Spor kolu yönetmeliği gereği olarak okulda birden fazla beden eğitimi öğretmeni varsa sene başı öğretmenler kurulu toplantısında okul müdürü bir tane beden eğitimi öğretmenini spor kolu yönetim kurulu başkanı olarak belirler.Diğer beden eğitimi öğretmenlerinide başkan yardımcısı olarak görevlendirir.Ama beden eğitimi öğretmeni okulda bir tane ise yine spor kolu yönetim kurulu başkanı o olur yardımcıları ise okul müdürü tarafından seçilecek diğer branş öğretmenlerinden olabilir.Daha sonra bütün sınıflardan spor koluna öğrenci seçerek spor kolu genel kurulunu oluşturuyorsunuz.Bu genel kurul üyeleri arasından da Spor kolu yönetim kurulunu oluşturuyorsunuz.Spor kolu yönetim kurulu üyeleri 1 öğrenci genel sekreter bir öğrenci sayman, 3 öğrenci malzeme koruyucu, 3 öğrencide üye olarak genel kurul tarafından seçimle işbaşına getiriyorsunuz ve karar defterine aldığınız kararı yazıyorsunuz.Burada kafaları karıştıran spor kolu ve spor kulübü yönetmeliklerinin farklı olması. Yani bir okulda eğitsel kulüp olarak spor külübü seçilmişse bu iki defter tutmak anlamına gelir.Siz o zaman ikisini birleştirip sadece spor kolu defterlerini tutun.Çünkü beden eğitimi öğretmeninin en çok sorumlu olacağı konu bu spor kolu defterlerini düzgün tutmaktır..Müfettiş herşeyden önce bu defterleri sorar.
|