12 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 10
Yorum size ait bizlerin toplum hizmeti yapılıp yapılmayacağı hususunda.
|
05-11-2009, 08:35 | #13 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 1
okul spor külüplerive diğer kulüpler ,sosyal etkinlikler yönetmeliğine bağlıdır. Yeni çıkan okul spor kulübü yönetmeliğini de sosyal etkinlikler yönetmeliğinde bağımsız tutulamaz.Yeni okul spor kulübü yönetrmeliği (Madde 5) İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğine göre bir spor kulübü kurulur,sosyal etkinlikler yönetmeliği (Madde 12) Toplum hizmeti çalışmaları, öğrencilerin yaş ve bilgi seviyelerine uygun öğrenci kulübü çalışmaları kapsamında, ayrı olarak veya bireysel olarak ya da grupla hazırlanacak çalışma planlarına ve projelere göre yaptırılır.
(Made 13 ) b) Öğrenci kulübü çalışmaları kapsamında yapılacak toplum hizmeti çalışmaları da kulüp çalışmaları kapsamında hazırlanacak Sosyal Etkinlikler Yıllık Çalışma Planı veya Sosyal Etkinlikler Proje Öneri Formunda belirtilir, gerekli onaylar alındıktan sonra uygulamaya konur. Yani toplum hizmeti yapmak zorundayız. |
06-11-2009, 17:59 | #14 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 3
5 Mesajına 5 teşekkür edildi.
Sayın Yavuz hocam."Okulspor kulüpleri yönetmeliği:Madde 15- – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.<?: PREFIX = O /><?: PREFIX = O />
“Okul Spor kulüpleri, yetenekli olup üstün başarı gösteren öğrencilerin sportif çalışmalarını takip eder. Yaş, cinsiyet, fiziksel özellikleri ve yeteneklerine uygun faaliyetleri aşağıdaki kategoriler çerçevesinde yürütür. a) Minikler Kategorisi, b) Küçükler Kategorisi, c) Yıldızlar Kategorisi, ç) Gençler Kategorisi.” Bu kategoriler, yaş sınırları dikkate alınarak doğum yıllarına göre her yıl yeniden tespit edilerek ilân edilir. Yaş hesabında doğum yılı esas alınır. Ancak; ISF ile ulusal federasyonların uygulamaları ve spor branşlarının özellikleri dikkate alınarak gerektiğinde bu kategorilerin yaş sınırlarında değişiklik yapılabilir. Madde 16- Okul spor kulüplerinde yürütülecek faaliyetler şunlardır, a) Küçükler kategorisinde; atletizm, basketbol, cimnastik, hentbol, kayak, masa tenisi, voleybol, yelken (optimist), yüzme, b) Yıldızlar kategorisinde; atletizm, atıcılık, bisiklet, cimnastik, dağcılık, eskrim, futbol (özel yönergesine göre), güreş, hentbol, judo, kayak, masa tenisi, okçuluk, tenis, voleybol, yelken, yüzme, c) Gençler kategorisinde; atletizm, atıcılık, basketbol, binicilik, bisiklet, boks, cimnastik, dağcılık, eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, kayak, masa tenisi, okçuluk, tenis, taekwondo, voleybol, yelken, yüzme ve su topu. branşlarında yarışmalar yapılır. Eklenen “MADDE 16 – Okul spor kulüpleri, her yıl Bakanlıkça yayınlanan spor faaliyetleri programında yer alan branş ve kategorilerde faaliyet yürütebilir. Bakanlıkça yayınlanan spor faaliyetleri programında yer almayan branşlarda spor alıştırmaları, inceleme gezileri ve spor gelişim kampları, eğlenceli oyunlar, halk oyunları, müzikli ve müziksiz jimnastik ve benzeri gösterileri yapabilir.” "Yukarıda yapılaçak iş ve işlemleri lütfen bir okuyun.Yanlız kızmadan Saaassssaygılar.Oruçaybars Sayın hocam her kurumun kendi işleyişi ile ilgili bir yönetmeliği var.Örnek:Okulda okulun kantininden sorumlu matematik öğretmeni kooperatik kulübünü kurduysa bu kulübü sosyal kulüpleri yönetmeliğine göre mi yapaçak,yoksa kooperatif ana sözleşmesine göremi yapaçak,yakso toplum hizmetimi yapaçak,ayrıca sivil savunma kulübü çalışmaları "sosyal kulüpleri yönetmeliğine göre mi yapılaçak yoksa sivil savunma yönergesine,sivil savunma yönetmeliğine göremi yapılaçak. Değerli arkadaşlar "okul spor kuluplerinin"kendi yönetmeliği" var.bir iş iki yönetmelikle yürütülmez.Okul spor kulüpleri yönetmeliğinde toplum hizmeti çalışması yoktur. Bu konuda iddialıyım. Şuna çok üzülüyorum.Beden Eğitimi öğretmeninin toplum hizmeti yapmasına. Saygılar sunuyorum. oruçaybars |
06-11-2009, 23:02 | #15 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 114
40 Mesajına 85 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 16 |
oruçaybars rumuzuyla yazan kişi doğru söylüyor arkadaşlarbuna rağmentoplum hizmeti planını gönderdim sebebi ise müfettişlerimizden bazıları toplum hizmeti çalışması isterken bazısı da istemiyor. toplum hizmeti istenen durumlarda bu planları uyguluyoruz ancak oruçaybars hocamın söylediği gibi bu sene böyle birşey istenirse ben 2009 nisanda değişen yönetmeliği göstereceğim ve yapılmayacağı konusunda direneceğim. ve oruçaybars hocam bir müfettiştir.
|
07-11-2009, 12:32 | #16 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
bizde aynı şekilde düşünüyoruz başkan,başkan yrd, saymanı öğretmenden seçiyoruz spor kulübü yönetmeliğine göre diğer kulübler bunları öğrenciden seçiyor.Toplum hizmeti sosyal etkinkikler yönetmeliğinde var fakat müfettiş geldiğinde soruyor,müfettişe sorduk toplum hizmeti geneldir her kulüp yapacak diyor bunu ancak bakanlıktan öğrenebiliriz bizde ne yapacağımızı şaşırdık.
|
07-11-2009, 12:55 | #17 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 114
40 Mesajına 85 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 16 |
justify; MARGIN: 24pt 0cm 0pt">İsmail Durmuş'tan alıntıdır.
justify; MARGIN: 24pt 0cm 0pt">2009-2010 YILI EĞİTİM –ÖĞRETİM YILINDA OKUL SPOR KULÜPLERİ YÖNETMELİĞİNE GÖRE TUTULMASI GEREKEN DEFTER VE DOSYALAR-YAPILACAK ÇALIŞMALAR. Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nun Toplanması ve Görevleri /> Madde 13- Yönetim Kurulu, ayda bir toplanır. İlk toplantısını okulun açıldığı ilk üç hafta içinde yapar. Ayrıca, başkanın çağrısı üzerine de olağanüstü toplanabilir. Madde 14- Yönetim Kurulu'nun Görevleri Şunlardır a) Sınıflar arası yarışmaları programa bağlar ve uygulanmasını sağlar. b) Her yıl, yıllık faaliyet programları ile millî eğitim müdürlüğünce (lig heyetince) gönderilen program ve emirlere göre okul çalışma programlarını yapar, okullararası yarışmalarda okulun katılacağı spor branşı ve kategorileri tespit eder, okul müdürünün onayına sunar ve ilgililere duyurur. c) Onaylanan yıllık çalışma programlarının bir örneğini okulun öğretime başladığı tarihi takip eden bir ay içinde Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesini sağlar. d) Okullar arası spor faaliyetlerinin istenilen biçimde düzenlenmesine katkıda bulunur. e) Halk oyunları, eğlenceli oyunlar, müzikli ve müziksiz jimnastik ve spor gösterileri ile gelir getirici diğer faaliyetleri düzenler, yapılacak harcamalar için karar verir. f) Özel spor yarışmaları, inceleme gezileri ve spor gelişim kampları düzenler. g) Spor disiplinine uymayan öğrenciler hakkında gerekli önlemleri alır ve ilgili kurullara iletir. h) Öğretim yılı sonunda genel kurula sunmak üzere çalışma raporunu hazırlar. Madde 15- – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “Okul Spor kulüpleri, yetenekli olup üstün başarı gösteren öğrencilerin sportif çalışmalarını takip eder. Yaş, cinsiyet, fiziksel özellikleri ve yeteneklerine uygun faaliyetleri aşağıdaki kategoriler çerçevesinde yürütür. a) Minikler Kategorisi, b) Küçükler Kategorisi, c) Yıldızlar Kategorisi, ç) Gençler Kategorisi.” Bu kategoriler, yaş sınırları dikkate alınarak doğum yıllarına göre her yıl yeniden tespit edilerek ilân edilir. Yaş hesabında doğum yılı esas alınır. Ancak; ISF ile ulusal federasyonların uygulamaları ve spor branşlarının özellikleri dikkate alınarak gerektiğinde bu kategorilerin yaş sınırlarında değişiklik yapılabilir. Madde 16- Okul spor kulüplerinde yürütülecek faaliyetler şunlardır, a) Küçükler kategorisinde; atletizm, basketbol, cimnastik, hentbol, kayak, masa tenisi, voleybol, yelken (optimist), yüzme, b) Yıldızlar kategorisinde; atletizm, atıcılık, bisiklet, cimnastik, dağcılık, eskrim, futbol (özel yönergesine göre), güreş, hentbol, judo, kayak, masa tenisi, okçuluk, tenis, voleybol, yelken, yüzme, c) Gençler kategorisinde; atletizm, atıcılık, basketbol, binicilik, bisiklet, boks, cimnastik, dağcılık, eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, kayak, masa tenisi, okçuluk, tenis, taekwondo, voleybol, yelken, yüzme ve su topu. branşlarında yarışmalar yapılır. Eklenen “MADDE 16 – Okul spor kulüpleri, her yıl Bakanlıkça yayınlanan spor faaliyetleri programında yer alan branş ve kategorilerde faaliyet yürütebilir. Bakanlıkça yayınlanan spor faaliyetleri programında yer almayan branşlarda spor alıştırmaları, inceleme gezileri ve spor gelişim kampları, eğlenceli oyunlar, halk oyunları, müzikli ve müziksiz jimnastik ve benzeri gösterileri yapabilir.” Spor Kulüplerinde Tutulacak Defter ve Dosyalar Madde 24- Spor Kulübünde, aşağıda belirtilen defter ve dosyalar ekli örneklerine uygun olarak tutulur. a) Karar Defteri (Örnek-1), b) Spor Kulübü Demirbaş Malzeme Defteri (Örnek-2), c) Yoğaltım Malzeme Defteri (Örnek-3), d) Spor Kulübü Tahmini Bütçe Taslağı (Örnek-4), e) Gelir-Gider Defteri (Örnek-5), f) Karşılaşma Sonuçları defteri (Örnek-6), g) Gelir makbuzu (Örnek-7), h) “h) Fatura dosyası.”, ı) Sağlık Raporları Dosyası, i) Bütçe Taslağı ve Bilânço Dosyası. Okul Spor Kulübünün Bütçesi, Gelir ve Giderleri Madde 25- Okul spor Kulübünün yıllık bütçesi bir öğretim yılı için düzenlenir. Spor Kulübünün gelirleri “Spor kulübünün gelirleri, kamu bankalarının herhangi birinde açılan hesaplarda saklanır. Paralar, bankadan yönetim kurulu başkanı ve saymanın ortak imzaları ile çekilir.” Gelir ve giderlere aşağıda gösterilmiştir. a) Gelirler: 1) Bakanlık tarafından gönderilecek ödeneklerden, 2) (Değişik 2/5/1997/22977 RG) Kişi başına yılda, devlet memurları aylığına uygulanan kat sayı x 50 gösterge tutarı TL.'nı geçmemek üzere spor kulübü üyelerinin aidatlarından, 3) Okul kooperatifleri kârının %5'inden, 4) Koruma derneklerinden, 5) Üyelerin, velilerin, özel ve resmî kuruluşların bağışlarından, 6) Okul içinde ve dışında düzenlenecek piyango ve yarışma gelirlerinden, 7) Banka faizlerinden, 8) Çay, eğlence, şölen gibi faaliyetlerden elde edilen gelirlerden sağlanır. b) Giderler; 1) Okula ait saha, tesis yapımı ve onarımına, 2) Yarışmaların düzenlenmesi ve yönetiminde görev alanların zorunlu harcamalarına, 3) Beden eğitimi dersleri, spor kulübü faaliyetleri için gerekli görülen malzemelere, 4) Yarışmalar sonunda derece alan takım ve sporculara verilecek ödüllere, 5) Sporcu öğrencilerin antrenman, müsabaka, ulaşım, sağlık ve besleme masraflarına, harcanır. Spor kulüpleri, gelirlerini aşan harcamalar yapamazlar ve bir sonraki bütçe yılına borç devredemezler <I mso-bidi-font-style: Yukarıda kırmızı ile yazılı olan çalışmaları yapaçak-beden eğitimi öğretmeni kesinlikle toplum hizmeti yapmayacak- Spor [/I] <I mso-bidi-font-style: Kulüplerinde[/I] <I mso-bidi-font-style: Tutulacak Defter ve Dosyalar 24.Maddede yazılı başka defter tutmasına gerek yoktur. İsmail DURMUŞ [/I] |
07-11-2009, 13:41 | #18 |
Girişken Üye
=msg>bizde aynı şekilde düşünüyoruz başkan,başkan yrd, saymanı öğretmenden seçiyoruz spor kulübü yönetmeliğine göre diğer kulübler bunları öğrenciden seçiyor.Toplum hizmeti sosyal etkinkikler yönetmeliğinde var fakat müfettiş geldiğinde soruyor,müfettişe sorduk toplum hizmeti geneldir her kulüp yapacak diyor bunu ancak bakanlıktan öğrenebiliriz bizde ne yapacağımızı şaşırdık.
Sayın boynuinceli hocam saygılar sunuyorum. Ne yapaçağını şaşırma müfettişe keni okul spor kulüpleri yönetmeliği 15-16 maddeleri göster yeter.Toplum hizmeti genel değil.O zaman sizde spor karşılaşmaları yapmayın. Kolay gelsin.Başarılar diliyorum.Dostlarım. oruçaybars |
08-11-2009, 12:19 | #19 |
Girişken Üye
sayın yavuzlar hocam saygılar sunuyorum."okul spor külüplerive diğer kulüpler ,sosyal etkinlikler yönetmeliğine bağlıdır. Yeni çıkan okul spor kulübü yönetmeliğini de sosyal etkinlikler yönetmeliğinde bağımsız tutulamaz.Yeni okul spor kulübü yönetrmeliği (Madde 5)." Yavuz hocam neden okul spor kulüplerinin yönetmeliği var.Hangi kulüpte para toplanmaktadır.Hangi kulupte liğ heyeti var.Eğer sen Okul Spor kulüplerini Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğine Bağlarsan; tahmini bütçe,para toplama,spor karşılaşması yapamazsın" sayın hocam beden eğitimi öğretmeninin toplum hizmeti yapmasına üzülüyorum.Okula karşılaşmalarda madalya getirsin.Toplum hizmeti yapmak zorunda değilsiniz.başarılar diliyorum.Oruçaybars
|
08-12-2009, 23:39 | #20 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
ellerinizesağlık
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
gustavyo, hizmeti, planı, toplum, yıllık |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |