PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lig heyeti egzersizimi onay için 20 ytl istedi

batro
11-09-2008, 12:14
şu anda görevde olduğum ilin lig heyeti 20 ytl vermezsem egzersizimi onaylamayacagını söyledi gecmiş dönemde calıştığım ilde böyle bir uygulama yok tu ama yeni görev yerimdeki lig heyeti egzersizi onaylamak için 20 ytl itiyor gerekce olarakta lig heyetinin ihtiyacı var biz böyle karar aldıklarını söylüyorlar aksi takdirde egzersizin onaylanmayacagını söylüyorlar ben bu karar alındığında bu bölgede calışmıyordum yenı tayinim cıktı bu karar beni ne kadar baglar bu parayı almaya hakları varmı? bu parayı alamaya kanunen ne gibi gerekçeleri olabilir bana cok sacma geldi zaten 3-5 kuruş için uğrasıyoruz. bide bi kaç öğretmen arkadasa sordum uygulama 1 yıl dediler ama 3 yıldır uygulanıyor dendi yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum ben resmen haraç aldıkları hissine kapılıyorum

webmaster
11-09-2008, 12:34
hocam böyle bir durum yok olmazda, eğer ısrar ederlerse parayı veriniz ve makbuz isteyiniz. Makbunuzu bize gönderin bizde siteden haber yapalım bu konuyu aydınlığa kavuşturalım.

hat64
11-09-2008, 12:40
gerçekten çok ilginç. ilk kez duyuyorum. http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gif http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gif http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gif http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gif http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gif

kocoglu
11-09-2008, 13:24
başımıza budamı gelcekti Aman Allahım :)

doganay01
11-09-2008, 13:49
hocam böyle birşey olamaz bu resmen rüşvettir.böyle birşey sözkonusu bile olamaz hakınızı arayın ve eğzersizinizi usule uygun yapın onaylamak zorundalar.gerekirse bakanlığa mail atın yada arayın

Ahmet Köseoğlu
11-09-2008, 14:04
Sevgili öğretmenim, böyle bir durumun söz konusu olması imkansız. kaldı ki lig heyetine ne ki? okul müdürü vemilli eğt müd. onayladıktan sonra onlar bir şey yapamaz...

cantona77
11-09-2008, 18:55
ya çok saçma ilk defa böyle bir şey duyuyorum hocam eğer ilini ve hangi lig heyeti bunu yapıyorsa şikayet dilekçeni il milli eğitim müdürlüğüne bildir. Bu şekilde yapmaları olağan dışıdır.

adanan
11-09-2008, 21:58
yaa hocam il liğ heyetinin böle bir yetkisi yok.Hiç mi seni yönlendiren MESLEKTAŞIMIZ yok.

batro
12-09-2008, 11:44
arkadaşlar bende 3 büyük ilde defalarca egzersiz yaptımyıllarca calıştım(16, 34,01),hiç böyle uygulama yok şimdi burda adamlar banka dekontu olmadan sube müdürünün egzersizi onaylamadan geri gönderceğini ordaki memur bana telofonda söyledi aynen şöyle hocam dekont olmadan egzersizleri bırak incelemeyi yüzüne bile bakmaz sen parayı yatır dekontuda egzersizine iliştir diyerek akıl verdi..bu para ne parası dedim bağış oldugunu lig heyetine maddi destek amacıyla toplandığını söyledi peki dedim sakın bu para musabakalara katılım payı falan olmasın dedim yok değil onuda ayrıca vereceksiniz dediler neyse

ben egzesizi para yatırmadan yollayacagım bakalım neye göre kabul etmeyip onaylamayacaklar
gerekçelerine bakmak istiyorum
resmi olarak bi yazı yada bi şey eklemeleri lazım tabi bu arada egzersizi bizim müdürden ilçe m.e.b.e ulastırabilirsem ... ilk engel okul müdürü.

batro
12-09-2008, 12:19
hocam böyle bir durum yok olmazda, eğer ısrar ederlerse parayı veriniz ve makbuz isteyiniz. Makbunuzu bize gönderin bizde siteden haber yapalım bu konuyu aydınlığa kavuşturalım.

hocam evrakı onaya gönderecem onaylamaz ise gerekcesini görmem lazım eger bu konuyu asamazda dekont yatırmam gerekirse kesinlikle dekontun orjilanı size yolluyacağam

ilginize teşekkürler. saygılar...

PAPPONE
12-09-2008, 13:00
VALLA HELAL OLSUN.........

stilparadoks
14-09-2008, 18:22
daha önce çalıştığım yerde de böyle bir uygulama yaptılar.arakdaşlara bunun yasal olmadığını hep birlikte karşı çıkmak gerektiğini söylesemde amaaaan boş ver ci oladular.yine topladığımız paranın %15'ini verdiğimiz yetmiyormuş gibi faaliyetlere katılım başınada ücret alıyorlar. bu da yetmiyor egzersiz başvurularınıda belli bir ücret karşılığında kabul ediyorlar. lig heyetinde çalışanlar bu kararı alan arkadaşlar bizim arkadaşlarımız. ama bu sefer çok kararlıyım böyle bir uygulama ile bir daha karşılaşırsam kesinlikle bu parayı onlara yedirtmiyeceğim. sonuna kadar da hukuksal süreci devam etireceğim.

16-09-2008, 10:39
Değeli Öğretmenim, böyle bir durumun söz konusu olması imkansız. bende lig heyeti genel sekreteriyim.LigHeyeti ile egzersiz onayının bir alakası yok ki...Okul Müdürünüz onaylarveİlçe Milli Eğt Müd. gönderir ilgili Şube Müd. incelediktan sonra Milli Eğt. Müdonaylar. Onların bu işle kesinliklehiçbir alakası yokhakkınızı arayın. Bence bunu Milli Eğitime başvurarak yapın onlar ne diyecek bakalım.

şila
16-09-2008, 14:24
15 yıldır egzersiz yapıyorum ilk kez böyle bişi duydum.İl lig heyetiyleegzersiz onayının ne ilgisi var? Bunlar işi iyice abartıp onay mı vermeye kalkıyorlar?Önce okul müdürümüz, sonra ilgili şube müdürüuygunduryazısı ile imzalar. Biz katılım payı (katılacağımız her branş için, üstelik de kız ve erkeklerde ayrı ayrı) ücret yatırıyoruz.% 15 lerini de alıyorlar.Ter dökenbiz ve çocuklarımız, yazı-çizi, lisans,tescil fişi, veli-okul izinleri ......sekreter gibi çalışan biz, müsabaka alanına çocuklarınasıl götüreceğiz diye servis şoförleriyle mücadele eden biz, birbirini kayıran hakem bozuntularının yedikleri haltlar sonunda zoruna gidip ağlayan çocuklarımızı teselli etmeye çalışan biz,müsabalara katılırsak derslerden geri kalınıyor, katılmazsak hiç birşeyde temsil edilmiyoruz, kupa istiyoruz diyen sınıf öğretmenleri ve idarecilerle can sıkıcı tartışmalar yapan biz.... oooffffff.....sinirden canım boğazıma geldi. Arkadaşım sen işini doğru yaptığın sürece kimse bişey diyemez. Hepinize kolay gelsin.

exser5
16-09-2008, 14:53
yerini söyle o lig heyetine gerekeni yapalım
http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley7.gif

ali koçak
16-09-2008, 14:57
böyle bir şey yapılamaz;yaparlarsa hemen bakanlığa mail gönder......
makbuzunun fotokopisinide yanına iliştir.....
bu ülkenin kanunları ne güne duruyor.....

ferol74
16-09-2008, 15:24
Böyle bir şey ilk defa duydum.Bu konuyla ilgili mücadelenizi muhakkak yapın öğretmenim.

METEM
16-09-2008, 18:10
http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley7.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley7.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley7.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley7.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley7.gifKARDEŞ BUNLARIN ALDIGI KARAR MANTIK DIŞI

BENCE O İLDEKİ ÖGRETMENLER HİÇ BİR ŞEKİLDE MÜSABAKALARA KATILMAYIP LİG HEYETİNİN DURUMUNUN NE OLACAĞININ GÖRÜLMESİNİ İSTERİM

MAHKEME YOLUDA ACIKTIR BENCE YAPAMIYORLARSADA HERZAMAN DAHA İYİSİNİ YAPAN CIKAR BAŞARILAR

H.Barış
16-09-2008, 22:10
20 ytl egzersiz için okul servisi sağlayacaklar belki size.Öğrenciler rahat gelip gitsinler diye antrenmanlara. Aksaray da mesafeler yakın olduğu için bu fiyat kurtarır..

oguzerhan
07-10-2008, 16:22
ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE KONUYA GÖSTERDİĞİNİZ HASSASİYETİNİZ , DOĞRU BİLGİLENDİRMELERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. BİRAZ ÖNCE İLGİLİ ARKADAŞLA KONUŞTUM KONUNUN ASLI FARKLI OLDUĞUNU TAMAMEN GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANDIĞINI SENE BAŞI TOPLANTISINDA ÖĞRETMEN ARKADAŞLARLA ALDIKLARI ORTAK KARAR OLDUĞUNU ANLATTI.

DAHA AYRINTILI BİLGİYİ AKSARAY KOOORDİNATÖR ÖĞRETMENLERİNDEN CENGİZ YILMAZDAN ALA BİLİRSİNİZ TEL 0505 627 07 99 TELEFONU KENDİ İSTEĞİYLE VERİYORUM

OĞUZ ERHAN
TEKİRDAĞ KOOR. FOR.BED EĞT ÖĞRT.

batro
08-10-2008, 17:35
arkadaşlar dekontun bir nüsasını kerem hocaya bugün yolladım dekontu yollarsam haber yapacagına dair söz vermişti

olay gönüllülük esası falan degil olsa bile mecbur tutmaktalar çünki egzersiz onaylanmıyor okul müdürü dekontu görmeden üst yazıyı cıkarmıyor madem gönüllülük esas neden okul müdürleri devrede o zaman biz 50 derden 50 su getiriyoruz derdimizi anlatmak için egzersiz yapmak için okul müdürü bu kullanarak zorluk cıkartmakta
1- valılık oluru var denilmekte valılık oluru bir defaya mahsus alınmaz her sene yenılenmek zorunda dır
2-parayı kımler yatırmış liste halınde ilan edilsin edilmemiş yada kac kişi yatırıyor
3-ek ders yönetmenliği delinmiştir gönüllük esasına göre para toplanır ibaresi var mıdır yok mudur
4-para toplama yetkisi bagiş bile olsa vakıf ve derneklere münhasır bir olaydır e kimsenın bağiş adı altın da para toplama yetkisi yoktur
5-toplanan mebla hadi küçük diyelim hadi gönüllüyüz diyelim iyi tarafından bakalım malzeme vs.. aldık diyelim
yarın birgün bu para olayı yönetmeliklere girerse 20 degilde başka miktar olursa yapan kişiler derse yahu ne olacak biz falanca ilde topladık bu parayı burda da toplasak ne olacak nasıl olsa veriyorlar egzersiz yapmak isteyende binlerce öğretmen var derlerse.....?
6-millet toplantıda mecburi gönüllü oldu ne sayın valiyi ne milli egitim müdürünü nede şube müdürünü karşısına almak istemez kaldı ki sıkıntı cıkmaması için tembihler yapılmıştır
son olarak usulsüzlük diz boyudur madem sayın koordinatör beden egitimi öğretmenlerin yanındayım diyor. yanındaysa VALİLİK OLURU ALARAK BİZİM EKDERS ÜCRETLERİNİ EGZERSİZ SAAT ÜCRETLERİNİ 10 YTL cıkarsın ilgili makam gönüllü olabililecekmi
tüm camiaya saygılar sunuyorum rast gele

suuuuu
08-10-2008, 23:08
iyi seninki yine!benden satranç egzersizi için utanmadan sıkılmadan arsızca 100 ytl istendi.hangi yönetmeliğe kanuna göre diye sorunca ;diğer illerdede başlandığı söylendi.bu sahiden rüşvet düpedüz.öğretmenin aldığı........alın teriyle aldığı3-5 kuruş sahiden, batıyor birilerine.ulan alınan para hırsızlıktan soygundandan mı geliyor.ayıp,,,,,,,

suuuuu
08-10-2008, 23:13
gerçi öğretmenlerde de birlik yokki kardeşim.böyde bir durumun olduğu her ilde hiç kimse egzersiz çalışması yapmasın da bakalım ne oluyormuş sonucu.sahiden merak ediyorum bu rüşveti hangi ad altında alınacak

cengiz68100
10-10-2008, 23:24
Sevgili arkadaşlar egzersiz onayının nasıl gerçekleştiğni burda uzun uzun anlatmak size saygısızlık olur.Aksaray Koor.Foor.Bed.Eğt.Öğret. ni Cengiz YILMAZ olarak sorunu olan arkadaşımız bana ulaşırsa kendisini aydınlatırım.Gerçi arkadaşımız sene başı toplantısında bulunmuş olsaydı çekimser kaldığı konulardada bizimle konuşsaydı ki şube müdürümüz sonderece beyfendi bir insandır oda dinlerdi egzersiz sorunu olmadığını ögrenirdi.Konu hakkında henüz geç kalmış sayılmaz benimle veya lig heyetinden bir arkadaşımızla konuşursa yinede eksik öğrendiği konuları aydınlatırız.Şuanda Kerem beyden telefonumu almış olmalı 7/24 telefonum açıktır.Sevgili meslektaşlarım sizden ricamda bilgi sahibi olmadan tek taraflı yargılamayın aslını öğrendikten sonra yorum yaparsanız çok daha etkili ve yapıcı olur. SAYGILAR

yön68
15-10-2008, 19:11
aksaraydaki egzersiz ücreti egzersiz yapan bütün ögretmenlerden talep edilmektedir gönüllü veriliyor ise dekontu olmayanların egzersizi niçin onaylanmıyor acıolan şuki hiçkimse tepki göstermiyor tepki gösterilecek olsaydı adamın biri palyaço dediginde gösterilirdi .Boşver kardeşim aksaray böyle gelmiş böyle gider bilmezmisin aksaray kavaklarıyla meşhurdur

m.taşpınar
16-10-2008, 00:04
ŞİKAYET EDİN BKANLIĞA
BUNA YAAA DÜPEDÜZ SOYGUNCULUK
HAKKINIZI ARAYIN DERİM

zd17
16-10-2008, 10:56
Sevgili arkadaşlar egzersiz onayının nasıl gerçekleştiğni burda uzun uzun anlatmak size saygısızlık olur.Aksaray Koor.Foor.Bed.Eğt.Öğret. ni Cengiz YILMAZ olarak sorunu olan arkadaşımız bana ulaşırsa kendisini aydınlatırım.Gerçi arkadaşımız sene başı toplantısında bulunmuş olsaydı çekimser kaldığı konulardada bizimle konuşsaydı ki şube müdürümüz sonderece beyfendi bir insandır oda dinlerdi egzersiz sorunu olmadığını ögrenirdi.Konu hakkında henüz geç kalmış sayılmaz benimle veya lig heyetinden bir arkadaşımızla konuşursa yinede eksik öğrendiği konuları aydınlatırız.Şuanda Kerem beyden telefonumu almış olmalı 7/24 telefonum açıktır.Sevgili meslektaşlarım sizden ricamda bilgi sahibi olmadan tek taraflı yargılamayın aslını öğrendikten sonra yorum yaparsanız çok daha etkili ve yapıcı olur. SAYGILAR

açıklayın o zaman...hangi dayanağa göre yapıyorsunuz,suç işliyorsunuz suç...

zd17
16-10-2008, 10:58
aksaraydaki egzersiz ücreti egzersiz yapan bütün ögretmenlerden talep edilmektedir gönüllü veriliyor ise dekontu olmayanların egzersizi niçin onaylanmıyor acıolan şuki hiçkimse tepki göstermiyor tepki gösterilecek olsaydı adamın biri palyaço dediginde gösterilirdi .Boşver kardeşim aksaray böyle gelmiş böyle gider bilmezmisin aksaray kavaklarıyla meşhurdur

böyle geldiyse böyle gitmesin arkadaşım...

soygunun kılıfı hazırdır her zaman.hangi sebep olursa olsun ne öğrencinin nede öğretmenden para tahsil edilemez

zd17
16-10-2008, 11:05
arkadaşlar bende 3 büyük ilde defalarca egzersiz yaptımyıllarca calıştım(16, 34,01),hiç böyle uygulama yok şimdi burda adamlar banka dekontu olmadan sube müdürünün egzersizi onaylamadan geri gönderceğini ordaki memur bana telofonda söyledi aynen şöyle hocam dekont olmadan egzersizleri bırak incelemeyi yüzüne bile bakmaz sen parayı yatır dekontuda egzersizine iliştir diyerek akıl verdi..bu para ne parası dedim bağış oldugunu lig heyetine maddi destek amacıyla toplandığını söyledi peki dedim sakın bu para musabakalara katılım payı falan olmasın dedim yok değil onuda ayrıca vereceksiniz dediler neyse

ben egzesizi para yatırmadan yollayacagım bakalım neye göre kabul etmeyip onaylamayacaklar
gerekçelerine bakmak istiyorum
resmi olarak bi yazı yada bi şey eklemeleri lazım tabi bu arada egzersizi bizim müdürden ilçe m.e.b.e ulastırabilirsem ... ilk engel okul müdürü.

okul müdürünüz almıyor ise sizden egzersizi posta ile gönderin kendi okulunuza.iadeli gönderin mecburen alcaklar...

aldıktan sonra işleme koymak zorundalar,onuda yapmassalar milli eğitime gönderin:)ama şunu unutmayın savaşa hazır olun:)

memlekete siyasi kadrolarla gelenler ancak bu kadar iş yapabilir...

karşı koyun ne olursa olsun karşı koyun..

kubilayhan
17-10-2008, 09:27

hocam niçin tepki göstermiyorlar....
bütün hepsi aynı siyasi düşüncedelermi?
yoksa çok zegin şahsiyetlermi?

sportwear
18-10-2008, 18:05
merak ettim hangi il lig heyeti istedi hayret bir durum

kubilayhan
20-10-2008, 12:20
merak ettim hangi il lig heyeti istedi hayret bir durum

AKSARAY İL LİG HEYETİ

kad-elf
23-10-2008, 20:58
hocam,kesinlikle yasal değil aynı zamanda lig heyeti egzersize ne karışır onlarda zaten beden eğitimciler kesinlikle ödemeyin bence.liğ heyetinin zaten gelirleri bellidir.çok saçma kendi kafalarına göre para kazanma yolu bulmuşlar ama yasal olmayan yoldan

batro
29-10-2008, 22:29
vaz geçtim egzersiz falan yapmıyacağım...
üst kademeyle uğraş (onayiçin)
müdürle uğraş (yer yurt plan yoklama listesi ve izin için)
veliyle uğraş (izin için,vay çocuk sakatlanacak yolda belde bişeymi olur kaza bela mı olur yağmur yagacak gibi hocam bu gun gelmeseler)
öğrenciyle uğraş bi gün dersanem var der bi günannem izin vermiyor dersten geri kalıyorum,matematik öğ.izin vermedi sınavın var bırak takımı
sağlık ocağıyla uğraş (rapor için)
lisans cıkar tescil fişi onaylat nufus cüzdanında resim olacak internete kaydedecen onay al onay ver....vs
servisciyle uğraş(öğrenci bu hafta az para verdiği için)
salon yada saha sorumlularıyla uğraş (ya kapalıdır yada izin alman gerek)
maçlarda hakemle uğraş ---bariz ofsaydı görmez yersin golü (adam tek hakem)( lig heyeti para alır hakem masrafı adı altında hakem aynı gün 10 maç yönetir ama hakem aynı hakem)
okula gel diğer öğretmenlerle takış (hele maçı kaybettinse bıyık altından kıs kıs gülmeler alayalar tafralar laf caktırmalar)
vs................................................ .............
noktalı yerlere ekleme yapabiliriz ama ben sıkıldım artık

bugün müdürüme dilekçemi verdim onaylanmış olan egzersizimin yeterli ve gerkli şartlar oluşmadığından verimli olamayacağı kanısına vardım
gereğini arz ederim...

ne yapalım kısmet değilmiş bazan ne yaparsanız yapın nasıl yaparsanız yapın olmuyor..

rast gele...