PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Profesyonel Futbolcuların Hazırlık Sezonu..

binali
04-11-2009, 09:08
PROFESYONEL FUTBOLCULARIN HAZIRLIK SEZONU FİZİKSEL VE FİZYOLOJİK PARAMETRELERİNİN TESPİTİ VE KARŞILAŞTIRILMASI.

Spor branşlarında düzenli ve yüklenme şiddeti bilimsel temellere dayanan antrenmanlar ile kaskuvveti, dayanıklılığı, sürati ve esnekliği arttırılırken vücut kompozisyonu da
düzenlenmektedir. Kuvvetten yoksun bir kas sistemi ile optimal bir sürat oluşturulamazken, dayanıklılığın ise spor disiplinleri içerisindeki önemi inkar edilememektedir (1). Futbolda hareketin boyutları incelenirse, dayanıklılık, hız, güç, esneklik ve koordinasyon gibi, sportif hareketin bütün boyutlarını içerdiği görülür. Üstelik futbolcu, bir karşılaşma esnasında, bu hareketleri yaparken zaman baskısı ve rakibinin engellemesi ile karşı karşıyadır. Bu nedenle, antrenman koşulları ve yöntemleri, bu gerçekler göz önünde bulundurularak hazırlanmalıdır (2).

uqala
04-08-2010, 00:01
hocam bunu inidremiyorum bana acil lazımmm lüften cvp atın

webkerem
04-08-2010, 10:41
hocam bunu inidremiyorum bana acil lazımmm lüften cvp atın

dosyayı bizim siteden yayınladım şimdi indirebilirsiniz.

binali
04-08-2010, 16:49
Sevgili arkadaşım şimdi antrenmandan geldi.Akşam'da Diyarbakır'a gidiyorum.Dosya normal bir şekilde açılıyor.Mail yolu ile dosyayı gönderdim.Bakarsınız çalışmalarınızda başarılar.