Orijinalini görmek için tıklayınız : Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Çalışmalarını Yeterli Buluyor musunuz?
webkerem
04-11-2013, 21:49
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Çalışmalarını Yeterli Buluyor musunuz?
demet_1985
12-11-2013, 15:40
:bangin: hayırrr !!!
sporcu07
29-11-2013, 22:46
okul sporları olarak eksikleri çok ama zamanla oturacaktır. eskiden her branş için en az 50 tl yatırırdık. okulumda en az 10 branş var kafadan 500 tl müsabaka parası yüzde 10 lig heyeti katılım payı vb.
birde şu yönetmelik kaldırılmayaydı iyiydi spor parası toplamak yerine öğrenci başına 3-4 lira gibi bir para okulun spor kulübü hesabına yatsa da her yıl para toplamaktan kurtulsak mükemmel olurdu.1-2 yıla kadar bu da olur inşallah.
il dışı yarışmalara katılma hakkı kazananlar için ödenecek harcırahların tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir.yol,kalacak yer ,üç öğün yemek günlük 29 tl çok para?
TuncaySonmez
22-12-2013, 05:05
Gençlik ve Spor Bakanlığından Beden Eğitimi Öğretmenliğe geçiş yapmış olan eski bir GSGM memuru olarak naçizane düşüncem olarak birkaç kelime etmek isterim. Son 3-4 yılda Spor Bakanlığında ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüklerinde hatırı sayılır bir kıpırdanma yaşandığı bir gerçek, ama daha çok çalışmaları gerektiğini de belirtmek isterim. Spor Bakanlığı olarak daha fazla sporun içerine girebilmeliler. Spora ve sporcuya sürekli artan bir doğrultuda yatırım yapmalılar. Spor alan ve tesislerinin çoğaltılması eldeki tesislerin ve alanların sürekli yenilenmesi ve faal tutulması noktasında henüz eksiklikler tam olarak giderilmiş değil. Spor tesisi olarak oldukça fazla yeni tesis yapıldı ama bakımı onarımı ve faal işler halde tutulması en az yapımı hatta yapımından daha fazla önem arz etmektedir. Semtlere ve mahallelere çok amaçlı spor salonları ( Antrenman yapılacak düzeyde) yapılmalı ki spor her kesime ulaşabilsin. Bu olay çok geniş kapsamlı olduğu için daha ayrıntıya girmek istemiyorum burada yaz yaz bitmez yoksa. Benim ilk sıradaki tespitlerim bunlar.
TuncaySonmez
11-01-2014, 02:29
il dışı yarışmalara katılma hakkı kazananlar için ödenecek harcırahların tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir.yol,kalacak yer ,üç öğün yemek günlük 29 tl çok para?
Kesinlikle haklısınız bu konuda. Bende çok şikayet ettim bu konuyu Gençlik Spor İl Müdürlüğü Muhasebe biriminde görev yaptığım yıllarda. Bu konu Maliye Bakanlığı ile alakalı bir konudur maalesef. Sadece Spor Bakanlığının tek başına bu rakamları yükseltmeye yetkisi yok.
mehmet_civ
14-02-2014, 21:43
Samsunda yapılan voleybol genç kızlar ve futsal müsabakaları bir an evvel yapıp bitirelim mantığıyla yapıldı.Şöyleki iki branştada dörder takımdan 4-5 grup oluşturuldu.Ve sadece grup birincileri finale yükseldi.Sen 80 km yol yap,o kadar hazırlan ve bir maç kaybedince işin bitsin.Bu esas ve hak eden takımların kazanmasını engelleyen bir turnuva sistemidir.
birileri GSM'ne Bütün HATAY'a futbol sahası yaparken SAMANDAĞ'a niye yapmadığını sorabilir mi?
barış polatbilek
08-12-2014, 20:38
çok iyisiniz ama şu sabahçılarda 8 de gidip 1 de gelse olmazmı :)
Spor, belirli ölçüde fiziksel güç ve beceri gerektiren yarışmalı ve eğlenceli etkinlikler. Önceleri spor kavramı, boş zamanlan değerlendirmeye yönelik balıkçılık, avcılık ve atıcılık gibi açık hava etkinliklerini, belirlenmiş kurallara göre bireyler ya da takımlar arasında yapılan düzenli atletik yarışmalardan ayırmak için kullanılırdı.
Sporun ne zaman başladığını belirlemek olanaksızdır. Çocukların kendiliğinden yarışmadıkları ya da güreşmedikleri bir oyun bulmak zordur. Ama yetişkinler arasında, fiziksel yarışmaya dayanan ve kendi başına bir amaç taşıyan karşılaşmaların ortaya çıkışı sporun başlangıcı olarak kabul edilebilir. Tarihöncesinde avcıların avlanmaya, bir spor olarak bakıp bakmadıkları bilinmemektedir. Ancak antik toplumlarda avcılık becerisinin bir soyluluk ölçüsü sayıldığı kesindir. Arkeolojik bulgular eskiden Çin', de top oyununun yaygın olduğunu ortaya koymaktadır. Ama bunlar da bir spor karşılaşmasından çok bir eğlence ve beden eğitimi niteliğindedir.
Spor Eski Mısır'da oldukça yaygındı. Firavunlar avda yeteneklerini göstermeye çalışır, güçlerini sınadıkları ok atma gösterileri yaparlardı. Ayrıca zıplama, güreş, top oyunları ve sopa dövüşleri de ilgi gören sporlardı.
Girit'te genç kız ve erkekler akrobatik yeteneklerini boğalara karşı sınarlardı. Bunun bir spor mu, yoksa dinsel bir tören mi olduğu açıklık kazanmamıştır. Sporun modern toplumdan önce en belirgin olarak ortaya çıktığı yer ise Yunanistan'dır. Homeros'un İlyada'sının 23. kitabında Patroklos' un ölümü üzerine cenaze oyunları biçiminde yapılan sporlardan söz edilir. Odysseia'da anlatılan oyunlar ise sportif amaçlar taşıyan dindışı karşılaşmalardır. Eski Yunan kültürü hem dinsel, hem de dindışı sporları içerir.
Sporla dinsel törenlerin birleştiği en ünlü düzenleme, İÖ 776'da yapıldığı saptanan, ama çok daha önce başladığı sanılan Olimpiyat Oyunlarıdır. Zeus onuruna Olympia'da düzenlenen bu oyunlardan başka Apollon adına Delphoi'de ve ayrıca Korinthos ile Nemeia'da da oyunlar düzenleniyordu. Bu dört düzenlemeye periodos denirdi. Bu yarışmalarda başarılı olan atletler şiirlere konu olur, heykelleri dikilir ve maddi olarak ödüllendirilirdi. Her kentin, gymnos adı verilen çıplak atletlerin çalıştığı bir gymnasion'u vardı. Militarist Sparta dışında Yunanlı kadınlar Olimpiyat Oyunlaeı'na katılamaz, Demeter'in rahibeleri dışında izleyici olarak da bulunamazlardı. İS 2. yüzyıl gezgini Pausanias'ın yazdığı, Hera adına düzenlenen kadın yarışlarının pek bir önemi yoktu. :happy2:
TuncayOztürk
30-04-2015, 13:29
GSB çalışmaları yeterli değil. Altyapı imkanları çoğu bölgemizde yetersiz. böyle giderse de bizler yeterli seviyeyi göremeyiz. Türkiye'de spor mantığı değişmeli. Spor insanları sporu yönlendirmeli ve siyasi malzeme olmamalı.
hasanerzc
30-04-2015, 13:55
Altyapı antrenörü olarak GSB nin uygulamalarından da tesislerinden de memnun değiliz. Türk sporunu emin ellere, spor aydınlarına bırakmak gerektiğine inanıyorum.
eerrddiinn
07-05-2015, 20:58
Spor, belirli ölçüde fiziksel güç ve beceri gerektiren yarışmalı ve eğlenceli etkinlikler. Önceleri spor kavramı, boş zamanlan değerlendirmeye yönelik balıkçılık, avcılık ve atıcılık gibi açık hava etkinliklerini, belirlenmiş kurallara göre bireyler ya da takımlar arasında yapılan düzenli atletik yarışmalardan ayırmak için kullanılırdı.
Sporun ne zaman başladığını belirlemek olanaksızdır. Çocukların kendiliğinden yarışmadıkları ya da güreşemedikleri bir oyun bulmak zordur. Ama yetişkinler arasında, fiziksel yarışmaya dayanan ve kendi başına bir amaç taşıyan karşılaşmaların ortaya çıkışı sporun başlangıcı olarak kabul edilebilir. Tarih öncesinde avcıların avlanmaya, bir spor olarak bakıp bakmadıkları bilinmemektedir. Ancak antik toplumlarda avcılık becerisinin bir soyluluk ölçüsü sayıldığı kesindir. Arkeolojik bulgular eskiden Çin', de top oyununun yaygın olduğunu ortaya koymaktadır. Ama bunlar da bir spor karşılaşmasından çok bir eğlence ve beden eğitimi niteliğindedir.
burcuksgl
14-05-2015, 19:54
tesisleşme ve sporcu yetiştirme anlamında biraz daha geliştirilmesi gerekiyor zamanla daha iyi işler yapılacaktır.
NTanrıkulu_14
17-05-2015, 10:51
GSB çalışmaları yeterli değil. Altyapı imkanları çoğu bölgemizde yetersiz. böyle giderse de bizler yeterli seviyeyi göremeyiz. Spor Bakanlığı olarak daha fazla sporun içerine girebilmeliler. Spora ve sporcuya sürekli artan bir doğrultuda yatırım yapmalılar.Sporcu yetiştirmek sadece lisans sahibi edip sporcu sayısını yükseltmek olmamalı.
mmustafa14
22-05-2015, 22:32
gençlik ve spor bakanlığı antrenör ataması yapmadığı sürece Türkiye de spor olduğu yerde saymaya devam eder. Beden eğitimi öğretmeninin yanında her okula bir antrenör atanmasıda zorunlu olmalıdır.
ercan_taşdemir
17-10-2015, 13:41
okullarda yeterlı arac gerec yok ve ılçelerde tesıs yetersız.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.