PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tedbirinizi Alın Arkadaşlar!

happykd312
22-11-2012, 15:58
Dün Samsunda bu gün Antalyada belki yarın başka bir yerde...Mesleğini icra etmeye çalışırken serseri diye tabir ettiğimiz kişi veya kişilerce tartaklanan dövülen hatta canından olan arkadaşlarımız var.Bende aynı sorunla bir kaç haftadır karşı kaşıyayım ne polis nede başka bir birim kimsenin umurunda değiliz !

Okulum varoş diye tabir edilen bir mahallede, defalarca derste okul bahçesinde sözlü tacize uğradım hiç tepki vermeme rağmen serseriler bahçeye girerek sınav yaptığım esnada beni tartaklamaya çalıştı anında karşılık vererek bahçeden çıkmalarını sağladım,tehditler savurarak defolup gittiler(seni bıçaklayacağım vs)şimdi bende tedbirimi aldım;bir adet 60 cm dişbudak beyzbol sopası ve yine bir adet biber gazı bunları çantamda taşıyorum, biz kendimizi bu tür olaylardan uzak tutmaya çalışsakta karşı taraf bizim bu ağırbaşlılığımızı korkaklık zannederek bizi korumasız zannediyor malesef öyleyizde, ben kendimce bir tedbir aldım aynı durumda olan arkadaşlarda tavsiye ediyorum.bizi bu hallere düşürenler utansın!

bedenci2007
22-11-2012, 18:14
Hocam geçmiş olsun..
Ama 657 sayılı kanuna tabisiniz,yani devlet memurusunuz....
Bırakın sizi tartaklamayı, dersinizi bölmeleri bile anayasa suç ve cezası çok ağır..!!
Yani ha bir albaya, ha bir savcıya,ha bir komisere, yada size yapılan bir taciz vs. suçu aynı..

happykd312
22-11-2012, 18:51
Hocam geçmiş olsun..
Ama 657 sayılı kanuna tabisiniz,yani devlet memurusunuz....
Bırakın sizi tartaklamayı, dersinizi bölmeleri bile anayasa suç ve cezası çok ağır..!!
Yani ha bir albaya, ha bir komisere, yada size yapılan bir taciz vs. suçu aynı..

saolun hocam.biz sessiz kalmaya devam ettiğimiz sürece bu vb olaylarla karşılaşmaya devam edeceğiz belki yaptığım çok doğru değil ama başka bir çarede yok gibi görünüyor.çalıştığım ilçede daha öncede bir beden eğitimi öğretmeni arkadaşım tartaklandı sonuç;kocaman bir sıfır yani ,ne tabi olduğumuz kanun ne adalet nede güvenlik erki bu tür saldırıları önlemekte yetersiz ki yaşadığımız olaylar bunu kanıtlar nitelikte.

webkerem
22-11-2012, 19:08
Çok geçmiş olsun hocam sorunu ana sayfaya taşıyıp gündem oluşturmaya çalışacağım.

happykd312
22-11-2012, 20:45
Çok geçmiş olsun hocam sorunu ana sayfaya taşıyıp gündem oluşturmaya çalışacağım.

saolun hocam.hassasiyetiniz için ayrıca teşekkür ederim.

karakocmehmetal
23-11-2012, 22:22
Geçmiş olsun hocam...

happykd312
24-11-2012, 01:37
Geçmiş olsun hocam...

saolun hocam.

webkerem
25-11-2012, 17:42
Konu artık anasayfadadır. İnşallah sesimizi duyanlar olur.

http://www.bedenegitimi.gen.tr/Beden-Egitimi/Tedbirinizi-Alin-Arkadaslar_--7292.htm

reloadfreeman
25-11-2012, 17:58
üzülerek aynı önlemleri aldığımı ve özellikle son bir haftadır kendimi zor tuttuğumu söylemeliyim. işin sonu kendi başımızın çaresine bakmak olacak gibi görünüyor. ama umuyorum ki o serserilerden biri elimde kalmaz.

besyom2
25-11-2012, 21:04
sistemin yarattığı sorunlar bunlar, başıma bunların yüzlercesi geldi, birçoğu mahkemede, size tek söyleyeceğim bu durumda karşılaşırsanız direk 155 arayınız, eğer bahçeden o zibideleri çıkarmaya çalışırsanız ve o zibidiler size saldırırsa suçlu siz olursunuz tecrübem sabitdir.
1- okullar hayat olsundan dolayı okullar herkese açık durumuna düştü.
2- siz eğer o zibidiye vurursanız ve o kişi darp raporu alırsa yandınız.
3- kanun bu zibideleri 18 yaşına kadar çocuk gözüyle görüyor. savcılık serbest bırakıyor,
4- okul idaresine habe veriniz siz okulun güvenlik görevlisi değilsiniz.
önerilerim.
1- erkek arkadaşı yoğun olan sınıfları bahçeye çıkarmayın.
2- çevrede daha önce mezun olmuş öğrencilerle iyi ilişkiler kurun. ve onlardan sürekli bilgi alın. yeri gelirse çay ısmarlayın.
3- çevredeki zibidi kişilerle bağlantı kurun arkadaş olun. yeri gelirse bu arkadaşlığınızı çevredeki zibidelere karşı kullanın.
4- madde bağımlısı öğrencilerle dikkatli olun özelikle balli, tiner ve yeni çıkan bonzai denen maddeleri kullanmış olabilir üzerlerinde çakı bıçak hatta silah bile olabilir. okulda ve sınıfda ajan öğrencileriniz olsun. ajan öğrencilerinizin notunu yüksek tutun iyi geçinin, alanen istihbarat alın. çünkü bu tür öğrenciler hava atmayı severler kesin o çakıyı bıçağı yada silahı birine gösterecektir.
ha arabanız varsa kesinlikle sağlam bir sopa ve silah bulunsun. velilerle ilişkilerinizde dikkatli olun. armut dibine düşermiş misali genelde veliler de problemli oluyorlar fazla yüz göz olmayın.
maalesef gözlemlediğim bunların daha iyi günlerimiz olacağıdır. herkes kendi önlemini alsın şimdiden.

mert4806
26-11-2012, 14:33
Hocam bence öyle bir yerde çalışmayın tayin isteyin adam gibi kapısında güvenliği olan spor salonu olan bir okula geçin..Öyle bir mahallede veya ortamda öğretmenlik yapılmaz..Öğretmene kimse sahip çıkmıyor ne müdür nede başka biri herkes kendini kurtarma çabasında malesef.. Öyle bir olay karşısındada direk polisi arayın..

sesinim
04-12-2012, 19:34
Çok Geçmiş Olsun Hocam Bu Sorunların Hepimizin Sorunu Daha Geçen Hafta Beni Başka Bir Öğrencim Aracılığıyla Tehdit Ettiler,Bahçede Olduğumuzdan Hep Göz Önündeyiz,Maalesef Kendi Önlemlerimizi Almamız,Allah Sonumuzu Hayır Etsin Ancak Gidişat Kötü Hele Bu Kıyafet,Saç Vs. Değiştikten Sonra İşin İçinden Çıkılmaz Hal Alacak...

happykd312
05-12-2012, 19:48
Hocam bence öyle bir yerde çalışmayın tayin isteyin adam gibi kapısında güvenliği olan spor salonu olan bir okula geçin..Öyle bir mahallede veya ortamda öğretmenlik yapılmaz..Öğretmene kimse sahip çıkmıyor ne müdür nede başka biri herkes kendini kurtarma çabasında malesef.. Öyle bir olay karşısındada direk polisi arayın..

tayin istemek sorunu bir süreliğine bastırmak demek hocam ki buda çözüm değil malesef.ben bu hafta yine problem yaşadım yazmayacağım ne olduğunu, idare işin sonunda bizi suçladı.büyük yemin ettim bahçeye girip öğrencilere ne yaparlarsa yapsınlar kılımı kıpırdatırsam namerdim!!!

Akhisarlı
06-12-2012, 19:13
hocam çok geçmiş olsun inanın çok üzüldüm.

happykd312
07-12-2012, 19:09
hocam çok geçmiş olsun inanın çok üzüldüm.

çok saolun hocam.