|
10-01-2009, 01:23 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Yumuşak doku yaralanmaları ve yara bakımı:
Reklam Alanı
Anatomi & Fizyoloji, Yara Çeşitleri, Müdahale, Yara Temizliği ve Bakımı, Yara Enfeksiyonu: Derinin Anatomisi: - Deri vücudun en büyük organıdır. Su geçirmez tabaka olarak sıvıları içeride, bakterileri dışarıda tutarak İç organları korur. - Deri ısıyı dağıtarak vücut sıcaklığını ayarlamaya yardımcı olur. Ter bezleri buharlaşan teri üreterek vücudun soğumasını sağlarlar. Deri yüzeyine yakın sinirler beyine sıcaklık, soğukluk, basınç, acı ve vücut pozisyonu hakkında sinyaller gönderirler. - Deri 3 tabakadan oluşmuştur. En iç tabaka büyük oranda yağlardan oluşan yağ tabakadır. Bu tabaka vücut için yalıtım ve enerji deposu görevini görür. Bu tabakanın altında kaslar vardır. - İkinci tabaka dermis tabakasıdır. Bu tabaka ter bezleri, yağ bezleri, kıl kökleri, sinirler, kan damarlarını barındırır. Ter bezleri, çoğunluğu el içleri ve ayak tabanlarında olmak üzere bütün vücut yüzeyinde bulunurlar. - Derinin en dış tabakası epidermis tabakasıdır. Bu tabaka yağ bezleri tarafından üretilen yağ ile bir arada tutulan ölü hücrelerden oluşmuştur. Bu ölü hücreler devamlı olarak atılır ve değişirler. Konu binali tarafından (14-11-2013 Saat 22:15 ) değiştirilmiştir. |
binali adlı üyenin yazısını beğenenler: | webkerem (15-11-2013) |
Reklam Alanı |
14-11-2013, 22:16 | #2 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Arkadaşlar veri kayıpları düzeltmesi yapıldı...
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
bakımı, doku, yara, yaralanmaları, yumuşak |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|