01-03-2009, 01:26
Hastalandığımızda iyileşmek için doktorların tavsiye ettiği ilaçlardan medet
umanz. Ancak bu ilaçları kullanırken beraberinde tüketeceği*niz besinlere dikkat
etmemiz gerekir. Çünkü bazı ilaçlarla birlikte aldığımız yiyecek ve içe*cekler
bu ilaçlann etkisini azaltabilir, yan etkile*rini arttırabilir, tehlike
yaratabilir.İlaçların ilaçlarla etkileşimi kadar, ilaçların yiye*cek ve
içeceklerle etkileşimi, hakkında bilgilen*memizde yarar var.
http://www.genelsaglikbilgileri.com/wp-content/ilaclar-300x249.gif (http://www.genelsaglikbilgileri.com/wp-content/ilaclar.gif)
Mesela;
- Patlıcan, yoğurt ve kuru üzüm, depresyona karşı
kullanılan ilaçlarla birlikte alınması tehlikeli olan yiyeceklerdir.
-
Aspirini c vitamini ile takviye etmek için por*takal suyu ile almaya kalkarsak
midemizde ka*nama olabilir.
- alerji için kullanılan
ilaçları süt veya yoğurt ile almamalıyız.
- antibiyotik
ilaçlan asitli
meyve suları ve kar*bonatlı içeceklerle almamız antibiyotik etkisini azaltır.
Aynı şekilde greyfurtun antibiyotiklerle alınmasının zararlı olacağı ileri
sürülmüştür.
• Sodyumlu yiyecekler yüksek tansiyon ilaçlan için tehlikeli bir
beraberlik oluşturur.
• Doktorlar tabletlerin sadece oda sıcaklığın*daki su
ile alınmasını öneriyor. Sıvı olmaksızın yutulan hapların vücutta bölgesel
rahasızlıklara yol açabileceğini ve özellikle aspirinin mide du*varlarını
etkileyeceğini belirtiyorlar, ilaçları çok sıcak içeceklerle almak da yanlış
bulunuyor.
Çünkü sıcak sıvılann da bazı ilaçların
çevresin*deki koruyucu tabakayı hemen eritebileceğini ve bir anda aşırı dozda
ilaca maruz kalınabileceğini ifade ediyorlar.
Ayııca ilaç içerken su yerine
başka sıvı kullanımı da sakıncalı olabiliyor.
Mesela, kesinlikle
antibiyotikleri sütle içmeyin. Çünkü, sütün içerdiği kalsiyum , antibiyotiğin
etkisini azaltır ve yavaşlatır.
Meyva sulan ve greyfurt suyu ile İçilen bazı
ilaçlar da fayda yerine zarar verebiliyor.
umanz. Ancak bu ilaçları kullanırken beraberinde tüketeceği*niz besinlere dikkat
etmemiz gerekir. Çünkü bazı ilaçlarla birlikte aldığımız yiyecek ve içe*cekler
bu ilaçlann etkisini azaltabilir, yan etkile*rini arttırabilir, tehlike
yaratabilir.İlaçların ilaçlarla etkileşimi kadar, ilaçların yiye*cek ve
içeceklerle etkileşimi, hakkında bilgilen*memizde yarar var.
http://www.genelsaglikbilgileri.com/wp-content/ilaclar-300x249.gif (http://www.genelsaglikbilgileri.com/wp-content/ilaclar.gif)
Mesela;
- Patlıcan, yoğurt ve kuru üzüm, depresyona karşı
kullanılan ilaçlarla birlikte alınması tehlikeli olan yiyeceklerdir.
-
Aspirini c vitamini ile takviye etmek için por*takal suyu ile almaya kalkarsak
midemizde ka*nama olabilir.
- alerji için kullanılan
ilaçları süt veya yoğurt ile almamalıyız.
- antibiyotik
ilaçlan asitli
meyve suları ve kar*bonatlı içeceklerle almamız antibiyotik etkisini azaltır.
Aynı şekilde greyfurtun antibiyotiklerle alınmasının zararlı olacağı ileri
sürülmüştür.
• Sodyumlu yiyecekler yüksek tansiyon ilaçlan için tehlikeli bir
beraberlik oluşturur.
• Doktorlar tabletlerin sadece oda sıcaklığın*daki su
ile alınmasını öneriyor. Sıvı olmaksızın yutulan hapların vücutta bölgesel
rahasızlıklara yol açabileceğini ve özellikle aspirinin mide du*varlarını
etkileyeceğini belirtiyorlar, ilaçları çok sıcak içeceklerle almak da yanlış
bulunuyor.
Çünkü sıcak sıvılann da bazı ilaçların
çevresin*deki koruyucu tabakayı hemen eritebileceğini ve bir anda aşırı dozda
ilaca maruz kalınabileceğini ifade ediyorlar.
Ayııca ilaç içerken su yerine
başka sıvı kullanımı da sakıncalı olabiliyor.
Mesela, kesinlikle
antibiyotikleri sütle içmeyin. Çünkü, sütün içerdiği kalsiyum , antibiyotiğin
etkisini azaltır ve yavaşlatır.
Meyva sulan ve greyfurt suyu ile İçilen bazı
ilaçlar da fayda yerine zarar verebiliyor.