PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KARİYER SINAVI


selçuk
20-12-2007, 21:30
BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, öğretmenlerin kariyer sınavlarının kaldırılması gerektiğini belirterek, yapılan sınıflandırmanın öğretmenlerin aleyhine olduğunu söyledi

Yazıcıoğlu, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanlığına dün sundukları kanun teklifi ile kariyer sınavının kaldırılmasını istediklerini anımsattı.

Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan değişikliğin, öğretmenlerin aleyhine olduğunu bildiren Yazıcoğlu, ''Öğretmenlik mesleği, adaylık döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olarak üç kariyer basamağına ayrıldı ve her kariyer basamağı için ayrı ayrı sınav yapılıyor. Diğer kamu kuruluşlarında ise böyle bir uygulama söz konusu değil'' dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, öğretmenlerin kariyer sınavlarına tepki koyarak girmediğini savunarak, 10 yıl görev yapmış ve sicilinde herhangi bir olumsuzluk söz konusu olmayan öğretmenlerin uzman öğretmen olarak atanmasını istedi.

TBMM Başkanlığına sundukları kanun teklifi ile ''Öğretmenlik mesleğini yaparken doktora yapmış olan öğretmenlerin de sınava tabi tutulmadan başöğretmenliğe yükseltilmesini'' önerdiklerini ifade eden Yazıcıoğlu, başöğretmen oranının da yüzde 10'dan 15'e çıkarılması gerektiğini kaydetti.

enjoyment333
20-12-2007, 22:49
çok doğru bir karar bence başta o olmak üzere meb sözleşmeli öğretmen kavramıda olmamalı diye düşünüyorum...

m.taşpınar
20-12-2007, 23:27
OOOO BİZİ DÜŞÜNEN BİRİ OLMUŞ

enjoyment333
20-12-2007, 23:36
sizi düşünen derken sayın hocamnedir sizn durum

hat64
23-12-2007, 03:50
Sanırım, öğretmenleri de düşünen biri olmuş der arkadaş, Murat Hocam. M.Yazıcıoğlu'na katılmamak elde değil amma, dileriz olumlu düşünceleri gerçek olur.