13-05-2008, 17:06 | #1 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
4 Mesajına 4 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
KORO : Türküz biz,simşek gibi alev gibi Türküz biz,karınca gibi arı gibi Türküz biz,kartal gibi kurt gibi. Türküz biz,Alparslanın Atatürkün neferi Sunucu 1 : Biz Tufanı yarattık uyku uyurken batı, Nuh doğmadan kişnedi ordularımızın atı. Sorsan şöyle diyecek gök denilen şu çatı: Türk gücü bir yıldırım Türk bilgisi bir deniz Sunucu 2 : Delinse yer, çökse gök yansa kül olsa dört yan, Yüce dileğe doğru yine yürürüz yayan. Yıldırımdan tipiden kasırgadan yılmayan, Ölümlerle eğlenen tunç yürekli Türkleriz.... KORO : Başladı şanlı tarihimiz Metehan ile Dünya medeniyet gördü daha o devirde Nerden geldin sen kutlu kumandan? Nasıl savaştın öyle hiç yılmadan? Türkün adını kitaplara yazdırdın Bu şanlı ordunun temelini attın Mete : Ben ki boy boy boylamış Oğuz Kaan Ben ki soy soy soylamış Metehan Bilsin cihan ki ben bu cihanın nesindeyim: Bir idealin muhabbetinin zirvesindeyim. Dünya denen mezellete dalsın her isteyen; Ben milletimin şeref taşan efsanesindeyim. Herkes bir özleyişle yaşar... Ben de öylece Altaylar'ın ve Tanrıdağ'ın çevresindeyim. Merdanelikle şöyle bakıp da bir dünyaya Kurulacak Türkiyenin azim dolu hasretindeyim. KORO : Sen yanma bu hasretle Metehan Gelecek birgün o beklediğin zaman Cumhuriyet kurulacak,meclis açılacak Atatürk’ün adını bütün dünya duyacak Sunucu 1 : Avrupaya yürüyen bir hakan vardı önde Arkasında bir ordu ki çelik yüreğiyle Sen yürü Attila bizim önümüzde Sen başımızda oldukça bilek bükülmez Sen başımızda oldukça korku sinmez Attila : Gönlümdeki azgın devi rüzgarlara attım; Avrupayı fethetmenin zevkini ben tattım. Galiçte battım ama Romadan çıktım Çağ açtım , çagı kapattım Ayak izimizi Avrupaya bıraktım. Şimdi nerdesiniz EY benim güzel soyum? Kurdunuz mu? ne haldedir yurdum? KORO : Sen yanma bu hasretle ATTİLAHAN Gelecek birgün o beklediğin zaman Cumhuriyet kurulacak,meclis açılacak Atarürk’ün adını bütün dünya duyacak Sunucu 2 : Geliyordu o pırlanta ruhuyla tarih sahnesine Türkün ışığı bütünleşecek İslamiyet ile Dedi ki “ben Türküm,ve müslümanım Bundan sonra hizmettir islama maksatım Abdülkerim Saltuk Buğradır benim adım” Saltuk Buğra: Öbür dünya durak olsun da bize Yürüyelim ey milletim Hakk’ın denizine. Eğer bu dünya gelmezse dize Hakk’ın buyruğu vardır savaşalım Egemenliğimiz için vuruşalım Hak götürelim,şan alalım Nerdesiniz Ey benim güzel soyum? Kurdunuz mu ne haldedir yurdum? KORO : Sen yanma bu hasretle EY Saltuk Buğra Han Gelecek birgün o beklediğin zaman Cumhuriyet kurulacak,meclis açılacak Atarürk’ün adını bütün dünya duyacak. Sunucu 1 : Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü Kızkardeşimin gelinligi, şehidimin son örtusü. Işık lşık, dalga dalga bayrağım, Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. Sana benim gözümle bakmayanın Mezarını kazacağım. Seni selamlamadan uçan kuşun Yuvasını bozacağım. Ve girdi Tarihimize Osman gazi Başlıyordu işte 6 asırlık mazi. Osman Gazi: Eğer ki üç kıtaya değmezse bu ayaklar, Açılır gönlümde dinmez yaralar, Vasiyetimdir size ey benim güzel soyum Cihana hükmedecektir Kayı boyum Yeterki siz çalışkan olun,cesur olun Sonra açık olur her daim yolun. KORO : Kılıç Arslan öldü sanma, yaşıyor bizde! Atilla'nın ateşi var içimizde! Kanije'nin gazileri daha dipdiri! Sınırdadır Plevne'nin kırkbir askeri! Edirne'de Şükrü Paşa bekliyor nöbet! Dumlupınar denen şeyi bilirsin elbet! Şehitlerden elli milyon bekçisi olan Aşılmaz bir kayadır bu ebedi vatan Sunucu 2 : Şehitler tepesi boş değil, Biri var bekliyor... Ve bir göğüs nefes almak için Rüzgar bekliyor Türbesi yakışmış bu kutlu tepeye, Yattığı toprak belli, Tuttugu bayrak belli, İşte o geliyor,yıldırım gibi tufan gibi Yıldım beyazıd geliyor,şimşek gibi Yıldırım : Benki haçlıya boyun eğmeyen yıldırım Yiğit köylüler! Öğrenin dersinizi: Kahraman göz kırpmadan düşmana saldırandır. Vazifeniz: Kanije, Silistire, Pilevne, Niğbolu, Kosova, Çaldıran’dır. KORO : Genç Fatih’in ordusu yine tekbir alınca Söndürürüz batının Meryem Ana mumunu. Haritadan sileriz Tuna’ya at salınca Macarını, Sırb’ını, Bulgar’ını, Rum’unu. Sunucu 1 : Dağdan aşarak indi Donanma-yı Hümayun Kalyonları durgun suya yelkenli, Zincirli Haliç artık azatlı! Geliyor işte ufukların Sultanı Geliyor işte Sultan beyaz atlı Fatih : Ben ki İstanbul Fatihi 2.Mehmet Han Maksadım ne mülk idi ne para nede şan, Tek bir müjdeye mazhar olmak istedim Peygambere komşu olmak istedim Şimdi dinleyin sizedir vasiyetim Cihanı bir türk yurduna çevirin. KORO : Yarın Yavuz dirilip bize buyruk verince Kızgın kum çöllerini yeni baştan aşarız. Kanlarımız sebildir; akıtarak hepsini Belirsiz mezarlarda anılmadan yaşarız Yavuz Selim: Mercidabık’ta,Çaldıran’da otlukbelinde Yürüdük hepimiz O’nun rehberliğinde Ve getirdim kutsal emanetleri size Hep ziyaret edin,dua edin diye… Burada mısınız Ey güzel soyum? Kurdunuz mu ne haldedir yurdum? KORO : Sen yanma bu hasretle SELİMHAN Gelecek birgün o beklediğin zaman Cumhuriyet kurulacak,meclis açılacak Atarürk’ün adını bütün dünya duyacak Kanuni : İşte ben geldim ömrümle,canımla Hayat kattım düzene kanunlarımla İşte 3 kıtaya değdi nihayet ayağımız Vasiyetin yerine geldi padişahımız Ben ki Muhteşem Sultan Süleyman Benki bir hizmetkar,aciz bir insan KORO : Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi. Sunucu 1 : Ey onuru alınanlar! Selam sizlere! Ey rütbesi çalınanlar! Selam sizlere! Selam size! Üstünüzde bütün bakışlar, Bir gün olur, tarih sizi elbet alkışlar! Ve işte geldi Sultan, 4. Murat Han 4. Murat : Vaktiyle bir Murat varmış derlerse ne hoş Anılmakla hangi bir ruh olmaz ki sarhoş Haydi artık dinsin bütün ıztırapların Ufuklardan sanlı bir gün doğacak yarın Gönlündeki yaraların kanını dindir... Yüzde yüz Türk olduğun gün cihan senindir... KORO : Dalgalan sende şafaklar gibi ey şanlı hilal Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal Ebediyen sana yok ırkıma yok izmihlal Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet Hakkıdır Hakk’a tapan.milletimin istiklal Sunucu 2 : Siz rahat uyuyun ey benim güzel ecdadım İşte karşınızda benim ulu önderim Onla coştu bu ulu Türk halkı Onla buldu geleceği yarını Halkına adadı bütün varını Yarınlar kuran Kemal Atatürk Ataürk : Benim naçiz vucudum elbet toprak olacaktır Ama Türk Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır Ey Türk gençliği!Birinci vazifen Türk Cumhuriyetini kollayıp korumaktır, İşte Cumhuriyet,sizin İşte Meclis sizin, Yeter ki, kıymetini bilin Bu vatan bizimdir böyle biline Çanakkaledeki boğazı ile Kadını, yaşlısı ,mehmetciğiyle, Cihanda emsali var mı nerede? O zaman durma hadi sende söyle Ne mutlu Türküm diyene. Not:Orotoryo grubu kürsünün etrafına hilal şeklinde dizilir sadece sunucu 1 ve sunucu 2 kürsüye çapraz ve bir adım mesafede olur.Sunucu 2 son konuşmasını yaparken bütün grup hilali kapatıp daire halini alır ve Atatürk’ü cenber içine alıp diz çökerler.Atatürk son 2 mısrayı okurken Mete ve IV. Murat bir tahtanın üsütünde katlanmış Türk bayragını getirip Atatürk’e sunarlar.o da konuşmasını bitirince bayrağı üç defa öperek alnına koyar ve en sonunda bayragı seyirciye döndürüp sahneden 10.yıl marşıyla çıkılır. KORO : Türküz biz,simşek gibi alev gibi Türküz biz,karınca gibi arı gibi Türküz biz,kartal gibi kurt gibi. Türküz biz,Alparslanın Atatürkün neferi Sunucu 1 : Biz Tufanı yarattık uyku uyurken batı, Nuh doğmadan kişnedi ordularımızın atı. Sorsan şöyle diyecek gök denilen şu çatı: Türk gücü bir yıldırım Türk bilgisi bir deniz Sunucu 2 : Delinse yer, çökse gök yansa kül olsa dört yan, Yüce dileğe doğru yine yürürüz yayan. Yıldırımdan tipiden kasırgadan yılmayan, Ölümlerle eğlenen tunç yürekli Türkleriz.... KORO : Başladı şanlı tarihimiz Metehan ile Dünya medeniyet gördü daha o devirde Nerden geldin sen kutlu kumandan? Nasıl savaştın öyle hiç yılmadan? Türkün adını kitaplara yazdırdın Bu şanlı ordunun temelini attın Mete : Ben ki boy boy boylamış Oğuz Kaan Ben ki soy soy soylamış Metehan Bilsin cihan ki ben bu cihanın nesindeyim: Bir idealin muhabbetinin zirvesindeyim. Dünya denen mezellete dalsın her isteyen; Ben milletimin şeref taşan efsanesindeyim. Herkes bir özleyişle yaşar... Ben de öylece Altaylar'ın ve Tanrıdağ'ın çevresindeyim. Merdanelikle şöyle bakıp da bir dünyaya Kurulacak Türkiyenin azim dolu hasretindeyim. KORO : Sen yanma bu hasretle Metehan Gelecek birgün o beklediğin zaman Cumhuriyet kurulacak,meclis açılacak Atatürk’ün adını bütün dünya duyacak Sunucu 1 : Avrupaya yürüyen bir hakan vardı önde Arkasında bir ordu ki çelik yüreğiyle Sen yürü Attila bizim önümüzde Sen başımızda oldukça bilek bükülmez Sen başımızda oldukça korku sinmez Attila : Gönlümdeki azgın devi rüzgarlara attım; Avrupayı fethetmenin zevkini ben tattım. Galiçte battım ama Romadan çıktım Çağ açtım , çagı kapattım Ayak izimizi Avrupaya bıraktım. Şimdi nerdesiniz EY benim güzel soyum? Kurdunuz mu? ne haldedir yurdum? KORO : Sen yanma bu hasretle ATTİLAHAN Gelecek birgün o beklediğin zaman Cumhuriyet kurulacak,meclis açılacak Atarürk’ün adını bütün dünya duyacak Sunucu 2 : Geliyordu o pırlanta ruhuyla tarih sahnesine Türkün ışığı bütünleşecek İslamiyet ile Dedi ki “ben Türküm,ve müslümanım Bundan sonra hizmettir islama maksatım Abdülkerim Saltuk Buğradır benim adım” Saltuk Buğra: Öbür dünya durak olsun da bize Yürüyelim ey milletim Hakk’ın denizine. Eğer bu dünya gelmezse dize Hakk’ın buyruğu vardır savaşalım Egemenliğimiz için vuruşalım Hak götürelim,şan alalım Nerdesiniz Ey benim güzel soyum? Kurdunuz mu ne haldedir yurdum? KORO : Sen yanma bu hasretle EY Saltuk Buğra Han Gelecek birgün o beklediğin zaman Cumhuriyet kurulacak,meclis açılacak Atarürk’ün adını bütün dünya duyacak. Sunucu 1 : Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü Kızkardeşimin gelinligi, şehidimin son örtusü. Işık lşık, dalga dalga bayrağım, Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. Sana benim gözümle bakmayanın Mezarını kazacağım. Seni selamlamadan uçan kuşun Yuvasını bozacağım. Ve girdi Tarihimize Osman gazi Başlıyordu işte 6 asırlık mazi. Osman Gazi: Eğer ki üç kıtaya değmezse bu ayaklar, Açılır gönlümde dinmez yaralar, Vasiyetimdir size ey benim güzel soyum Cihana hükmedecektir Kayı boyum Yeterki siz çalışkan olun,cesur olun Sonra açık olur her daim yolun. KORO : Kılıç Arslan öldü sanma, yaşıyor bizde! Atilla'nın ateşi var içimizde! Kanije'nin gazileri daha dipdiri! Sınırdadır Plevne'nin kırkbir askeri! Edirne'de Şükrü Paşa bekliyor nöbet! Dumlupınar denen şeyi bilirsin elbet! Şehitlerden elli milyon bekçisi olan Aşılmaz bir kayadır bu ebedi vatan Sunucu 2 : Şehitler tepesi boş değil, Biri var bekliyor... Ve bir göğüs nefes almak için Rüzgar bekliyor Türbesi yakışmış bu kutlu tepeye, Yattığı toprak belli, Tuttugu bayrak belli, İşte o geliyor,yıldırım gibi tufan gibi Yıldım beyazıd geliyor,şimşek gibi Yıldırım : Benki haçlıya boyun eğmeyen yıldırım Yiğit köylüler! Öğrenin dersinizi: Kahraman göz kırpmadan düşmana saldırandır. Vazifeniz: Kanije, Silistire, Pilevne, Niğbolu, Kosova, Çaldıran’dır. KORO : Genç Fatih’in ordusu yine tekbir alınca Söndürürüz batının Meryem Ana mumunu. Haritadan sileriz Tuna’ya at salınca Macarını, Sırb’ını, Bulgar’ını, Rum’unu. Sunucu 1 : Dağdan aşarak indi Donanma-yı Hümayun Kalyonları durgun suya yelkenli, Zincirli Haliç artık azatlı! Geliyor işte ufukların Sultanı Geliyor işte Sultan beyaz atlı Fatih : Ben ki İstanbul Fatihi 2.Mehmet Han Maksadım ne mülk idi ne para nede şan, Tek bir müjdeye mazhar olmak istedim Peygambere komşu olmak istedim Şimdi dinleyin sizedir vasiyetim Cihanı bir türk yurduna çevirin. KORO : Yarın Yavuz dirilip bize buyruk verince Kızgın kum çöllerini yeni baştan aşarız. Kanlarımız sebildir; akıtarak hepsini Belirsiz mezarlarda anılmadan yaşarız Yavuz Selim: Mercidabık’ta,Çaldıran’da otlukbelinde Yürüdük hepimiz O’nun rehberliğinde Ve getirdim kutsal emanetleri size Hep ziyaret edin,dua edin diye… Burada mısınız Ey güzel soyum? Kurdunuz mu ne haldedir yurdum? KORO : Sen yanma bu hasretle SELİMHAN Gelecek birgün o beklediğin zaman Cumhuriyet kurulacak,meclis açılacak Atarürk’ün adını bütün dünya duyacak Kanuni : İşte ben geldim ömrümle,canımla Hayat kattım düzene kanunlarımla İşte 3 kıtaya değdi nihayet ayağımız Vasiyetin yerine geldi padişahımız Ben ki Muhteşem Sultan Süleyman Benki bir hizmetkar,aciz bir insan KORO : Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi. Sunucu 1 : Ey onuru alınanlar! Selam sizlere! Ey rütbesi çalınanlar! Selam sizlere! Selam size! Üstünüzde bütün bakışlar, Bir gün olur, tarih sizi elbet alkışlar! Ve işte geldi Sultan, 4. Murat Han 4. Murat : Vaktiyle bir Murat varmış derlerse ne hoş Anılmakla hangi bir ruh olmaz ki sarhoş Haydi artık dinsin bütün ıztırapların Ufuklardan sanlı bir gün doğacak yarın Gönlündeki yaraların kanını dindir... Yüzde yüz Türk olduğun gün cihan senindir... KORO : Dalgalan sende şafaklar gibi ey şanlı hilal Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal Ebediyen sana yok ırkıma yok izmihlal Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet Hakkıdır Hakk’a tapan.milletimin istiklal Sunucu 2 : Siz rahat uyuyun ey benim güzel ecdadım İşte karşınızda benim ulu önderim Onla coştu bu ulu Türk halkı Onla buldu geleceği yarını Halkına adadı bütün varını Yarınlar kuran Kemal Atatürk Ataürk : Benim naçiz vucudum elbet toprak olacaktır Ama Türk Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır Ey Türk gençliği!Birinci vazifen Türk Cumhuriyetini kollayıp korumaktır, İşte Cumhuriyet,sizin İşte Meclis sizin, Yeter ki, kıymetini bilin Bu vatan bizimdir böyle biline Çanakkaledeki boğazı ile Kadını, yaşlısı ,mehmetciğiyle, Cihanda emsali var mı nerede? O zaman durma hadi sende söyle Ne mutlu Türküm diyene. Not:Orotoryo grubu kürsünün etrafına hilal şeklinde dizilir sadece sunucu 1 ve sunucu 2 kürsüye çapraz ve bir adım mesafede olur.Sunucu 2 son konuşmasını yaparken bütün grup hilali kapatıp daire halini alır ve Atatürk’ü cenber içine alıp diz çökerler.Atatürk son 2 mısrayı okurken Mete ve IV. Murat bir tahtanın üsütünde katlanmış Türk bayragını getirip Atatürk’e sunarlar.o da konuşmasını bitirince bayrağı üç defa öperek alnına koyar ve en sonunda bayragı seyirciye döndürüp sahneden 10.yıl marşıyla çıkılır. |
Reklam Alanı |
13-05-2008, 17:15 | #2 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Burçak hocam, süperrr, teşekkürler. )
13-05-2008, 17:19 | #3 |
Girişken Üye
4 Mesajına 4 teşekkür edildi.
rica ederim hocam iyi çalışmalar.
|
16-05-2008, 01:44 | #4 |
Girişken Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
çok teşekkürler burçak hocam...
|
08-03-2009, 14:40 | #5 |
Yeni Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
harika olmuş,emeğinize yüreğinize sağlık.ancak bu ruh gençlerimize birşeyler verebilir.
|
10-03-2009, 11:29 | #6 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
çok teşekkür ederim hocam. emeginize sağlık.
mayis, orotoryosu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|