Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendinize Hiç Sordunuz mu???
webmaster
11-04-2007, 01:14
Kendinize hiç sordunuz mu???
= o ns = />
Sorunun ne olduğu önemli değil! Belki biten aşkın sorumlusu, belki kötü giden hayatınızın çıkmazı, belki bulunduğunuz ortamdaki sorunlar her ne ise….
Hiç sordunuz mu kendinize siz bu olayların neresindesiniz?
İnsanlar bazen hatalarını görmezden gelir ve haklı olduklarını her fırsatta savunur. Ama rica ederim objektif olun kendi hayatınıza, yaşantınıza objektif bakın. Hatalarımızı görmemek, görüpte görmemezlikten gelmek, bunu saklamak ve en acısı bunu bile bile savunmaya geçmek çok yanlış…
“Hakkınızı haklıysanız savunun, değilse kabullenin ve susun…”
Evet yaradılış gereği hatasız değiliz. Ama hatalar ders alınıp tekrar edilmediği sürece yararlıdır. Bir bakın hayatınıza ne kadar açık olmuşsunuz kendinize, ne kadar bencillik yapmışsınız etrafınızdakilere. Bazen kaçarız hayattan, her şeyden, herkesten, kendimizden bile. Fakat doğru olan yüzleşmektir gerçeklerle. Acı geleceğini düşündüğümüz her olayı hatırlamamak isteriz, unutmayalım ki kaçtığımız kendimiziz aslında. Fakat kendinden kim kaçabilmiş ki bugüne dek? Kendinize haksızlık etmeyin. Kendinize savaş açın. Kaçtıkça kovalanırmış insan. İnsan insanı kovalar diye şart yok ya, her şey insanı kovalar, kendisi bile.
Kendinizi kovalayın ve kendinizi hatasız sanmayın, hatasız olmak değil hatalardan ders almak çok önemlidir. Zira hatasız kul yok. Hayattan denen süreçte öğrenilmesi gereken en önemli yeti budur.
SÖZ KULAĞA, YAZI UZAĞA GİDERMİŞ…
Maksadım ders vermek değil fakat unuttuğumuz o kadar çok şey var ki hatırlamanın iyi olacağını düşündüm…
Sevgi ve saygılarımla
AYLA
webmaster
11-04-2007, 12:53
Yazı için teşekkür ederim hocam
saolun bdnci80 tasekkür etme nezaketni bilenlerden olmanız ayrıca çok mutlu etti beni.
GÖNLÜNE SAĞLIK TEŞEKÜRLER
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR.GÜZEL DÜŞÜNEN HAYATINDAN LEZZET ALIR.
çok haklısınız hocam sizede teşekkürler.
öğretmenim nasılsınız ellerinize sağlık çok güzel ama siz kendinizi neden hiç düşünmüyorsunuz her gördüğümde çalışıyorsunuz bence birazda kendinize ve vakit ayırın kendinizi düşünün ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN....
.....PRENS.....
teşekkürler kutsal. ama ALLAH boş duranı sevmezmiş
gazilisukru
27-05-2007, 01:12
tşkler..anlamlı bişi...anlayan için tabi...
Ahmet Köseoğlu
23-06-2007, 18:25
hocam duygularınıza sağlık diyelim... çünkü gerçekten çok gerçekçi bir yazı... sevgilerimle http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley2.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley2.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley2.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley2.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley2.gif
NE OLURSAN OL NE DERSEN DE INSANLAR ÇİĞ SÜT EMMİŞLER .... HEPİMİZ İÇİN DE BU BÖYLE HANGİMİZİN ANNESİ ISITIPTA İÇİRMİŞ BİZE SÜTÜ....
İNSANLAR SIKIŞTIMI BEN YAPTIM TAMAM BEN HATALIYIM DER SUÇU ZATEN DİREK KARŞI TARAFA ATARLAR ÇÜNKÜ SIKILMIŞLARDIR ARTIK
O NEDENLE UZATMAYA GEREK DUYMAZLAR ...
YAŞANDI BİTTİ SAYGISIZCA .....
YÜZLEŞMEK DEMİŞSİNİZ AMA KİMİN GERÇEKLERİ İLE ASLINDA BİR DOĞRU VAR AMA BU BÖYLE OLSA ZATEN HATA OLMAZ KİMİN GERÇEĞİNE GÖRE YÜZLEŞECEKSİNİZ KİMİN CESARETİ VAR Kİ BUNA
HATANIN NERESİNDEN DÖNERSEN KARDIR BENİM BU YAZIYI BURAYA YAZMAM BİLE BÜYÜK HATA ....
NEYSE CANIM BEN ASKERİM NASIL OLSA DOKUNULMAZLIĞIM VAR O KADAR DA OLSUN ...
BENİ ASKERDE YANLIZ BIRAKANLAR KENDİ HATALARINI ANLARLAR UMARIM...
SORUN ASKERLİK DEĞİLDE GELİNCE NE İLE KARŞILAŞACAĞINIZ ...
YA BEKLEYENLERİNİZ ARTIK BEKLEMEZLERSE ... BUNADA KISMET DİYORLAR
KISMETİ SEN ARAYACAKSIN KOVALAYACAKSIN SAHİP ÇIKACAKSIN
ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ.... NEYSE HEPİNİZE KOLAY GELSİN BÜTÜN ÖĞRETMENLERİN TATİLİ VAR AMA BİZİM PORTALDAKİ ÖĞRETMENLERİMİZE
ALLAH SABIR VERSİN
ALLAH ZİHİN AÇIKLIĞI VERSİN
KOLAY GELSİN ...
çok haklısınız hocam yazı için çok teşekkürlerhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley20.gif
Yaznız için teşekkürler,böyle insanların çoğalması dileğiyle...
Yaşamda sık sık istemediğin durumlarda kalacaksın ama geriye dönüp baktığında bu durumlara giriş nedenini göreceksinki o durumlara girmen her seferinde senin bir duruma girmek istemenden kaynaklanmış.Yaşamının durumlar zincirini izlediğinde bulacağın kendin olacak......SAYGILARIMLA ARKADAŞLAR <sadece paylaşmak istedim>http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley1.gif
enjoyment333
04-12-2007, 20:37
YÜREĞİNE SAĞLIK HOCAM
teşekkür ederim hocam,sizin yaptıklarınız yanında nedirki?......
enjoyment333
04-12-2007, 21:10
bizler birşey yapmıyoruz sadece aramızdaki yardımlaşma paylaşma duygularınla samimi bir şekilde hareket ediyoruz. herkese;
saygılarımla...
Yazının şokundan çıktığımda bir şeyler karalıycam. Ağır bir mj.a benziyor!!!!!!
niyeki?o halde bir paylaşım dahahttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley1.gifKENDİ SAVAŞINIZI AÇMALISINIZ,KENDİ DÜŞÜNCELERİNİZİN UĞRUNA.DÜŞÜNCELERİNİZ YENİLSE BİLE,DÜRÜSTLÜĞÜNÜZ ZAFER ÇIĞLIĞI ATMALIDIR BUNUN İÇİN...
teacher050980
23-12-2007, 23:02
paylaşımınız için teşekkürler
melek_23
24-12-2007, 23:39
TEŞEKKÜRLER YÜREGİNİZE SAGLIK
calimero
25-12-2007, 00:55
herkes haklıysanız kendinizi savunun,savaşınızı verin,ezdirmeyin kendinizi diye dem vuruyor da sıra beden eğitimi derslerinin 1 saat olmasına karşı çıkmak,ekderslerin haksızca kesilmesine ses çıkarmak veya site kapanacak yardım lazım arkadaşlar konusuna gelince sessiz kalınıyor..kusura bakmayın arkadaşlar..ben bu konudaki paylaşımların altının boş olduğunu düşünüyorum..kimse bu konuda da alınganlık yapmasın..birşeyleri bilmekle bunu değiştirmek için mücadele etmek aynı şey değildir...daha birçok arkadaşımızın özlük haklarını bilmediğini görüyorum..(öğretmen olarak)..takkeyi bir önümüze koyalım bence..birşeyleri değiştirmek için ortak tavır koyabiliyor muyuz,bunları hepberaber uygulayabiliyor muyuz??? önemli olan bu bence..kızmayın ama kırık dökük duyarlılıklarla bu işler yürümüyor..birşeyler yapmalı...
hagi20200
03-01-2008, 00:12
teşekkürler
kutsal askerde mi halen????
CALİMERO fikirlerin hakaret içermezse daha hoş olurdu sanırım... uygulamaya geçmek önce bilmekle başlar. sonra motiive ile devam eder. siz daha motive kısmına geçmeden kırıcı olmuşsunuz. hani sönmeye sbep gibi olmuş. fevri davranmak yerine daha sağlıklı yazmanız daha düşündürücü olurdu. ayrıca siteye yardım konusunda, BİR YAZI YAZMIŞTIM anlamak isteyene o yazı yeterli idi. burada bunu tekrarlamanın manası yoktu BENCE. her konuya fevri girersek inanın yapacağımız varsada olmaz. çünkü kendi adıma bu tarz bir konuşma motive yerine sinir yapıyor...
hat64 kutsal bnim konum değil. ve fikrim yok nerdedir.
okunulması gereken bir yazı ..tebrikler ..
bu yazılarından sonra kutsal ı merak etmemek elde değil? bir tanıyanı vardır elbet!
calimero
23-01-2008, 11:42
ayla_06 arkadaşım yazıma herkes diye başlamışım farkındaysanız..benim lafımbu türde birçokyazının yazılmasına rağmen kimsenin bunun altını dolduramamasına..bakın sizden başka tepki duyan var mı bu söylediğime?gerçekten duyarlımısınız yoksa yazıyı siz yazdığınız için mi bu kadar alındınız bilemiyorum..yazdıklarımı tekrar okuyun,hedefe sizi koyarak kırıcı olmaya çalışmadım..madem bu kadar duyarlısınız objektif de olabilirsiniz..eleştirililer insanı geliştirir,tabi eleştiriden canı yanıyorsa insan gelişir..ve gelişmiş insan tepki verir..genel olarak bir durumumuza bakarsanız bana hak vereceksiniz..herşey bilmekle başlar diyorsunuz,motivasyonu kırıyorsunuz diyorsunuz..bende diyorum ki bunları zaten birçok meslekdaşımız biliyor ama tepki yok..teşekkürden başka...lafı uzatmayalım..aklın olduğu yerde eleştiri olur diyorum....boşuna alınganlık yaptığınızı düşünüyorum...birşey daha...meslekdaşlarımın benim bu eleştirilerimle motivasyonu bozulacaksa vay halimize diyorum...
calimero
23-01-2008, 11:50
birşey daha..yazıların hakaret içermese demişsiniz..ve benim bildiğim hakaret denilen şey bambaşkadır..eleştirileri hakaret olarak algılamamak gerek bana kalırsa..yoksa kimse kimseyi eleştirmez...olumlu eleştiri kadar olumsuz eleştirileri de karşılayabilmeli;değil mi ayla_06..hakaret ise yazımın neresinde size hakaret ettiğimi bilmek isterim..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.