Orijinalini görmek için tıklayınız : klavuz! kitap ders programı yıllık planlar
bjk_1903
12-09-2012, 22:19
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba..sorunum sorunumuz olan klavuz kitaplarla ilgili bikaç sey sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim..çoğumuz öyle sanıyorum ki bu sitede paylaştıgımız yıllık ve günlük planları kullanıyoruz fakat bu planlar talim terbiye kurulunun öğretim programına uymuyor..klavuz kitap içinse söylenicek söz bulamıyorum..geçen sene gelen müfettiş bana bu planları bu öğretim programına göre yapmamı o öğretim programını uygulamamı istiyor fakat bunu incelediğimizde bireysel ve takım sporlarıyla ilgili olarak ders programı yok sadece oyun etkinlikleri var..örneğin birinci kademede bana butakım sporlarını uygulayamayacağımı ve bu oyunları yapmam gerektiğini söyledi...bu konuyla ilgili bilgisi olan arkdaşlar bilgi verirse sevinirim..bu öğretim programına göre biz bu bireysel ve takım sporlarını ögretemiceksek turnuvalara nasıl katılacagız ya da ögrencinin bu kazanımları alması için kaç yaşına gelmiş olması gerekicek?
webkerem
12-09-2012, 22:40
Hocam biz bu yıllık planları yaparken klavuz kitabın kurucuları ile sitemizde röportaj yaptık ve ona göre yaptık. Sorduk sitemizde şunlar şunlar diye olur mu olur dediler. Her müfettişinde söylediğine bakmayınız. Elinize klavuz kitabı alınız ve inceleyiniz.Müferadat programını incelediğinizde bireysel ve takım sporları diye hiç bir başlık bulmazsını. Öğrenme Alanına bakınız, alt öğrenme alanına bakınız ve kazanımlara bakınız. Böyle bir söylem bulunmamaktadır. Buyrun: 4. sınıf kazanımı:
A.1.7 bireysel ve eşli mücadele becerileri sergiler.
İşte hal böyle iken hangi konuyu vereceğiniz sizin kazanımınıza bağlıdır. Biraz dikketli inceleyseydiniz günlük planları I. Kademe ve II. Kademe günlük planlarına bakıldığında hep oyun ile öğretim vardır. Ders konularını kazanımlara göre belirlenir sayın hocam. Saygılarımla
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.