PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MEB'in Alan Değişikliği ile ilgili yapmış olduğu atamayı nasıl buluyorsunuz?

webkerem
30-09-2012, 13:53
MEB Yan alanı beden eğitimi olan öğretmenleri Beden eğitimi öğretmeni olarak atadı. MEB'in Alan Değişikliği ile ilgili yapmış olduğu atamayı nasıl buluyorsunuz?

gustavyo
30-09-2012, 15:15
İstisna durumlar olacaktır muhakkak yetenek alanlarında başarılı olacak bu işi kavrayacak meslektaşlarımız çıkacaktır. Ama istisnalar hiç bir zaman genele etki etmeyecektir. Bu yüzden Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Müzik ve Teknoloji Tasarım(unuttuğum branşlar var mı bilmiyorum özel yetenek gerektiren) derslerine ne şekilde olursa olsun alanlarının mezunları atanmalıdır. Aksi takdirde hoş olmayan sonuçlarını tüm camia olarak yaşayacağız ve imajımızda telafisi olmayan sonuçlar olacaktır.

omeralperen43
01-10-2012, 07:08
anlamadığım konu şu. onca beden eğitimi mezunu boşta gezerken buişle alakalı olmayan (yan alanıymış) kişilerin bu kadroları doldurması hangi beyni az çalışan insanın aklına gelmiş ki. bu şey gibi olmalı.elma ağacı aşılanırda ayva verimi sağlanırya.işte onun gibi bişey galiba. madem boş kadron vardı da neden atama zamanı almadın o kadrolara. yazıklar olsun ya.bu bakan biraz eğitimden uzak galiba. orman bakanı mı ne.

erdogan
01-10-2012, 16:51
Sınıf öğretmenleri ile bizi karşı karşıya getirebilecek çok yanlış bir uygulama.Herkez öğretmen olabilir ama, Beden Eğitimi Öğretmeni olamaz...
Tabiki arkadaşlarında dediği gibi istisna sınıfçı arkadaşlar çıkacaktır.Daha bu günler iyi günlerimiz.Neler göreceğiz bilemiyorum????????????Bizim sınıfçı arkadaşlarımızla hiçbir sorunumuzda yoktur,bu olay aramıza fitne sokmak için yapıldı herhalde.

ugursargun
01-10-2012, 19:14
tek kelime bu bakan ne yaptığını bilmiyor. galiba seneye de beden eğt cilere yan alan olarak doktorluk verilecekmiş :) neden? ( anatomi ve fizyoloji aldıkya biz) yan alan işte........!!!!!!!!!!!!!!!

yahyayildirim
04-10-2012, 17:53
Konuyu çok basit birşeymiş gibi görüyorlar arkadaşlar asıl mesele bir kaç yıl sonra beden eğitimine atanan çakma bedencilerin (hizmet puanları yüksek olduğu için)en kral ve merkezi okullara gidecekleri ve daha da var yarın öbürgün ders saatlerinde yapılacak değişikliklerle (bu yıl 4.sınıflara giremiyoruz) norm fazlası duruma bizler düşeceğiz.Çünkü kıdem esas alınacağı için bu böyle.Bu duruma seyirci kalamayız

irfanbozkurt
04-10-2012, 18:17
bizler çakma oalbiliriz ama ünv bileğimizin hakkıyla kazandık sizlerin yüzde 80 i gibi torpil arayarak siyasetçilerin kapısını çalarak kazanmadık.

alicetintas
05-10-2012, 15:59
arkadaşlar bu güne kadar sınıf öğretmenliğine alınan,ziraat müh,arkeolog,hititolog,sümerolog, gibi acayip bölümlerden öğretmen alımı oldu.sistem çok bozuldu.ama hiç olmazsa sınıfçılar öğretmen ve bu dersleri biliyorlar. ayrıca bütün bedencilerde iyi değil rahat hazır ol topu al kaybol bunları zaten görüyoruz. burda niyet önemli sınıfçılarda öğrencilere bir şey öğretme isteği vardır,yakalarını bırakmazlar.zaten geçenlerin çoğuda sporla ilgililer,kendilerine güveniyorlar.ben liseye atandım çocuklar daha sağ sol bilmiyor,rahat hazır ol bilmiyor 11,12.sınıflar.herhalde bunlarıda sınıfçılar yapmadı. niyeti iyi olan başarır.............

alicetintas
05-10-2012, 16:04
Sınıf öğretmenleri ile bizi karşı karşıya getirebilecek çok yanlış bir uygulama.Herkez öğretmen olabilir ama, Beden Eğitimi Öğretmeni olamaz...
Tabiki arkadaşlarında dediği gibi istisna sınıfçı arkadaşlar çıkacaktır.Daha bu günler iyi günlerimiz.Neler göreceğiz bilemiyorum????????????Bizim sınıfçı arkadaşlarımızla hiçbir sorunumuzda yoktur,bu olay aramıza fitne sokmak için yapıldı herhalde.
herkes büyük adam olabilir ama sanatçı asla.
ne oldu da bedenci olunmuyormuş,görende ülkeyi olimpiyatlarda 50 altın madalya getirdiniz zannedecek.sınıfçıların bedene geçmesi kaliteyi arttırır. çünkü sınıfçı kendini öğretmek zorunda hisseder.top ver kaybolla uğraşmaz.

gustavyo
05-10-2012, 23:46
Değerli arkadaşlarım bu sitede alan değişikliği ile ilgili açılan sayfalara baktığımda beden eğitimi öğretmenleri ve sınıf öğretmenleri birbirlerine hakaret etme yarışı içerisindeler. Her iki bölümün işi içinde söylüyorum 'yıldız uzaktan ufak görünürmüş' hele işin içine bir girilsin bakalım zaman ne gösterecek. Lütfen birbirimizin kalplerini kırıcı cümleler yazmayalım. İyi düşünelim güzel düşünelim.

fikriozcan
06-10-2012, 21:31
Bizim Branş ta binlerce bekleyen arkadaş varken tutup da yan alan diye yandan öğretmen atamanın neresini tasvip edeceğiz. Bizim dersimiz özel yetenek isteyen bir ders. Bence hiç ama hiç olmadı.

cancanay
07-10-2012, 23:13
''Bana dokunmayan yılan bin yaşasın...''
işte bizim memleketin asıl sorunu bu düşünce. zamanında her işsizi sınıf öğretmeni yaptılar, sınıf öğretmenlerini yalnız bıraktınız. bize ne dediniz...
4+4+4 çıktı, hepinizin iştahı kabardı sayın branşçılar, çünkü ders saatleriniz çoğalacaktı amaaa norm fazlası durumuna düşen sınıf öğretmenleri sizi ilgilendirmezdi. bize ne dediniz...
atanamayan binlerce arkadaş.. branşına bakmayıp ilçe milli eğitimlere koştunuz. aman bir yerlerde ücretli sınıf öğretmenliği ayarlayalım.. neden?? çünkü siz özelsiniz, sınıf öğretmenliği nedir kiiii, yaparsınızzz..
sonuç : Yılan size dokundu, sıra sizlere geldi.. ama boşuna, ne yaparsanız yapın artık hiçbir şey değişmeyecek. çünkü zamanında ses çıkarmadığınız o kadar saçma şey oldu ki.. o zaman neredeydiniz. neden bağırmadınız, bizi neden yalnız bıraktınız??? o zaman sustunuz, şimdi de susun.. biz öğretmenler sessiz kesim olarak tanındık, kafasına vur ağzından lokmasını al, durumuna düştük. artık yapacak hiçbir şeyimiz yok. boşuna kimse birbirini yemesin. biz elimizden geleni yaparız, meraklanmayın...
ve unutmayın.. hepimiz sonuçta öğretmeniz. bari bırakın bu saygınlığımız daha fazla yok olmasın...

trnzkk
07-10-2012, 23:44
[QUOTE=cancanay;54884]''Bana dokunmayan yılan bin yaşasın...''
işte bizim memleketin asıl sorunu bu düşünce. zamanında her işsizi sınıf öğretmeni yaptılar, sınıf öğretmenlerini yalnız bıraktınız. bize ne dediniz...
4+4+4 çıktı, hepinizin iştahı kabardı sayın branşçılar, çünkü ders saatleriniz çoğalacaktı amaaa norm fazlası durumuna düşen sınıf öğretmenleri sizi ilgilendirmezdi. bize ne dediniz...
atanamayan binlerce arkadaş.. branşına bakmayıp ilçe milli eğitimlere koştunuz. aman bir yerlerde ücretli sınıf öğretmenliği ayarlayalım.. neden?? çünkü siz özelsiniz, sınıf öğretmenliği nedir kiiii, yaparsınızzz..
sonuç : Yılan size dokundu, sıra sizlere geldi.. ama boşuna, ne yaparsanız yapın artık hiçbir şey değişmeyecek. çünkü zamanında ses çıkarmadığınız o kadar saçma şey oldu ki.. o zaman neredeydiniz. neden bağırmadınız, bizi neden yalnız bıraktınız??? o zaman sustunuz, şimdi de susun.. biz öğretmenler sessiz kesim olarak tanındık, kafasına vur ağzından lokmasını al, durumuna düştük. artık yapacak hiçbir şeyimiz yok. boşuna kimse birbirini yemesin. biz elimizden geleni yaparız, meraklanmayın...
ve unutmayın.. hepimiz sonuçta öğretmeniz. bari bırakın bu saygınlığımız daha fazla yok olmasın...[/QUOT

sözlerinize katılıyorum hocam.

uygulama doğru mu dersek bence de yanlış bir uygulama.ama yapılacak bir şey de yok.yıllarca sizin de dediğiniz gibi yoldan geçeni bile sınıf öğretmeni atadılar ve şimdi haykıran arkadaşlarım hep sustular ve sonunda işin ucu onlara da dokununca tepkilerini gösterdiler ama gösterilmesi gereken yere tepki göstermek yerine yıllarca madur edilip bir çıkış yolu arayan sınıf öğretmenlerine hakaret etmeye başladılar.

dediğim gibi uygulama kesinlikle yanlıştır.ancak branş değiştiren bir sınıf öğretmeni de benim.sizler kadar iyi bir sporcu değilimdir bunu ben de biliyorum.ama hakareti de asla kabul etmiyor ve sahibine iade ediyorum.
ben 15 yıllık sınıf öğretmeniyim,7yıllık karete antrenörüyüm,hakemiyim. meb in il izci kurulu başkanıyım. TİF'in il temsilcisiyim.yıllardır da izcilerimle beraber çalışıyor ve kamplar düzenliyorum.bölgede yapılan her özel turnuvaya(karete alanında),bölge seçmelerine,türkiye şampiyonasına,milli seçmelerine öğrenci göndermeye gayret ediyor ve bazen kendim de katılıyorum.Ancak yine de kabul ediyorum sizler gibi olamayacağımı. LÜTFEN HAKARET ETMEYİN::::

Adem Tırpancı
08-10-2012, 00:04
sözlerinize katılıyorum hocam.

uygulama doğru mu dersek bence de yanlış bir uygulama.ama yapılacak bir şey de yok.yıllarca sizin de dediğiniz gibi yoldan geçeni bile sınıf öğretmeni atadılar ve şimdi haykıran arkadaşlarım hep sustular ve sonunda işin ucu onlara da dokununca tepkilerini gösterdiler ama gösterilmesi gereken yere tepki göstermek yerine yıllarca madur edilip bir çıkış yolu arayan sınıf öğretmenlerine hakaret etmeye başladılar.

dediğim gibi uygulama kesinlikle yanlıştır.ancak branş değiştiren bir sınıf öğretmeni de benim.sizler kadar iyi bir sporcu değilimdir bunu ben de biliyorum.ama hakareti de asla kabul etmiyor ve sahibine iade ediyorum.
ben 15 yıllık sınıf öğretmeniyim,7yıllık karete antrenörüyüm,hakemiyim. meb in il izci kurulu başkanıyım. TİF'in il temsilcisiyim.yıllardır da izcilerimle beraber çalışıyor ve kamplar düzenliyorum.bölgede yapılan her özel turnuvaya(karete alanında),bölge seçmelerine,türkiye şampiyonasına,milli seçmelerine öğrenci göndermeye gayret ediyor ve bazen kendim de katılıyorum.Ancak yine de kabul ediyorum sizler gibi olamayacağımı. LÜTFEN HAKARET ETMEYİN::::

Bu cümleleri yazan birisinin objektif olması gerekir. Her iki taraftan da hakaret edenler var lütfen!

cancanay
08-10-2012, 01:09
Hakaret eden bizden değildir, olamamıştır.
düzenin hepimize verdiği zarar ayrıdır. zaten balıkta baştan kokar..
ben sınıf öğretmeni olmak için okudum. 11 yıl görevimi elimden geldiğince en iyi şekilde yapmaya çalıştım. kimseye de bu konuda söz söyletmem..
Yalnız düzen bizi alan değiştirmeye itti. Fazla durumunda kalmaktansa öğretmenliğimi devam ettirmeye çalışmam neden benim suçum olsun. ben bu konuyu anlamıyorum arkadaşlar. sınıf öğretmenlerini aşağılayarak sadece kendinizi tatmin edeceksiniz. ama düzen değişmeyecek. düzeni değiştirebiliyorsanız buyrun, hodri meydan. çıkın meydanlara bakalım ne kadar güçlüsünüz. bunu başarabilirseniz en çok biz mutlu oluruz, en çok biz destek sağlarız sizlere..
Sonuç olarak biz öğretmenliğimize devam etmek istiyoruz. siz ister destek olun isterseniz olmayın. bazı arkadaşlar başarılardan söz etmiş. madem o kadar iyi niyetlisiniz bize destek olmalısınız diye düşünüyorum. Saygılar herkese...

Adem Tırpancı
08-10-2012, 07:01
ama düzen değişmeyecek. düzeni değiştirebiliyorsanız buyrun, hodri meydan. çıkın meydanlara bakalım ne kadar güçlüsünüz. bunu başarabilirseniz en çok biz mutlu oluruz, en çok biz destek sağlarız sizlere..

Bizler beden eğitimciyiz. Haliyle meydanlara çıkmak yerine sorunu hukukî yollarla çözmek isteriz. Bu nedenle de alan değişikliğine karşı dava açtık. Bu sözlerinizde samimiyseniz davaya müdahil olarak samimiyetinizi ortaya koyarsınız. Desteğinizi bekliyoruz!

http://forum.bedenegitimi.gen.tr/yan-alan-gecisine-acilan-davaya-mudail-olmak-isteyenler-icin-dilekce-t12212.html?t=12212

trnzkk
08-10-2012, 08:21
Bu cümleleri yazan birisinin objektif olması gerekir. Her iki taraftan da hakaret edenler var lütfen!

Haklısınız hocam.her iki taraftan da kötü sözler söyleniyor.Arkadaşlarım resmen birbirine düşüyorlar üzülerek izliyorum.Kötü söz sahibine aittir demekten başka elden ne gelir ki...

u.taylan
08-10-2012, 18:32
velhasılı kelam arkadaşlar milllet yan alana geçti ama geçen bizim çocuklara oldu. bir dönem kredili sistem getirdiler bir bakın etrafınıza o neslin çoğu boşta şimdi bu sistem geldi alakasız branştan öğretmenler branş değiştirip öğretmencilik oynuyorlar.korkarım bu arada çocuklar ebelenecek. Doktorun hatası ne iyi ihtimalle mide yıkattırılır veya başka bir ilaç.Ama öğretmenin bir hatası mezara kadar. Filler tepişirken olan çimenlere olurmuş.

Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. M.KEMAL ATATÜRK

feri
08-10-2012, 19:08
Bu sınıf öğretmeni arkadaşlara da ne oluyor anlamıyorum.Arkadaşlar size verilenbranş değişikliği hakkı diğer branşçı arkadaşları mağdur mağdur etti, illerde boş olan branş kadroları bakanlığın bu saçma sapan uygulaması ile doldu biz branşçılarda iliçi ve ildışı tayinlerde bir yere gidemiycez.Sonuçta bu uygulama yanlış bir uygulamadır hatırlarsanız zamanında daha faydalı olacak diye 4. ve 5. sınıflara biz branşçılar girmeye başlamıştık bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.Ayrıca lütfen beden eğitimi öğretmenlerinin oluşturduğu bir sitede beden eğitimi öğretmelerine daha saygılı davranalım hiç yakışmıyor vede madem süper olacaksınız beden eğitimi öğretmenliğinde birazdaha okusaydınızda beden eğitimi öğretmeni olsaydınız konu kimin iyi kimin kötü olduğu değil uygulamanın yanlış olduğudur biraz daha mantıkkk...

Adem Tırpancı
08-10-2012, 19:33
İrfan hocama katılıyorum.Kendisinide sporculuk yönüyle ve başarılarıyla iyi tanıyorum.Yıllardır prof. sporcu kimliğiyle uğraş vermiş bir arkadaşımızdı.

Sizlerle çok da fazla muhatap olmak istemiyorum aslında. Böyle kara mizah tarzında şeyler görünce gülüyorum; o da bana yetiyor. Daha önce de yazdım ama deşifre etmek adına yine yazmak istiyorum. Profesyonel sporculuk yönüyle ve başarılarıyla tanıdığınız İrfan arkadaşınız bakalım ne yazmış:

ayrıca kaleci antrönörlüğü belgem var.

Antrenör kelimesinin nasıl yazıldığını bile bilmeyen bir antrönör(!) nasıl oluyor da profesyonel oluyor anlamış değilim. Acırım o antrönör(!)ün yetiştirdiği kalecilerin haline!

Bakın devamında hatasını telafi etmek adına ne yazmış:

klavyeyi hızlı kullanınca kelime hatası oluyor

Hep öyle olur zaten!

feri
08-10-2012, 19:44
ne güzel arkadaşımız KALECİ ANTRÖNÖRÜymüşş, bütün okul öğrencileri kaleci olur artıkkk:)) Arkadaşım bizler antrenör değiliz zaten beden eğitimi öğretmeniyiz farkı anlamış olman lazımdı 1aylık antrenör belgelerini herkese veriyorlarrr....

cancanay
08-10-2012, 22:22
düzen değişmeyecek. düzeni değiştirebiliyorsanız buyrun, hodri meydan. çıkın meydanlara bakalım ne kadar güçlüsünüz. bunu başarabilirseniz en çok biz mutlu oluruz, en çok biz destek sağlarız sizlere..
QUOTE]

[QUOTE=Adem Tırpancı;54893]Bizler beden eğitimciyiz. Haliyle meydanlara çıkmak yerine sorunu hukukî yollarla çözmek isteriz. Bu nedenle de alan değişikliğine karşı dava açtık. Bu sözlerinizde samimiyseniz davaya müdahil olarak samimiyetinizi ortaya koyarsınız. Desteğinizi bekliyoruz!

http://forum.bedenegitimi.gen.tr/yan-alan-gecisine-acilan-davaya-mudail-olmak-isteyenler-icin-dilekce-t12212.html?t=12212

benim mesajımdan nasıl böyle bir anlam çıkardınız hayret ettim doğrusu :))
düzeni değiştirirseniz destekçiniz oluruz dedim.
şu anki 4+4+4 uygulaması en çok biz sınıf öğretmenlerini etkiledi. bizler atanamamış binlerce arkadaşımız varken norm fazlası durumuna düştük. bütün sınıf öğretmenleri uygulamaya karşı çıktı. eylemler yaptı. siz ne yaptınız???
işte çektiğimiz sıkıntılar sizide vurdu. geç kaldınız arkadaşlar geç kaldınız.. keşke zamanında bizim destekçimiz olsaydınız, alanlarda yalnız bırakmasaydınız da sistem sizi de vurmasaydı..

olcayuğur
09-10-2012, 01:52
bu sistem tabiki yanlış sayın hocam ancak su ürünlerinden veya zıraat fakültelerinden sınıf öğretmeni olanlar varken bana dokunmadılar ben işime bakarım dersek döner dolaşır aynı şeyler yaşanır hocam en azından bu adamlar iki sene yan alan eğitimi aldı üniversite hocalarınızdan çinmalı değiller yine iyi sayılır 2 sene eğitim almış bu sınıföğretmeni arkadaşlarınız. yeri gelmiş beden eğitimci arkadaşların tenezül etmediği belde okullardan turnuvalarınıza yeri geldi size cerez takımlar yeri geldiği zamanda zorlayacak kadar iyi takımlar çıkarmışlar. artık öğretmen öğretmeni suçlayacağına bunların baştaaaan yanlış olduğunda omuz omuza savaşmaları gerekirken. Vay şöyle vay böyle deyip boşuna kalp kırmayalım.

besyocu_76
09-10-2012, 22:06
kardeşim biz bu besyoyu kazanana kadar canımız çıktı...hem öss den yüksek puan aldık hemde spor akademisine hazırlandık.günlerce kustuk kolumuzu bacağımızı kırdık.bunu bilinki besyo yu kazanmakta okumakta çok zor.bizler bu işin formasyonunu aldık.tabiki işini çok iyi yapacak arkadaşlarımız olacaktır ama bu bir kaç taneyi geçmez.bazı arkadaşlar beden eğitimi derslerinin top oynamaktan ibaret olduğunu zannediyolar.bilsinler ki biz bu tabuları yıktık.bir sınıf öğretmeni 4.5.vs sınıftaki bi öğrenciye voleybol jimnastik öğretmenin aşamalrını nerden bilicek.malesefki çoüusu özenti....bu kul hakkı yemektir arkadaşlar.sen zaten kadron var niye milletin önünü kapatıyosun...

besyocu_76
09-10-2012, 22:27
arkadaşlar bu sınıf öğretmenlerinin çoğu çocuklara daha sağını solunu öğretememiş.6. sınıf olupda dersine girdiğimiz çocuklar bizi çok zorluyo.daha bunu bile yapmaktan acizken diğer branşları nasıl yapıcaklar acaba.tabi bizden çok daha iyi yapabilecek spor geçmişi olan öğretmen arkadaşlar çıkacaktır lütfen onlar üstüne alınmasın ama ben hangi okula gittiysem bizim eşofmanla okula gitmemizden hep gocundular ve hep özendiler.rica ediyorum herkes herkesin hakkına saygı duysun herkes kendi işine sıkı sıkıya sarılsın

sedat sny
09-10-2012, 23:46
''sınıfçı kendini öğretmek zorunda hisseder'' diyen arkadaşlar, herkes aldığı eğitimde öğretime devam etsin ne derseniz ;)

irfanbozkurt
10-10-2012, 17:03
sayın adem tırpancı hazmedemiyorsan adresini yaz şalgam göndereyim dedim.sana senin anladığın dilden yazacağım.
benim alan değiştirmem seni ilgilendirmez
hangi taş büyükse git kafanı ona vur
kıskananlar çatlasın
ben beden eğitiminin b sinden alamasam bile bu da seni ilgilendirmez verilen hakkı kullandım bu sanane.
bu formda kendini istediğin kadar yırt şu an ben derslere girmeye başladım.hayatında herhangi bir spor dalıyla uğraşmadığın da belli oluyor
keşke senle aynı il yada ilçede çalışsaydım bu sözleri o zaman söyleyebilecekmiydin ( bunu sporla ilgili diyorum tehdit falan değil sen anlamayabilirsin diye açıklayayım dedim)
eğer 1998,2001 arası çukurova mezunu arkadaşın varsa sor onlar sana anlatırlar beni.
bir de gerçekten dürüst ve hakkını savunuyorsan git kendin mahkemeye ver başkasının verdiği mahkemeyi takip etme.
ama sende nerde o mahkemeye verecek yürek.paran yoksa söz ben mahkeme masrafını çekeceğim.

irfanbozkurt
10-10-2012, 17:07
[QUOTE=besyocu_76;54946]arkadaşlar bu sınıf öğretmenlerinin çoğu çocuklara daha sağını solunu öğretememiş.6. sınıf olupda dersine girdiğimiz çocuklar bizi çok zorluyo.daha bunu bile yapmaktan acizken diğer branşları nasıl yapıcaklar acaba.tabi bizden çok daha iyi yapabilecek spor geçmişi olan öğretmen arkadaşlar çıkacaktır lütfen onlar üstüne alınmasın ama ben hangi okula gittiysem bizim eşofmanla okula gitmemizden hep gocundular ve hep özendiler.rica ediyorum herkes herkesin hakkına saygı duysun herkes kendi işine sıkı sıkıya sarılsın[/QUOsenide bir zamanlar sınıf öğr okuttu bak o sana sağ solu okuma yazmayı öğretmiş aam bir şeyi öğretememiş.şu an seni 1.sınıfta okutan öğr şu yazdıklarını okusa ne derdi acaba.gerçi sen onada saygısız davranırdın.
şu görev yaptığım yerde bir kişi bizi eleştirmiyor bende ona yanıyorum hep internet köşelerinde yazıyorlar.bir kişi yüzümüze eleştirse ne var.görüncü iyi ettiniz tebrikler diyor demekki bizi eleştirenler bizle aynı yerde görev yapmıyorlar mı.

erkan50
12-10-2012, 23:24
6. sınıfa öğrenciler boş geliyor diyen arkadaş malesef 9 sınıfada boş geliyorlar ne komuttan ne duruştan ne yürüyüşten haberleri var onun için her koyun kendi bacağından asılır derler bekleyin bakalım zaman ne gösterecek haa bütün beden eğitimi öğretmenleri 9. sınıfa öğrenciyi boş göndermiyor hakkıyla yapanda var ekders dolsun diye akşama kadar idarecilerin emir eri gibi davranan beden eğitimcilerde var madem bu branşı bilmiyorlar diyorsunuz yardımcı olun bu yenilere onlarda öğrensinler bu branşı amaç öğrenciye öğretmek değil mi yoksa egomuzu tatmin mi tüm olay bu ise külliyen zarardasınız arkadaşlar.

serhat_eryılmaz
14-10-2012, 20:30
sınıf öğretmenlerinin nasıl özveri ile çalıştığı ortada beden eğitimcileri ise topu ver kaybol olarak gören veya gösteren dangalaklara söyleyecek söz yok asıl mesele sınıfçı kardeşlerimizin mağduriyetini başkalarını mağdur ederek çözmek kesinlikle beddua alacak ve sakat doğan bir uygulama olacaktır.ben hakkamı helal etmiyorum

belen
17-10-2012, 23:27
Bu konuşmadan sonra harbiden hepinize çakma diyecem arkadaş. Senin ve senin gibi düşünenler sporu ve sporcuyu bu hale getirdi. Sana aklıma gelen arterio venöz oksijen farkı, dentrit , akson, orjin, insersio, biküspit, triküspit, ventrikül, gastrocnemius, soleus, trapezius, kapsam, volüm, şiddet(senin bildiğin şiddet değil ha-araştır), sodyum potasyum dengesi, atp creatin fosfat sistem, izometrik, konsantrik, plantar fileksiyon, fileksiyon, ekstansiyon, aerobik, anaerobik, mental treaning, stady state(denge-ama ne dengesi-araştır????sen babayı dengeni bulursun bu kafayla), Tekrar yüklenme yöntemi, fartlek koşular, sternoclaidomastoid, radiıs , ulna, GLETEUS MAXİMUS-(Bunu çok iyi araştır), piramidal yöntem, circuit-dairesel antrenman, pnf esnetme(sistemi değil - vücudu esnetme-(çokçalışman lazım koçum çooook), kompres banyo, epifiz, soleus ve SANA YEMİN EDERİM SABAHA KADAR SAYABİLİRİM SENİN VE SENİN GİBİLERİN BİLMEDİĞİ BİR ÇOK ŞEYİ. BİZ BUNLARI YAŞAYARAK YAPTIK UYGULADIK,ÖĞRENDİK VE ÖĞRETMENYİ ÖĞRENDİK.... SİZİN GİBİ TÜRKÇE, SOSYAL YAN ALANLARI ZOR DİYE BEDEN EĞİTİMİ ALALIM DA SPOR YAPIP LAY LAYINA ZAMAN GEÇER DİYE YAN ALAN ALMADIK. BENİM UZMANLIK ALANIM FUTBOL BEN SINIF ÖĞRETMENLERİNİN DERSLERİNE ÖĞRENCİ İKEN ÖĞRETMENLER TARAFINDAN GÖREVLENDİRİLEREK GİRİYORDUM. ORAYA EĞLENMEYE GELEN İNSAN TOPLULUKLARI 2 SAAT SPOR YAPIP GİDERDİ. BÖYLE OLUYORSA BİR ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ BİZ DE CERRAH OLALIM. AYRICA O TORPİL DEDİĞİN OLAYLA İLGİLİ AHİR HAYATIMIZDA ELLERİM YAKANDA BEYEFENDİ. bU KAFA VE BİLGİYLE NASIL OLUR BİLMİYORUM AMA YÜREKTEN SÖYLÜYORUM ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN

belen
17-10-2012, 23:44
Özel yetenekli arkadaşım hitotolog, ziraatçı vb. arkadaşlar teorik sınavdan geçti sizin gibi öğretmen oldular. Yan alan olayı bence de yapılabilir ama özel yetenek alanlarında asla olmamalıydı. Resim çizemeyen bir arkadaş resim öğretmeni, üniversitede haftada 2 saat ayakları açılsın diye spor yapanlar da beden eğitimci olacak. Buna destek veren herkesi kınıyorum arkadaşlar. Sağını solunu bilmeyenleri evet biz eğittik. Siz göreve başlayın da bahçede sıradaki kızlara sarkıntılık yapan soytarılarla muhattap olunca; ya arkandan sümsük diyecekler yada sopa yiyecen yada atacan. o soytarılar sıradakilerin arasında da olacak. İyisini yapın bakalım nasıl olacak. o sağını öğrenemeyenlere mi benzeyeceksiniz yoksa tüm öğrencilere sağı solu öğretecek misiniz arkadaşlar. Boş teneke çok ses çıkarır... Kolay Gelsin.

hayozcan
18-10-2012, 12:02
Üniversiteye torpille girip beden öğretmeni olunduğunu zanneden şahsın bu meslekte ne işi var.Beden Eğitimi giriş sınavı nasıl yapılıyor bilgin varmı.....

homeros173
18-10-2012, 14:54
sayın asıl beden eğitimi öğretmeni arkadaşlar (lütfen herkes alınmasın) sınıftan beden eğitimine geçtim. eskişehirde bir ilçedeyim. 8.sınıf öğrenciler inanın sağa dön sola dön ve geriye dön rahat hazrol komutlarını uygulayamıyor. bu öğrencilere 4.5.6.7. sınıflarda beden eğitimi öğretmeni derslere girmiş.
buyrun koyun şapkanızı önünüze düşünün bakalım.

erkan50
20-10-2012, 02:00
iyi güzelde bi allahın kuluda 4+4+4 yüzünden bunlar ortaya çıktı eğitim sisteminin değişmesiyle açığa çıkan sınıf öğretmenlerini ihtiyacı olan branşlara öyle yada böyle buradaki sınıf öğretmenleri mi kaydırdı da babayı alırsın diyorsun be öğretmen sen sıkıysa o babayı lafını sistemi değiştiren yöneticilere söyle ama sıkar değil mi sen ek dersim kesilmesin diye 4+4+4 için yapılan iş bırakmalarına bile katılmadın şimdi potasyum dengesinden tazmanya germesinden bahsedip bütün suçu okula gelen serserilere bağlıyosun.daha önce açtığınız konuyu bile alan değiştiren sınıf öğretmenlerini mahkemeye veriyoruz diye açtınız yav bu nası bi anlayış sistemden tırs sana esas zararı veren meb yöneticilerine ağzını bile açma alan değiştiren sınıf öğretmenine ver veriştir kardeşim bırakın bunları bak efendilikten ağzımızı açmıyoruz susuyoruz o alan değiştiren öğretmenler en az 10-15 yıl bu mesleğe hizmet etmiş insanlar ve sizi yetiştiren insanlar insancık olmayın efendi olun açın mahkemenizi hakaret etmeyin.....

irfanbozkurt
20-10-2012, 16:30
bunlarda sistemi eleştirecek cesaret nerde.büyüklerine çıt yok takla atmayı öğrenmişler ya.ancak alan değiştiren sınıfçılara çatmaya çalışıyorlar.oda ancak siteden yazma ile oluyor.sıkıyorsa bir kişi çıksın yüzümüze aynı eleştirileri yapsın.alan değiştirdiğim okulda yıllarca beden eğitimi öğr çalışmışş.okulda doğru dürüst malzeme yok.
20 günde okula sporsor bularak aldırdığım malzemeler.
masa tenisi masası ,15 adet top,voleybol filesi,okkul futbol takımı için 10 tane forma şort tozluk tekmelik,bunları hemde sizlerin çok iyi bildiği ünlü bir spor adamına mail atarak yaptırdım.
biz sizler gibi spor parası toplayıp öğrenci velilerine de yüklenmiyoruz.
bu yazdıkalrım tüm beden eğitimi öğr arkadaşlar için değil.acımasızca hakarete varan derecede alan değiştiren öğr eleştiren ve onlara çakma diyenler için.
ben aylık 500 tl ekdersten vaz geçip alan değiştirdim.sizler eğitimi falan düşündüğünüz için karşı çıkmıyorsunuz ek ders gitti tayin zorlaştı diye ağlıyorsunuz.şu anda 15 saat derse giriyorum ve kuruş ek ders almıyorum.
hakaret edecekseniz en başta dediğim gibi bizlere değil bu sistemi getirenlere yapın yemez değilmi.
o zaman yemiyorsa hazmetmesini öğrenin.mahkemeye vermişsiniz kararı bekleyin insanlara hakaret etmeyin.hakkını helal etmeyecekmişsiniz.sizlerin bizlere ne hakkı var.siz kjmsiniz ki bize hak helal etmiyorsunuz.sizler önce torpille sınav kazanan meslektaşlarınıza etmeyin hakkınızı.aranızda bir tane yine mi yok torpille kazanan.hepiniz bileğinizin hakkıyla mı kazandı.bu siteye üye olupta torpille kazanan kaç tane arkadaş biliyorum ben.
onlarda çıkmış bizi eleştiriyorlar.önce aynaya bakın kendi vicdanınızla helalleşin ondan sonra bize hak helal etmeyin

spakel
21-10-2012, 16:00
İrfan hocam sizin başka işiniz gücünüz yok mu? Burada millete laf yetiştirmek sizi çok yorar. Belli ki siz kendinizi bu işi yapabilecek kapasitede görüyorsunuz. Burada polemiğe girmeye gerek yok bence. Olan olmuş artık geçmişsiniz beden eğitimine. Bundan sonra ne yapabilirimi düşünün bence. Hiçbir beden eğitimi öğretmeni sizi kabullenmez, kabullenecek diye beklemeyin. Yüzünüze tebrik edenler de sizi kabullenmez, bunu iyi bilin. Bu branşta siz hep arka planda kalacaksınız kimse sizi içine almayacak. Kendi başınıza bir grup olacaksınız. Çok yıpranacaksınız, çok ezileceksiniz, belki başarılı olacaksınız ama bu psikoloji sizi çok yıpratacak, gerçi şimdiden eritmeye başlamış. Size tavsiyem bu sitelerde dolaşıp canınızı sıkmayın. Size yeni branşınızda başarılar diliyorum. Kolay gelsin...

yaman20
21-10-2012, 19:45
İrfan hocam sizin başka işiniz gücünüz yok mu? Burada millete laf yetiştirmek sizi çok yorar. Belli ki siz kendinizi bu işi yapabilecek kapasitede görüyorsunuz. Burada polemiğe girmeye gerek yok bence. Olan olmuş artık geçmişsiniz beden eğitimine. Bundan sonra ne yapabilirimi düşünün bence. Hiçbir beden eğitimi öğretmeni sizi kabullenmez, kabullenecek diye beklemeyin. Yüzünüze tebrik edenler de sizi kabullenmez, bunu iyi bilin. Bu branşta siz hep arka planda kalacaksınız kimse sizi içine almayacak. Kendi başınıza bir grup olacaksınız. Çok yıpranacaksınız, çok ezileceksiniz, belki başarılı olacaksınız ama bu psikoloji sizi çok yıpratacak, gerçi şimdiden eritmeye başlamış. Size tavsiyem bu sitelerde dolaşıp canınızı sıkmayın. Size yeni branşınızda başarılar diliyorum. Kolay gelsin...

Sn spakel;hiç kimseyle polemiğe girmem,işime konsantre olurum.ANcak;...siz kim oluyorsunuzda ezilmekten bahsediyorsunuz,kim size akıl danıştıda böyle avam konuştunuz.....Klavyen ne yazdığına dikkat etsin...

erkan50
21-10-2012, 23:24
bittin sen irfan hoca ve diğer alan değiştirenler artık bir ömür küçük emrah modunda okula gidip geleceksiniz -Abi bende öğretmenim ,şeklide ağlak cümleler kuracaksınız canınız çoook yanacak.Peki böyle mi olacak tabiki hayır bu olaylar zaten unutulmaya başlandı bir kaç ay sonra esamesi bile okunmayacak sonra 4 yıl sonra irfan hoca mevcut hizmet puanıyla oradaki açık olan en güzel okula gidecek sınıf öğretmeni olarak başladığı mesleğe beden eğitimi öğretmeni olarak devam edecek neden böyle olacak çünkü irfan hoca eğitim fakültesi mezunu bir eğitimci alan değiştirerek yine eğitim alanında hizmet veriyor at pazarında at tüccarlığına mı başladıda ezim ezim ezilsin.....

orh2008
01-11-2012, 21:16
irfan beyin burada provakatörlük yaptığını dusunuyorum ; bızım sınıfcılarla bir sorunumuz yok irfan bey , geçmişsin bari işinle ilgilensen daha başarılı olursun, sonuçta branşa geçmek sızın suçunuz değil ; sorunun kaynağını herkes bılıyor ancak bu kadar gurultu cıkarırsanız sizlere karsı ıyı nıyetlı beden eğitimci arkadaşlarınızı da karsınıza alırsınız , relax olun ve işinizi yapmaya çalışın bence

metinogretmen
02-11-2012, 21:23
Zaman her şeyi gösterecek..
Ama tüm insanları aynı sınıfa sokmaya kimsenin hakkı yok..
Umarım bir an önce güzel ve verimli paylaşımlarla burayı çok daha güzel hale getiririz..

esrakaplankıran
09-11-2012, 09:27
bı besyocu olarak yenı cıkan yasaayı kınıyorum.. sonucta herkez kendi bransında görev almalı.. madem sınıf ögr atanamıyo bu sıstemden dolayı kpss den atanmanız gereken puanı alıp grevinize devam etmelısınız.. besyoculara yapılan bı saaygısızlıktr bu.. besyoya nasıl gırıldıgınden haberınız yok galıba halk tabırıyle öss den barajı gec kaznırsın dıyerek anlatılan .. aksıne yüksek puan almak gerekıyo aylarca kondısyon calısmaı yapman gerekıyo .. kolay kazanılmıyo... hepsı demesemde genelı oraya gecmıs yıllarındakı tecrübeleriyle kazanıyor.. yıllarını verıyolar bu meslek için.. ama gel gör kı hıc kondısyon yapmamıs spor hakkında uzaktan yakından bılgısı olmayan ınsanlar branş değiştirip beden eğitimi ögr .ye geciyolar..pekı soruyorum size 4 yıl sınıf öğretmenliğini bunun için mi okudunuz .. kendinize yakıştırabılıyomusunuz branş değişikliğini.. eger o bölümü okuduysan.. ki mezun oldugunda yasalar değiştiyse kendi anlanınızda çözümler bulmaya çalışmalısınız..

esrakaplankıran
09-11-2012, 09:43
bizler çakma oalbiliriz ama ünv bileğimizin hakkıyla kazandık sizlerin yüzde 80 i gibi torpil arayarak siyasetçilerin kapısını çalarak kazanmadık.
hocam bu konuda gercekten saygısızlık yapıyosunuz.. bileğin hakkıyla kazananlarda var .. torpılle kazananlarıda Allah ıslah etsın.. ayrıca torpılle gıren kısıde sonucta onun egitimini alaraktan mezun oluyo.. en azından CAKMA degıller sizin tabırınızle..

tercuman2008
09-11-2012, 21:10
Besyo Mezunu Beden Eğitimi Öğretmeni Arkadaşlarım,

Yan Alandan Alan değikliğinin iptali için Eğitim Söz Sen Danıştaya dava açtı. Davanın olumlu sonuçlanması için müdahil olmalıyız. Ben atama bekleyen öğretmen adayıyım. Bu konu hem atanmış hem de atama bekleyen Besyo Mezunu Beden Eğitimi Öğretmenlerini ilgilendiriyor. Müdahil olmak ücretsiz. Sadece https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dG9Nd25JNENVOUxXalBPUGRfdnI4ZEE6M Q bilgileri girmek gerekli. Lütfen gerekli duyarlılığı gösterelim.

Yüksek Öğretim Kurumu YAN alanı '' sınırlı sayıda ders almak suretiyle diploma yerine geçmeyen sertifika'' olarak tanımlarken sertifikayla öğretmenlik yapılmasını engelleyelim.

n.sarper
09-11-2012, 23:53
en çok üzüldüğüm bu arkadaşlar biz futbol oynamıştık diyorlar zamanında futbol oynamayan yok gibi dünyada zaten benim asıl üzüldüğüm hadi futbolu geçtik. diğer branşlarda telafisi mümkün olmayan yanlış teknik öğrenecekler bu çocuklar.bunun hentbolu var atletizm var varda var.adı üstünde ders sadece futbol dersi değil beden eğitimi

n.sarper
10-11-2012, 00:02
üzücü olan bizim okuldan 2 sınıfçı beden eğitimi öğretmeni oldu.Geçen ikisiylede görüştüm nasıl alıştınızmı nasıl gidiyor dersler dedim valla derslerde topu atıyoruz çocuklar oynuyor dediler anlamıyoruz ki dediler bizim amacımız tayin di dediler vaayyy halimize yazık oldu ikisinin cevabı da bu oldu yine başka bir arkadaşla görüştüm okul müdürü senden hareket bekliyorum demiş bu sınıfçı beden eğitmciye o da ne hareketi bekliyor benden diyor kızmış yani ben yatacam beni elleme diyor anlamadığım bir konuda ne hareketi bekliyor diyor yaazzııııkkk

tercuman2008
10-11-2012, 02:16
Arkadaşlar lütfen eğitim Söz sen in açtığı davaya müdahil olalım. Lütfen bu iletimi mümkün olduğunca kişiye yayalım.
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dG9Nd25JNENVOUxXalBPUGRfdnI4ZEE6M Q

tercuman2008
10-11-2012, 17:06
Arkadaşlar,
EĞİTİM SÖZ SEN ALAN DEĞİŞKLİĞİNİN TAMAMEN İPTAL EDİLMESİ VE YAPILAN GEÇİŞLERİN İPTALİ İÇİN DAVA AÇMIŞ BULUNUYOR ANCAK BU SÜREÇTE TÜM ÖĞRETMENLERİN (ATANMIŞ VE ATAMA BEKLEYEN)DESTEĞİNE İHTİYACI VAR BİZE DÜŞEN ŞUAN İL YADA İLÇE MEB VERECEĞİM ŞU DİLEKÇEYİ İMZALYIP VERMEK DAHA SONRA İSE EĞİTİM SÖZ SENİ ARAMAK ONLAR DAHA SONRA BİZİM MAĞDURİYETİMİZİ BELİRECEK BÖYLECE DAVAADA ELİ GÜÇLENECEK VE DAVANIN KAZANILMA İHTİMALİ ARTACAK LÜTFEN BU DAVAYA MÜDAHİL OLMALIYIZ
EĞİTİM SÖZ SEN NUMARA:0505 768 27 12
BURAYI ARAYIP DAVA HAKKINDA BİLGİ ALABLİRSİNİZ
DİLEKÇE BUDUR LÜTFEN İHMAL ETMEYİN....
http://word.office.live.com/wv/WordView.aspx?FBsrc=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com% 2Fdownload%2Ffile_preview.php%3Fid%3D2724600861901 79%26metadata&access_token=100004412742972%3AAVJ8a3vhmZRiy0tSgAX-qqlSWglTmUkvOuuEx8qAuNClCA&title=%C4%B0dari+Ba%C5%9Fvuru+Dilek%C3%A7e+Tasla%C 4%9F%C4%B1+%281%29.doc (http://word.office.live.com/wv/WordView.aspx?FBsrc=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com% 2Fdownload%2Ffile_preview.php%3Fid%3D2724600861901 79%26metadata&access_token=100004412742972%3AAVJ8a3vhmZRiy0tSgAX-qqlSWglTmUkvOuuEx8qAuNClCA&title=%C4%B0dari+Ba%C5%9Fvuru+Dilek%C3%A7e+Tasla%C 4%9F%C4%B1+%281%29.doc)

erkan50
13-11-2012, 00:51
bı besyocu olarak yenı cıkan yasaayı kınıyorum.. sonucta herkez kendi bransında görev almalı.. madem sınıf ögr atanamıyo bu sıstemden dolayı kpss den atanmanız gereken puanı alıp grevinize devam etmelısınız.. besyoculara yapılan bı saaygısızlıktr bu.. besyoya nasıl gırıldıgınden haberınız yok galıba halk tabırıyle öss den barajı gec kaznırsın dıyerek anlatılan .. aksıne yüksek puan almak gerekıyo aylarca kondısyon calısmaı yapman gerekıyo .. kolay kazanılmıyo... hepsı demesemde genelı oraya gecmıs yıllarındakı tecrübeleriyle kazanıyor.. yıllarını verıyolar bu meslek için.. ama gel gör kı hıc kondısyon yapmamıs spor hakkında uzaktan yakından bılgısı olmayan ınsanlar branş değiştirip beden eğitimi ögr .ye geciyolar..pekı soruyorum size 4 yıl sınıf öğretmenliğini bunun için mi okudunuz .. kendinize yakıştırabılıyomusunuz branş değişikliğini.. eger o bölümü okuduysan.. ki mezun oldugunda yasalar değiştiyse kendi anlanınızda çözümler bulmaya çalışmalısınız..
öğretmenim neden branş değiştiren öğretmeni sorgulayıp vicdani sorular soruyorsunda bu hakkı veren milli eğitim bakanına müsteşarlara daire amirlerine tek bir kelime dahi edemiyorsun branş değiştirme hakkını sınıf öğretmenleri mi talep etti önlerine sunuldu onlarda bu imkandan norm kadro fazlası olmamak için daha az yorulmak için yararlandılar bilmiyormusun yoksa yetkililere laf söylersem dava açarlar diye korkuyormusun madem sen aydın hanımefendi bir öğretmenimizsin hakkınızı savunuyorsunuz buyrun bakan beye müsteşarlara daire amirlerine bu yasayı çıkaran tüm yetkililere bu yasayı yapmayı kendilerine yakıştırıp yakıştırmadıklarını sorun hadi bundan sonra ki yazınızda bunu sorun

esrakaplankıran
13-11-2012, 02:17
öğretmenim neden branş değiştiren öğretmeni sorgulayıp vicdani sorular soruyorsunda bu hakkı veren milli eğitim bakanına müsteşarlara daire amirlerine tek bir kelime dahi edemiyorsun branş değiştirme hakkını sınıf öğretmenleri mi talep etti önlerine sunuldu onlarda bu imkandan norm kadro fazlası olmamak için daha az yorulmak için yararlandılar bilmiyormusun yoksa yetkililere laf söylersem dava açarlar diye korkuyormusun madem sen aydın hanımefendi bir öğretmenimizsin hakkınızı savunuyorsunuz buyrun bakan beye müsteşarlara daire amirlerine bu yasayı çıkaran tüm yetkililere bu yasayı yapmayı kendilerine yakıştırıp yakıştırmadıklarını sorun hadi bundan sonra ki yazınızda bunu sorun
bakan ve müsteşarlara kım ne dese boş ne davadan korkum var nede sizden zaten müstesarları ayrı bi şekilde kınıyorum... vicdanı sorgulamam gerekıyo çünkü o kadar yılınızı boşunamı verıyosunuz ... 4 yıl bunu içinmi okuyosunuz.. ben kendı adıma konusayım eger atanamazsam kendı alanımla ılgılı bışeyler yapmaya çalışırım en azından bı başkalarının önünü kapatamam ... ayrıca bu kadar boşta beden eğitimi ögr mezunu dururken bu yasanın cıkması cok saçma .. ha madem sınıf öğretmenlerine beden eğitimi ögr cazıp gelıyo bastan onu okusalardı ... pekı ya soruyorum sıze bu yasa cıkmasydı acaba ne yapacaktınız.. oturup kpss ye hazırlanıp atamanızı beklıcektınız .. diyosunkı önlerine sunulan imkanı değerlendirdiler o zaman beden eğitimi ögr ne laf söylemeyecekler.. neymiş efendim öğrenciler 6. sınıfa gelmış sağını solunu bılmıyomuş.. beden eğitimi ögr leri çocuklara topu verıp oynayın dıyomuş yarın bır gün sizler atandıgınızda sızınde yapacagınız odur... sınıf ögr branş değişikliği yaptığı takdırde pekı bi beden eğitimi ögr kadar öğrencileri bılgılendırebılecekmı egıtebılcekmı pekı .. herkez alanında uzmandır .. bu sadece türkıyenın spor egıtım sevıyesını düşürür...acaba bu durumun tersi size uygulansaydı ne tepkı verırdınız cok merak edıyorum .. ozaman bakan beye müsteşarlara bas kaldırabılcekmıydınız... biz beden eğitimi ögretmenleri olarak en azından elımzden gelenı yapıyoruz.. ve alanımıda bırakmayacagım içinde VİCDANIM RAHAT !

irfanbozkurt
13-11-2012, 14:54
bakan ve müsteşarlara kım ne dese boş ne davadan korkum var nede sizden zaten müstesarları ayrı bi şekilde kınıyorum... vicdanı sorgulamam gerekıyo çünkü o kadar yılınızı boşunamı verıyosunuz ... 4 yıl bunu içinmi okuyosunuz.. ben kendı adıma konusayım eger atanamazsam kendı alanımla ılgılı bışeyler yapmaya çalışırım en azından bı başkalarının önünü kapatamam ... ayrıca bu kadar boşta beden eğitimi ögr mezunu dururken bu yasanın cıkması cok saçma .. ha madem sınıf öğretmenlerine beden eğitimi ögr cazıp gelıyo bastan onu okusalardı ... pekı ya soruyorum sıze bu yasa cıkmasydı acaba ne yapacaktınız.. oturup kpss ye hazırlanıp atamanızı beklıcektınız .. diyosunkı önlerine sunulan imkanı değerlendirdiler o zaman beden eğitimi ögr ne laf söylemeyecekler.. neymiş efendim öğrenciler 6. sınıfa gelmış sağını solunu bılmıyomuş.. beden eğitimi ögr leri çocuklara topu verıp oynayın dıyomuş yarın bır gün sizler atandıgınızda sızınde yapacagınız odur... sınıf ögr branş değişikliği yaptığı takdırde pekı bi beden eğitimi ögr kadar öğrencileri bılgılendırebılecekmı egıtebılcekmı pekı .. herkez alanında uzmandır .. bu sadece türkıyenın spor egıtım sevıyesını düşürür...acaba bu durumun tersi size uygulansaydı ne tepkı verırdınız cok merak edıyorum .. ozaman bakan beye müsteşarlara bas kaldırabılcekmıydınız... biz beden eğitimi ögretmenleri olarak en azından elımzden gelenı yapıyoruz.. ve alanımıda bırakmayacagım içinde VİCDANIM RAHAT !
arkadaşlarla tartışmayayım yazmayayım diyorum ama hala alan değiştiren öğretmenleri suçlayıp vicdan helal haram hesabı yapıyorsunuz.sisteme eleştiri çok az.sizler bizleri suçladıkça bizlerde sizlere şunu demeye devam edeceğiz.bizemi sordunuz besyoya giderken.atanamıyorsanız bana ne.çalış yeterli puan al atan.adana kozanda besyocular alan değiştirenlerle konuşmuyormuş. sizler böyle yapmaya devam edin ben ve benim gibi alan değiştirenlerde size gereken cevabı yazacaktır.kıskananlar çatlasın. ben alan değiştirirkende sizlere sormam gerekiyormuş galiba.ya keşke besyoculara sorsaydım.abilerim ablalarım izniniz var mı ?sizin alana geçebilirmiyim diye.neyse özür dileriz bir hata yaptık af afedebilirmisiniz bizleri.
neymiş efendim kendisi olsa değiştir mezmiş .hak yamişlerde besyocular şöyle yetenekliymiş yok böyleymiş de.bana ne sizinyeteneğiniz.sizin en çok zorunuza giden cevap.birazda biz gözlük takıp pijama giyip çanta ile ge zelim dedik ne var bunda.
bu yazıdan sonra bazı besyocular çıldıracak ama benim bu yazım alan değiştirenleri suçlayıp sisteme bakana ve yarınki seçimlerde oy isteyenlere bunları söylemeyip yalakalık yapacak tiplere.üzerine alınan alınsın

erkan50
13-11-2012, 17:34
gerçekten alan değişikliğine imkan verenleri çok ağır bir dil ile kınamışsınız tebrik ederim çok korkusuzsunuz.Bizimde vicdanımız rahat sonuçta biz gene öğretmeniz siz rahat olun kafanızı yormayın türkiyenin spor eğitim seviyesi zaten içler acısı neresi düşüreceksin ülkede profesyonel olan öğrenciler okullardan mı yetişiyor zannediyorsun yetenekli öğrencileri kulüpler yada özel okullar kapıyor onlar yetiştiriyor dolayısıyla profesyonel olan öğrenciyi devlet okulundaki öğretmenin yetiştirme şansı zaten yok çünkü ders saati yetersiz haftada 2 saat dersle sporcuyu nerden yetiştireceksin adam gibi sporcu yetiştirebilecek kurum spor liseleridir onunda mazisi kaç yıl kontenjanı ne kadar oda tartışma konusudur.Ayrıca baş kaldırma derken sen hatırlamazsın yaşın o zaman 10 civarındaydı 2000 li yıllarda besyo mezunlarıda dahil pek çok 4 yıllık mezun sınıf öğretmeni olarak atandı ve biz besyo mezunlarını öğretmen diye kabul ettik ses çıkarmadık 4+4+4 çıktığı zaman 3 gün iş bıraktık ankara gittik grev yaptık ama senin abin ablan o beden eğitimi öğretmenlerinin pek çoğu müdüre kötü görünmemek için soruşturma açılmasın diye bize destek dahi vermediler şimdi yumurta kapıya daynınca bağırıyorlar korktuklarından tepkilerinide esas yasayı değiştirene değil yasadan yararlanana gösteriyorlar yanlış yapıyorsunuz bu yaptığınız ile ancak alan değiştiren ler ile besyo mezunu beden eğitimi öğretmenleri birbirine girer bak orda öğretmen adayı birisi yazmış mahkemeye verdik destek olun güçlenelim mahkemeyi kazanalım diyor destek verin yasal zeminde hakkınızı arayın burda klavye başında bu işi becerip beceremeyeceğimizi yazmak ancak ezbere konuşmaktan öteye gitmez

esrakaplankıran
13-11-2012, 17:45
arkadaşlarla tartışmayayım yazmayayım diyorum ama hala alan değiştiren öğretmenleri suçlayıp vicdan helal haram hesabı yapıyorsunuz.sisteme eleştiri çok az.sizler bizleri suçladıkça bizlerde sizlere şunu demeye devam edeceğiz.bizemi sordunuz besyoya giderken.atanamıyorsanız bana ne.çalış yeterli puan al atan.adana kozanda besyocular alan değiştirenlerle konuşmuyormuş. sizler böyle yapmaya devam edin ben ve benim gibi alan değiştirenlerde size gereken cevabı yazacaktır.kıskananlar çatlasın. ben alan değiştirirkende sizlere sormam gerekiyormuş galiba.ya keşke besyoculara sorsaydım.abilerim ablalarım izniniz var mı ?sizin alana geçebilirmiyim diye.neyse özür dileriz bir hata yaptık af afedebilirmisiniz bizleri.
neymiş efendim kendisi olsa değiştir mezmiş .hak yamişlerde besyocular şöyle yetenekliymiş yok böyleymiş de.bana ne sizinyeteneğiniz.sizin en çok zorunuza giden cevap.birazda biz gözlük takıp pijama giyip çanta ile ge zelim dedik ne var bunda.
bu yazıdan sonra bazı besyocular çıldıracak ama benim bu yazım alan değiştirenleri suçlayıp sisteme bakana ve yarınki seçimlerde oy isteyenlere bunları söylemeyip yalakalık yapacak tiplere.üzerine alınan alınsın
hocam yaşca sizden küçüğüm bu kesın... ama saygısızca konusmuyorum en azındn bu konusmayı size yakıştıramadım çocuk gıbı kıskananlar catlasın dıyosunuz... ayrıca bızım sınıf ögretmenlerıne karsı bı kızgınlıgımız yok.. bu yasayı cıkaran bakanmı neyse ona kızgınlıgımız... ayrıca sızlerle bu tartısmalar yok besyocular söle böle gıbısınden yazılar yazmanız bızlerı sınırlendırıyo bu amacla cıkıyo.. sonucta hepımız egıtım görmuş insanlarınız bu sekılde konusmalar hıc kımsye yakısmıyoo ..

esrakaplankıran
13-11-2012, 17:54
gerçekten alan değişikliğine imkan verenleri çok ağır bir dil ile kınamışsınız tebrik ederim çok korkusuzsunuz.Bizimde vicdanımız rahat sonuçta biz gene öğretmeniz siz rahat olun kafanızı yormayın türkiyenin spor eğitim seviyesi zaten içler acısı neresi düşüreceksin ülkede profesyonel olan öğrenciler okullardan mı yetişiyor zannediyorsun yetenekli öğrencileri kulüpler yada özel okullar kapıyor onlar yetiştiriyor dolayısıyla profesyonel olan öğrenciyi devlet okulundaki öğretmenin yetiştirme şansı zaten yok çünkü ders saati yetersiz haftada 2 saat dersle sporcuyu nerden yetiştireceksin adam gibi sporcu yetiştirebilecek kurum spor liseleridir onunda mazisi kaç yıl kontenjanı ne kadar oda tartışma konusudur.Ayrıca baş kaldırma derken sen hatırlamazsın yaşın o zaman 10 civarındaydı 2000 li yıllarda besyo mezunlarıda dahil pek çok 4 yıllık mezun sınıf öğretmeni olarak atandı ve biz besyo mezunlarını öğretmen diye kabul ettik ses çıkarmadık 4+4+4 çıktığı zaman 3 gün iş bıraktık ankara gittik grev yaptık ama senin abin ablan o beden eğitimi öğretmenlerinin pek çoğu müdüre kötü görünmemek için soruşturma açılmasın diye bize destek dahi vermediler şimdi yumurta kapıya daynınca bağırıyorlar korktuklarından tepkilerinide esas yasayı değiştirene değil yasadan yararlanana gösteriyorlar yanlış yapıyorsunuz bu yaptığınız ile ancak alan değiştiren ler ile besyo mezunu beden eğitimi öğretmenleri birbirine girer bak orda öğretmen adayı birisi yazmış mahkemeye verdik destek olun güçlenelim mahkemeyi kazanalım diyor destek verin yasal zeminde hakkınızı arayın burda klavye başında bu işi becerip beceremeyeceğimizi yazmak ancak ezbere konuşmaktan öteye gitmez
bu knuda haklısınız hocam dedıgınız gıbı tartışmayla elımıze bısey gecmez.. kı bızım sınırımız sınıf ögretmenlerıne degıl yasayı cıkaran egitimi alt üst eden bakanlara .. ama bu forumdakı yazıları görunce kendımı tutamadım bu konuda.. ayrıca en azından bız atandık gıbısınden konusmussunuz.. henuz okuldan mezun olmadım öğrencıyım son bı senem kaldı .. ama bı besyocu olarak mezun olmasamda destek olmak boynumun borcudur.. ve besyoculara yapılan hakaretlerı kesınlıkle kabul etmıyorum.. buda bı gercektır.. besyocuların yetenegı olmadan torpılle kazanıyolar dıosunuz.. ben besyoya 11 yıllık tecrubemle gırdım.. bı cok ınsan vardır bu sekılde.. he torpılle gırenlerıde Allah a havale edıyorum.. tartısmaya gercekten hıc gerek yok elımızden gelenı yapıp davanın sonuclanmasını beklıcez..

irfanbozkurt
13-11-2012, 18:58
bir de şunu yazayım.tüm besyocular hadi alan değişikliğini sadece eğitim söz sen mahkemeye vermiş.sendikalarınızdan istifa edip eğitim söz sene geçin.hatta sadece siz değil diğer baranş öğretmenleride geçsin.kim hakkınızı savunuyor size göre şu an eğitim söz sen üye sayısı kaç tane kaç tane besyocu orada bir elin parmağı kadar.
klavye başında destek olmayın o sendikaya üye olarak desteğinizi gösterin.tabiki burda ve okullarda alan değiştirenlere sallayanlar sistemi eleştirmeye cesareti olmayan bazı arkadaşlar kendilerine göre haklarını savunan sendikaya gidip üyede olamazlar.okul müdürü ya da müdür yardımcısı ya da abileri ne derler acaba.
ben gelecek ay maaş kesiminde eğitim sözsenin kaç tana üyesi var kaç tanesi besyocu açıklayacağım.
ama siz sadece alan değişikliği yapanlara hakaret edin.sağı solu bilmezler yıllarca beden eğitimi dersinde matematik yapmadınız mı diye bizlere çatın.
Hadi besyocular hep beraber eğitim sözsene

syilmaz
19-11-2012, 23:54
böyle bir soru sormak,böyle bir anket yapmak dahi mide bulandırıcı...

bedenci2007
22-11-2012, 18:12
Konuyu çok basit birşeymiş gibi görüyorlar arkadaşlar asıl mesele bir kaç yıl sonra beden eğitimine atanan çakma bedencilerin (hizmet puanları yüksek olduğu için)en kral ve merkezi okullara gidecekleri
Hocam hangi kral okuldaki Beden Eğitimi öğretmeni emekli olmayı veya tain düşünüyor ki??? :bangin:

bedenci2007
22-11-2012, 18:38
arkadaşlar bu sınıf öğretmenlerinin çoğu çocuklara daha sağını solunu öğretememiş.6. sınıf olupda dersine girdiğimiz çocuklar bizi çok zorluyo.daha bunu bile yapmaktan acizken diğer branşları nasıl yapıcaklar acaba.tabi bizden çok daha iyi yapabilecek spor geçmişi olan öğretmen arkadaşlar çıkacaktır lütfen onlar üstüne alınmasın ama ben hangi okula gittiysem bizim eşofmanla okula gitmemizden hep gocundular ve hep özendiler.rica ediyorum herkes herkesin hakkına saygı duysun herkes kendi işine sıkı sıkıya sarılsın
Bu sene yeni okulumda 5 tane 11.sınıfın dersine giriyorum..
Ve bu çocukların dersine hep BESYO mezunu öğretmenler girmiş..!!
Anlatsam gülersiniz..!!
Öğretmenin aldığı eğitim önemli fakat yanıma yeni gelen sınıf öğretmeni-yan alan - 10 yıllık zümreme kıyaslayınca ;
Acaba diyorum bunların hangisi yan alandan gelmişti..!!!
SONUÇ;Burada tartışmanın birbirimizi kırmanın anlamı yok..
Zaman herşeyi gösterecek..

n.sarper
29-11-2012, 20:26
Arkadaşlar o zaman ne gerek var üniversitelerin diğer branşlarda öğretmen almasına tüm branşları kaldır.Sadece sınıf öğretmenliği bölümünü aç oradan mezun olanlara sen fen sen matematik sen beden eğitimi sen sosyal öğretmeni ol desinler. Diğer branşlara üniversitelerde bir sürü araç gereç almaz fende labaratuar beden eğitiminde spor salonları vb gibi üniversitelerde masraftan kurtulmuş olur.

n.sarper
29-11-2012, 20:33
sınıf öğretmeni olupta yan alandan geçmiş çakma beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarım var bizim okuldan alan değiştirdi 3 tane arkadaş biri hayatında futbol oynamamış beden eğitimi öğretmeni olunca özendi üzülerek söylüyorum aşil tendonunu kopardı bir diğeri atıyorum topu oynuyorlar diyor bir diğeri de müdür olmak için yaptım dedi bu günah değilmi arkadaşım tek amaç burada alan değişikliliğinin norm fazlası kalmamak beden eğitimi öğretmeni olmak falan değil.

irfanbozkurt
29-11-2012, 23:08
sayın hocam bir kere sizin beden eğitimi mezunları süper sporcularmı.dediğiniz doğru olabilir ama sizdede yüzlerce var öyle.
asıl konu bir insan meslektaşına zümresine demiyorum meslektaşına diyorum çakma,yama falan diyorsa ona söylenecek bir şey yok.
iyiki sizle aynı yerde çalışmıyoruz bana bir kişi çakma lafını kullansın burda neler oluyor görsün

irfanbozkurt
29-11-2012, 23:10
siz o kişilerin yüzüne çakma falan diyorsanız ve o kişilerde size gereken cevabı vermiyorsa onlarada yazıklar olsun.

yaman20
30-11-2012, 09:15
sınıf öğretmeni olupta yan alandan geçmiş çakma beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarım var bizim okuldan alan değiştirdi 3 tane arkadaş biri hayatında futbol oynamamış beden eğitimi öğretmeni olunca özendi üzülerek söylüyorum aşil tendonunu kopardı bir diğeri atıyorum topu oynuyorlar diyor bir diğeri de müdür olmak için yaptım dedi bu günah değilmi arkadaşım tek amaç burada alan değişikliliğinin norm fazlası kalmamak beden eğitimi öğretmeni olmak falan değil.

Değerli öğretmenim 13 mesajınızı okudum..Söyleyecek bir söz bulamıyorum.Acaba branşınıza ve foruma katkısı yukarıdki mesajların ne ölçüdedir.Elbettte insanlar tartışmalı fikrini savunmalı ancak meslektaşına sıfatlar yaklıştırarak değil.Hem bu işin kolayına kaçmak olur.Site yönetiminden de rica ediyorum.Eğer bu tarz sabote yazılara pirim verilecekse lütfen benim üyeliğim silin.Saygılar.