eğitim sistemini karıştıran, eğitimcileri mağdur eden bu yeni öğretim program ve sisteminin devlet okullarında uygulanamadığı açıkça ve bariz bir şekilde görülmektedir. Bununla ilgili extra bir önlem yada düzenleme yapılmalıdır. Özel okulların haftalık 45 saat ders süresine uymaktadır tüm seçmeli dersler. Fakat devlet okullarında haftada 30 saate göre olmuyor işte. Sorunun temeli buradadır. okulların tam güne dönüştürülmesi şarttır.
Dönüştürülemiyorsa, avrupanın modelini değil de kendi modelini yaratacaksın. Avrupa avrupa deniyor ama orada çocuk tamgün okulda , sporu seçmeli , okulun yada çevrenin spor tesisini kullanıyor, s.b.s ye hazırlanmak için dersaneye gitmiyor.
bizim okullarımızın ve sistemimizin çatısının altına uymuyor işte avrupanın eğitim modeli .. Bunu lütfen düzenlesinler. Devlet okullarının vede öğretmenlerin artık hiç değerinin kalmadığını hissediyorum ve mesleğim adına çok üzülüyorum. öğrencilerimi de çok seveceği,,,,, gelecekte okul ve öğretmen deyince başları dönmesin diye..................