Orijinalini görmek için tıklayınız : Salonsuz okul:(
arkadaşlar salonsuz bir okuldayım plana göre gitmem imkansız malum hava sartları bu durumda ne gibi etkinkinlikler yapabilirim??ders anlatımı ve sunumlar öğrencileri sıkıyor ve iki ders üst üste olunca tamamen zor durumda kalıyorum acil fikir lazım!!
webkerem
05-12-2011, 23:41
Hocam benim okulda uyguladığım ve yıllık planlarda yer verdiğim bazı eğlenceli oyunlar vardı onlardan bir kaçını size söyleyeyim:
- Kim 100 ister oyunu kim 500 milyar ister oyunundan esinlenerek yapmıştım. Sporla ilgili sorular sorarak öğrenciler ders içinde yarışma havasına sokabiliriz.
- Spor terimlerini öğreniyorum. Çarkı felek oyunu yada isim şehir oyunu gibi öğrencilere spor terimleri yada ünlü futbolcular yada spor branşlarını sesli harflar ve sessiz harflar vererek öğrencilere oynatabilirsiniz. Hem eğlenceli hemde eğitici olur.
- Bulmaca hazırlayıp öğrencilere kağıt olarak dağıtabilirsiniz. Sporla ilgili soruların hazırlanmış olduğu bulmacalar kağıtları hazırlayıp öğrencilere verebilirsiniz.
Bunları projeksiyon aletiyle tahtaya yanısıtıp yaptığınızda çok eğlenceli oluyor.
Bu saydıklarımla derse içi etkin katılım notu da verebilirsiniz.
cok tesekkürler hocam uygulayacagım bunları beni 2 Y İDARE EDER SANIRIM:)bizim öğrenciler cok cabuk sıkılıyor tek istekleri kar bile yagsa futbol oynamak ders işlemem işkence geliyor onlara:(
webkerem
06-12-2011, 18:19
Öğrencilerin en büyük arzusudur dışarıda işlemek hocam. Yapacak bir şey yok sınfıtada bu tarz eğlenceli oyunlarla çocukları sınıfta bir nebzede olsa tutarız :D
haklısınız hocam tesekkürler
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.