hkn07
07-12-2009, 00:34
2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
NECATİ TOPAY TİCARET MESLEK LİSESİ
TRAFİK VE İLKYARDIM DERSİ III. SINIF I. DÖNEM I. YAZILI SINAV SORULARI
/>
1- Karayolları trafik kanununa göre, trafik konusunda yetkili ve görevli olan kuruluşlardan 5 tanesini yazınız.
2- Milli Eğitim Bakanlığının trafik alanındaki görev yetkilerini yazınız
3- Aralıklı yanıp sönen kırmızı ışığın anlamını yazınız.
4- Gece yürüyüşlerinde alınması gereken önlemleri yazınız.
5- Sorumlu olduğu Karayollarında can ve mal güvenliği yönünden gerekli düzenleme
ve işaretlemeleri yapmak ayrıca bu işaretlerin standartlarını belirlemek ……………………. görev ve yetkilerindendir.
6- Aşağıdaki listeye göre trafiğin düzenlenmesi için uymamız gereken öncelik sırasını yazınız.
Işıklı trafik işaretleri, Yol çizgileri, Trafik polisi ve jandarma, Trafik işaret levhaları.
1……………………….
2……………………….
3……………………….
4……………………….
AŞAĞIDAKİ İFADELERİ ‘DOĞRU – YANLIŞ OLARAK İŞARETLEYİNİZ
( )Trafik ve ilk yardım dersi, öğrencilerin temel trafik bilgilerini öğrenmeleri bilinçli yaya, yolcu ve sürücü olmaları için okutulmamaktadır.
( ) Araçların bir mülke girip çıkması için yapılmış olan yolun kara yolu üzerine yapılmış olan kısmına ŞERİT denir.
( ) İki veya daha fazla kara yolunun kesişmesi ve birleşmesiyle oluşan ortak alanlara BANKET denir.
( ) Geçiş hakkı: Yayaların ve araç kullananların diğer yaya ve araç kullananlara göre yolu kullanma sırasındaki öncelik hakkıdır.
( ) Yaya figürlü yeşil ışık yolun araçlara açık olduğu anlamını taşır
( ) Her iki tarafında Banket bulunan yollarda yayalar gidiş yönlerine göre sol bankette yürümek zorundadırlar.
( ) B sınıfı ehliyet alan bir sürücünün traktör kullanma yetkisi vardır.
( ) Motosiklet kullanabilmek için A1 sınıfı sürücü belgesi gereklidir
Soru puanlaması: 1, 2, 3, 4, 5, 6. Sorular 10 puan Hakan ERAVCI
Doğru – Yanlış soruları 5 er puandır Beden Eğitimi Öğretmeni
NECATİ TOPAY TİCARET MESLEK LİSESİ
TRAFİK VE İLKYARDIM DERSİ III. SINIF I. DÖNEM I. YAZILI SINAV SORULARI
/>
1- Karayolları trafik kanununa göre, trafik konusunda yetkili ve görevli olan kuruluşlardan 5 tanesini yazınız.
2- Milli Eğitim Bakanlığının trafik alanındaki görev yetkilerini yazınız
3- Aralıklı yanıp sönen kırmızı ışığın anlamını yazınız.
4- Gece yürüyüşlerinde alınması gereken önlemleri yazınız.
5- Sorumlu olduğu Karayollarında can ve mal güvenliği yönünden gerekli düzenleme
ve işaretlemeleri yapmak ayrıca bu işaretlerin standartlarını belirlemek ……………………. görev ve yetkilerindendir.
6- Aşağıdaki listeye göre trafiğin düzenlenmesi için uymamız gereken öncelik sırasını yazınız.
Işıklı trafik işaretleri, Yol çizgileri, Trafik polisi ve jandarma, Trafik işaret levhaları.
1……………………….
2……………………….
3……………………….
4……………………….
AŞAĞIDAKİ İFADELERİ ‘DOĞRU – YANLIŞ OLARAK İŞARETLEYİNİZ
( )Trafik ve ilk yardım dersi, öğrencilerin temel trafik bilgilerini öğrenmeleri bilinçli yaya, yolcu ve sürücü olmaları için okutulmamaktadır.
( ) Araçların bir mülke girip çıkması için yapılmış olan yolun kara yolu üzerine yapılmış olan kısmına ŞERİT denir.
( ) İki veya daha fazla kara yolunun kesişmesi ve birleşmesiyle oluşan ortak alanlara BANKET denir.
( ) Geçiş hakkı: Yayaların ve araç kullananların diğer yaya ve araç kullananlara göre yolu kullanma sırasındaki öncelik hakkıdır.
( ) Yaya figürlü yeşil ışık yolun araçlara açık olduğu anlamını taşır
( ) Her iki tarafında Banket bulunan yollarda yayalar gidiş yönlerine göre sol bankette yürümek zorundadırlar.
( ) B sınıfı ehliyet alan bir sürücünün traktör kullanma yetkisi vardır.
( ) Motosiklet kullanabilmek için A1 sınıfı sürücü belgesi gereklidir
Soru puanlaması: 1, 2, 3, 4, 5, 6. Sorular 10 puan Hakan ERAVCI
Doğru – Yanlış soruları 5 er puandır Beden Eğitimi Öğretmeni