12-06-2007, 22:42 | #11 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
2 Mesajına 5 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
Artık insanlarda ne hak ne de hukuk var. bazılarının kendi çıkarları uğruna yapmaya çalıştıkları bu uygulamalar kaç cana mal oluyor biliyorlar mı acaba? Benim sınıf arkadaşım bu psikoloji altında canına kıydı. Hesap bu dünyada verilmeyecek. ama Mevlam da bu dünyada çalışmamızı her türlü emretmiş. Yazıklar olsun ekmeğimizle oynayanlara, yazıklar olsun bu canlara kıyanlara ve yazıklar olsun oturduğu yerde şu duruma göz yumanlara... karnı tok olan kodamanlar ne alar insan halini... inanın bu haksızlıklara o kadar doluyum ki. hastaneler de doktorlar, mevki sahipleri hep böyle. böyle olmak zorunda mı ya neden oynamak neden el uzatmak ekmeğe... daha söylenecek çok şey var da ben susayım. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...
12-06-2007, 23:25 | #12 |
Moderator
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
merhabalar, ben bugün bu konuyu bizim müdürle konuştum, ama maalesef seçmeli olan spor etkinlikleri dersimizin yerine bilişim teknolojileri seçilecekmiş, bundan dolayı benim haftada sadece 10 saatim kalıyor. yani anlayacağımız işimiz allaha kalmıştır... umarım bu sıkıntıyı diğer arkadaşlar yaşamaz.... herkese sevgiler |
13-06-2007, 01:41 | #13 |
Girişken Üye
2 Mesajına 2 teşekkür edildi.
arkadaşlar bis aatlik beden eğitimi dersinde anca oyun oynanır başkada bişey olmaz...biz yinede elimizden geleni yapacağız.Bakanlığın ne yaptığı belli değil.Ders saatleriyle sürekli oynuyor.Ama bu gidişle daha çok oynayacağa benzer.Çünkü bu yeni çizelgede beraberinde yeni problemler getirecek,getirdide.Biz beden eğitimciler için yine iyi olmadıHerkesinde bildiği üzere spor etkinliklerini hiç bir okul idarese seçmeyecek.Bence yeni programla gelen en iyi ders spor etkinlikleriydi.Bu yeni çizelgeyle onuda engellediler.Dediğim gibi arkadaşlar bu çizelgeler daha çok değişir bu gidişle...Siz canınızı sıkmayın...allah tayin bekleyen arkadaşlarımıza yardım etsin...selamlar.
|
18-06-2007, 17:08 | #14 |
Yeni Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
bu kadar basitce derslerin saatiyle oynamak ve sonra iki saate çıkardık demek ne kadar adil.ben böyle bir şey görmedim.umarım bu hataları en kısa sürede düzeltirler.çalışan ve görev bekleyen arkadaşlar ne yapacağını şaşırdı.öğrenciler zaten perişan.yani spor yılında spora darbe vurmak.spor olmayan bir yerde her türlü kötülüğe yönelme olur.
spor etkinliklerini koyup müdürlerin insiyatifine bırakmak zaten olmayacak dua ya amin demek gibi olur.okul çevre şartı diyiyorlar ama bunlarda spora sekte vururyor. sporu bize değil müdür yardımcılarına takım elbiseli bile bıraktılar.al topu oyna mantığını bize söylüyorlar.ne kadar kolay dersiniz var diyorlar.yani bizi bizden ve öğrencileri hayattan kopardılar. Bilinçli olup bu mücadelemizi ve sesimizi duyurmalıyız. |
18-06-2007, 21:24 | #15 |
Yeni Üye
Allahınızı severseniz hangi beden eğitimi öğretmeni seçmeli derse girebiliyor.
Sene başında seçmeli olarak spor etkinliği seçtirdim (zorda olsa) ama maalesef dersime müdür ve yardımcısı girdi ben sadece seçtirdiğim dersle kaldım. Öğrencilerimde seçilen branştan hiç ders işlemedi. ha şu oldu alın beden eğitimi öğretmeninden bir top oynayın. benim işim var olayı .... |
19-06-2007, 15:21 | #16 |
Yeni Üye
1-öğrencinin derse hazırlanması 10 dk (öğrenciyi tenefüste eşofman giymesi için zorlayamayız ya zaten hakkımız yok çünkü dersten çıkmıştır ve dinlenmesi gerekir. ders zili çalınca da sınıfta kız-erkek sıra ile esofmanlarını değişir. her okuluda spor salonu yok bunu hesaba katan var mı?) 2-ders zilinin çalması ve derse giriş 10 dk (ders zili çalınca zaten ortalıkda daha tek tük öğrenci vardır 5-10 dakikaya hepsi toplanır.) 3-yoklama ve öğrencilerin genel durumunu sorma 10 dk (yoklama alınır ve genel bir sağlık durumu taraması yapılır sonra esas meseleye yani derse geçilir...????????) 4-uygulama olarak dersi anlatma ve gösterme????? dk (dersin girişi gelişmesi sonucu uygulaması teker teker bütün öğrencilere uygulatılması gerekir. dersten sonra bir de eğitsel oyun var ya hadi onu geçelim bu seferlik...) 5-Öğrencinin diğer ders için hazırlanması 10 dk (Diğer derslere eşofmanla girmeyecek ne de olsa. ) NOT: PEKİ DERS NE OLDU... |
19-06-2007, 15:56 | #17 |
Moderator
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Maalesef yandı bitti kül oldu
|
19-06-2007, 19:11 | #18 |
Girişken Üye
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
kesinlikle katılıyorum ayrıca 2 saat seçmeli spor etkinlikleri derslerini hiç verimli bulmuyorum 2. kademe öğrencileri zaten oks sınavı nedeniyle seçmiyorlar 1. kademedeki öğrencilerimizde beden eğitimi ders düzenini kavramadan (çünkü maalesef sınıf öğretmenleri giriyor beden eğitimi dersine ve doğru düzgün işlemiyorlar hatta hiç işlemiyorlar) spor eğitimi vermeye çalışıyoruz evet spora erken başlamak önemli ama tüm sınıfın bir branşı sevmesi yada o branşta yetenekli veya ilgili olması gibi bi durum söz konusu olamaz diye düşünüyorum oyüzden daha önce olduğu gibi beden eğitimi ders saatimiz yine 2 ders saati olmalıdır
|
19-06-2007, 19:14 | #19 |
Girişken Üye
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
seçmeli spor etkinlikleri dersinin verimli olabilmesi için öğrenciler kendi istedikleri, ilgi duydukları spor branşını seçmeli ve onun eğitimini almalıdırlar ama tabi bu da her branş için ayrı bir eğitimci gerektirir ki bu da maalesef uygulanabilir görünmüyo en azından şu an için durum böyle... Beden eğitimi ders saatimiz 2 ders saati olmalıdır
|
25-08-2007, 18:46 | #20 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
Evet biz beden eğitimi öğretmenlerinin en çok muzdarip olduğu konulardan biri bu ders saatinin yetmemesi aslında bu sadece biz beden eğitimi öğretmeni arkadaşların sorunu değil bu ülkemizin vatanımızın problemi sporcu bir geleceğin temellerini atılmaya başladığı körpecik vücutlara temel teknikleri sporcu kişilik oluşturmaya çalıştığımız beden eğitimi derslerinde söylermisiniz 1-2 derste neler verilebiliri ne kadar verim alınabilir sonra sokaklarda ülkemizi dünya şampiyonalarında olimpiyatlarda temsil eden sporcular yok deniliyor ama kusura bakmayın sporculuk haftalık 80 dk olacak bir şey değil onun için beden eğitimi dersine gereken önemi verelim... hem Türk sporu gelişsin hemde hemde gençlerimiz kötü alışkanlıklarından kurtaralım....
Saygılarımla...... |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
beden, dersinde, eğitimi, saatlik, yapılabilir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|