![]() |
![]() |
#1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 20 ![]() |
![]() Reklam Alanı
=metin>Spor liseleri Anadolu lisesi oldu align=right> =spot-haber align=right> Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), güzel sanatlar liseleri ile spor liselerini birleştirdi. Yeni düzenlemeyle, Anadolu lisesi statüsünde olan güzel sanatlar liselerinin yanı sıra spor liseleri de 'Anadolu lisesi' statüsüne geçti. Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri Yönetmeliği'ne göre, güzel sanatlar ile spor eğitimi alanlarında yatılı, gündüzlü, karma eğitim yapılacak. Eğitim süresi 4 yıl olacak. Bir öğretim yılında güzel sanatlarla ilgili alanların her birine alınacak öğrenci sayısı 30'u, spor alanına alınacak öğrenci sayısı ise 90'ı geçemeyecek. 9. sınıflara yeni alınacak öğrenci kontenjanı, her ders yılı mayıs ayının son haftası içinde bakanlığın ilgili öğretim birimine bildirilecek ve ilgili birimce ilan edilecek. Sınıf mevcutları 30'u geçemeyecek. Ancak sınıf tekrarı yapan öğrenci bulunması halinde bu sayının üzerine çıkılabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında 'görevli' olarak çalışırken ek dersle birlikte 'denge tazminatı' ödenen öğretmenleri yaklaşık 2 bin TL'lik borçtan kurtarmak için kanuni düzenleme yapıyor. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen kanun tasarısının yasalaşması ile 6 bin öğretmen rahat nefes alacak. Öğretmenlerin bakanlığın merkez ve taşra birimlerinde geçici olarak görevlendirilmesi halinde ek ödemelerden faydalanmaları 1 Temmuz 2006'da yasaklanmıştı. 'Fiilen öğretmenlik yapmayanlara ek ders ücreti ödenemeyeceğini' vurgulayan Sayıştay ise ek ödemeden faydalananlara 'fazla ve yersiz ödeme yapıldığı' gerekçesiyle borç çıkartmıştı. Ödeme yapmayan öğretmenler tebligatla ilgili son tarihleri bekliyordu. 23 Ocak 2009'da Bakanlar Kurulu kararıyla yayımlanan 'Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'da gerekli düzeltme yapılmış, görevli öğretmenlerin hem haftada 18 saat ek ders, hem de ek ödeme alabilmelerine imkan sağlanmıştı.zaman
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
![]() |
![]() |
Reklam Alanı |
![]() |
#2 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]()
ben anlamadım okuduğumdan konuyu açarmısınızzzzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
anadolu, liseleri, lisesi, oldu, spor |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
anadolu liseleri,fen liseleri,güzel sanatlar ve spor liseleri için mülakat | meryem1907 | Fen, Sos Bil, Spor Liseleri, Anadolu Liseleri | 11 | 21-03-2012 10:30 |
Fen, Sos Bil, Spor Liseleri, Anadolu Liseleri puanlarınız | mr.cali | Fen, Sos Bil, Spor Liseleri, Anadolu Liseleri | 5 | 17-03-2012 11:07 |
2009 anadolu,fen,spor lisesi | yilmaz02 | Fen, Sos Bil, Spor Liseleri, Anadolu Liseleri | 3 | 29-12-2009 19:58 |
Silopi/Senan İdin Anadolu Lisesi Voleybol Turnavasında Şampiyon Oldu | webceren | Okul Resimleri | 2 | 14-01-2009 20:27 |
anadolu,fen spor ve öğretmen lisesi alımı | Eğitim Haberleri | 0 | 06-05-2008 18:08 |
Reklam Alanı |