PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Olimpiyatlar ve Beden Eğitimi

ozlicem
20-08-2008, 22:04
selamlar.Hepimiz olimpiyatlarda yaşadığımız hayal kırıklığını görüyoruz ve içimiz burkuluyor.Şu ana kadar sadece 1 altın madalya aldık.aslında çok fazla üzülmemeliyiz çünkü ülkemiz adına yarışan sporcuların çoğunluğu aslında türk değil.Her branşta durum aynı.Lütfen ülkemiz adına yarışan sporcuları isimlerine bakın.Almuta Bekele,Cem zeng,Elvan Abeylegesse,Melek hu gibi.En ilgincide masa tenisinde ülkemiz adına yarışan Melek HU adlı sporcu ile yapılan röportajda tercüman konuşmaları türkçeye çeviriyor.Madalya alan sporcularımızdan sadece Sibel özkan aslen Türk.Herkes gibi bende ülkemin başarılı olmasını isterim ama tabiki kendi çocuklarımızla.Hepimizin bildiği gibi 1 saat beden eğitimi varken başarı mümkün mü?Ülkemizde spor giderek tükeniyor.Çünkü çocuklarımıza sporu tanıtamıyoruz,spor yaptıramıyoruz.Çünkü süremiz yetmiyor.spor konusunda Lütfen Çin örneğini dikkatli inceleyin.Başarısız oldukları bir branş var mı?
>Umarım bu musibetten politikacılarımız ders çıkarır.Veyahut atletizmde afrikalı,güreşte türki cumhuriyetler,masa tenisinde çinliler TÜRKİYE diye yarışacak.

yuksel_enspor
21-08-2008, 12:49
Değerli Hocam hiç şüphesiz sana katılıyorumm..

overmars
21-08-2008, 14:18
Hocam çok doğru.Evet bencede olimpiyatlarda kazandığımız madalyaların çoğu devşirme sporculardan geldi.Bunun tek sebebi Beden Eğitimi ders süresidir ve sayısıdır.Sporcu küçük yaşta keşfedilir.Yani dış ülkelere baktığımızda başarılı sporcuların çoğunun bizim sistemimizde ya Anasınıfında yada 1.-2.-3. sınıfta keşfedildiklerini görüyoruz.Başarı böyle gelir.Başarı alt yapıyla gelir.

hat64
21-08-2008, 14:58
Olimpiyatlardaki madalyalar, başarılar, maalesef ülkelerin reklamı diye düşünüyorum. gelişmişliğin, sistemin, politikanın, insana değerin, refahın, .
bizde hangisi varki? ilaç yazdıracağım ama devlet hastanesine gitmeye korkuyorum. Param yoksa halime acıyorum. olimpiyatları izlerken eziliyorum, üzülüyorum, KISKANIYORUM yaaaaaa........