Orijinalini görmek için tıklayınız : Top Sürme Ve Gelişimi
veyseler
14-06-2011, 15:22
merhabalar öncelikle..sevgili büyüklerimize öğretmenlerimize bir şey danışacaktım..basketbolda temel kullandığım elim olan sağ elimle topu yeterince kavrıyorum sürerken sıkıntı çekmiyorum..fakat zaman içinde sol elim zayıf kaldı..top sol elimdeyken endişe duyuyorum..direk sağ elime alıyorum..iki elimi de kullanmayı öğrenmek istiyorum..önerileriniz tavsiyeleriniz nelerdir?şimdiden teşekkürler.
ercan.cakmak
14-06-2011, 16:40
öncelikle tüm çalışmalkarını sol elinle yapmaya gayret edeceksin. Bunun için sağ eline ağırlık (dambıl vs.) alabilirsin. bunu yparak sol elini geliştirebilirsin.
Adem Tırpancı
14-06-2011, 22:08
Merhaba veyseler, ben kesinlikle dumbbell ile çalışmanı tavsiye etmem. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama ağırlıkla çalışmak fiziksel gelişim açısından kritik bir dönemde olabileceğin için sağlıklı olmayabilir. Ayrıca ağırlık, çalışmalar esnasında vücut dengeni bozabilir ve istenmeyen kazalara neden olabilir.
Ben bol bol ball handling çalışmaları yapmanı tavsiye ederim. Elimde bu konuda bolca doküman var ama burada paylaşma şansım olmadığı için youtube üzerinden izleyeyip uygulayabileceğin yüzlerce ball handling drilllerini tavsiye ederim. Youtube'da ball handling drills olarak arama yap ve çalışmaları izleyip uygulamaya çalış. Özellikle çift topla yapacağın çalışmaların çok faydalı olacağına eminim. İyi çalışmalar.
veyseler
14-06-2011, 23:22
Cevaplarınız için teşekkürler..youtube videolarını da izlemeye başlayacağım..yaşım 16.5 bu arada
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.