|
15-09-2011, 12:37 | #1 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
trafik güvenliği
Reklam Alanı
|
Reklam Alanı |
15-09-2011, 12:43 | #2 | |
Administrator
Teşekkürleriniz: 325
1.137 Mesajına 2.464 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Alıntı:
Hocam bu derse zaten biz giremeyiz. İlköğretim kurumlar yönetmeliğinin 64 maddesinde 1. kademede bizim gireceğimiz dersler belirtilmiştir. İlgili madde: Madde 64 — İlköğretim okullarında dersler sınıf veya branş öğretmenleri tarafından okutulur.
Öğretmenler, kendilerine verilen sınıfın veya şubenin derslerini, programda belirtilen esaslara göre plânlamak, okutmak, bunlarla ilgili uygulama ve deneyleri yapmak, ders dışında okulun eğitim-öğretim ve yönetim işlerine etkin bir biçimde katılmak ve bu konularda kanun, yönetmelik ve emirlerde belirtilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler. İlköğretim okullarının 1-5 inci sınıflarında sınıf öğretmenliği esastır. Sınıf öğretmenleri, okuttukları sınıfı bir üst sınıfta da okuturlar. Ancak istekleri yönetimce uygun görülmesi hâlinde başka bir sınıfı da okutabilirler. Herhangi bir sınıfta başarı gösteren öğretmenler, isteklerinin yönetimce uygun görülmesi hâlinde aynı sınıfı okutmaya devam edebilirler. (Değişik dördüncü fıkra: 2.5.2006/26156 RG) İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen; beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil ve bilişim teknolojileri(36) dersleri branş öğretmenlerince okutulur. Ancak, ihtiyacın branş öğretmenlerince karşılanamaması hâlinde bu dersler, yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler, sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir. |
|
15-09-2011, 23:17 | #3 |
Yeni Üye
Hocam.Her öğretmenin maaş karşılığı girebileceği dersler var.Trafik ve ilkyardım dersi beden eğitimi öğretmeni nin maaş karşılığı girebileceği derslerden biridir.Yönetmeliğe bakın Beden eğt.öğretmenin maaş karşılığı girebileceği yazar.İnternetten bulabilirsiniz.idarecilerde de bu yazı mevcuttur.
|
15-09-2011, 23:39 | #4 | |
Administrator
Alıntı:
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği alanında girebilecek dersler: - Beden Eğitimi - Trafik ve İlk Yardım - Sağlık Bilgisi - Spor Etkinlikleri (6, 7 ve 8. sınıflar için) - Halk Oyunları - Spor Liselerinin Alan Dersleri - Beden Eğitimi ve Sporla İlgili Diğer Dersler yukarıdada belirtildiği gibi, ilköğretim kurumlar yönetmeliğinin 64. maddesindede belirttiği gibi bu derslere biz giremiyoruz malesef. Bırakın trafik güvenliği dersini, spor etkinlikleri dersinin 4.5. sınıftakilerine bile giremiyoruz. Bazı arkadaşlarımız diye bilir, biz derse giriyoruz. Ama okul yönetimi yanlış uygulama yapmaktadır. Bu durumdan siz sorumlu olmazsınız. |
|
17-09-2011, 14:43 | #5 |
Yeni Üye
Bilginiz Teşekürler hocam.Daha önce trafik ve ilk yardım dersi olarak geçiyordu.Bende Yukarda anlattığınız gibi bu derse giriyordum.Bu derse birkaç yıldır girmiyorum.Dersin adı dediğiniz gibi değişmişse dediğiniz doğrudur.Kimseyi yanlış yönlerdişmiş olmayayım.( Fikir yürütüyorum) Ancak maaş karşılığı dersimiz olan trafik ve ilkyardım olarak geçiyor.Dersin adında Trafik olduğu için beden eğitimi öğretmeni giremez mi?ders kitabında ilkyardım konuları geçiyor.Yani bu dersin adı ilkönce trafik ve ilkyardım dersi idi.Şimdi isim değişikliği oldu diye beden eğt.Öğrt.nin girememesi bana mantıklı gemiyorr.Çünkü içerik aynı sadece bir isim değişikliği olmuş.Biraz iyi araştırmak gerek diye düşünüyorum.Bazı okullarda beden eğitimi öğrt.giriyor neden acaba?dediğiniz gibi yanlış uygulama ise nasıl farkedilmiyor.Belki düşündüğüm gibi düşünüyorlar.iyi çalışmalar.....
Konu malikabul tarafından (17-09-2011 Saat 14:45 ) değiştirilmiştir. |
18-09-2011, 01:39 | #6 |
Administrator
Hocam dersin adının değişmesiyle alakası yok. Kurumlar yönetmelik ve genelgeler ile yönetilir. İlköğretim kurumlar yönetmeliğin 64. maddesinde,
Madde 64: (Değişik dördüncü fıkra: 2.5.2006/26156 RG) İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen; beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil ve bilişim teknolojileri(36) dersleri branş öğretmenlerince okutulur. Ancak, ihtiyacın branş öğretmenlerince karşılanamaması hâlinde bu dersler, yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler, sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir. Bakın kırmızı ile yazdığım yazılarda 4.5. sınıflarda kimlerin hangi derslere gireceği yazıyor. Yukarıya bakarsanız trafik güvenliği ve spor etkinliklerinden bahsedilmiyor. Öyle düşünmek ile olmuyor hocam. Yönetmelik açık ve net. Demişsinizki fark edilmiyormu diye. Bu durumu müfettişler fark eder. Edenler ediyor edemeyenlerin gözünden kaçıyor diyelim (!) Bir çok arkadaşımızda bu durumdan dolayı geri ek ders ödemesi yaptı. Yani bir fark edilirse sizde geri ek ders ödemesi yapabilirsiniz. Doğrudur girenler giriyor, sebebi ise idarecilerin konuya tam olarak vakıf olmamalarından dolayıdır. Ben size yönetmelikle açıkladım, gerisi size kalmış. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
güvenliği, trafik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|