PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk Sporunun Kanayan Yarasına Parmak Basalım

bedenegt
30-01-2008, 16:00
genclik ve spor genel müdürlüğüne ankara

ülkemizde yaklasık 25000 beden egt ögretmeni işsiz gezmektedir.neden bu insanlardan yararlanmıyorsunuz?hatta bu insanlarda yararlanmadıgınız gibi neden sporla hiç bi alakası olmadıgı halde lise mezunu olupta yolda yürümesini bile bilmeyen insanlara antrenörlk hakkı tanıyosunuz?

biz besyo mezunları olarak antrenörlük kurslarına muracaat sartlarını protesto ediyor ve düzeltilmesini istediimiz sartlat sunlardır:

1-kesinlikle besyo mezunu olmak
2-ilgili bransta milli sporcu olmak
3-ilgili bransta enaz 5 yıl aktif sporcu olmak
4-enaz 21 yasında olmak

lütfen beden egt ögretmenlerini dikkate alın

Lütfen bu dilekçe ile faks çekelim, email atalım. Hepinizden destek bekliyorum.

id=Autonumber1 borderColor=#111111 width="27%">

align=left colSpan=4 height=23>
GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

align=left width="50%" colSpan=2 height=23>
İstek ve Talepleriniz için :
bilgiedinme@gsgm.gov.tr (bilgiedinme@gsgm.gov.tr)
align=left width="50%" colSpan=2 height=23>
Şikayetleriniz için :
sikayet@gsgm.gov.tr (sikayet@gsgm.gov.tr)

BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px" borderColor=#111111 width=491 border=1>

medium none; medium none; medium none; medium none" width=84>
medium none; medium none; medium none; medium none" width=404>

medium none; medium none; medium none; medium none" width=488
ULUS HİZMET BİNASI

medium none; medium none; medium none; medium none" width=84> Adres
medium none; medium none; medium none; medium none" width=404> : Ulus İşhanı A Blok Ulus / ANKARA

medium none; medium none; medium none; medium none" width=84> Tel
: 0 312 310 39 60 - 20 hat

medium none; medium none; medium none; medium none" width=489
http://www.gsgm.gov.tr/a_gsgm_baslik/images/cizgi.jpg

medium none; medium none; medium none; medium none" width=489
KIZILAY EK HİZMET BİNASI

: Süleyman Sırrı sok. No:3 Yenişehir
ANKARA

medium none; medium none; medium none; medium none" width=84> Tel
medium none; medium none; medium none; medium none" width=404> : 0 312 430 33 06 - 15 hat

medium none; medium none; medium none; medium none" width=84> e-mail
medium none; medium none; medium none; medium none" width=404> : gsgmbim@gsgm.gov.tr (gsgmbim@gsgm.gov.tr)

Bilgi İşlem Müdürlüğü

id=Autonumber3 BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px" borderColor=#111111 border=1>

medium none; medium none; medium none; medium none" width="17%"> Adres
medium none; medium none; medium none; medium none" width="83%">Ulus İşhanı A Blok 3.Kat Ulus / ANKARA

medium none; medium none; medium none; medium none" width="17%"> Tel
medium none; medium none; medium none; medium none" width="83%">0 312 310 39 60 - 277-279-283-282

medium none; medium none; medium none; medium none" width="17%"> Fax
medium none; medium none; medium none; medium none" width="83%">0 312 311 67 70

medium none; medium none; medium none; medium none" width="17%"> e-mail
medium none; medium none; medium none; medium none" width="83%">gsgmbim@gsgm.gov.tr (gsgmbim@gsgm.gov.tr)

align=left colSpan=4 height=23> Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px" borderColor=#111111 width=491 border=1>

: Süleyman Sırrı sok. Kat: 2 No:3 Yenişehir
ANKARA

Faks
: 0 312 430 48 83

Tel
: 0 312 430 33 06/159-187

align=left width="21%" height=23> e-mail
align=left width="46%" colSpan=2 height=23>basingsgm@gmail.com (basingsgm@gmail.com)
align=left width="33%" height=23>

align=left width="21%" height=23>
align=left width="46%" colSpan=2 height=23>basingsgm@yahoo.com (basingsgm@yahoo.com)
align=left width="33%" height=23>

align=left width="21%" height=23>
align=left width="46%" colSpan=2 height=23>gsgmbasin@mynet.com (gsgmbasin@mynet.com)

webmaster
30-01-2008, 16:03
Elimizden geldiğince destek vereceğiz hocam, sitedeki arkadaşlarımızında destek vereceğine emini.

hat64
30-01-2008, 17:05
''''sporla hiç bi alakası olmadıgı halde lise mezunu olupta yolda yürümesini bile bilmeyen insanlara antrenörlk hakkı tanıyosunuz? '''''

Sayın hocam, beden eğitimi öğretmeni olarak sizi destekliyorum. Kısacası mektepli, alaylı ayrımı yapılsın diyorsunuz.
Ancak biraz da bize üstte tırnak içine aldığım bölümle ilgili olumsuz örnek sunun ki,besyo mezunu olmayan antrenörlerimize de haksızlık yapmamış olalım.

bedenegt
30-01-2008, 18:00
cok bilindik bi örnek wereyim sewgili hocam....sureyya ayhanın hem hocası hem kocası yucel kop:))yeterli deilse örnekleri cogaltabilirim..

bedenegt
30-01-2008, 18:25
''''sporla hiç bi alakası olmadıgı halde lise mezunu olupta yolda yürümesini bile bilmeyen insanlara antrenörlk hakkı tanıyosunuz? '''''

Sayın hocam, beden eğitimi öğretmeni olarak sizi destekliyorum. Kısacası mektepli, alaylı ayrımı yapılsın diyorsunuz.
Ancak biraz da bize üstte tırnak içine aldığım bölümle ilgili olumsuz örnek sunun ki,besyo mezunu olmayan antrenörlerimize de haksızlık yapmamış olalım.

hat64
30-01-2008, 19:16

Sayın hocam, böyle bir örnek beklemiyordum tabiiki! Yücel Kop' a antrenör olarak baktığımızda sporcusunu Avrupa şampiyonu ve Dünya 2. si yaparak 1500m.yi 3.56 sn.de koşturan ender antrenörlerden biri olarak kabul edebiliriz. (edebiliriz değil, dünya kabul etti zaten) Sonuçta bu dereceleri onun sporcusu koştu. O an o sahalarda tüm antrenörlerin en iyisi idi. Üstteki cümlenin örneği olmamalı.
Bu arada sapla samanı da ayırt etmek gerekli. Lise mezunu antrenörlerin arasında çok değerli hocalarımız da var ki besyo mezunu antrenörlerimizden kat kat üstün özellikleri olabilir.
Ayrıca bir eğitimci olarak hoca ve koca gibi basıncıların tabirini kullanmanızı da hiç yakışık bulmuyorum.

bedenegt
30-01-2008, 19:32
hocam acıkcası bende sporcusuyla ewlenen bi hocayı sawunmanızı yakısık bulmuyorum...sureyya ayhan genotip farklılıklarıyla basarıya ulasmıs ancak yetersiz bi antrenörün kendini geliştirememesi sonucunda basarısızlıga ugramıs bi sporcudur..öncelikle uzmanlıgımın atletizm olduunu we hem sureyyayla hemde kop la edirnede 2bucuk ay kamp yaptıımı belirtmek isterim..9 yıllık öögretmenim we milli takıma 4 sporcu gönderdim..elbette alaylı antrenörlerdende basarılı olanlar wardr ama bana pek dek gelmedi..doping skandalı vuku bulduu gün ben edirnedeki kamptaydım we yucel kopun kanadalı yetkililere sawurduu küfürleri duyaydınız utanırdınız..i
İSTERSENİZ YENİ Bİ TARTIŞMA KONUSUDA AÇABİLİRİZ...HOCALAR ÖGRENCİLERİYLE EWLENSİNLERMİİİ EWLENMESİNLERMİİİ??
walla hocam ben bu kadar akademik yönden yeterli beden egitimciler sokakta gezerken şöförlükten antrenörlüğe gecen insanları istemiyorum bu camiada...fikirlerinizede saygı duyuyorum we banada saygı göstremenizi ümit ediyorum.
sewgiler basarılar

hat64
30-01-2008, 19:41
Hah işte hocam sizin asıl dile getirmek istediğiniz sorun bence bu.. bunu ikimiz tartışmayalım lütfen. Sorunuz dolaylı olarak buralara gelmedi belli ki . Sorum size maalesef yol açmış olmalı. sizi besyo mezunu arkadaşlarım adına destekliyorum. ancak Yeni bir forum açarak diğer konularla ilgili görüşler alınabilir. Sonuçta tanıdık çıkacağımıza da emiinim. http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley1.gif Sevgiler, saygılar ve sakin yaşantılar hocam.

Ayrıca ben Yücel Kop' un sadece antrenörlük kariyer,nden bahsettim hocam. Kendilerini savunucu hiç bir söz söylemedim.

bedenegt
30-01-2008, 19:55
hocam sorun bi tek etik sorunlarda bitmiyoki...teknik anlamdad yetersz bu insanlar...yucel kopa eritrosit dedim trombosit dedim,ayakkabı markasımı dedi..:)önce saglam bi aerobic antreman ardından sakatlayıcı bi anaerobic antreman..1516 m rakım üstündeki antremanlarda sporcunun werecegi tepkilerden bile haberi yok bu adamın...yani olay bi tek ahlaki sorun deil academik yetersizliklede alakalı...bencede biz bu konuyu ikimz tartısmayalım...mutlaka bizden daha mantıklı arkadaslar wardır..bide onlar olaya etsinler bakiim:))

hat64
30-01-2008, 20:09
Hocam üstteki dilekçe mi konu, yoksa Yücel Kop'mu?? Yücel Kop sa eğer açın yeni forum site olarak görüşler belirtilsin.. Son cümlenizi de tartışalımmı?

bedenegt
30-01-2008, 21:57
hocam siz beni ya yanlıs anlıyonuz yada anlamamazlıga wuruyonuz..siz bi örnek werin dediniz bana kötü alaylı antrenör için bende yucel kopu gösterdim..ben bu örnekleri istemediiniz kadar cogaltabilirim..benim yucel kopla işim olmaz ...nihayetinde ayarımda bi insan deil..bunca işsiz beden egtimci ortalıkta gezerken bu tür alaylı antrenörlere itibar edilmemesini we gsgm ninde bize destek wermesi için bu şikayet dilekçesini werelim diye öneri sundum ben...bundan daha açık nası konusabilirim acaba???bugün kerem hocamla yaklasık yarım saat konustuk...eger kendisiyle telde irtibata gecerseniz o size bu olayın iç yüzünü anlatır..0505 635 63 05 tel numarasıdr..ben işsiz arkadaslara yol acmaya calısıyom ama gördüüm kadarıyla siz bürokratlar gibi set cekiyonuz...walla anlamaya calısıyom sizi ama 36 yasımda tecrübeli bi egitimci olarak bi anlam weremiyom bu konustuklarınıza...

atleth
30-01-2008, 21:59
saygıdeğer arkadaşlar, bu ülkede besyo mezunlarının antrenörlük yapmasını engelleyen yasa, yönetmelik yok. hatta antrenörlük belgesi olmayan besyo mezunu arkadaşlar sahalarda antrenörlük yapıyorlar.
lütfen mektepli-alaylı gibi saçma bir konu üzerinde tartışma yapmayın..
karşınıza öyle bir alaylı çıkar sizin okuduklarınızla size ders verebilir.
o tarihlerde edirnede atletizm antrenörü olan arkadaşlardan milli takımlara 9 sporcu veren kimse yok. bu ülkede milli takımlara kimler kaç sporcu vermiş çok iyi biliyoruz çünkü...
anlatmak istediğinizi daha net anlatın... kötü örneklemeler doğru yöntem değildir.

bedenegt
30-01-2008, 21:59
ayrıca son cümlenizide tartısalım derken neyi kasteddiniz??ben orda bizden daha mantıklı we deneyimli arkadaslarında tartısmaya katılıp olaya el atmalarından bahsettim..acaba onudamı yanlıs anladınız??:))

bedenegt
30-01-2008, 22:12
hocam özür dilerim ama edirneden kac atletin genc weya yıldız milli takıma son yıllarda gittiğini nerden biliyosunuz??en önemli bi kaçını ben size söleyeyim we bunlar benim sporcularımdı...birinin adı orcun atik(en son fenerbahcedeydi)koray imrak(halen enkada)selin şahin(halen edirnede)madem atletizmle bu kadar ilgilisniz bu ismleri mutlak tanırsınız..elbette alaylı antrenörlerdende basarılı olanlar wardır..ama siz yinede kendinizi küçümsemeyin derim..sonucta onlarıda yetiştirenler cami imamları deil besyodaki academisyenlerdir..hem bu konuyu sacma görüp kücümsemenizi garip karsıladım..ama bu sizin fikriniz we saygı duyarım..

bedenegt
30-01-2008, 22:22
hocam ayrıca bu konuda yanlıs bi bilgiye sahipsiniz...bu ülkede besyo mezunlarının antrenörluk yapmasına engel bi yasa yok diyosunuz ya...calıstıınız il yada ilçede uzmanlıınız dısında(mesela badmington)bi takım calıstırmak için gençlik we spora bi baswuru yapı bakalım size ne dicekler??sizin elinizdeki kapı gibi besyo diplomasına itibar etmiyolar ama 12 gunde werilen uydurmasyon belgeye itibar ediyolar...deneyin lütfen...bu ayrımı göreceksiniz...saygılar...

hat64
30-01-2008, 22:29
Hocam, besyo mezunu olmayan ve sizin de isim verdiğiniz birinin, dünya çapında yaptırmış olduğu dereceyi söylemek, bürokratlar gibi engel çekmek değil bence.
Tıp doktorları ile çalışan bu kişinin, trombositve eritrosite ayakkabı markası diyeceğini sanmıyorum ve hatta idaaya bile girerim.
'''mutlaka bizden daha mantıklı arkadaşlar wardır. bide onlar olaya etsinler bakiim:)) '''' sözünüz bizim mantıksız konuştuğumuzu ifade ediyor sa bizden daha mantıklısını konuşacakları merak ediyorum.ve olaya etsinler demişsiniz yaaaaa!!!! olaya etmek demek argo bir şey değilmi??

hat64
30-01-2008, 22:37
Sonuçta siz bilimsel bir veriyi es geçip olayın ahlakii tarafını işin içine katarsanız bu tartışma ülkede dahi bitmez hocam.
Ben sizi yanlış anlamıyorum ve desteklediğimi söylüyorum besyo mezunları adına. Fakat besyo mezunu olmayanları da gözardı edemezsiniz hocam. Her spor yapan ve antrenörlük yapacak milli sporcular besyo ' da okuyacak diye bir şart olamaz ki.

bedenegt
30-01-2008, 22:45
hocam iddaya girecek paranız warmı?:))saolun walla sayenizde palawracı olduk...ama üzülmedim...cünkü bana kimse para wermiyo bunları anlatmam için...ayrıca o son yazdıgım cümleyide siz yanlıs anlamışsınız...cünkü orada laptopumun azizliğine ugradım...yani bi yazılım hatası war...yani argo falan yok...oldukca kibar we olgun bi insanım..hatta öyle olgunumki size bile kızasım gelmiyo...hocam ben yucel kopu tartısmam...inan bana cok yetersiz bi insan süreyya için...walla ne sölesem boş size...sanırım frekanslarımız tutmadı...ama saygııııı...biraz daha saygıııı....sewgiler hocam...

bedenegt
30-01-2008, 22:49
o paragrafın son cümlesinde yani sizin argo olarak tabir ettiğiniz cümle şöyle olacaktı....'.bide o arkadaslar el atsınlar bakalım''.....düzelttim hocam...belki baska arkadaslarda yanlıs anlarlar korkusuyla:)))

hat64
30-01-2008, 22:56
siz besyo arkadaşlara yol açmaya çalışırken size destek olanları kırıyorsunuz. Benim sadece bu kişinin derecelerini küçümsemememiz gerektiğini söylememin dışında , siz kendinize haksızlık ediyorsunuz . Konuyu dönüp dolaşıp kamp yaptığınız insanları anlatmayla devam ettiriyorsunuz. ve beni de muhalif tarafta tuttunuz hocam yaa. helal valla .

bedenegt
30-01-2008, 23:23
sewgili hocam bak yıne yanlıs anladın..yahu sen istemedinmi tartısmanın ilk basında kötü bi örnek??e bende werdim yani bu kötü örnegi...bu örnek ha benim olduum kampta olmus ha erzurumda...ne farkeder yani...elbette beni desteklicen..sonucta sende beden egtimcisin...ben kimseyi kücümsemiyorum..ama beni anlamk isterseniz we simdiye kadar gençlik sporun herhangi bi kursuna katılmadıysanız,bu kursların herhangi birine katılıp ne kadar luzumsuz insanların katılımcı olduunu göreceksiniz...üzdümse özür sewgili ögretmenim...sizi sewiyorum:))

webmaster
30-01-2008, 23:58
Arkadaşlar bu konu amacını aşmış olarak görüyorum. Hocamız beni aradı bir maruzatı olduğunu söyledi ve destek istedi. Bende elimizden geldiğince destek veririz dedim ama bakıyorumda konu amacınız aşmış, sadece yücel kop ve süreyya ayhana dönmüş.

Benim görüşüm şu şekilde, arkadaşlar bu konu ile ilgili antrenörlük bölümleri var, Beden Eğitimi bölümleri var, birde dışarıdan antrenörlük alan arkadaşlar var. Hocamın bugün karşılaştığı bir durum var lise mezunu bir antrenör öğrenciyi dövmüş ve zoprla bir şeyler öğretmeye çalışıyoprmuş. Hocamda bunun yanlış olduğunu dile getirtdi. Bende haklı gördüm. Bugüne kadar katıldığım tüm antrenörlüklerde yada hakemliklerde 1 hafta seminer oda 2 saat sonra antrenör ol yada hakem ol. Öncelikle bu yanlış. Bu kurslara herkes katılıyor ve katılan başvuru yapan kişilerin çoğu da belgeyi alıyorlar. Ben bugüne kadar başvuru yapıpda almayan aday görmedim. Hatta başıma geldi. Bir hekemliğe 50 kişilik kontenjan verdiler. başvuru sayısı 150 oldu, işin içinde parada vardı. hepsine belgeyi verdiler. Şimdi bu doğru mu? Peki oraya katılanların hepsi sporla alakalı insanlarmı yada katıldığı o branşla iligli geçmişleri varmıydı hayır. Çünkü çoğu arkadaşımdı maksat elimizde bulunsun gün gelir o branştan para kazanırız düşüncesi vardı. Yani gerçektende ben bu işi yparımü, bu işte başarılı olacağım diyen sayısı çok azdı. Peki herkesin alınması da soru işaretiydi. Sıradan biri gelip direk belgeyi alıp gitti. Peki Akrabanız varsa gençlik sporlarda direk maçlara çıkıyorsunuz ve maç parasınız alıyorsunuz. Peki bu işin uzmanları boşta gezerken, neden alakası olmayan bir isnsan bu işten ekmek yesin. Hocamın demek istediği noktalarından biri buydu,

diğer ise biz sporcu kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz, bu işin uzmanı olmayan kişiler ise başarılı sporcuları kaybediyor demek istedi. Süreyya ayhan-yücel kop beni ilgilendirmez ama bir yıldız kayıyorsa düşünp tartışmak lazım acaba neden?

atleth
02-02-2008, 02:19
kötü bir örnekten yola çıkarak genelleme yapmak nasıl bir bilimsel tespittir!!!! pes doğrusu...
ben size yüzlerce eli sopalı beden eğitimi öğretmeni, dört yıllık uzman!! örneği verebilirim...
kötüleri değil, biraz iyileri örnek alın lütfen....

bedenegt
02-02-2008, 20:17
atleth isimli arkadasım...edirne bölgesinden kac atletin milli takıma yetiştğini ögrendinizmi?bu kadar alaylı antrenörü tuttugunuza göre basarılarınızı bunlara borclusunuz demekki..anlasıldı hocam..siz haklısınız..zaten ben bi ara bi forum daha açıp besyoların kapatılmasını tartısacam...artık oraya bol bol yazarsınız..saygılar:))