Orijinalini görmek için tıklayınız : Yen Program Hakkındaki Görüşler
Arkadaşlar yeni müfredat programı sizce ne derecede yeterli ve öğrencinin oun ve hareket ihtiyacını ne derecede karşılıyor.
Bence bir okulda Spor Etkinlkleri dersi seçilmemişse bu derste biz ne yapabiliriz.Nasıl verimli olabailiriz.
valla hocam beden eğitimi dersinin bir saat olması bizim için yetersiz..Hele bide spor etkinlikleri seçilmemişse işimiz çok zor..benım okulda müdür tarım bölgesi diye secmedi spor etkınlıklerını tarım dersini seçti..allahtan 4,5.sınıfta sectıler(ordada secmelı tarım olsa sececekti herhalde)
ALLAH HEPİMİZE KOLAYLIK VERSİN İŞİMİZ ZOR
ebru esen
13-09-2007, 17:53
BENCE YENİ PROGRAM GÜZEL BİZLERE KENDİMİZİ GELİŞTİRME VE ARAŞTIRMA İMKANI TANIYOR.KAZANIMLAR SAYESİNDE HERKESE GÖRE FARKLI ETKİNLİKLER İŞLENMESİNİ SAĞLIYOR.YANİ AÇIK UÇLU BIRAKILMIŞ ÖĞRETMEK İÇİN İSTEDİĞİN YOLU VE İSTEDİĞİN YÖNTEMİ UYGULA ÖĞRENCİLERİN DURUMUNA GÖRE AYARLA.BEDEN EĞİTİMİ DE ZATEN YETENEKLER DOĞRULTUSUNDA İŞLENMESİ GEREKEN BİR DERS DEĞİL Mİ?HAYDİ KOLAY GELSİN DEĞERLİ ZÜMRELERİMhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley17.gif
Değerli arkadaşım,
Kazanımları iyi incelememişsin sanırım.1 saatte nasıl etkinlik yapabiliyorsun.Öylesine yapıyorsan o başka.Bir çok kazanımı ancak teorik olarak verebilirsin.Ayrıca program tanıtım kursuna katılan arkadaşları bile programı yazanlar aydınlatamamışlar.Hatta sorulan soruların çoğuna cevap vermeden geçiştirilmiş.Çünkü cevap verememişler.Programın eksikliğini bile kendileri itiraf etmiş.Pilot bölgede uygulandı deniliyor.Yok öle bişey.Program ikinci dönemin sonuna doğru hazırlandı.Hatta hazırlanmadı Kanada dan çevrildi.Nasıl oluyorda 1 yıl boyunca pilot bölgelerde uygulanıyor.Mantık dışı.Pilot okullardaki Bed.Eğt.Öğretmenlerinin bile pilot okul olduklarından haberi yok.Biz eski programı uyguladık diyorlar.Daha sonra program sorunsuzmuş gibi raporlar hazırlandı ve sene başında uygulanmaya başlandı. Sportif oyunları (Voleybol,futbol gibi.)sen hangi kazanımlarla işliyorsun merak ediyorum. Diyeceksin ki spor etkinleri dersinin konusu onlar. Ya okul seçmiyorsa.ya da öğretmenin ders saati yeterli değilse.Ne olacak.
Uzmanlar bile etkinlikleri doğru düzgün hazırlayamamış öğretmen nasıl hazırlasın.
winner84
14-09-2007, 13:30
swipp hocama sonuna kadar katılıyorum
dram2976
14-09-2007, 13:51
Bir ders 40 dk
HESAP1 önceki dersten çıkış+tenefüs+öğrenci zili+öğretmen zili+öğrencilerin çantalarını açmaları+okul kıyafetlerini çıkarmaları+eşofmanlarını giymelri+birbirleriyle olan alışverişler(şakalar,yarım kalan tostlar vs.)
bahçeye çıkmaları+düzen almaları+.......................................+( sizde bişeyler ekleyin)
=?KAÇ DAKİKA ALIYOR(BU DERSİMİZE BAŞLAMADAN ÖNCEKİ SÜREC)
HESAP2ders arac ve gereçlerinin toplanması+ders defterinin doldurulması+yoklamanın alınması+öğrencinin sonraki derse hazır bulunması+el yüz yıkama vs+.....................(sizde bişeyler ekleyin)
=?KAÇ DAKİKA ALIYOR(BU DERS BİTİMİNEYAKIN SÜREC
Başarılar diliyorum...
yuksel23tr
18-09-2007, 12:59
yeni müfredat bana göre bayağı eksklikleri var bir kere cok soyut kazanımların davranışlardan ne farkı var bana söylermisniz başka derslerin davranışlarını biizm dersle ilişkilendirmek istemişler ama ondada ipin ucunu kaçırmışlar eski sistem bna göre daha iyi
Ahmet Köseoğlu
18-09-2007, 13:15
valla arkadaşlar bence yeni program çok kötü, çünkü tam teşekküllü okullara göre yapılmış, keşke eski programı hiç bilmeseydik... belki böylesine sıkıntılar yaşamazdık... neyse herkese başarılar...:))
mehmet981
29-09-2007, 18:17
arkadaşlar bu müfredatı dünyada sadece bizim ülkemizde uygulamaya koymaya çalışırlar, konumuz sporsa sınırlar koyamazsınız, inceledikçe güldüm..
marsingo
29-09-2007, 23:59
çok yakında tekstil fabrikasında görevlendirme yapabilirler.Beden Eğitimine bu kadar vurgun yapan bir bakan acaba hayatında hiç mi spor yapmadı.
Ahmet Köseoğlu
30-09-2007, 00:04
Çok haklısınız valla, aynı düşünceleri taşıyorum ve ayrıca daha kötü şeyler sölemek isterdim ama terbiyem müsaade etmiyor,,, allahlarından bulsunlar::)
tenıscımeral
30-09-2007, 13:20
swipp hocamı destekliyorumm. ve ardından bende eklemek istiyorumki 10 yıllık öğretmenim ve gecen yılki yeni müfredat uygulamasında kendimi ilk göreve başladığımdan daha da acemi hissetim. Ha şimdi farklımı kesinlikle farklı değil.çünkü bu müfredatı kullanmak hiç zevk vermiyor.Ebru hocamada soruyorum yeni müfredatla nasıl gelişiyorsunuz acaba... Bizim dersimizin temelini zaten etkinlikler oluşturuyordu. ÖğrenciyeÖğrenmesi gerekeni öğretir ve etkinlikle öğrettiğimizi pekiştirirdik.Şİmdi ben sadece saçma kazanımlara dayanan etkinliklerle öğrencilerime bişey öğretemiyorum. E sağolsunlar ders saatimizde yediler ..her yıl bişey cıkarıyolar. bakalım seneye ne olacakk.Kazanımlara baktığımızda teorik içerikli etkinlikler yer alıyor.Öğrencilerimiz spor yapmaktan mahrum bırakıyoruzki, hani hepte derler kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor yapın yaptırın.Öğrencim derse giyinmek için yetişemiyor, derste zevk almıyor.Spor etkinliği dersinde sanırım bakanlığın tepkilere karşı çözüm amacıyla dersi koydu. fakat oda müdürlere takıldı. burda birçok okul secmedi . hatta secen bazı okullarda derse idareciler girdi. buyrun buda başka gerçek.Bu yılda bilgisayar dersi 4. ve 5 lerde 2 saat mecburi tutulunca spor etkinliği rafa kalktı. buda sanırım "beden eğitimi artık 2 saat spor etkinliği secilmesede olur mantığı idi"..
ebru hanımın acık uçluluk mantığına gelince. Sadece bizim dersimiz acık uclu bir dersti zaten. istediğin konuyu istediğin ayda al, istediğin kadar işle ve istediğin yöntemi kullan.. Yeni kazanımlarda hedefi belirlemek bile mümkün değilki:http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley5.gifdaha fazla konuşmayayım yazdıkça canım sıkıldı. sevmedim yeni müfredatı
winner84
30-09-2007, 13:32
tenıscımeralöğretmenimbaştan sona haklısınız...
sportwear
30-09-2007, 21:28
YENİ PROĞRAM MENTAL OLARAK İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ BİLDİĞİM KADARIYLA FİNLANDİYADAN ALINMIŞ OLAN BİR PROĞRAM ANCAK ÇOK FAZLA AYRINTI VAR FAZLASI İLE DÖKÜMANA BOĞULMAK GEREKİYOR ÖĞRETMENLERİN BOŞ VAKİTLERİ VARMIŞ GİBİ AYRICA ZAMAN AYIRMALARI İSTENİYOR
kazanımlarla uğraşmayıp derste kazı kazan kazıyalım dersimiz daha daha keyifli olur http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley36.gifyeni programın canı cehenneme bildiğini okumaya devam arkadaşlar bunlarla uğraşacak kadar 40' yok
Gerçekten çok yerinde haklı yorumlar.Gelişmiş ülkeler spor, sanat gibi çoklu zeka kuramına hitap ederek gelişimin peşinde biz ise bunun tam tersini yapmakta inat ediyoruz.Eğitim Fen labaratuarı değil deney yapmak için.Bir bilgisayar filanda değil format atasın.Ama harbiden cılkı çıktı.Zaten insanlar Beden Eğitimine boş ders muamelesi, not ortalamasının yükseltilmesinde basamak ve bizleride sıradan aparatif kişiler olarak görüyorlar.Üstelik bunlara aynı mekanı paylaştığımız kendine öğretmen diyen insanlarda dahil.( gerçi bunda klasik öğretmen olarak at topu oynasın mantığı ile davranan arkadaşlarımızın payı da var .)Sen ne kadar çalışırsan çalış kendini yenilersen yenile başarılı olursan ol bu bakış değişmiyor.Tabi azınlıkta olup Beden Eğitiminin ; öğrencinin geleceğine davranışına psiko-motor gelişimine ,fiziksel yeteneklerine,eşgüdümüne....v.s. yaptığı katkıyı bilenler de var. Bunların göz ardı edilerek ders saatinin düşülmesi , idarecilere açık kapılar bırakılması , müfredatın arap saçına dönüştürülmesi mesleğine aşık bir Eğitimci olarak( ben Beden Eğitimi Öğretmenlerini eğitimci olarak görüyorum öğretmenden ziyade...) beni idealistlikten uzaklaştırdı artık... Umarım bunun da bir yolu bulunur...
Arkadaşlar, aşağı yukarı hepinizin benimle aynı görüşü paylaştığını bilmek güzel.
2 haftadır plan yapıyorum.4 ve 5. sınıflarda kazanımlara uygun olarak etkinliklerin bazılarını değiştirip ve bazılarına da ekleme yaparak (voleybol,basketbol,hentbol gibi.) yıllık plan hazırlıyorum.Bence sizde böyle yapın.Çünkü bu müfredat artık ne zaman değişir bilinmez.Bu işin bir çaresini bulmamız lazım değil mi?
.............Yaptığım plandan bir örnek..................
4. sınıf Ekim 3. hafta:
Kazanımlar:
A.1.20. Fiziksel etkinliklere katılmaya gönüllü olur. A.1.19. Farklı fiziksel etkinlikleri kendine güven duyarak yapar.
Etkinlikler:
1.20. Filede Parmak Pas: Voleybol filesi önünde öğrenciler gruplara ayrılarak parmak pas çalışması yapılır. Tekniği uygulamayan öğrenciler için hareket kolaylaştırılır.
1.19. Potaya İsabet: Basketbol potası önünde öğrenciler gruplara ayrılarak parmak pasla potaya isabet çalışması/yarışması yapılır.
Günlük planda bu etkinlikleri açarak yazarız.......
4 ve 5. sınıflar bitti.6 ve 7. sınıflar tek saat olduğu için zor olacak.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.