PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yan alan atamaları

aysebesyo
29-09-2012, 19:28
arkadaşlar, sınıfçıların yan alanı beden eğitimi olup beden eğitimi öğretmenliğine geçişleriyle, bizlerin merkez okullarına yerleşmemiz iyice zorlaşmadı mı sizce? genelde puanları daha yüksek çünkü köylerde çalıştılar. O zaman bakanlık bizlere 4 yıl bu branşı okuyup öğretmeni olduğumuz için 50 ek puan versin, yan alanıyla bu derse girenlerle eşit tutulmamamız için...

yusufefe
29-09-2012, 21:35
çoğunun puanı 400 civarında ben 15 yıllık öğretmenim daha yeni 200 olabildim.yani ha 50 puan vermiş ha vermemiş farketmez arkadaşım

sezar
30-09-2012, 20:33
arkadaşlar dışarıda binlerce arkadaşımız atama beklerken umutlarını iyice bitirdiler.yazıklar olsun bu sisteme ...

ozge44
01-10-2012, 00:15
kaç yaşında adamlar daha dün ne yediklerini hatırlamıyorlardır eminim onuda geçtim yolda yürümesini bilmeyenler beden eğitimci olacak.yok abi gecen herkes hak yemiştir ve haram olsun

razgart
06-10-2012, 23:18
arkadaşlar, sitenize yeni üye oldum.forumda yazılanları okudukça inanın ki çok üzüldüm. ben de alan değişikliğinden beden eğitimi öğretmenliğine geçtim. kendime güvenmeseydim geçmezdim. yıllarca spor yaptım. 19 yıllık öğretmenim. öyle abarttığınız gibi puanımız yok. 282 puanım var. 1986 yılında liseyi bitirdiğimde beden eğitimi öğretmenliği için özel yetenek sınavına girdim. sizler gibi şanslı değildim. neden derseniz, o yıllarda sadece 3-5 ilde besyo vardı. ben istanbulda girdim sınava. branşım voleybol idi. o yıllarda ankara dsi beni transfer etmek istemişti. neyse sınava girdik. koşular, atletizm,gülle, uzun atlama hepsini geçtik.
salona 12şer kişilik gruplarla alıyorlardı. inanın salonda en iyi volebolcu bendim. smaç servis blok hepsi tmm. sınav komisyon başkanı beni masaya çağırdı. nerde oynuyorsun dedi. anadoludan geldiğimi söyleyince inanamadı. ben kesin kazandım diye sevinçten havalara uçuyordum. yanımda da hiç tanımadığım iri kıyım sosyete bir çocuk vardı. belkide voleybol topunu o gün almıştı eline.şimdi sıkı durun o arkadaş kazandı ben kaybettim. neyin özel yeteneği bu. torpilin mi.kızmayın ama benim zamanımda böyleydi. benim hakkım yenilmemiş mi sizce. neysse başka bir olaya geçeceği. eğitim yüksek okulunu bitirincde(2 yıllık) o yıl 4 yıla çıktı. bizede dediler ki isteyen devam edip yan alan alabilirler. ben okuldan çıkışımı almıştım. yani öğretmenliğe başlayacaktım. okuldan beden eğitimi öğretmenimiz(üniversiteden) defalarca aradı. gel senin için bulunmaz bir fırsat diye. beden eğitimi öğretmenliği yapabilirsin gittiğin okullarda bedenci olmazsa dedi.ben maaşa geçecekken hocamın babamı binbir zorlukla ikna etmesi sucu 2 yıl daha okudum. mezun oldum. doğru köye..hani beden eğitimi öğretmenliği yok kardeşim.tayin olduğum ilçede voleybol oynadım takım kaptanlığı, hocalı vs. inanın bir çok beden eğitimi öğretmeni yetiştirdim. bir çok kız çocuğunu mazbut bir ilçede voleybolcu yaptım. şimdik olaya gelince aslında bu alan değişikliğinde de özel yetenek sınavı olsa iyi olurdu ama torpiller yine patlardı o zaman. neyse başınızı çok ağrıttım. şimdi aranızdayım ve asıl yerimin burası olduğunu düşünüyorum ve yaşadığım ilçenin nüfusu 17.000 civarında beni tanıyan herkes aynı düşüncede. teşekkürler.

bekir07
10-10-2012, 11:33
13 Yıllık beden eğitimi öğretmeniyim. Okulum ilkokul oldu norm fazlasıyım, tayin iste deidler istedik. Boş yer yok diye yerim değişmedi, hala norm fazlasıyım, maaş karşılığı ek dersderken 3 ayrı okla gidiyorum veeeee... Sürpriz benim 1. sırada olduğum okula sınıf öğretmeni bi arkadaş beden eğitmi öğretmei oldu. Sizce onun mu benim mi hakkımdı? İl dışı benim bir türlü tayinim çıkmayan memleketime de muhtemelen puanı benden yüksek olan bu arkadaşlar da sırada önüme geçecekler ve en az 7-8 sene daha memleket hayallerde kalacak. Bakanlığın icraatlarına söven sınıf öğretmenleri avantaj kendi lehlerine olunda etik metik düşünmeden balıklama atladılar. Hakkımı sorumlulara da, tercih yapanlarada helal etmiyorum...

SİYAH
10-10-2012, 16:15
Düne kadar bize ve bölümümüze değer vermeyen öğretmen arkadaşlar ne oldu da bizden çok sahip çıkar oldu enteresan.ne kendinizi ne de çocukları kandırmayın sizin onlara verebileceğiniz hiçbirşey yok.yan alanmış düne kadar aklınız neredeydi beyler bayanlar.ısmarlama eğitimci olunmaz tek gecede öğrenci mezun ediliyor mu ki siz kendinizi bununla kandırıyorsunuz...

irfanbozkurt
10-10-2012, 17:10
Düne kadar bize ve bölümümüze değer vermeyen öğretmen arkadaşlar ne oldu da bizden çok sahip çıkar oldu enteresan.ne kendinizi ne de çocukları kandırmayın sizin onlara verebileceğiniz hiçbirşey yok.yan alanmış düne kadar aklınız neredeydi beyler bayanlar.ısmarlama eğitimci olunmaz tek gecede öğrenci mezun ediliyor mu ki siz kendinizi bununla kandırıyorsunuz...

hocam bir gecede olmadık torpille sınava girdik torpille kazandık kabul edin sizlerde.o zaman aramızda fark kalmamış olur

Akihko
11-10-2012, 02:20
Sadece şuan öğretmenlik yapan sınıfçılar mı beden eğitimci oldular yoksa şuan okumakta olan ve atama bekleyen sınıfçılarda mı beden eğitimici oldu ? biri şunu cevaplıyabilirmi ? bende 3.sınıf beden eğitim öğrencisiyim şuan.

ato48
11-10-2012, 19:05
5 Yıldır Beden Eğitimi Öğretmeniyim, 7 yıl bekledikten sonra oldum tabii. Yan alandan sınıf öğretmeni olan meslektaşlarım (maalesef yeni zümrelerim), sınıf öğretmeni olduğunuz dönemde Beden Eğitimi dersi saatlerinde matematik, Türkçe dersi işlerken ya da çocuklara test çözdürürken bu ders önemli değildi de şimdi işinize geldiği için mi sizin için fırsat oldu? Çocuğun önüne top atıp oynatırken ders değildi de şimdi ders olduğu aklınıza geldi?
Sen sınıf öğretmeniiği mezunu olup atama beklerken, Beden Eğitimi Öğretmenleri sınıf öğretmeni olsa tepkin olurdu? ( Tabi biz asla öle bişeye tenezzül etmeyiz çünkü alanımızı severek isteyerek geldik).

Tahir KÖSE
22-10-2012, 23:06
Ato48, alan değişikliği atamalarını etik bulmuyorum ama ben de alan değiştirdim. Ben alan değiştirmeseydim benim yerime başkası gelecekti. Yani bu işin sorumlusu biz değiliz. Alan değişikliği atamaları sınıf öğretmeni fazlalığını eritecek kadar olsaydı uygun olurdu bence. Alan değiştirenlerin bir ilgisi ve birikimi olduğunu düşünüyorum genel olarak. Yoksa cesaret edemezlerdi. 1990 lı yıllarda bu bakanlık binlerce veterneri, ziraatçıyı, işletmeciyi sınıf öğretmeni yaptı. Böyle bir ülkede yaşıyoruz. Ama onlar içinde çok çok iyi sınıf öğretmenliği yapanları da gördüm. En azında ben(biz) 18 kredilik yan alan dersi aldık, 15 günlük himetiçi eğitim kursu aldık, 1997 den sonra valilik onayı ile 4 yıl beden eğitimi öğretmenliği yaptık vs...
11 yıl ders dışı eğitim çalışması yaptım. 5 takımla il birincisi olarak ilimi gruplarda temsil ettim. 9 yıl voleybol hakemliği yaptım. Eğzersiz yapmadığım yıllarda bile gönüllü okul takımı çalıştırdım. Yani sınıf öğretmeni iken beden eğitimi derslerini aksatmadım. Ama meslek hayatımda topu öğrencilerin önüne atan çok beden eğitimi öğretmeni gördüm.
Sonuç olarak atama etik değil ama bu işe gönül verdikleri için alan değiştirenleri de küçümsememeliyiz. 8 yıllık müdür yardımcısı iken yöneticilikten vazgeçerek alan değiştirdim. Siz bizden daha donanımlısınız ama sınıf öğretmenleri de ziraat mezunlarından daha donanımlıydı.

Tahir KÖSE
22-10-2012, 23:16
Sınıf öğretmenliği bölümünde yan alan olayı 1993 -2001 yılları arası mezunu olanlarda vardı. Alan değiştirme bir daha olmaz. 100 yılda bir olabilecek bir olaydı. Endişe etmeyin.... Başarılar

trnzkk
29-10-2012, 23:54
5 Yıldır Beden Eğitimi Öğretmeniyim, 7 yıl bekledikten sonra oldum tabii. Yan alandan sınıf öğretmeni olan meslektaşlarım (maalesef yeni zümrelerim), sınıf öğretmeni olduğunuz dönemde Beden Eğitimi dersi saatlerinde matematik, Türkçe dersi işlerken ya da çocuklara test çözdürürken bu ders önemli değildi de şimdi işinize geldiği için mi sizin için fırsat oldu? Çocuğun önüne top atıp oynatırken ders değildi de şimdi ders olduğu aklınıza geldi?
Sen sınıf öğretmeniiği mezunu olup atama beklerken, Beden Eğitimi Öğretmenleri sınıf öğretmeni olsa tepkin olurdu? ( Tabi biz asla öle bişeye tenezzül etmeyiz çünkü alanımızı severek isteyerek geldik).

hocam bu uygulama hatalı bir uygulamadır haklılığı ya da haksızlığını bilmem ama bir soruna cevap olması açısından yazma gereği duydum.1998-1999 yıllarında beden eğitimi öğretmenliğini bitirmiş olan besyo mezunlarının %95 i sınıf öğretmeni olarak atandılar zaten.sınavsız.(daha doğrusu yapılan sınavdan sonrasında muaf tutuldular öğretmenler) tabii ki buna sınıf öğretmenlerinin söz söyleme hakkı olamazdı neticede bakanlığın yaptığı bir uygulamaydı.doğru muydu? değildi.ama atanan arkadaşların hiçbir suçu yoktu.şimdi olduğu gibi.

tercuman2008
09-11-2012, 20:55
Merhaba Arkadaşlar,

Yan alan ile yapılan il içi alan değikliği ile binlerce öğretmen alanı dışına atanmıştır. Eğitim SÖZ SEN Danıştay a dava açmıştır. Dava hem kadrolu beden eğitimi öğretmenlerini hem de atama bekleyen beden eğitimi öğretmenlerini ilgilendirmektedir. Davaya müdahil olmak için hiçbir ücret ödemeye gerek yok. Bende atanmamış bir öğretmen adayıyım. Bende müdahil olacağım. Amacım müdahil sayısının çok olması. Sendika yan alanın iptali için açtığı davayı kaybederse, bireysel açılan davalarda etkilenecektir. Müdahil olmak için https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dG9Nd25JNENVOUxXalBPUGRfdnI4ZEE6M Q bilgileri doldurmalıyız. Lütfen duyarlı olalım.

tercuman2008
10-11-2012, 17:07
Arkadaşlar,
EĞİTİM SÖZ SEN ALAN DEĞİŞKLİĞİNİN TAMAMEN İPTAL EDİLMESİ VE YAPILAN GEÇİŞLERİN İPTALİ İÇİN DAVA AÇMIŞ BULUNUYOR ANCAK BU SÜREÇTE TÜM ÖĞRETMENLERİN (ATANMIŞ VE ATAMA BEKLEYEN)DESTEĞİNE İHTİYACI VAR BİZE DÜŞEN ŞUAN İL YADA İLÇE MEB VERECEĞİM ŞU DİLEKÇEYİ İMZALYIP VERMEK DAHA SONRA İSE EĞİTİM SÖZ SENİ ARAMAK ONLAR DAHA SONRA BİZİM MAĞDURİYETİMİZİ BELİRECEK BÖYLECE DAVAADA ELİ GÜÇLENECEK VE DAVANIN KAZANILMA İHTİMALİ ARTACAK LÜTFEN BU DAVAYA MÜDAHİL OLMALIYIZ
EĞİTİM SÖZ SEN NUMARA:0505 768 27 12
BURAYI ARAYIP DAVA HAKKINDA BİLGİ ALABLİRSİNİZ
DİLEKÇE BUDUR LÜTFEN İHMAL ETMEYİN....
http://word.office.live.com/wv/WordView.aspx?FBsrc=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com% 2Fdownload%2Ffile_preview.php%3Fid%3D2724600861901 79%26metadata&access_token=100004412742972%3AAVJ8a3vhmZRiy0tSgAX-qqlSWglTmUkvOuuEx8qAuNClCA&title=%C4%B0dari+Ba%C5%9Fvuru+Dilek%C3%A7e+Tasla%C 4%9F%C4%B1+%281%29.doc (http://word.office.live.com/wv/WordView.aspx?FBsrc=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com% 2Fdownload%2Ffile_preview.php%3Fid%3D2724600861901 79%26metadata&access_token=100004412742972%3AAVJ8a3vhmZRiy0tSgAX-qqlSWglTmUkvOuuEx8qAuNClCA&title=%C4%B0dari+Ba%C5%9Fvuru+Dilek%C3%A7e+Tasla%C 4%9F%C4%B1+%281%29.doc)

metinogretmen
11-11-2012, 20:08
Bu işin geri dönüşü yok..!!!!:nono:
Yoksa bu sefer geri alanına döndürülen(sınıf öğretmenleri vs.) ne olacak?
Onların yerine gelenler ne olacak,Yerine gelenlerin , yerine gelenler de var..
Hayırlısı olsun..
---Ama geri dönüş hakkı tanınırsa çok arkadaş geri döner.. Özellikle yeni gelen zümrem pişman..:wallbash:
Hayırlısı olsun..

tercuman2008
11-11-2012, 23:27
Hayırlısı olsun hocam,
Yargı da şansı denemekte yarar var. Benim şahsi olarak en çok canımı sıkan şey; bir sürü inşaat mühendisinin Yan alanı mimarlık. Ama mimarlık hakkı elde edemiyorlar. Aynı şekilde Yan alanı elektrik eloktronik mühendisi olan bir sürü bilgisayar mühendisi var. Onlarda elektrik elektronik mühendisi olamıyor.

Öğretmenlik mesleği bu kadar değersizmiki YAN ALAN ile yapılabiliyor?

Üstelik her meslek gibi Öğretmenlikte, YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMU nun verdiği yetki ile yapılır. Yüksek Öğretim Kurumuna göre YAN ALAN ''sınırlı sayıda ders almak suretiyle lisans ve ön lisans diplomalarının sağladığı yetkileri taşımayan diploma yerine geçmeyen SERTİFİKA olarak ifade edilmektedir.

esrakaplankıran
13-11-2012, 18:07
hocam bir gecede olmadık torpille sınava girdik torpille kazandık kabul edin sizlerde.o zaman aramızda fark kalmamış olur
ya hocam torpıle takmısınız yaa o kadar besyocuya haksızlık edıyosunuz bılıp bılmeden .. besyoyu kazanmak ıcın yıllarnı verenler var .. yogun tempoda calısanlar ve hakkıyla kazananlar var.. bellemışsınız bı torpılde torpıl almıs basını gıdıyo sızde.. cunku baska öne sürecek cevabınız yok..

maliko31
19-11-2012, 08:54
arkadaşlar, sınıfçıların yan alanı beden eğitimi olup beden eğitimi öğretmenliğine geçişleriyle, bizlerin merkez okullarına yerleşmemiz iyice zorlaşmadı mı sizce? genelde puanları daha yüksek çünkü köylerde çalıştılar. O zaman bakanlık bizlere 4 yıl bu branşı okuyup öğretmeni olduğumuz için 50 ek puan versin, yan alanıyla bu derse girenlerle eşit tutulmamamız için...

Hocam size katılıyorum..
Çok doğrusunuz..

bafalilevo
17-12-2012, 21:42
hoca sen dayaklık adammışsın .yeni mezunların hakkını yediniz.farkındaysan.15 kredilik ders almışta bilmem ne bilmem ne zurna

bafalilevo
17-12-2012, 21:54
bir sürü spor altyapısı olmayan hacıvat tipli at hırsızı tipli tipi tipler geldi ama onlara bu onursuz ve haksız tavırlarından ötürü yağmurlu havada su yokk.ÇAKMAYA HAYIRRRR ORJİNALE EVET.ÇAKMALAR SİZİ.....BİRDE YÜZSÜZ YÜZSÜZ GEZİYOSUNUZ KONUŞUYOSUNUZ.KAÇ TANE GENÇ MEZUN SİZİN YÜZÜNÜZDEN ATANAMAYACAK BİLİYONUZ MU.BİRDE UTANMADAN YAN ALANMIŞ YAN ALAN NE LAAA !!!!YALANDAN ÇAKMALARR SİZİİİİ

heron13
20-12-2012, 09:47
yeni gelen sınıftan geçme beden eğitimci sayesinde 30 saat derse girmeme rağmen antalyada norm fazlası oldum böyle bir saçmalık yok

sedadi
20-12-2012, 10:59
“hoca sen dayaklık adammışsın”
“bir sürü spor altyapısı olmayan hacıvat tipli at hırsızı tipli tipi tipler geldi ama onlara bu onursuz ve haksız tavırlarından ötürü yağmurlu havada su yokk.ÇAKMAYA HAYIRRRR ORJİNALE EVET.ÇAKMALAR SİZİ.....BİRDE YÜZSÜZ YÜZSÜZ GEZİYOSUNUZ KONUŞUYOSUNUZ.KAÇ TANE GENÇ MEZUN SİZİN YÜZÜNÜZDEN ATANAMAYACAK BİLİYONUZ MU.BİRDE UTANMADAN YAN ALANMIŞ YAN ALAN NE LAAA !!!!YALANDAN ÇAKMALARR SİZİİİİ”
yukarda ki cümleleri yazan arkadaşın beden eğitimi öğretmeni olduğuna hatta öğretmen olduğuna ihtimal vermek istemiyorum. Ayıptır bu forumu takip eden gençler beden eğitimi öğretmeni adayları var. Edep ya hu

irfanbozkurt
20-12-2012, 12:08
Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye.
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”
Mevlane ne güzel söylemiş bu sözü.
sen değil öğretmen adam olmadığın için bu söz sana yeter.bafalilevo

kral kurt
16-04-2013, 19:05
Sen öğretmen olamazsın...............önce adam ol.......bo

kral kurt
16-04-2013, 19:10
Bafi......... Insanlara nasıl hitap edeceğini bilmiyorsun senin gibileri okulun bahçesine dahi almamak gerekir..................

bavaruaa
26-07-2013, 12:08
kaç yaşında adamlar daha dün ne yediklerini hatırlamıyorlardır eminim onuda geçtim yolda yürümesini bilmeyenler beden eğitimci olacak.yok abi gecen herkes hak yemiştir ve haram olsun

amma da abartmışın özge44. daha düne kadar adam sınıf öğretmenliği yapıyorsu daha 7 yaşına girmemiş çocuklarınızı emanet ediyordunuz. hocam çocuğumu senin sınıfına kaydetmek istiyorum ne de olsa meslektaşız diye kapılardaydınız ya ne oldu şimdi gören de kahvedeki çaycı çırağı öğretmen oldu sanır. saçmalamışınız yani bu ne . tamam sizin kadar alana hakim değiller. site de nereyse küfrettiğiniz adamlar öncelikle bu devletin öğretmeni hocam öğretmeni. bu devlete yıllarca hizmet vermiş öğrenci yetiştirmiş kişiler lütfen ama bu kadar da olmaz ki. yolda yürüyemeyen dedğiniz öğretmenler 45-50 çocuğa okuma yazma öğretiyor du çatır çatır. anası babası dedesi bakıcısı hepsini idare ediyordu unutmayın

ayhanert
27-07-2013, 10:43
sizin yüzünüzden sınıfcılar atamada yıllarca doğuda çalıştığım halde geldiniz en iyi yerlere hakkınız olmadığı halde yerleştiniz bu vebali hepiniz ödeyeceksiniz bırakın kendinizi kandırmayı

ayhanert
27-07-2013, 10:46
birçok arkadaşımı bu işi yıllarca yüze yakın ders alan ve tayin bekleyen arkadaşlara vurduğunuz bu darbenin vebalini ödeyecek herkes o zamn bizde ttıp dersi aldık doktor yapsınlar bizi oldumu şimdi bu ders çok kapsamlıdır sen turnike atışını voleybolun hentbolun uygulamasını vs bilmiyorsun nasıl takım çıkarıp çalıştıracan çakma beden eğitimcisiniz bunlara ytardımcı olmayın kendileri öğrensin tamamen bir haksızlıktı bunlarda fırsatçılık yaptı geçtiler 6 saatle beden eğitimci olnurmuş olsun 30 saat ben ayağımdan üç kere ameliyat oldum düştük kaldık sınvalarda neler çektik siz geldiğiniz atladınız ben şahsen size bir şey öğretmen elime düşmeyin

ayhanert
27-07-2013, 10:48
gecen sene 190 puanla bursada istediğim yere giderken bu sene sizin yüzünüzden tayinim çıkmadı neden 414 puanı olan vs hep yüksek puanlı sınıfcılar yüzünden biraz zor artık tayinimiz bu konuda sorumlulara hakkımızı helal etmiyoruz

ayhanert
27-07-2013, 10:50
utanmadan sınıfcı olarak konuşuyorsunuz sizi biz beden eğitimi öğretmenleri olarak hiç bir zamn kabul etmiyoruz etmiyecezde ne derseniz diyin

ayhanert
27-07-2013, 10:53
siz cimnastiği bilmezsiniz siz törenleri bilmezsiniz siz branşları bilmezsiniz siz sağlığı bilmezsiniz siz bizim branşta neyi biliyorsunuz arkadaşlar bu arkadaşlar hakkımızı gaspettiler bunada sebeb olanlar bellli onları istemiyoruz kamyanya başlatalım bir çok branşta böyle bu fırsatı verenlere gereken cevabı verelim helal etmiyorum etmeyin

ayhanert
27-07-2013, 10:56
19 yıl spor yapmışmış bana bak öğretmenim bu iş öyle olmuyor madem bu branşı çok seviyordun ne diye sınıfcı oldun girseydin kazansaydın biz 5000 kişinin içinde 2. kazandık ilk 20 ye girdik neler çektik birçok arkadaşımda öyle demek kazanamamışsın gelmişsinin tereciye tere öğretiyorsunuz hadi işinize çakmalığınızı bilin gelen okuluma öğretmenin diplomasını öğreniyorum bilesiniz sizde yapın sınıfcımı diye zaten yeteneksizliklerini belli ediyorlar olsalardı sınavlara bi,zim gibi girip kazanırlardı

alienfunisa
28-07-2013, 12:11
Bu sistemin sorunu öğretmenin değil arkadaşlar ona bakarsan 97'de su ürünleri, ziraatçi, kimya mühendisi, işletmeci vb. alanlardan mezun olanlar sınıf öğretmeni oldu. Artı sınıf öğretmenleri çok yüksek puanlar alarak öğretmen oluyor.(Artı kpss) Beden eğitimi öğretmeni bir iki top sektirerek öğretmen oluyor. Ayrıca Türkiye'nin uluslar arası yarışmalarda başarısını da görüyoruz.

ayhanert
11-08-2013, 20:21
Kelimenin tam anlamıyla bu bir rezaletti bu çakmalar utanmadan geçenlerde biri yok ben basketi biliyorum yok voleybolu biliyorum dedi dedim ki !beden eğitimi öğretmeni olmak voleybolu bilmek mi basketi, bilmek mi madem bu kadar hevesliydiniz baştan hiç sınıf öğretmenliği okumasaydınız tabi zamanında birçoğu girip kazanamayanlar bunlara yardımcı olmayın hiç bir konuda haram olsun hakkımız sorumlulardan..

ayhanert
11-08-2013, 20:24
Onların yüzünden istediğimiz yerlere tayin olamadık kalitesiz bilgisiz bu hoca çakmaları gitti birde ukalalık yapıyorlar ben 20 yıl sporla uğraştım bölümü ikincilikle kazandım ikincilikle bitirdim 4-5 ameliyat oldum 100 tane her konuda ders aldım 18 yıllık deneyimim var öğretmen olarak bunlar geldi yıllarıda az beden eğpitimi öğretmeni yapıldı ve puanlarda önümüze geçtiler sorumlular kul hakkı yedi ya boşta bekleyen genç kardeşlerimi,z hemde bir ukalalar görseniz

SİYAH
13-08-2013, 10:24
Arkadaş biz beden eğitimi öğretmenlerinin bir iki top sektirerek öğretmen olduğumuzu iddia ediyor.İŞTE ARAMIZDAKİ FARKTA BU BİZİM O YETENEĞİMİZ VARKİ BU İŞİ YAPMAYA ENBAŞINDAN KARAR VERİP O BÖLÜME YERLEŞTİK AMA MALESEF KABAK GİBİ KIRKGÜNDE BU İŞİ SAHİPLENEN İNSANLAR YÜZÜNDEN ÜLKE BU DURUMDA BAŞARIDIR ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR ACABA BAŞARILI OLMUŞ ÜLKELERDE BU DERS KAÇ SAAT OKUTULUYOR HANGİ İMKANLAR SUNULUYOR HABERDARMISINIZ. BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY DEMİŞ ATALARIMIZ KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN KRALDAN ÇOK KRALCININ ÇIKTIĞI ÜLKEMİZDE SIRADAN BOŞ Bİ DERSMİŞ GİBİ BAKILAN BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİNİ NEOLDUĞU BELİRSİZ İNSANLARIN ELİNE BIRAKIRSANIZ DAHA ÇOOOK BAŞARI BEKLERSİNİZ SAYGILARIMLA...

erkan50
13-08-2013, 22:53
bir iki top sektirmekle veya yaptığınızda ne var demek temelde bu bölümü bitir miş öğretmene söylmek pekte yakışık almayan cümleler tamamen can acıtmak amaçlı ama çakma öğretmen veya ne olduğu belli olmayan demekte bir öğretmen yakışan cümleler değil arkadaşlar neden büyük resmi görmek istemiyorsunuz neden 4+4+4 e 5 sınıflı ilkokulun 4 sınıfa düşürülmesine bu uygulamayı çıkaran hükümet yetkillilerine bakanına müsteşarına başbakanına tek bir kelime dahi eleştiride bulunmuyorsunuzda olayların figüranı olan öğretmene ah edip hakaret ediyorsunuz haaaa eleştiri tabiki olmalı ama hakaret etmeyin bu öğretmenlerde sonuçta en az 10 yıllık öğretmen geçtiği alanı yapar yapamaz o ayrı mesele ama çıkpta 35-40 yaşında gelmiş bu mesleğe 10-15 yılını vermiş öğretmene lütfen SURİYELİ MÜLTECİ muamelesi yapmayalım yan alan esas alan ve branş ayırmadan tüm öğretmen arkadaşımın öğretmenliğini kabul eder saygı duyar başarılar dilerim iyi tatiller.....

oruçaybars
16-08-2013, 22:34
Alan değiştiren bütün arkadaşlara üzülüyorum. Aynı yamalı pantolan gibi oluyorlar.Dünyadan haberleri yok

SİYAH
20-08-2013, 10:12
AKLINIZ ALABILIYORMU YA OYLE BIR SAÇMALIĞIN TARIFI İZAHI OLABİLİRMİ SİZCE BU DEĞİŞİKLİKTE PARMAĞI OLAN BAKANLARA SESLENİYORUM HASTANEYE GİTTİĞİNİZDE NEDEN BRANŞ SEÇİP O İŞİN EHLİ UZMAN DR GÖZÜKÜYORSUNUZ ?BANA BUNUN AÇIKLAMASINI YAPABİLİRMİSİNİZ NEDEN ACABA BİZİM DURUMUMUZDA BUNUN GİBİ BEYİN AMELİYATINA PRATİSYEN YADA BAŞKA BİR HEKİM GİREMİYORSA BİZİMDE DERSLERİMİZE YAMALI İNSANLARI SOKAMAZSINIZ.BU HAKSIZLIĞA KİM DUR DİYECEK ANLAMIYORUM MAHKEME KARARINDA HAKKI KORUNAN BÖLÜM ÖĞRETMENLERİ İNSANDA BİZ NEYİZ NEDEN HEP 3. SINIF ÖĞRETMEN MUAMELESİ GÖRÜYORUZ MADEM GEREKSİZ Bİ BÖLÜM NEDEN OLİMPİYATLAR İÇİN DİĞER ULUSLAR ARASI TURNUVALAR İÇİN KENDİMİZİ PARÇALIYORUZ.,KAPATIN BU BÖLÜMLERİ ADAY OLMAYIN HİÇBİR ULULSLARARASI MÜSABAKA VE ETKİNLİĞE SİZDE KURTULUN BİZDE NE OLAMAYACAĞIMIZI BİLELİM.YAZIKLAR OLSUN YA BU ZİHNİYETE!!!

2012 Yılı Alan değişiklikleri iptal edildi

Milli Eğitim Bakanlığının 2012 yılı alan değişikliği ile Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği, Teknoloji Tasarım Öğretmenliği ve diğer alanöğretmenlerinin teknoloji tasarım öğretmenliğinegeçenlerin mahkeme kararı gereği eski görevlerine iade edileceğine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı İnsanKaynakları Genel Müdürlüğünün 14/08/2013 tarihli ve 2082209 sayılı yazılarına göre;
1-Sınıf öğretmenlerinden 2012 yılında il içinde alan değişikliği yoluyla Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliğine ya da Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliğine geçirilenler ile diğer alan öğretmenlerinden Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliğine geçirilenler önceki alanlarına ve görev yerlerine döndürüleceklerdir.
2-Sınıf Öğretmenlerinden Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği için söz konusu yargı kararında belirtilen 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Sertifika Programını tamamlayanlar istemeleri halinde Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği görevine devam edebileceklerdir.
3-Yargı kararı gereği önceki alanlarına ve görev yerlerine döndürülecek öğretmenler ile ilgili her türlü iş ve işlemler valiliklerce gerçekleştirilecektir.
4-Yukarıda belirtilen öğretmenlerden alan değişikliği yapıldıktan sonra herhangi bir nedenden dolayı iller arasında görev yeri değişikliği yapılanlar atandıkları il valiliğine bildirilecek bunların daha önceki alanlarına ve durumlarına uygun eğitim kurumlarına atamaları halen görev yaptıkları valiliklerce yapılacaktır.

ayhanert
30-08-2013, 16:06
Yan alan dedikleri uyduruk atamalarla binlerce gerçek beden eğitimi öğretmeni arkadaşım atanamadı bu vebali Türk sporu fazlasıyla ödeyecek bu fırsatı iyi değerlendiren bu arkadaşlar hemen yan alan uydurmasıyla aldıkları 30 saatle veya altı satle branşımıza geçtiler bugün kontenjanlar azsa sorumlusu bu atamayı yapanlardır ve bizlerin sesimizi yeterince duyuramamızdır yazık değil mi sen 4 yıl veya beş yıl bu bölümü okuyacan bir çok defa bir kaç tane bu uyduruk çakma beden öğretmeni olmayan ama resmiyette atanan bu arkadaşlar hem tayinlerde bizim önümüze geçtiler hemde atanmayı bekleyen arkadaşların kontenjanlarını düşürdüler. Yazık değil mi bu arkadaşlara geçenlerde biri diyor kiş bunlardan ben voleybol biliyorum voleybol bilmeklemi oluyormuş beden eğitimi öğretmeni ukala ukala konuşuyor bizde gereken cevabı verdik tabi çmiş olsun bu arkadaşları bırakın kendileri öğryevet ,işte hakkınızı aramazsanız bunlarda gelir bizim önümüze geçer hem puan olarak hemde atamayı bekleyenlere iyi darbe vuruldu hepimize bırakın bu arkadaşlar spor branşlarını sağlık bilgisi konularını törenleri defterleri kendi,leri öğrensin madem geçtiler hakkını versinler

rainturk
19-09-2013, 19:05
uyduruk çakma beden eğitimi öğretmenlerini ve bu atamayı yapan meb i kınıyor ve lanetliyoruz... söke beden eğitimi öğretmenleri...

ibişko
20-09-2013, 09:08
ben 6. yılımı çalışıyorum 2008 de atandım Sınıfçıları beden eğitimi öğrtemni olarak atayan bu zihniyete yazıklar olsun.Benim eşimde Beden Eğitimi Öğretmeni ama atanamadı.Benim eşim evde kadro beklesin sınıfçılar Beden Eğitimi Öğrtemeni olsun eşim gibi nicesi dışarıda dershanelere gitsin pisikolojileri bozulsun.Yazıklar olsun bu işi böyle yapanlara ve Beden Eğitimine geçen sınıfçılara.Hemen Atladılar.Böyle kul hakkı yenirmi

ozgur3429
20-09-2013, 20:36
Öğretmene hakaret edenden zaten öğretmen olmaz. Önce adam olmak lazım...

aliduzcu
21-09-2013, 10:28
Değerli Beden Eğitimi Öğretmeni Arkadaşlarım, alan değiştirirken beden eğitimi arkadaşlarının görüşlerini alarak geçen biriyim. Dediklerinizin çoğu doğru.Atama bekleyenlerin önü kesildi,spordan anlamayanlar geçti,sizlere göre puanları fazla bu da doğru. Ama olanlar insanları küçümsemek hakkını vermez. Bakanlık hak verdi biz de geçtik. Kendimi ispatlamak zorunda değilim ama bilgi olsun diye paylaşayım.Futbol ve voleybol hakemliğinden çeşitli sebeplerle uzaklaştım.Aktif futbolu 2003 te bıraktım. Okul futbol takımımı şampiyon yapıp iki defa gruplara (Antalya-Eskişehir) götürdüm. şu anda Futbol antrenörlüğü yapıyorum.Hala spordan kopmuş değilim.Bize çakma gözüyle bakan kibirli arkadaşlarım çevrenize baktığınızda birçok beden eğitimi öğretmeninin vasıfsız, siyah gözlük ve eşofmandan ibaret olduğunu göreceksiniz.Aranızda her spordan anlayan ve bilgi olarak donanımlı arkadaşlarım vardır lütfen onlar üzerine almasınlar.Saygıyla...

aliduzcu
21-09-2013, 10:37
Değerli arkadaşım, sıkıntınız anlıyorum ama bugün eşinize farklı bir alanda kadro açılsa hiç düşünmeden gönderirsin.Neden kul hakkı anlayamadım.Üniversite 3.4 sınıfta yanalan olarak ders gördük,bu ne işimize yarayacak dediğimizde "Beden eğitim dersine girecekniz" demişlerdi.Eğer öğrencilerime yararlı olmasam o zaman kul hakkı yemiş olurum.

yerim29
21-09-2013, 23:50
haklısın. gerçekten hak etmeyenler de olmuştur. Ama ya hak edenler. Ben bir buçuk yıl beden eğitimi dersi aldım Anatomi dersinden az daha okulu uzatıyordum. Bizde bir beden eğitimi öğretmeni vardı. Çocukların önüne topu verip sahaya gönderiyordu. Kendisi de öğretmen evine kağıt oynamaya. Böyle öğretmenlerden inşallah olmayacağız.

rüzgarinoglu
24-10-2013, 16:13
kardeş torpilin kimdi...

yaman20
24-10-2013, 17:55
Danıştay 2 sendikanın açtığı zih.eng ve teknoloji tasarım geçişlerini iptal etti,talim terbiye kararına rağmen..Ancak yan alan atamalarına geçiş verdi..Olay burda naktalandı..Diyecek sözleri olanlar zümre olduklarında söylesinler birbilerine...Çünkü işi medeni tartışmadan çok çocukluğa hatta terbiyesizliğe döken,klavyesinden çıkanı görmeyen EĞİTİMCİ arkadaşlar türedi..Lütfen ..TERBİYE:...

ata4545
03-11-2013, 13:41
Değerli Beden Eğitimi Öğretmenleri arkadaşlarım yapılan yorumlarla ilgili bir değerlendirme de ben yapayım dedim. Buradaki yorumlarımın muhatabı olumsuz yorum ve hakarete varan cümleler kuran arkadaşlardır. Diğer beden eğitimi öğretmeni arkadaşları tenzih ediyorum. Bu ülkede 2002 yılına kadar her türlü branştan (Ziraatçiden tutun veterinere, el sanatlarından tutun fen edebiyata, fizikçiden tutun arkeolojiye) kaç kişi sınıf öğretmeni olarak atandı haberiniz var mı acaba? Ben söyleyeyim 97 bin küsurat, daha fazla da olabilir. Evet arkadaşlar peki bu şekilde atanan öğretmenler içinde sizin hiç mi akrabanız yoktu. Hiç mi kardeşiniz, abiniz, ablanız,amca,dayı teyze,halanız vs.yoktu? Peki onların gönderdiği harçlıklarla okuyanınız yok muydu.Soruyorum size bu şekilde sınıf öğretmenliği dışında sınıf öğretmeni olarak atanan akrabalarınıza şimdi alan değiştirenlere yönelttiğiniz olumsuz yorum ve hakarete varan cümleleri kullanabiliyor musunuz? Bu şekilde sınıf öğretmenliğine geçen insanlarla çalıştık ama biz onları yermedik onları ayıplamadık, onlara dış kapının mandalı muamelesi yapmadık çünkü kabahat onların değil onları bu hale düşüren eğitim sistemimizindir diye düşündük ve düzene isyan ettik. Ayrıca tüm bu atamalara rağmen mesleğini ve ülkesini seven sınıf öğretmenleri olarak farklı branştan gelen arkadaşlarımıza eğitimimizi yukarıya taşımak için elimizden gelen şekilde bir şeyleri onun yüzüne vurmadan hep olumlu eleştirilerde bulunarak beraberce çalıştık. Bananecilik yapmadık kimse benden eğitim beklemesin demedik. Yıllarca her türlü branştan öğretmen alan sınıf öğretmenliği branşına binlerce öğretmen alınırken sesini çıkarmayanlar şimdi kendi branşları söz konusu olduğunda ortalığı velveleye vermeyi kendilerine bir görev olarak görüyorlar.Sınıf öğretmenliğine yüz binleri bulan rakamlarla dışarıdan öğretmen alınırken beden eğitimi öğretmenliğine 4 bin küsur öğretmen ataması yapıldı.Bunların 1200 küsur tanesi idareci yani norm kapatmıyorlar ve şu demek oluyor ki yaklaşık 3000 kişi beden eğitimine geçmiş.Peki değerli arkadaşlar kpss mağduru arkadaşlarımızın ücretli öğretmen olarak çalıştığı 1. Branş sınıf öğretmenliği değil mi?Olumsuz yorum yapan beden eğitimi öğretmenleri içinden acaba kaç tanesi hayır benim branşım sınıf öğretmenliği değil ben ücretli sınıf öğretmeni olarak çalışmam dedi? Bu şekilde ücretli sınıf öğretmeni olarak çalışan beden eğitimi öğretmeni arkadaşım gittiğiniz köyde sınıf öğretmenleri sizi dışladı mı hor gördü mü?
Yıllarca sınıf öğretmenliği branşında yığılma oldu sınıf öğretmenleri mazeret atamaları haricinde doğudan çıkamadılar bu şekilde mağdur olan tanıdığınız birçok kişi mutlaka vardır.Kaç tanesinin sizin yaptığınız olumsuz yorumları yaptığını duydunuz? Dışarıdan atama yetmezmiş gibi bir de 4+4+4 sistemi ile sınıf öğretmeninin önünü iyice kestiler soruyorum size mağdur olan siz misiniz yoksa binlerce sınıf öğretmeni mi? Peki size soruyorum bu sistemden dolayı doğunun en ücra köşelerinden çıkma şansınızın bir 15 yıl sonraya kaldığını bilseydiniz ve bu şekilde onların yerinde siz olsaydınız ve yan alan değişikliği verselerdi acaba alan değiştirir miydiniz değiştirmez miydiniz?Lütfen gerçekçi olalım eşinizle beraber (aynı branş yada farklı branş fark etmez çünkü eşiniz memleketinize atansa bile siz gidemiyorsunuz gideceğiniz yerde sınıf öğretmenliği fazlalığı var ve eşinizden ve çocuğunuzdan yıllarca ayrı kalacaksınız)Ağrı merkezdesiniz (ilçe veya beldesi demiyorum) memleketiniz Manisa olsa alan değiştirir miydiniz değiştirmez miydiniz? Ve yıllarca branşına her branştan öğretmen alımı yapılarak yığılma meydana gelen ve 4+4+4 le oradan çıkma şansı olmayan bir öğretmen olarak size en yakın branşa yan alanınıza geçer miydiniz geçmez miydiniz? Tek kelime evet yada hayır.Hayır diyecek kişi sayısının çok az olacağını düşünüyorum.
Burada yorumlarım olumsuz yorum ve hakarete varan cümleler kuran arkadaşlarım için.Şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum sınıf öğretmeni olup ta keyfiyetten alan değiştiren ve ukalalık yapan arkadaşlara da sözüm şu “sezarın hakkını sezara vermek lazım” besyo mezunu arkadaşlarımızın 4 yıl bu mesleğin en ince ayrıntısını dahi öğrendiklerini unutmamak lazım.Ölçüyü ve seviyeyi aşmamak lazım, kim olursa olsun meslektaşından her zaman bir şeyler öğrenmek lazım…
Sözün özü (Sınıf öğretmenleri sadece alan değiştirerek beden eğitimine geçmedi bir çok farklı branşa toplam 33 bin küsur öğretmen geçti.Nasıl ki zamanında sınıf öğretmenliğine geçtikleri gibi…) olumsuz eleştiri ve hakaretleri lütfen alan değiştiren arkadaşlara değil de sisteme yaparsanız hatayı kişilerde değil de sistemde ararsanız çok daha güzel ve anlamlı olacaktır… İyi Çalışmalar…