Orijinalini görmek için tıklayınız : Spor kulübü aidatı toplamak zorundamıyız.
Arkadaşlar spor kulübü aidatını illa ki toplamak zorundamıyız toplamazsak sorun çıkarılırmı bize.Ben şahsen öğrencilerden para toplanmasına karşıyım insan toplarken kendini kötü hissediyor.Bazı öğrenciler getiriyorlar bazı öğrenciler getirmiyorlar, öğrenciler arasında da eşitliğide sağlamak zorundayız böyle bir durumda getirmeyenlerede niye getirmiyorsunuz demek bana başka birşeyler hissettiriyor anlarsınız.Bende hiç kimsenin kahrını çekmeyip sportif ihtiyaçlarımızı okulun imkanlarının elverdiğği kadar ve de kendi cebimden karşılamayı düşünüyorum, toplamasam sorun çıkarmı lig heyetlerinden veya müfettişlerden.
maalesef ki spor kulübü aidatı toplamak zorundayız.
sportwear
30-09-2007, 21:17
TOPLAMAK ZORUNDAYIZ AMA TOPLANAN ÇOK AZ OKUL VAR BEN TOPLAYAMADIM MESALA GEÇEN YIL KİMSEDE BİRŞEY DEMEZ MERAK ETME
selam il katkı payını yatırırsan kimse seninle uğraşmaz
Eğer okulun ihtiyacı yoksa toplamak zorunda değilsin...
evet toplamak zorundayız benim görev yaptığım yerde benden önceki arkadaş soruşturma geçirmiş arkadaşlar
arkadaşlar şayet köy okulu yada okulun sayısı az ise toplamak zorunda değiliz.ancak sayı ve okul büyükse toplamak zorundayız.
spor kolu aidatı toplanmaması soruşturma nedeni mi?
spor kolu aidatı ödemeyen öğrenci olduğunda ne yapacağız
serkandemir
01-10-2007, 17:48
bu sene aidatın ne kadar olduğunu bilen var mı?
mutemedinize sorun. maaş katsayısı çarpı 50.
Maaş kaysayısı=0,048350 X 50 =2.42 ytl. fazla toplamak istiyorsanız bu rakamdan üstünü bağış göstereceksiniz arkadaşlar.
Spor kolu aidatı toplanmak zorundadır.çünkü okullarda toplanan tek yasal para spor kulübü parasıdır. soruşturma geçirenlerin sebebine gelince. ilde ki lig heyetleri bu paradan %15 oranında pay alıyorlar. bu yüzden ildeki beden eğt. spor izcilik dairesi şube müdürleri bütün okulları sıkıştırarak bu paranın toplanmasını isterler. çünkü alacakları %15'lik payı düşünürler. Bildiğim kadarıyla yatılı okullar ve köy okullarının haricinde de diğer okullardan toplanılmamasına göz yummazlar. bu anlamda toplarsanız ve payı gönderirseniz başınız ağrımaz arkadaşlar.
çanakkale
01-10-2007, 23:55
ben kasaba okulundayım sayıda fazla 600 öğrenci ama %15 payı yatırmıyorum küy okulları statüsüne giriyormuyuz
böyle bir satatü yok. sadece hoşgörmek isterlerse ve okulun durumunun kötü olduğunu ve toplamadığını anlatabilirsen kurtarırsın. ama para topluyorsan kesinlikle yatırmak zorundasın
Ahmet Köseoğlu
02-10-2007, 00:55
merhaba arkadaşlar, benim okulda bir ve ikinci kademede toplam 110 öğrencim var. Sadece ikinci kademeden para topluyorum ama müdürle konuşup bunu belgelendirmeden yapacağımı söyledim. o da kabul etti. Çünkü eğer makbuz yazarsam paranın % 15 ini lig heyetine vermek durumunda kalacaktım. topladığım para da zaten 50-60 ytl felan. bu para ancak bize yeter... geçen yıl müfettişler sordu,ben de öğrencilerin durumu iyi olmadığı için toplamadığımı söledim. sonra bi şey demediler.
yani toplamak zorunda değiliz arkadaşlar
tenıscımeral
02-10-2007, 09:09
yasal dayanağa bağlı olarak okuldaki herkes spor kulübünün doğal üyesidir.Ve bu bakımdan aidat vermek zorunluluğu vardır fakat bağış vermek zorunda değildir.Yani maaş katsayısı X50= alırsınız ama onun üstündeki hiçbir kuruşu vermediği sürece alamazsınız. burada gecen yıl arkadaş 2.5 ytl topladı diye soruşturma gecirdi.Lig heyetini % 15 yatırmak mecburidir. eğerki neden yatırmadın denilmiyorsa ligheyetinin insiyatifidir. lig heyeti sorma yetkisinede sahiptir. bizlerde açık kapıları kullanmayı severizhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley2.gifAhmet hocam sizin yaptığınız iş aslında birazda riskli makbuzsuz öğrenciden aldığınız her kuruş başınıza sorun olarak geri döner. bir velinin şikayeti bu işin başlangıcı olur...
Ahmet Köseoğlu
02-10-2007, 12:19
hocam zaten ben farkındayım ama, buradaki potansiyeli bildiğim için rahatım, çünkü topladığım para da; 50 şer kuruş veya 1 ytl, yani normalin çok altında, yapabileceğim başka bir şey de yok maalesef...:) yine de sağolun
zeus2543
02-10-2007, 12:33
toplama zorunluluğu diye bir şey yok kimsede bişey yapamaz
Ahmet Köseoğlu
02-10-2007, 12:42
Ali nalça nasılsınhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley2.gif
samilsoyaslan
02-10-2007, 14:23
BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN BİR AÇIKLAMA GETİRİRSE MEMNUN OLURUM. Arkadaşlar SPOR KULÜBÜ yönetmeliğinde spor kulübü üyelerinden para (aidat) toplanır yazıyor. Peki ben tüm okul öğrencilerinden spor parası adı altında para topluyorum 2 ytl. Bu konuda yasal olarak yanlış mı yapıyorum. (Tabiki topladığım paraları sınıflara göre makbuz kesiyorum.) Bu konuda idare beni haksız çıkarabilir mi?
Ahmet Köseoğlu
02-10-2007, 15:17
Sevgili hocam tabii ki toplayabilisin, bu en doğal hakkındır... hocam öncelikle karar alıyosun, sonra miktarı belirliyorsun, her sınıftan kaç lira topladığına dair makbuz kesiyorsun, en son gelir gider defterine yazıyorsun...
toplamak zorunda değiliz.10 yıllık öğtermenim 1 kez topladım
spor kulubü olarak .birinci ve .ikinci kademedeki öğrencilerin hepsinden mi para toplanıyor? vermeyen öğrencilerle ilgili nasıl bir uygulama yapılıyor
maestrom
02-10-2007, 22:55
ben hepsinden topluyorum
spor kolu aidatı toplanmak zorundadır. mecburi değildir diyen arkadaşlarım sizlere lig heyetinden baskı gelmediği için başınıza birşey gelmemiş olabilir. ayrıca 10 yıldır toplamıyorum diyen arkadaşım. aidatı toplamadan nasıl malzeme alıyor, lisans ücretlerini karşılıyor ve müsabaka giderlerini göğüsleyebiliyorsun. varsa bir yolu söyle lütfen çok meraklandım.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM = o ns = />
Üyelik ve Spor Kulübü Değiştirme
Madde 22- Üyelik ve spor Kulübü değiştirmeleri aşağıdaki şekilde yapılır.
a) Öğretmen ve öğrenciler, kendi okullarındaki spor kulübünün tabii üyesidirler.
Okul Spor Kulübünün Bütçesi, Gelir ve Giderleri
Madde 25- Okul spor kulübünün yıllık bütçesi bir öğretim yılı için düzenlenir. Spor kulübünün gelirleri TC Merkez Bankasında, Merkez Bankasının şubesi bulunmayan yerlerde TC Ziraat Bankasında saklanır. Paralar bankadan yönetim kurulu başkanı veya yardımcısı ile saymanın ortak imzaları ile çekilir. Gelir ve giderlere aşağıda gösterilmiştir.
a) Gelirler:
1) Bakanlık tarafından gönderilecek ödeneklerden,
2) (Değişik:RG-02/05/1997-22977) Kişi başına yılda, devlet memurları aylığına uygulanan kat sayı x 50 gösterge tutarı TL.'nı geçmemek üzere spor kulübü üyelerinin aidatlarından,
diye devam eder.
Toplamayan, zorunda değiliz diyen arkaşlar, yeni başlayanları yanlış yönlendirmeyin.Normalde spor külüpleri 3 ayda bir dönem raporu hazırlayarak gelir ve giderlerini il veya ilçe lig heyetlerine bildirmek zorundadır. İl ve ilçe lig heyetleri ilgili gelir kalemlerine göre yatırmanız gereken payları bu yolla denetler ve takip ederler.Bulunduğunuz bölgede ilgili şube müdürlerinib bilgisizliği, müfettişlerin iyi niyeti sizi yanıltmasın. Ne kadar topladığınızla ilgilenmeyebilirler, sadece ilgili payları yatırıp yatırmadığınıza bakabilirler. Ya da lig heyetlerinde arkadaşlarımız üstüne düşmeyebilirer. yanılmayın.
Bu para olmadan malzemeyi nasıl ediniyorsunuz? yarışma ve ödül giderlerini nasıl karşılıyorsunuz? ya çok zengin okullardasınız ya da faliyet yapmıyorsunuz.14 yıllık meslek hayatımda 4 il 17 okulda görev yaptım. toplamasan da olur diyene rastlamadım. Durumu müsait olmayandan alın diyen, zorlayan yok.Ama zorunlu değiliz demeyin.
Yeni başlayan arkadaşlar, önce ilgili yönetmelikleri iyi öğrenin. Asaletiniz onaylandıktan sonra 'ben bunu Bilmiyordum ' cevabınız sizi kurtarmaz.Lütfen yanlış uygulamarı doğru algılamayın.
İyi çalışmalar.
Kemal Ali
06-10-2007, 01:48
toplama zorunluluğumuz yok ama ihtiyacın varsa okul idareside karşılamıyorsa mecburen sinei millete yani öğrenciye döneceksin .yönetmeliğe uyduğun lig hayati payını verdinmi sana kimse fazla soru sormazhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley2.gif
berkbatum
06-10-2007, 01:58
Spor kulübü parası toplama hakkı bakanlar kurulu kararı gereği verilmiş bir haktır.Toplanmasına kimse bir şey diyemez.Yüzde 15 'lik payı ve müsabaka katılım ücretleri yatırıldıktan sonra sorun çıkacağını zannetmiyorum. Yine de iller arasında farklılıklar oluyor. http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gif
1. Okulda Spor Kulübü kurulmak zorunda ve bizde bu kulübe işlerlik kazandırmalıyız.Kulübü aktif halde tutabilmek içinpara toplamalıyız.Malum harcamaları olan bir kulübüz.Miktarını ve para ile ilgili diğer kriterleri Yönetim Kurulunda belirleriz.
2. Okuldaki bütün öğrenci ve öğretmenler Spor Kulübünün doğal üyesidir ve kulübün geliri üye aidatlarından oluşur.Yani öğretmenlerden dahi toplanmalıdır.
3. Para topamak mecburi değildir.Öyle bir zorunluluk yoktur.Aksini söyleyen resmi olarak (neye dayandığını belirterek) ispat etsin.
4. 2006-2007 yılı Lig heyeti sekreteriydim.%15 yüzünden 5 okula soruşturma açılması için lig heyeti olarak görüş bildirdik. (Resmi olarak toplayıpta yatırmayanlar için.Resmi olarak toplamayanlar işi kılıfına uydurmuş demektir ve bu birmeslek ahlakı meselesidir.)
belki biraz şanslıyım sanayi bölgesi ve belediyenin yardımı var.Ben yasal olarak zorunluluk yok diyorum.
damla1212
13-10-2007, 00:02
bu sene aidat 2.41 ytl...
kadirkabacı
13-10-2007, 01:29
BEN DE 9 YILLIK ÖĞRETMENİM VE BU SÜREDE SADECE 1 KEZ SPOR KULÜBÜNE ÜYE AİDATI TOPLADIM.MALZEMELERİ NASIL TEMİN ETTİĞİM KONUSUNA GELİNCE,OKUL AİLE BİRLİĞİ VE KANTİN GELİRLERİNDEN KATKI SAĞLAYARAK.
kadirkabacı
13-10-2007, 01:31
SİZE KATILIYORUM YASAL ZORUNLULUK YOK.
halocan61
13-10-2007, 08:53
arkadaşlar usülüne uygun toplarsanız sorun olmaz. hatta okulun öğretmenleri bile spor kolu üyesidir. onlardan da alabilirsiniz tabii (verirlerse)
aylinalp
18-11-2007, 23:07
evet zorundayız.toplanan paradan il ve ilçe lig heyetine pay yatırmamız gerekiyor(%15)bunun yarısı ile yarısı ilçeye.yatırmadığını tespit ederlerse sorun yaratırlar. bu yıl 2.40 ytl. durumu müsait olmayan öğr.den almayabilirsin.
ayberk2001
18-11-2007, 23:15
arakadaşlar spor kulüp aidatı toplamak zorundayız ancak okulun imkanları buna el vermiyorsa neden toplamadın diye kimse hesap sormaz anacak sizlere tavsiye sponsor firmalar bularak bunu çözebilirsiniz. saygılar
hakaner52
21-11-2007, 13:46
sevgili hocam spor kulübü kurduysanız toplamanız gerekmekte bu konuda amaç paranın %15 inin lig heyetine yatırılması okulunuzun malzeme ihtiyacını karşılayabiliyorsanız küçük bir mebla taplayın lig heyetinin payını yatırın bu şekilde sorunu halledebilirsiniz.çünkü yıl sonunda sizden lig heyetine yatırdığınız payın belgesi istenecektir.
kimse neden spor klübü parası toplamadınız diye hesap sormaz ayrıca toplayacaksın diye bir zorunlulukta yok.Ayrıca lig heyetine maçlara katılırsanız para yatırırsınız katılmazsanız sorun zaten yok.ihtiyacın varsa toplarsın yoksa toplamazsın.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM = o ns = /><?:NAMESPACE PREFIX = O />
Üyelik ve Spor Kulübü Değiştirme
Madde 22- Üyelik ve spor Kulübü değiştirmeleri aşağıdaki şekilde yapılır.
a) Öğretmen ve öğrenciler, kendi okullarındaki spor kulübünün tabii üyesidirler.
Okul Spor Kulübünün Bütçesi, Gelir ve Giderleri
Madde 25- Okul spor kulübünün yıllık bütçesi bir öğretim yılı için düzenlenir. Spor kulübünün gelirleri TC Merkez Bankasında, Merkez Bankasının şubesi bulunmayan yerlerde TC Ziraat Bankasında saklanır. Paralar bankadan yönetim kurulu başkanı veya yardımcısı ile saymanın ortak imzaları ile çekilir. Gelir ve giderlere aşağıda gösterilmiştir.
a) Gelirler:
1) Bakanlık tarafından gönderilecek ödeneklerden,
2) (Değişik:RG-02/05/1997-22977) Kişi başına yılda, devlet memurları aylığına uygulanan kat sayı x 50 gösterge tutarı TL.'nı geçmemek üzere spor kulübü üyelerinin aidatlarından,
diye devam eder.
Toplamayan, zorunda değiliz diyen arkaşlar, yeni başlayanları yanlış yönlendirmeyin.Normalde spor külüpleri 3 ayda bir dönem raporu hazırlayarak gelir ve giderlerini il veya ilçe lig heyetlerine bildirmek zorundadır. İl ve ilçe lig heyetleri ilgili gelir kalemlerine göre yatırmanız gereken payları bu yolla denetler ve takip ederler.Bulunduğunuz bölgede ilgili şube müdürlerinib bilgisizliği, müfettişlerin iyi niyeti sizi yanıltmasın. Ne kadar topladığınızla ilgilenmeyebilirler, sadece ilgili payları yatırıp yatırmadığınıza bakabilirler. Ya da lig heyetlerinde arkadaşlarımız üstüne düşmeyebilirer. yanılmayın.
Bu para olmadan malzemeyi nasıl ediniyorsunuz? yarışma ve ödül giderlerini nasıl karşılıyorsunuz? ya çok zengin okullardasınız ya da faliyet yapmıyorsunuz.14 yıllık meslek hayatımda 4 il 17 okulda görev yaptım. toplamasan da olur diyene rastlamadım. Durumu müsait olmayandan alın diyen, zorlayan yok.Ama zorunlu değiliz demeyin.
Yeni başlayan arkadaşlar, önce ilgili yönetmelikleri iyi öğrenin. Asaletiniz onaylandıktan sonra 'ben bunu Bilmiyordum ' cevabınız sizi kurtarmaz.Lütfen yanlış uygulamarı doğru algılamayın.
İyi çalışmalar.
Sayın, feride hocam, size ''MASANDA '' isimli arkadaşın yazısını indirdim. lütfen okuyunuz!!!!
banada aidatları toplayıp yatırmam gerektiği aksi halde gerekenin yapılacagına dair aceleve gunlu yazı geldi. tlf acıp sordugumda parayı yatırmam gerektiğini soylediler...
okudum hocam ve hala yasal zorunluluk yok diyorum ben malzemelerimi temin ediyor liğ heyetinede paramı yatırıp yarışmalarıma da katılıyorum kimsede bana neden para toplamıyorsun diyemez üstelik spor klübü demek para klübü demek değil eger ihtiyacınız yoksa toaplamazsınız ama hiç bir destek yoksa tabiki toplanır .Ama her yıl sen bu parayı toplamak zorundasınız derseniz yanlış diyorum ihtiyacı olan toplar.
Sadık hocam yarışmalara katılıp liğ heyetine para yatırmamış ise bu parayı isterler yoksa neden istesinler yanılıyormuyum hocam topla spor klübü aidatını yatır demezler..
feride öğretmenim liğ heyetine yatırdığımız % 15 ' i yatırmama hakkımız varmı diyorsunuz yani?
haliltarhan
23-01-2008, 23:34
arkadaşım öğrenciyi geç okuldaki tüm herkez kulübün üyesidir alabilirsin. öğretmen arkadaşlardan bile yani..Ben toplamıyorum tek tek. ben lisede çalışıyorum. bir kurnazlık yaptım sene başında öğretmenler kurulunda ve okul aile birliğinde karar aldırarak öğrencilerden alınan aidatlar içinde olmasını istedim. düşünün birkere dersine girmediğiniz öğrenciden alamıyorsunuz. bu vesile ile tüm öğrencilere yaydım. toplama işinide sınıf öğretmenlerine verdik. para toplandıktan sonra içinden payımı aldım. kulübün hesabına aktardım.
bakanlık müfettişi geldi teftişe böyle akıllı öğretmeningözünü seveyim dedi, tebrik etti. işinizi sağlama alın arkadaşlar para işibaşka birşeye benzemez.
gelelim %15 'e kasabada başladım ilk görevime 3 yıl yatırdım. ilde meslek lisesine geldim yine yatırdım. o sene 19 mayıs teknik komitedeyim enayi bir benmişim şube müdürü dedi bir sen yatırmışsın. ertesi sene bu toplu parayı duyan liğ heyeti görevlisi arkadaş %15 i talep etti. bende gösterdim ............ alırsınız. önce sizin dekontları göreyim dedim sonra benimki yatar hesaba.
şube müdürü değişti sıkı tutacağını söyledi ama ne kadar ciddi görcez bakalım. ama dönem bitmek üzere henüz kasaya ğiriş yok. 2 .dönem bakcaz.
neyse arkadaşlar kafanızı ağrıttım.
yarışmalara katılmışsanız tabiki yatıracaksınız diyorum.
% 15 liğ heyetinin geliri tabii ki , spor parasını toplayan okulların yatırmasını zorunlu kılıyorlar. ancak spor parasını toplayamayan, okullara zaten liğ heyeti yardım yapıyor. Ben toplamam, yatırmam gibi kimse dememeli.
evet hocam bende diyorum ki ihtiyacın yoksa toplama zorunluluğu yok yarışmalar içinde liğ heyetine para yatırmak zorundayız diyorum.yoksa bunun haricinde para filan yatırmıyorum
hat hocam ben soruyu yanlış anladım evet para toplamadıysak yüzde 15 yatırma zorunluluğum yok toplamadığım paranın neyini yatırabilirim
yiğit efe
24-01-2008, 00:50
Arkadaşlar işin özü önce yönetmeliğe sonra bulunduğunuz ortama bağlı.Eğer okulunuzun ihtiyacı varsa mecburen toplamak zorundasınız.Ama benim malzemeye ihtiyacım yok diyor,lig heyetide sıkıştırmıyorsa o zaman siz bilirsiniz.Eğer bulunduğunuz ildeki lig heyeti bu paranın üstüne düşüyorsa (%15) dolayıısyla gelen müfettişlerde size neden toplamadınız diye sorabilir.Bazı yönetmelikler illere göre farklı yorumlanabildiği gibi para toplama işide ilden ile değişiyor.Bazıları zorunlu diyor bazıları toplamadım 10 yıldır diyor.Ama bence her Beden Eğitimi öğretmeninin bu parayı toplaması gerekir eğer bulunduğu yerde okullar arası müsabakalar oluyor ve katılıyorsa bunun malzeme,ulaşım v.s giderleri var yoksa nasıl işin içinden çıkacağız hele birde guruplara finallere gidiyorsa.3 yıl ilçe lig heyetinde görev yaptım gerçekten bu paraya lig heyetlerinin ihtiyacı oluyor arkadaşlar ve çark bununla dönüyor,lig heyetindeki arkadaşlarada kızmamak lazım diye düşünüyorum.HERKESE İYİ TATİLLER.
levent hocam, çok güzel ve çok doğru özetlemişsiniz. teşekkürler.
yiğit efe
24-01-2008, 21:28
Ben teşekkür ederim hatice hocam kolay gelsin
Bütün arkadaşların yorumları için teşekkürler, amacına ulaştı açtığım konu daha da yorumu olan arkadaşlar yazabilir.
rabiagreen
04-03-2008, 23:05
IYIKI VARSINIZ,OZELLİKLE YENI ATANANLAR ICIN MUKEMMEL OLANAK,
EMEĞİNİZE SAĞLIK
sportman.41
10-03-2008, 22:58
toplamayan arkadaşlar spor kulübünde tutulması gereken defter ve evraklardan makbuzları,gelir gider defterini,yoğaltım defterini,ve demirbaş defterini ne yapıyorlar anlamadım.tüm o defterler toplanan paralar neticesinde işlerlik kazanıyor sanırım.bu defterleri tutmuyorsakta spor kulübünün işlerliğini sorgulamamız gerekir sanırım.
Merhaba arkadaşlar..Herkese iyi çalışmalar diliyorum..Bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum..Okul spor kulübünde toplanan aidatlar Merkez bankası eğer yoksa Ziraat bankasınına yatırılıyor..Spor kulübü başkanı veya ( bu kısım hakkında net bir açıklama yok sanırımsporkulübü başkan yardımcısı olmadığı durumlardaspor başkanı ve sayman çekebilir hükmü çıkıyor) başkan yardımcısı ike sayman çekebilir ibaresi yer almakta..Peki bu para bankaya yatarken ortak imzayla mı yatırılıyor? Çekerken başkan ve sayman imzaları gerekiyor "Peki bu paralar bankaya yatarken üst yazı yazılıyor mu bankaya" ? Banka mevzuatını bilen arkadaş var mı ? Bu konu hakkında mevzuat bilgilerinizi bekliyorum...Ayrıca aidat toplama konusunda bir çok arkadaşın yorumlarını sunmuşlar.Fakat mevzuat konusunda yorum ve tecrübe esas alınmaz.Bir yerde aidat toplanmıyor diye bu esas alınıpta para toplanmaz hükmü çıkmaz.Ayrıca "işini bilmek" deyiminden eğer kurnazlık yapıp yasalardaki boşluklardan yararlanmak ve bununla böbürlenmek iş ahlakıyla bağdaşmaz diye düşünüyorum..Yaz döneminde katıldığım kurs esnasında yapılan toplantıda Eğitim yöneticisi A.Tahsin Sayın"ın Spor kulüpleri yönetmeliğinin değişeceğine dair görüşlerini bizzat dinledik..Umarım bunun gibi sorunlarla karşılaşmayacağımız bir yönetmelik olur.
Saygılarımla.
aidatları topladıktan sonra tüm sınıf için makbuz kesiyoruz ya,,o makbuzu kime vericez?? sınıf öğretmenine mi? toplayan öğrenciye mi? ve o kişiler o makbuzu ne kadar süre saklayacak cevap verirseniz sevinirim
kestiğimiz makbuzu para toplama listesinin fotokopisini çektirerek üstüne zımbalayınız ve parayı kim topluyorsa ona teslim edin. o da sınıfının panosuna assın ve tüm sınıfa göstersin. yıl sonuna kadar panoda dursun .. (duruyor zaten) kaybolur ve sizden tekrar istenirse dosyanızda liste de makbuz da mevcut zaten .
diyelim ki öğrenci " hocam benim durumum iyi değil ben veremiycim" dedi. Ne yapacağız?
ben veremiycem diyen öğrenciye ne yapacağız
almayacaksınız hocam. ancak aidatı vermekle yükümlü olduğunu söyleyeceksiniz. veremeyecek durumda ise zaten almıyoruz. okulun yardım yaptığı öğrencinin bile üye olduğu spor kulübüne aidat ödemek istemesi öğrenci için gurur kaynağı bile olabiliyor.
zeki.gonen
22-10-2009, 02:18
SON YAPILAN DEĞİŞİKLİKLE LİG HEYETLERİNE KATKI PAYI %10 OLARAK DEGİŞTİRLMİŞTİR. BUNUN YANINDA SPOR KULÜBÜ İLE İLGİLİ BİR KAÇ DEĞİŞİKLİK DAHA VAR. ONUDA YAYINLANAN YENİ SPOR KULÜPLERİ YÖNETMELİĞİNDEN BAKABİLİRSİNİZ.
mellek_81
25-10-2009, 22:20
bu seneki aidat 2.796 tl. arkadaşlar
4.yılma girdim ve toplamıyorum,ihtiyaçları okulun bütçesinden karşılıyorum.şimdiye kadar bi sıkıntı yaşamadım,,teftişte de sordular:okul bütçesinden karşıladığımızı söyledik...
webceren
16-01-2010, 23:12
en güzeli öyle hocamda bazı okul müdürleri kabul etmiyor.
millisporcu2
18-01-2010, 21:19
sadece en yasalı olan spor kulübü aidatı bütün ihtiyaçlarımızın bu aidatlarla karşılanacağı ...tutulan defterlere toplamaz isek ne yazacağız...
ikinci dönem de toplanıyor mu?
sevgidolu
23-03-2010, 00:32
ya arkadaşlar sizden yardım istiyorum.
ben spor parası toplayamıyorum. sebebi okul aile birliği karşılıyormuş ama ozmanda hiçbirşey aldıramıyorum ve toplamak istiyorum. hep cebimden harcıyorum ve param kalmadı ya müdür görüştüm.ve topla dedi ve ziraat bankasına gitim bana, banka bir dilekçe getir okuldan söylüyor, acaba o dilekçe örneğini bilen varsa, bana yazarmısınız lütfen. eğer paranız olursa güçte bizde olur, ama şimdi güç okulda yani
webkerem
23-03-2010, 08:00
buyrun hocam
T.C.
............. KAYMAKAMLIĞI- İLİ
....................... İLKÖĞRETİM OKULU- LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
...../...../2009
Sayı: 560- ? bu giden yazılar defterindeki , sıradaki numara verilecek
Konu: Hesap açma ve para çekme yetkisi
ZİRAAT BANKASI MÜDÜRLÜĞÜNE
??????
...............okulu-lisesi spor kulübü için banka hesabı açılması gerekmektedir............. vergi dairesi vergi numarası ...................... dir.açılacak hesaptan para çekme yetkisi okulumuz beden eğitimi öğretmeni-spor kulübü başkanı ............................., ve ............ öğretmeni ..................... dir.imza örnekleri aşağıdaki gibidir.
gereğini bilgilerinize arz ederim.
ekler: 1-
........................
okul müdürü
görevli öğretmenler
1- ............ ............... imza
2- ............. ................ imza
vergi numarasını okuldan öğrenirsin.
ayrıca sizin ve müdürünüzün ikametgah (veya kendinize ait fatura)ve kimlik belgelerinide isteyeceklerdir. (emin değilim ama sizinde vergi numaralarınızı ve nufus kayıt örneklerinizide isteyebilirler) bütün bunları ek' te belirtirsiniz.
para çekmeye yetkili iki kişi olacak ve ikiside öğretmen olmak zorunda. biri sen diğeri öğretmenler kurulu tolantısında seçilen spor kulübü üyelerinden biri. eğer yoksa herhangi birini seçersiniz.ama onu spor kulübü dosyasında bşk. yrd. ve sayman olarak belirtirsiniz.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.