Orijinalini görmek için tıklayınız : Lig Heyetleri Lağvedilsin mi?
webkerem
07-10-2010, 22:56
Son günlerde dillerde gezen dedikoduları ankete taşıyoruz.
Siz değerli üyelerimizin görüşlerini ve yorumlarını bekliyoruz.
vrestling
09-10-2010, 07:50
Hayır diyelimki lav edildi ne değişecek yine bütün işi beden eğitimi öğretmenleri yürütecek, parayı kullananlar değişecek bence.
champıon
09-10-2010, 13:42
lig heyetlerinde görev alan ögretmenlerın hepsi okulunu ıhmal edıyor,idare ile sorun yaşıyor,esas olan ders ve ögrencılerdir,yarışmaları başka komiteler yürütebilir yada bununla ilgili farklı bir organızasyon oluşturulabilir.
zeki.gonen
09-10-2010, 14:24
lig heyetleri lav etmek bir çözüm değil. nasıl halkeğitim müdürlüklerine beden eğitimi öğretmeni alınıyorsa milli eğitim müdürlüklerinede lig heyetini organize edecek B.Eğitimi öğretmenleri alınabilir. başka bir birime vermek sorun çözmez gibime geliyor. hayırlısı bakalım.
Okulların açıldığı seminer döneminde seçim yapılırsa,lig heyetine seçilen öğretmenlerin yerine görevlendirmeler de zamanında yapılmış olur,okullarda dersler etkilenmemiş olur ...
zeliha8343
09-10-2010, 21:35
lağvedilince ne olacak peki? tamam dersler zaten maçlar ,yarışmalar derken boşa geçiyor ama beden eğitimi öğretmenlerinin yerine kim getirtilecek heyete, sınıf öğretmenleri mi ya da konudan bihaber kişiler mi?
arkadaşlar okul sporları organizasyonunu beden eğitimi öğretmenlerinden daha iyi kim yapabilir.bu organizasyondaki görev ve yetkilerimizi neden başkalarına verelimki...
gustavyo
09-10-2010, 21:48
lig heyetleri lav etmek bir çözüm değil. nasıl halkeğitim müdürlüklerine beden eğitimi öğretmeni alınıyorsa milli eğitim müdürlüklerinede lig heyetini organize edecek B.Eğitimi öğretmenleri alınabilir. başka bir birime vermek sorun çözmez gibime geliyor. hayırlısı bakalım.
hocam görüşünüzle hem-fikirim güzel düşünce.
Arkadaşlar lağvedilince zararını ve faydasını iyi düşünmeliyiz.Bence bu görevi bizlerden daha iyi yapacak yok.
lav edilmesi daha uygun olacak.organizeği lig heyeti yapıyor hakemler ve salon vb.(genelde)gençlik spor i.m.den ,sorun olduğu zaman iki kurumda diğer tarafa suçluyor.kol , kulüp olarak değiştirildiğine göre okullar kulüpleşmeli ve sporla ilgili görev tamamen gsim ne verimeli.tabi ki düzenlemelerin yapılması gerekiyor.okullara maddi yük getirmemeli.
liğ heyetinde çalışan arkadaşlar kimin için çalışıyo anlıyamıyorum öğretmen arkadaşlarda derste öğrencileriçin uğraşıyor dier arkadaşlarda lig heyetinde ögrenci lere fadalı olmaya çalışıyor .b olacak mı sorun burdaurdaa önemli olan gençlik spora devredilnce okul sporları daha iyi
mehmet emin
10-10-2010, 17:39
açıkta bekleyen onca beden eğitimi mezunu lig heyetlerinde istihtam edilemezler mi?Yeni bir oluşumla bunlar görevlendirilir ve her şey sorunsuz yürür.
sporcukenan
10-10-2010, 18:26
arkadaşlar sorunu sadece lig heyeti olarak görmek basittir esasen top yekün eğitim sisteminin saçmalıkları, dersanecilik,bomboş bir gençlik,spor yapmayan sanattan müzikten anlamayan sorgulamayan ,tartışamayan bir toplum yetiştirmek için kurulmuş bir düzenek.düşününki çocukların boş zamanı dahi yok fırsatları yok ayrıca küçük yaştan başlayarak veliler üzerinde ders baskısı kuran öğretmen müsvetteleri,kurslar ek dersler vs.bir defa derhal hafta içi dersanelerinin kapatılması lazım derhal her okula müzik resim derslerinin konması ders saatlerinin düşmesi lazım..37 saat okulda kalan devamında dersaneye giden çocuğa hanği ara etinlik yapacaksınız.ayrıca sporun gelişmesini istiyorsanız çok ciddi proğlamlama yapmanız lazım,gençlik sporlara bakın ilğisiz hayatında yol dahi yürümemiş adamlar amatör kulüplere bakın mahallenin kuşbazları takım çalıştırıyor..hakem bulamıyosunuz belediyeler semt sahalarını parselleyip satmış bırakın sahayı topraga razıyım...eğitim üzerinde bu kadar kurt gibi aç gözlü varken çocuklar kimin umurunda avrupa spor yapma oranı %60 ken bizde %1-2 biliyomusunuz..çagdaş yaşamın gereğidir spor, sanat ama herkes aya biz yaya...Hepinize sayğılarımı sunarım..
KENAN BENLİ
Susurluk Anadolu Lisesi
canhoca12
10-10-2010, 20:56
Bu İŞİ federasyonlara birakalim onlar yapsin daha profesyonel olur kİmsenİn kafasi yorulmaz herkes İŞİnİ yapmiŞ oluuuur bencee
sevgili arkadaşlar ! Herşey den önce çocukların eğitimi gelmelidir neme lazımcılık yapan bir çok öğretmen arkadaş var. istisnalar bunun dışında tabii milli eğitim bu lig heyetinde arkadaşları merkeze alıyor .peki okullarında dersleri ne olacak .tabiki ücretli yada norm kadro dan dolayı ücreti dolduramayan diğer arkadaşları getirecek . güya fikstürler yapılacak maçları takip edecekler. ben eski bir meslekdaşınız ve öğretim elemanı olarak soruyorum.eskiden ne vardı söyleyeyim milli eğitim yazısını yazar beden terbiyesine onlar hakem ve maçları hazırlar.sonuçlar bildirilir ve onları kontrol bizden bir gözlemci .peki zaman gitti tahsis edilen ücret oda gitti ya okulundaki öğrenciler o çoktan tükendi vesselam....
hanımcan
12-10-2010, 09:19
İlçelerde lig heyetleri kurulmalı ve milli eğitim müdürlüklerine, görevi sadece spor organizasyonları ile ilgilenmek olan Beden Eğitimi Öğretmenleri alınmalıdır.Bu öğretmenler bir okulda görevli olmamakla birlikte, ilçedeki bütün b.e. öğrt. arkadaşlarla diyalog içinde olmalıdır.Böylece il lig heyetlerinin herkesden uzak ve soğuk duruşu da değiştirilmiş olur.İlçeler kendi bütçelerinden sorumlu olur.İletişim ve ulaşımın da daha kolay olacağı düşünülürse işler daha kolay yürür.Bütün B.E Öğrt. arkadaşlara saygılar.
ayse_fethi_61
12-10-2010, 19:34
arkadaşlar bizim işimiz eğitim eğitim açın gözünüzü bizim işimiz salonlarda görev yapmak yada organizatörlük değil milli eğitim çatısı altında spor yöneticiliği bölümleri mezunları var onlar bu işlere el atsın adamlar ekmek sahibi olsun yazık il ilçe liğ heyetindeyim diye bir sürü insan kişiliklerini satmiş hükmenler verip duruyorlar yeniliyoruz bari hak ederek yenilelim masa oyunları ile değil lütfen her işi biz yapmak zorunda değilizzzzzzzzzzzz
yorumları okuyorummmmmmmm üzülüyorum arkadaşlar bizler öğretmenizzzzzzzzzzzzzz
öğretmende okulda olmalı yarışmalarda değil yarışmalar için antrönör tutsunlar maçlara onlarla gidilsinnnnnnnnnnnnnnnnn ben ders işlamak okulumda nefes almak istiyorummmmmmmmmmmm
mehmetali
12-10-2010, 22:46
lig heyetinde öğrenci nüfusuna orantılı sadece lig heyetinde görevli derse girmeyen görevliler olmalıdır.
ayrıca lig heyetine katılım ,lisans parası ödenmemelidir. bu konularda her ligin ödeneği Bakanlığımız tarafından göderilmeli
veya kupalar ve hakem giderleri milli eğitim hesabından ödenmelidir
okullardan katılım ücreti lisans üreti gibi ücretler alınmamalıdır. hatta her öğrenci sayısına göre spor malzemesi okullarımıza ücretsiz gelmesi sporu geliştirir
doğru bir karar olarak lav edilmesi gerekir çünkü organizasyonları gençlik ve spor müdürlükleri yapar son zamanlarda o kurumlara deneyimli antrenör ve beden eğitimi bölümü mezunu arkadaşlar atandı. En büyük sorunumuz harcrahlardı onada belki bir çözüm bulunur. Unutulmamalıdırki birinci görevimiz okulumuzdaki derslerimizdir öğrencilerimizdir hatta ve hatta okuldaki takımların başınada boşta atama bekleyen deneyimli antrenörlerin getirilmesi gerekir diye düşünüyorum
slm bence il lig heyetleri müsabakaların yapılması için gereklidir. gsim ne bağlı ısf bölümü açılsın okulararası spor müsabakaları burdan yönetilsin.
sedat sny
13-10-2010, 21:10
lig heyetinde öyle aman aman yapılmayacak bir iş yok. Bed.Eğt.Öğrt. nin olması şart deil.dersler boş geçeceğine,idareyle sorun yaşanacağına biz yapmasakta olur.
u.taylan
15-10-2010, 19:52
Bencede bu işi bizden başkası yapamaz.Benim görev yaptıgım ilçede görevlendirilen öğretmenlerin yerine hemen ücretli öğretmenler atandı dolayısıylada derslerin boş geçmesi gibi bir sorun oluşmadı. Ama gönüllü olmayan arkadaşlarımız vardı zora ki oldu kimileri için veya girmek isteyenler giremedi.Bu konuda benim bir fikrim var gerek lig heyeti gerekse kutlama komitelerine ataması yapılmayan öğretmenlerden bir komisyon kurulabilir. Onlar bizlere şu maç fikstürleri, şu bayram hareketleri öğrencilerinizi hazırlayın diyebilirler.
yusuf_yusuf
18-10-2010, 15:22
hayı:thumbdown:hayı:bangin:
bencede lav edilmeli fakat bu işleride bizden yani beden eğitimi öğretmenlerinden daha iyi yapacaklarını sanmıyorum
yıllıklar süper olmuş hocam harikasın nediyim
sihirliparmakla
24-10-2010, 19:32
selam kerem kardeş sen aksaray besyo mezunumusun bende aksaray besyo mezunuyum eğer sen bizim keremsen beni tanırsın ben pehlivan mehmet şakir ışık
yusufefe
25-10-2010, 14:44
Lav edilince bize görev vermeden fikstür yapıp görevlendirme yapıp maçları netilendirebileceklerse ne ala.eğer ismi lav ettik ama bu işleri beden eğitimi öğretmenleri yine yürütüversin denirse o zaman biz enayi onlar paşa olur galibaa!
Okul sporsuz,spor okulsuz olmaz. İkisi birlikte yürümek zorunda. Üniversite sınavında beden eğitiminden soru gelmediğine göre okul müdürlerinin de ,okul müdürleri ile sorun yaşayan beden eğitimi öğretmenlerinin de vicdanı rahat olsun. Bizler hakemlik yapacak kapasiteyede sahibiz. Gençlik spor il müdürlükleri üniversite mezunu olup boşta gezen öğrencilerimize spor yaptırsın, onlara destek olsun. bırakında ilköğretim ve lise çocukları ile bizler ilgilenelim. Gençlik spor il binaları uyurgezerlerin yeri oldu.Üniversite mezunu gençlik psikolojik bunalımda lütfen onlara sahip çıksınlar.Okul sporlarını da uyurgezer hale getirmesiner.
ufukkocoglu78
27-10-2010, 00:16
Parasını aldığımız iş bence öncelikli. zamanla üzerimize yapışan atrenörlük bizim işimiz değil. ne kadar da gayret etsek o çocukların hakkını yersek vay halimize. isteyen okul kulünü kurup gençlik spor müsabakalarına girmeli bence
efeoglu04
27-10-2010, 17:24
Lig heyetlerinin görevine son veildiği zaman bu görevi en az bizim kadar güzel yapacak olanlar bu göreve getirilmeli.Bence bu görevi Meb'e bağlı yine bizden birileri olacak olan kadrolu uzman elemanlar yapmalı.Hem böylece organizasyon bizden çıkmamaış olur,hem görev alamamış Beden Eğitimi Öğretmeni adayı arkadaşlarımız işe alınmış olur,hemde dersler boş geçmemiş olur.Kimse sorun yaşamaz.Her şey bir nebze rayına oturmuş olur.Nasıl Gençlik Spor Müdürlüklerinde uzmanlar varsa bizde de gayet oabilir.Bayramlarda oluşturulan komiteleride bunlar oluşturabilir.Bu benim şahsi kanaatim.
bi yazayım bakeayım ne olacak
vrestling
04-11-2010, 14:29
Ne yapılacaksa çabuk yapılsın kasımın ilk haftasındayız hala okullararası faaliyetlerin açıklamaları belli değil.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.