webmaster
30-07-2007, 14:24
T.C
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ
REKTÖRLÜĞÜNDEN
1- 2008–2009 Eğitim Öğretim Yılında Üniversitemizin aşağıda belirtilen Eğitim
programlarına Ön Kayıt ve Özel Yetenek sınavıyla öğrenci alınacaktır.
2- Ön kayıt ve Özel Yetenek Sınavları ile öğrenci alınacak Eğitim programları
kontenjanları ve başvuruda kullanılacak 2008 ÖSS puanları aşağıdadır.
KONTENJANLAR 2008 ÖSS puanlar (http://www.nigde.edu.tr/duyuru/2008-2009_ozel_yetenek/ozel_yetenek.pdf)ını öğrenmek için tıklayınız... (http://www.nigde.edu.tr/duyuru/2008-2009_ozel_yetenek/ozel_yetenek.pdf)
ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
1- Adayın 2008 yılına ait ÖSS Sonuç belgesi aslı ile birlikte fotokopisi .
2-Nüfus cüzdanının aslı ile birlikte bir adet fotokopisi.
3-Son 6 ay içerisinde çekilmiş 4,5 x 6 cm ebadında önden başı açık, kolayca tanınabilecek
şekilde çekilmiş 2 adet fotoğraf.
4-Ön kayıt başvuru dilekçesi ( Kayıt Bürolarından temin edilecektir).
5- Özel Yetenek Sınav Harcı Dekontu . Ön kayıt harç miktarı tek programa başvuranlar için
125 YTL Aynı Fakülte/ Yüksekokulun, İki programına birden aynı anda başvuranlar için 175 YTL dir.
Her iki programa ayrı ayrı başvurularda her program için 125’er YTL ön kayıt ücreti alınır . Ön
kayıt harcının Niğde Üniversitesi Döner Sermaye Saymanlığı T.C Ziraat Bankası Niğde Şubesi
37974550-5001 no’lu hesabına yatırıldığını gösterir dekont (dekont üzerinde müracaat edilen Bölüm/
bölümlerin adı belirtilecektir )
6 - BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK SINAVINA BAŞVURACAK
ADAYLAR İÇİN "Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavına Girmesinde
sakınca Yoktur" ibaresi bulunan sağlık kuruluşundan alınmış sağlık raporu ( "Beden Eğitimi ve Spor
Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavına Girmesinde sakınca Yoktur" ibaresi bulunmayan raporlar
kabul edilmeyecektir.)
7- Milli Sporcu kontenjanına başvuran Milli Sporcular 2008 ÖSS sınavından (SAY-1,
SÖZ-1, EA-1, DİL puanlarından herhangi birinden) 145 ve daha fazla puan almış olduklarını gösteren
Sınav Sonuç Belgesinin aslı ile birlikte fotokopisi ve Milli olduğunu gösteren Gençlik ve Spor Genel
Müdürlüğünden aldıkları 2005 yılı ve sonrası alınmış Millilik Belgesinin aslı veya noter tasdikli
fotokopisi (Başka kurumlardan alınan belgeler geçersizdir) Milli Sporcuların sıralaması kendi
aralarında yapılacak sınavla belirlenecektir.
8- Milli Sporcu kontenjanına başvuracak adaylara, varsa son 3 yıllık (2005 yılı ve sonrası) spor
özgeçmişlerine göre ek puan verileceğinden (Özel Yetenek Sınav Kılavuzunda açıklayıcı bilgi
verilmiştir) bu adayların, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve/veya ilgili Spor Federasyonlarından
alacakları durumlarını belirtir belgenin aslı (Başka kurumlardan alınan belgeler geçersizdir)
9- Adayların video kaydı yapılacağından ön kayıtlarını bizzat kendileri yaptıracaktır.
Posta ile yapılan başvuralar kabul edilmeyecektir.
ÖN KAYITLAR NİĞDE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINDA
YAPILACAKTIR
AYRINTILI BİLGİ İÇİN: http://www.nigde.edu.tr
Hafta sonu kayıt yapılmayacaktır
Not: sınavlar sonucu kesin kayıt hakkı kazanan adaylar kesin kayıt esnasında diplomalarını ibraz
edemezler ise kayıt haklarının kaybedeceklerdir.
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ
REKTÖRLÜĞÜNDEN
1- 2008–2009 Eğitim Öğretim Yılında Üniversitemizin aşağıda belirtilen Eğitim
programlarına Ön Kayıt ve Özel Yetenek sınavıyla öğrenci alınacaktır.
2- Ön kayıt ve Özel Yetenek Sınavları ile öğrenci alınacak Eğitim programları
kontenjanları ve başvuruda kullanılacak 2008 ÖSS puanları aşağıdadır.
KONTENJANLAR 2008 ÖSS puanlar (http://www.nigde.edu.tr/duyuru/2008-2009_ozel_yetenek/ozel_yetenek.pdf)ını öğrenmek için tıklayınız... (http://www.nigde.edu.tr/duyuru/2008-2009_ozel_yetenek/ozel_yetenek.pdf)
ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
1- Adayın 2008 yılına ait ÖSS Sonuç belgesi aslı ile birlikte fotokopisi .
2-Nüfus cüzdanının aslı ile birlikte bir adet fotokopisi.
3-Son 6 ay içerisinde çekilmiş 4,5 x 6 cm ebadında önden başı açık, kolayca tanınabilecek
şekilde çekilmiş 2 adet fotoğraf.
4-Ön kayıt başvuru dilekçesi ( Kayıt Bürolarından temin edilecektir).
5- Özel Yetenek Sınav Harcı Dekontu . Ön kayıt harç miktarı tek programa başvuranlar için
125 YTL Aynı Fakülte/ Yüksekokulun, İki programına birden aynı anda başvuranlar için 175 YTL dir.
Her iki programa ayrı ayrı başvurularda her program için 125’er YTL ön kayıt ücreti alınır . Ön
kayıt harcının Niğde Üniversitesi Döner Sermaye Saymanlığı T.C Ziraat Bankası Niğde Şubesi
37974550-5001 no’lu hesabına yatırıldığını gösterir dekont (dekont üzerinde müracaat edilen Bölüm/
bölümlerin adı belirtilecektir )
6 - BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK SINAVINA BAŞVURACAK
ADAYLAR İÇİN "Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavına Girmesinde
sakınca Yoktur" ibaresi bulunan sağlık kuruluşundan alınmış sağlık raporu ( "Beden Eğitimi ve Spor
Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavına Girmesinde sakınca Yoktur" ibaresi bulunmayan raporlar
kabul edilmeyecektir.)
7- Milli Sporcu kontenjanına başvuran Milli Sporcular 2008 ÖSS sınavından (SAY-1,
SÖZ-1, EA-1, DİL puanlarından herhangi birinden) 145 ve daha fazla puan almış olduklarını gösteren
Sınav Sonuç Belgesinin aslı ile birlikte fotokopisi ve Milli olduğunu gösteren Gençlik ve Spor Genel
Müdürlüğünden aldıkları 2005 yılı ve sonrası alınmış Millilik Belgesinin aslı veya noter tasdikli
fotokopisi (Başka kurumlardan alınan belgeler geçersizdir) Milli Sporcuların sıralaması kendi
aralarında yapılacak sınavla belirlenecektir.
8- Milli Sporcu kontenjanına başvuracak adaylara, varsa son 3 yıllık (2005 yılı ve sonrası) spor
özgeçmişlerine göre ek puan verileceğinden (Özel Yetenek Sınav Kılavuzunda açıklayıcı bilgi
verilmiştir) bu adayların, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve/veya ilgili Spor Federasyonlarından
alacakları durumlarını belirtir belgenin aslı (Başka kurumlardan alınan belgeler geçersizdir)
9- Adayların video kaydı yapılacağından ön kayıtlarını bizzat kendileri yaptıracaktır.
Posta ile yapılan başvuralar kabul edilmeyecektir.
ÖN KAYITLAR NİĞDE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINDA
YAPILACAKTIR
AYRINTILI BİLGİ İÇİN: http://www.nigde.edu.tr
Hafta sonu kayıt yapılmayacaktır
Not: sınavlar sonucu kesin kayıt hakkı kazanan adaylar kesin kayıt esnasında diplomalarını ibraz
edemezler ise kayıt haklarının kaybedeceklerdir.