PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ilçe milli eğitim egzersizimi onaylamıyor


YAGANIBA
10-10-2008, 16:55
ilçe mili eğitim müdür vekili masa tenisi egzersizimi pinpon çalışmasını onaylamam diyerek geri gönderdi. NE yapmam gerekiyor bilgisi olan varmı yada daha önce böyle bir olay başına gelip mücadelyi kazan rakadaş varmı?

webmaster
10-10-2008, 17:25
hocam öncelikle geçmiş olsun,

ilçedeyseniz ilçe meb, ilde görev yapıyorsanızil milli eğitim müdürlüğüne, egzersizimin onaylanmasını istediğinize dair dilekçe ile aşağıdaki vereceğim yönetmelikle birliktegöndereceksiniz. Eğer ilçede iseniz tekrardan kabul görmezse egzersiniz, bu sefer ile yazacaksınız. O zaman sorun kesinlikle kabul görür.

http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/forum_posts.asp?TID=3675

YAGANIBA
10-10-2008, 17:52
hocam çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

fatihkertis
10-10-2008, 20:25
hocamın branşı beden eğitimidir umarım

YAGANIBA
11-10-2008, 13:09
branşım beden eğitimi hocam. adam benim masa tenisinden başka egzersiz çalışması yapamayacağımı biliyor çünkü kış memleketindeyiz saha yok futbol sahası kışın çamur oluyor hafta sonu ilçenin spor salonunda voleybol yapıyım dedim onada hafta sonu denetlemesi zor olur diye red cevabı verdi yani bildiğiniz tipik kıl bir ilçe milli eğitim müdürü işte. ama sonuna kadar uğraşacağım bakalım ne sonuç çıkacak merak ediyorum.

webmaster
11-10-2008, 15:11
hocam size verdiğim yönetmelikte, yapılabilecek egzersizlerin içinde masa tenisi de var, bu yönetmelikle gönderirseniz sizin bu işi bildiğiniz sanıphiçbir şey yapamayacak, onaylamak zorunda kalacak,olmadı ise ile başvuracaksınız.

Ahmet Köseoğlu
11-10-2008, 15:18
Allah kolaylık versin sevgili meslektaşım. Size tavsiyem, masa tenisinin yanına bir de kros antrenmanlarını katın, 2 branştan görünecek ve daha da güzel olacaktır, kimse bir şey diyemeyecektir size...
kolay gelsin...

batro
11-10-2008, 16:15
kolay gelsin öğtermenim kabul etmeme gerekçesini yazmamışın gerekçesi nedir?sen ısrar et karalı olduğunu görüce mecbur kalacak kerem hocanın eklediği evrakları da egzersize ekle

fatihkertis
11-10-2008, 17:32
branşım beden eğitimi hocam. adam benim masa tenisinden başka egzersiz çalışması yapamayacağımı biliyor çünkü kış memleketindeyiz saha yok futbol sahası kışın çamur oluyor hafta sonu ilçenin spor salonunda voleybol yapıyım dedim onada hafta sonu denetlemesi zor olur diye red cevabı verdi yani bildiğiniz tipik kıl bir ilçe milli eğitim müdürü işte. ama sonuna kadar uğraşacağım bakalım ne sonuç çıkacak merak ediyorum.

fatihkertis
11-10-2008, 17:34
ŞU YÜZDEN SORDUM. BAŞKA BRANŞ ÖĞRETMENLERİNİN EGZERSİZLERİNİ KOLAY KOLAY ONAYLAMIYORLAR DA ONDAN. YANLIŞ ANLAMAYIN. BÖYLE BİRŞEY YAPMAYA HAKLARI YOK HAKKINIZI ARAYIN. KOLAY GELSİN

YAGANIBA
12-10-2008, 11:44
kabul etmeme gerekçesi yok hocam.koltuğunu padişah koltuğu sanıyor.ben ne dersem o olur diyor. masa tenisi kolaymış öle diyor sanırım. hayatında hiç raket tutmamıştır ama işte ne yapacan böle adamları ilçe milli eğitim müdür yapıp başımıza dikenler utansın. zaten vekaleten bakıyor milletvekili torpiliyle geldi oturdu oraya şimdi babasının çiftliği gibi kullanıyor egosunu tatmin ediyor.

YAGANIBA
12-10-2008, 11:46
kerem hocam ilçenin onaylamadığı egzersiz planını ilin onaylama yetkisi varmı?

webmaster
12-10-2008, 13:15
hayır yoktur, ama ben size ile göndermenizi neden söyledim; şikayet dilekçesi olarak ile göndereceksiniz. Yani şu şekilde bir dilekçe yazabilirsiniz. Öncelikle ilçeye.

............. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

............. ilköğretim okulunda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Okulumda masa tenisi branşındanegzersizyapmak istiyorum. Ders dışı egzersiz yönetmeliğine göre masa tenisi branşından egzersiz yapılabileceğinden egzersizimin onaylanmasını istiyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

İmza
Ekler: Tarih
1- Ders dışı egzersiz yönetmelği Ad - Soyad
2- Dilekçe
3- Egzersiz planı

Bu şekilde onaylamayacak ilçe milli eğitim müdürlüğünü (yapacak bir şey kalmadı malesef ilçe milli eğitim müdürlüğü düşünsün) hemen il milli eğitim müdürlüğüne bir şikayet dilekçesi:


............. İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

............. ilköğretim okulunda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Okulumda masa tenisi branşındanegzersizyapmak istiyorum. İlçe milli eğitim müdürlüğüne .../.../2008 tarihinde masa tenisini branşından egzersiz planımı gönderdim, fakat İlçe milli eğitim müdürü masa tenisi branşından egzersiz yapamazsınızgerekçesiyle egzersizimi onaylanmadı. Ders dışı egzersiz yönetmeliğine göre masa tenisi branşından egzersiz yapılabilir. Mağduriyetimin giderilmesini ve ders dışı egzersimizin onaylanmasını istiyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

İmza
Ekler: Tarih
1- Ders dışı egzersiz yönetmelği Ad - Soyad
2- Dilekçe
3- Onaylanmayan Egzersiz planı

Hadi bakalım onaylanmasında görelim. Allah kolaylık versin hocam, bu durum biraz canınızı sıkabilir ama sonuna kadar gitmenizi tavsiye ederim. Çünkü haklısınız. Hukuk çevçevesinde hakkınızı sonuna kadar aramalısınız.

hocam egzersizin onaylanıp onaylanmadığını lütfen bize bildiriniz.

YAGANIBA
13-10-2008, 12:33
kerem hocam teşekkür ederim dilekçemi yazdım bugün okul idaresine teslim edeceğim sonucu mutlaka size bildiririm.

YAGANIBA
21-10-2008, 19:14
Kerem hocam dün dilekçemi verdim ilçe millieğitim müdürü yanına çağırdı bu dilekçe üzerine ve bana 2006-97 genelgede yer alan aşağıda altı çizili olan yeri gösterdi.Takdir benim ben ne dersem o olur dedi. Dilekçene sert bir cevap yazacağım zaten dedi. Bende sert veya ne olursa olsun bana cevabınız gerekir dedim.1 saate yakın konuştuk en sonunda egzersizi imzaladı. Burda şunu söylemek istiyorum bu genelge bizim aleyhimize arkadaşlar. İllerde çalışan arkadaşlarda pek problem yok ama ilçe ve kasabalarda çalışanlarda kıl bir milli eğitim müdürü varsa bu maddeye dayanarak takdir bende gerek görmüyorum diyip red edebilir. Bizim bu genelgeyi değiştirtmemiz lazım.Buda bizim elimizde bir kaç gün belirleyelim kerem hocam öncülüğünde aynı gün aynı zamanda mail gönderelim. Beden eğitimi öğretmenleri ders dışı egzersiz planlarınınokul müdürünün onayı ile il ve ilçe milli eğitim müdürünün takdirine bırakılmadan direk olarak onaylanması belirten bir mail. ben bu sene zorlandım mutlaka sizinde karşınıza çıkacaktır.ben uyarıyorum arkadaşlar bu genelge bizim ALEYHİMİZEEEEEEEEEE.
Kerem hocam senin öncülüğünde bir girişim bekliyoruz sitemizden. Özellikle Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet ATALAY beyle bu konu hakkında görüşülmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ders disi egitim çalismalari kapsaminda ne tür etkinlikler yürütülecegi; ekte bulunan "Ders DisiEgitim Çalismalarina Dair Esaslar"da konu basliklari belirlenen alanlar içerisinde kalmakkaydiyla, yürütülecek etkinligin ögrencilerin egitimine saglayacagi katki, alan disindakiögretmenlerin çesitli kamu kurum ve kuruluslarindan almis olduklari belgeli egitimlerinin bu etkinlikleri yürütmelerinde yeterli olup olmadigi ile etkinliklerin ögretmenlerin ilgili müfredatikapsaminda yürütmek durumunda olduklari asli görevleri arasinda bulunmamasi gibi hususlarin tümü birlikte göz önüne alinarak, egitim-ögretimin dogrudan uygulayicisi olan okulmüdürlüklerinin teklifi üzerine ilçelerde ilçe milli egitim müdürlükleri, illerde ise il milli egitim müdürlüklerinin takdirinde bulunmaktadir.

webkerem
21-10-2008, 20:28
Öncelikle vermiş olduğunuz mücadeleden dolayı tebrik ediyorum sizi. Yanlız bu madde yorum açık bile değil. Milli eğitim müdürü maddeyi kendi işine geldiği gibi yorumlamış. Bu maddede denilen aynen şudur:

Ders dışı eğitim çalışmalarının kapmasında ne tür etkinlikler yürütüleceği; ekte bulunan "Ders Dışı Eğitim Çalışmalarının esaslarına Dair Esaslar" da konu başlıkları belirlenen alanlar içerisinde kalmak kaydı ile.

Yani sizin ne tür etkinlik yürüteceğiniz il yada ilçe milli eğitim müdürlüğünün insiyatifinde değil, "Ders Dışı Eğitim Çalışmalarının esaslarına Dair Esaslar"ında belirtilen branşlar dahilindedir. Yani ilçe milli eğitim müdürlüğü sizin hangi etkinkinliği belirleme lüksü yoktur.

Maddenin geri kalanında eğer bir aksaklık varsa, yada olumsuzluk işte o zaman ilçe milli eğitim müdürünün takdirindedir.

Eğer sizin şartlarınız egzersiz yapmaya müsait ise o zaman ilçe milli eğitim müdürünün takdirinde değil, "Ders Dışı Eğitim Çalışmalarının esaslarına Dair Esaslar"a göredir. Bu unutulmamalıdır.

isteyen arkadaşlar genelgenin tamamını aşağıdaki linkten indirebilirler.

http://ogm.meb.gov.tr/genelge_2006_97.pdf

Ben bu konuyu ana sayfaya taşıyacağım. Gereken yerelere sesimiz duyuracağız inş. Tekrardan geçmiş olsun.

YAGANIBA
22-10-2008, 00:34
Destekleriniz içinde ben teşekkür ederim kerem hocam.
Bu maddeden başımızın çok ağrıyacağı kesin. Yoruma açık bırakılmış sonuçta üst makam bunu kendi isteği doğrultusunda kullanabilir. Kesinlikle bu genelgeden ilçe ve il Milli eğitim müdürünün takdirindedir kısmı kaldırılmalıdır. İl ve İlçe milli eğitim Müdürleri Egzersiz planlarını okul müdürleri onaylayıp göndermişse sorgulamadan onaylamalıdır.Çünkü bu çalışmalar okul müdürü ile beden eğitimi öğretmeni arasındadır. İlde görev yapan arkadaşların bu tür problemlerinini olduğunu zannetmiyorum çünkü il milli eğitim müdürleri bu işlerle uğraşmaz ama ilçelerde milli eğitimi müdürleri paşa gibidir. Herşey onların onayından geçtiği için kendilerini bişey zannederler. Onlar için spor en son plandadır. olsada olur olmasada. Ben mücadelemi yaptım zorda olsa imzalattım imzalamasaydı bakanlığa kadar gönderecektim çünkü herşeyi göze almıştım. 150 ytl için yapılacak şeyler değil bunlar ama benim amacım birilerine hadlerini bildirmekti 150 ytl yi almak değil. Bugün hiç bir antrenör 150 ytl ye takım çalıştırmaz.zaten burdaki arkadaşlar herşeyi çok iyi biliyor.çoğumuz ilçede kasabada çalışmıştır veya çalışıyordur.
Benim isteğim lütfen arkadaşlar birlik olalım. Birlik olmazsak mutlaka ezenimiz çok olacaktır.Bu site bizim birleşmemiz için güzel bir fırsat. Bu sitenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnşallah birlik ve beraberlik içinde mücadele edip ezilen değil hakeden kişiler oluruz.