PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tahmini Bütçe Taslağı ???

Hülya987
11-10-2012, 20:21
Tahmini bütçe taslağı ve kesin bütçe taslağı nedir,arasındaki fark ne ve ne zaman hazırlamak gerekiyor bunları?

Adem Tırpancı
11-10-2012, 20:40
Hocam tahmini bütçe taslağı sene başında yapılır. Para toplayacağınız öğrenci sayısına göre tahmini bir meblağ belirlersiniz ve bunları nereye harcayacağınıza dair de tahmini gideri belirlersiniz. Bu bir bakıma yol haritası gibi bir şey.

Kesin bütçe taslağı da sene sonunda hazırlanır. Topladığınız para miktarı, kestiğiniz makbuzlardaki tutarlar, öğrencilerden aldığınız para miktarını ve öğrencinin imzasını gösterir sınıf bazında hazırlanmış imza sirkülerindeki para miktarları vb. hepsi birbiriyle uyumlu olmalı. Harcanmayan ya da artan paraları da bir sonraki eğitim - öğretim yılına gelir olarak kaydedip kesin hesabı bağlarsınız.

Hülya987
13-10-2012, 21:29
Teşekkür ederim hocam,peki bu bütçe taslakları hazırlanmazsa sorun yaşanır mı ya da sorun olursa ne gibi bi yaptırımı vardır?

Adem Tırpancı
13-10-2012, 22:50
Teşekkür ederim hocam,peki bu bütçe taslakları hazırlanmazsa sorun yaşanır mı ya da sorun olursa ne gibi bi yaptırımı vardır?

Hocam spor kulübü yönetmeliğinde tutulacak defter ve dosyalar bellidir. Haliyle eğitim denetmenleri bunları sizden tek tek isteyebilir; ki spor kulübüyle ilgili iş ve işlemler beden eğitimi öğretmeninin aslî görevleri arasındadır. Dilerseniz beden eğitimi dersinin ve öğretmeninin denetimi konusuyla ilgili beden eğitimi branş denetmeni Dilâver Nebioğlu'nun hazırladığı slayttan yararlanabilirsiniz. Dosya ektedir.

Hülya987
13-10-2012, 23:18
Hocam nelerin yapılması gerektiğini biliyorum da zaten mesele bunun ne kadar büyük bir sıkıntıya sebep olabileceği ? Yani merakımdan soruyorum. Bazı yerlerde prosedüre dair inanılmaz gevşeklikler var,ben görüyorum ve şaşırıyorum.
Teşekkür ederim yönlendirmeniz için bu arada hocam.

Adem Tırpancı
13-10-2012, 23:27
Hocam nelerin yapılması gerektiğini biliyorum da zaten mesele bunun ne kadar büyük bir sıkıntıya sebep olabileceği ? Yani merakımdan soruyorum. Bazı yerlerde prosedüre dair inanılmaz gevşeklikler var,ben görüyorum ve şaşırıyorum.
Teşekkür ederim yönlendirmeniz için bu arada hocam.

Rica ederim hocam. Denetmenler de kendi içlerinde oldukça tutarsızlar. Birisi şunu şöyle yapacaksın derken, diğeri tam tersini söyleyebiliyor. Bu tamamen rastladığınız kişiyle ya da denetmenle alâkalı bir durum. Ne gibi bir soruna neden olabilir konusunda net bir şey söyleyemem.