Beden Eğitimi ve Spor Portalı  

Go Back   Beden Eğitimi ve Spor Portalı > Kütüphane > Beden Eğitimi ve Spor Kütüphanesi

Beden Eğitimi ve Spor Kütüphanesi Antrenman Bilgisi, Isınma, Beslenme ve Dahası

beden eğitimi
beden eğitimi
Sitemize hoş geldiniz. Konuları beğenmeyi unutmayalım.

Seçenekler Stil
Alt 27-04-2008, 15:33   #1
binali
Super Moderator

binali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19
binali will become famous soon enough

Reklam Alanı

Yetkilendirme Yaşamınızı Ebediyen Değiştirir

Yazar: Lisa WhatleyMuhtemelen “Kişisel yetkilendirme nedir?” diye soruyorsunuz.

En basit ifadeyle, yetkilendirme, kendinizi sınırlamalardan kurtarmak ya da ıstırap içinde yaşamak ve yaşamınızdaki her şeyin sorumluluğunu üstlenmektir. Yaşamınızda yolunda gitmeyen şeyler için özür dilemeyi bırakmak ve bunları değiştirmek için birşey YAPMAK'tır! Yetkilendirme, seçimler -her yönüyle yaşamınızı ilgilendiren ve günlük bazda yaptığınız seçimler- ile ilgilidir. Yaşamınızda neye izin verdiğinizi, kiminle arkadaşlık ettiğinizi, ne okuduğunuzu, televizyonda ve sinemada ne seyrettiğinizi, kimden danışmanlık aldığınızı, hangi müziği dinlediğinizi, ne yediğinizi, vb. kontrol edebilmektir. Neden bu seçimler yetkilendirme açısından bu kadar önemlidir?.. Siz tam anlamıyla seçimlerinizsiniz.

Genel bir tanım: Yetkilendirme, insanlara yaşamlarının kontrolünü ele geçirmede yardımcı olan bir süreçtir.

Dolayısıyla, yetkilendirme, seçimler olduğunu öğrenmektir. Bu seçimlerde, o anda olabileceğiniz en sağlıklı ve mutlu insan olmaya hakkınız vardır. Geçmiş, geçmiştir ve değiştirilemez. Bu nedenle, odak noktası, tam şu anda ne yapabileceğinizdir. ŞİMDİ kendinizi yetkilendirmek için hangi seçimleri yapabilirsiniz? Seçimlerinizi uyguladıkça ve sorumluluk alıp eyleme geçtikçe, yaşamınız üzerinde daha fazla kontrol kurarsınız. Yaşamımdaki tüm tatsız şeyler için milyonlarca mazeretim var. Sigara, uyuşturucu ve alkol bağımlılığımın suçunu bile başkalarına yükledim. Her şey için herkesi suçladım; çünkü bu durum, yapılanın zararsız olduğunu zihnimde haklı çıkarmamı sağlıyordu. Sorunlarımla yüzleşmek zorunda kalmamak için kendimi yavaşça öldürüyordum. Bu sorunları, yaptığım seçimlerle yaratıyordum. Bu bir kısırdöngüdür; ama yetkilendirme bunu değiştirebilir!

Yetkilendirmede anahtar sözcüklere bakalım:
• Kendine hakim olma
• Kişisel gelişim
• Pozitif düşünce
• Zihin gücü
• Kişisel gelişim
• Tinsel gelişim
• Aydınlanma
• Sorumluluk
• Çekim yasası
• Kişisel güç
• Kendini kabullenme
• Kendine güven
• Onur
• Kendini keşfetme
• Kendine güç verme
• Kendini sevme
• Özgüven
• Otokontrol
• Kendi seçimin
• Bağımsızlık
• Kendi kararını verme
• Özgür olmak
• Uyanış
• Yeterlik
• Seçimler
• Güçten eyleme

Bu, kısa bir listedir; ama gördüğünüz gibi, kendi dışımızda bulunamayacak nitelikleri sıralamaktadır; çünkü yetkilendirme, içten gelir. Ben kendimden dışarıya bakıyordum. Bu noktada hata yaptım; başka milyonlarca insan da bu noktada hata yapıyor. İçimizdeki bu gücü harekete geçirdiğimizde, seçmek ve önemli olarak tanımladığımız konularda birşeyler yapmak için gerekli gücü ve cesareti buluruz. Bu konular, yaşamımızın bütün alanlarıyla ilgili olabilirler: ilişki, finansal, kişisel, tinsel ve fiziksel. Yetkilendirmenin, varoluşumuzun bütün -zihinsel, duygusal, fiziksel, tinsel- seviyelerini içeren çokboyutlu bir süreç olduğunu anlamak çok önemlidir. Bu seviyeler dengede tutulmalıdır.

Yetkilendirme süreci, dış kaynaklarca kolaylaştırılıp desteklenebilir. Örneğin, yaşam koçluğunda uzman birinin yardımını alabilir, enerji tedavisini ve zihinsel teknikleri öğrenebilir, kendi kendine yardım gruplarına ve seminerlere katılabilir, evde çalışma programlarına dahil olabilir ya da kitap okuyabilirsiniz. Bu programların, bittikten sonra, size işleri kendi kendinize bağımsız olarak yapma becerisini kazandırmış olması çok önemlidir. Sisteme bağımlılık değil, bağımsızlık peşindesiniz; çünkü, yetkilendirme, emek harcadıkça gelişen bir süreçtir. Yetkilendirmeyle yüzeysel ilgilenip yaşamınızı değiştirecek sonuçlar beklemek imkansızdır. Yetkilendirme, bütün acı ve ıstıraplarınızdan tamamen kurtulabilmeniz için bir yol, yolculuk, yaşam biçimi ya da yaşama şekli haline gelmelidir.

“Sıfırdan zengin olmaya” yönelik gerçek bir yaşam öyküm var. Bir zamanlar benim için kesinlikle imkansız olduğunu düşündüğüm yaşamı yaratmak için fakirliğin, bağımlılığın ve suistimalin üstesinden gelmeyi öğrendim. Bütün zorlukları yendim; çünkü YALNIZCA KENDİME -içimdeki güce- inanmaya ve kulak vermeye cüret ettim! Kendine hakim olmanın ve yetkilendirmenin sırrını öğrendiğimden bu yana neler başardığımı tahmin edin. Şimdi başarılı bir girişimci, kitapları yayımlanan bir yazar, uluslararası bir yaşam koçu, enerji tedavisi ve yetkilendirme uzmanıyım. Bir zamanlar “liseden atılmış, cinsel ve fiziksel istismara uğramış, uyuşturucu müptelası, alkolik, işsiz güçsüz biri” için hiç fena sayılmaz, değil mi? İşte, yetkilendirme budur! Yaşam kalitenizi iyileştiren seçimler yapmaktır.

Yetkilendirmeye bilgelik eşlik eder. Bilgelik derken, gerçeklik bilgisini kastetmiyorum; gerçekleri algılama ve anlama, sağlam yargılarda bulunma ve yaşamla ilgili her konuda doğru hareket etme yeteneğini kastediyorum. Bilgelik, doğruyu algılama gücü ve doğruluk bilgisinden en iyi biçimde yararlanma becerisidir.

Bilgeliğe, dengeli olmak ve doğru düşünme, düşüncelerinizi kontrol etme ve yönlendirme ile yanlış düşünceden kaynaklanan zorluklardan kaçınma gücü eşlik eder. Bilgelik sayesinde, özel ihtiyaçlarınız için doğru rotaları seçebilir ve her zaman en iyi sonucu almak için kendinizi türlü biçimlerde yönlendirebilirsiniz.

Yetkilendirmenin güzel yanı, dalga etkisidir. Kişisel yetkilendirme sayesinde, çevrenizdeki insanlara da kendilerine yetki vermeleri konusunda öncülük edebilirsiniz! Yalnızca kendi değişiminizi yönetmekle kalmaz, çocuklarınızın, ailenizin ve arkadaşlarınızın yaşamlarını değiştirmelerine katkıda bulunursunuz. Kendi aileniz içinde yoksulluğun, bağımlılıkların, suistimalin ve ıstırabın zincirlerini kırma yeteneğine sahipsiniz. Onlara, bir zamanlar çok güçsüz iken şimdi yaşamınızı yeniden kontrol altına alabildiğinizi, kendi hakimiyetiniz konusunda tam sorumluluk üstlenip eyleme geçerek durumunuzu iyileştirdiğinizi gösterebilirsiniz. Bu, onlara bunun yapılabileceğini kanıtlayacaktır; çünkü SİZ bunu yaptınız! Örnek olur; liderlik edersiniz; çocuklarınız da siz onlara ne öğretirseniz yalnızca onu öğrenir ve tekrarlarlar. Onları yetkilendirmeye yönlendirin.

Kendini kontrol etmekten daha yetkilendirici ne olabilir? Sizi hemen ŞİMDİ başlamaya davet ediyorum!
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum.
binali isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
Alt 27-04-2008, 16:45   #2
hat64
Çalışkan Üye

hat64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21
hat64 is on a distinguished road

gerçekten çok güzel bilgilendirme. teşekkür.

hat64 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Popüler Sitelerde Paylaş

Etiketler
değiştirir, ebediyen, yaşamınızı, yetkilendirme

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)

Seçenekler
Stil