PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MEB ne demek istenmiş ders sayısı artmış mı azalmış mı?

apocan_72
13-06-2012, 17:18
SEÇMELİ DERSLERDE 10 ÖĞRENCİ ŞARTI
Öğrenciler 1. sınıfta 4, kademeli olarak artarak 8. sınıfta 6 saat seçmeli ders alabilecek. Her dersten en çok 4 saat alınabilecek.
4 ila 8. sınıflarda görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi dersleri zorunlu ve 1’er saat yapılacak.
Hıristiyanlık, Musevilik dinleri ve Alevilik inancına ilişkin seçmeli derslerde 10 kişi şartı aranacak.
Seçmeli dersler arasında “zeka oyunları” ve “yazılım” dersi de var.

yusufefe
14-06-2012, 00:03
hayırlısı bir saate düştük yine evliya çelebiyiz koyun olmaya devaaaaaaam

webkerem
14-06-2012, 12:33
Arkadaşlar bakanlıktan böyle bir açıklama yok. Açıklamalar tamamiyle farklı farklı gazetelerde farklı farklı haberler olarak ortaya çıkmaktadır. Bakan beyin açıklması spor dersinin seçmeli olarak verileceği konusundaydı. Buda 4.5.6.7.8. sınıflarda spor etkinlikleri olarak algıladık. Bakalım TTKB den yapılan açıklama üzerine tepkimizi yine eskisi gibi ortaya koyarız inşallah.

dursun002
18-06-2012, 22:59
Hocam çok iyi niyetlisin, ancak benim anladığım dersimiz diger derslerle yani resim, müzikle birlikte 1 saat oldu. 1 saatte seçmeli ders verip en iyi ihtimal 2 saat olacak. Tabi öğrenci seçerse, genelde tüm öğrenciler beden eğitimini seçer bu yönden şanslıyız, TKK nın açıklamasını bekliyorum, inşallah beni yalancı çıkarır...