oslemm
02-01-2009, 22:39
EGE Üniversitesi işbirliği ile
YOGALATES Eğitmenliği Sertifika Programı
Yoga Destekli PİLATES Eğitmenliği
Çıkış Noktamız
Her geçen gün insanoğlu kendine biraz daha yabancılaşmaya başlıyor. Günlük yaşam telaşı, iş ortamı ve alışkanlıklarız kendimizle olan iletişimin giderek azalmasına sebep oluyor. Birey zamanla bedenini tanımakta ve onunla iletişim kurmakta zorlanmaya başlıyor. Belki de aklından bile geçmiyor.
Şunu biliyoruz ki bedenimiz bize her gün yüzlerce mesaj iletiyor. Bu mesajların kimi yapacağımız seçimlerin doğruluğu, kimi yaşadığımız ikilemler, kimi duygu ve düşüncelerimiz, kimi ise belki de en önemlisi vücut direnci ve hastalıklar üzerine. Kısaca bedenimiz yaşamda kalabilmek ve sağlıklı olabilmek için kendini koruma altına almaya çalışıyor. Bunun içinde bize yapmasını istediğimiz iletileri gönderiyor. Eğer ki biz bedenimizi tanır ve ondan gelen mesajları algılayabilirsek, çok daha sağlıklı ve ideal bir yaşamın kapılarını aralamış oluruz.
Yogalates eğitim programı da, bu ihtiyaçtan doğmuş sentez bir eğitim metodudur. Yoga’nın bireye, sağlığa yaklaşımı ve temel felsefesi; Pilates’in kas ve eklemler üzerindeki aktif çalışmasının birleştirilmiş bir ürünüdür. Yoga’daki durağanlık, içe dönüş, iletişim ve farkındalık; Pilates’in kas uzatma ve güçlendirme ve iskelet sistemini sağlıklı kılma çalışmaları ile birleştirilmiştir.
YOGALATES Eğitim Programının İçeriği:
- Yoga ve Pilates’in konsepti
- Yoga ve Pilates’in beden – zihin ve duygular üzerindeki etki ve faydaları
- Yogalates’in oluşumu, temeli ve faydaları
- Yogalates ve sağlık
- Temel anatomi ve fonksiyonel anatomi
- Bedenimiz ve gizemli sırları
- Beden – zihin ve duygu iletişimi
- Doğru nefes
- Nefes farkındalığı ve nefesin anatomisi
- Isınma ve soğuma çalışmaları
- Egzersiz bilimi ve nefes kullanımı
- Gevşeme yöntemleri
- Sağlığa farklı açılardan bakış
- Omurga sağlığı
- Bedenin ve kasların doğru kullanımı
- Eğitmenliğin temelleri
- Canlandırma yöntemi
Eğitim Tarihleri:
03- 04- 10- 11- 16- 17- 18 Ocak 2009 (DOLDU)
Yeni grup Eğitim Tarihleri: İZMİR
24- 25 Ocak, 14- 15 Şubat, 07- 08 Mart, 28- 29 Mart 2009
Saat: 10.00 - 16:00
ANTALYA
16- 22 Şubat 2009
ESKİŞEHİR
13- 19 Nisan 2009
BURSA
04- 10 Mayıs 2009
YOGALATES Eğitmenliği Sertifika Programı
Yoga Destekli PİLATES Eğitmenliği
Çıkış Noktamız
Her geçen gün insanoğlu kendine biraz daha yabancılaşmaya başlıyor. Günlük yaşam telaşı, iş ortamı ve alışkanlıklarız kendimizle olan iletişimin giderek azalmasına sebep oluyor. Birey zamanla bedenini tanımakta ve onunla iletişim kurmakta zorlanmaya başlıyor. Belki de aklından bile geçmiyor.
Şunu biliyoruz ki bedenimiz bize her gün yüzlerce mesaj iletiyor. Bu mesajların kimi yapacağımız seçimlerin doğruluğu, kimi yaşadığımız ikilemler, kimi duygu ve düşüncelerimiz, kimi ise belki de en önemlisi vücut direnci ve hastalıklar üzerine. Kısaca bedenimiz yaşamda kalabilmek ve sağlıklı olabilmek için kendini koruma altına almaya çalışıyor. Bunun içinde bize yapmasını istediğimiz iletileri gönderiyor. Eğer ki biz bedenimizi tanır ve ondan gelen mesajları algılayabilirsek, çok daha sağlıklı ve ideal bir yaşamın kapılarını aralamış oluruz.
Yogalates eğitim programı da, bu ihtiyaçtan doğmuş sentez bir eğitim metodudur. Yoga’nın bireye, sağlığa yaklaşımı ve temel felsefesi; Pilates’in kas ve eklemler üzerindeki aktif çalışmasının birleştirilmiş bir ürünüdür. Yoga’daki durağanlık, içe dönüş, iletişim ve farkındalık; Pilates’in kas uzatma ve güçlendirme ve iskelet sistemini sağlıklı kılma çalışmaları ile birleştirilmiştir.
YOGALATES Eğitim Programının İçeriği:
- Yoga ve Pilates’in konsepti
- Yoga ve Pilates’in beden – zihin ve duygular üzerindeki etki ve faydaları
- Yogalates’in oluşumu, temeli ve faydaları
- Yogalates ve sağlık
- Temel anatomi ve fonksiyonel anatomi
- Bedenimiz ve gizemli sırları
- Beden – zihin ve duygu iletişimi
- Doğru nefes
- Nefes farkındalığı ve nefesin anatomisi
- Isınma ve soğuma çalışmaları
- Egzersiz bilimi ve nefes kullanımı
- Gevşeme yöntemleri
- Sağlığa farklı açılardan bakış
- Omurga sağlığı
- Bedenin ve kasların doğru kullanımı
- Eğitmenliğin temelleri
- Canlandırma yöntemi
Eğitim Tarihleri:
03- 04- 10- 11- 16- 17- 18 Ocak 2009 (DOLDU)
Yeni grup Eğitim Tarihleri: İZMİR
24- 25 Ocak, 14- 15 Şubat, 07- 08 Mart, 28- 29 Mart 2009
Saat: 10.00 - 16:00
ANTALYA
16- 22 Şubat 2009
ESKİŞEHİR
13- 19 Nisan 2009
BURSA
04- 10 Mayıs 2009