22-11-2008, 22:29 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Reklam Alanı
=er colSpan=3> id=Table3 Güreşiyorum Ata Karataş ata.karatas@tg.com.tr 19 Kasım 2008 Çarşamba align=right> Spor Şûrası 2008 Türk sporunda önümüzdeki günlerde (26-28 Kasım 2008) Ankara’da on yıl aradan sonra “6. Spor Şûrası” düzenlenecek. Alt yapı çalışmaları daha önce yapıldı. Teşrifleri halinde Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM Başkanı, Spor Bakanı Murat Başesgioğlu, Genel Müdür Mehmet Atalay ile ilgililer katılacaklar. Federasyon başkanları, 81 ilin Gençlik ve Spor İl Müdürleri, medya mensupları katılacak. Şûranın konu başlıkları şöyle: “Spor Teşkilatının Yeniden yapılanması”, “Spor Hukuku” , “Spor Kültürü ve Spor ile Eğitim” , “Sporda Sağlık ve Sosyal Güvenlik” , “Engelliler ve Spor.” Burada amaç, dünya genelinde olduğu gibi, her alanda yaşanan hızlı değişim sürecinin spor sektöründe de yaşanması dolayısıyla, gençlik ve spora ilişkin hizmet ve beklentileri çağa uydurmak. Amaç, teknolojik gelişmelerin ışığında verimliliği ve kaliteyi esas alan bir anlayışla sporun arzu eden düzeye ulaşılması için görüş ve önerilerde bulunulması. Sorunların tespit edilerek, yeni politikalar oluşturulması. Ama hedef önümüzdeki olimpiyatlarda daha fazla altın madalyalar olmalı.. Esas gündemimiz olan güreşe geçiyoruz. Federasyon seçim arifesinde olmasına rağmen hız kesmiyor. Türkiye güreş ligleri değişik illerde büyükler kategorisinde yapıldı. Grekoromende Konya Şeker-İstanbul Güreş İhtisas, Rize Çayspor-Yıldırım Belediye, ASKİ-MTA, İst. B.Belediye-Karagücü takımları ilk iki sırada yer aldılar. Serbestte ise Amasya Şeker-Ankara Şeker, Tokat Plevne-Adalet Güreş İhtisas, Tarsus Belediyesi-Ankara ASKİ, Sivas İl Özel İdaresi-Ankara Tedaş, İstanbul B.Belediyesi-Kocaeli Belediyesi, Erzurum B.Belediyesi ilk sıralarda yer aldılar. Biz, Trakya’da yer alan iller olarak Yıldızlar Güreş ligleri öncesi bir turnuva yapalım dedik. Tekirdağ (Çorlu Güreş İhtisas), Edirne(Trakya Birlik) ve Kırklareli (Alpulu Şeker ile Gençlik ve Spor Takımları) katıldı ve ilk ev sahipliğini de Kırklareli olarak biz üstlendik. Gerçekten çekişmeli müsabakalar oldu. Tekirdağ v Edirne’de de yapılacak ve Trakya Turnuvası sona erecek. Önemli bir konuya temas etmek istiyorum. Türkiye’nin her yerinden bana gelen e-postalarda Büyükler Türkiye şampiyonalarının yer aldığı yıllık faaliyet programının bir an önce açıklanmasını arzu ediyorlar. Taslak yıllık faaliyet hazırlandı. Ama kesin karar bir an önce açıklanmalı, zaman az kaldı. Eğer Türkiye Şampiyonası ocak ayında yapılacaksa hemen açıklanmalı. Seçim tarihi de netleşmeye başladı, kesin olmamakla beraber Ocak-2009 gibi gözüküyor. Şu an tek aday olarak Dr. Osman Akın BAK görülüyor. Türkiyegazetesi
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
2008, spor, Şûrası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|